Gucci Ladies Flora Gorgeous Gardenia... (24.99 USD)
Flora Gorgeous Gardenia podle Gucci je Floral vůně pro ženy. Flora Gorgeous Gardenia byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Honorine Blanc. Vrchní tóny jsou Hruškový květ, Červené bobule a Italská mandarinka; střední tóny jsouGardénie, Jasmín a Plumérie ; základní tóny jsou Hnědý cukr a Pačuli.

Společnost Dsm-Firmenich představila novou vůni inspirovanou barvou roku 2025 podle PANTONE®
od Dariia Fessalonika

Filmy, kde kterým si přivoníte: redaktoři Fragrantica se podělili o své oblíbené. Část II
od Dariia Fessalonika, Nayeli Cano, Yi Shang (怡 商), Edie Smith, Elena Prokofeva, Anastasia Privalova

Chaotické, ale dobré: Gucci Guilty Elixir de Parfum Pour Homme a Pour Femme
od Anastasia Privalova

Martï Rosé
Předehra, která voní po hrušce a gardénii, s půvabným základem z kandovaného pačuli. Je to vůně, která navozuje klid a pohodu, jako když si vychutnáváte bílý čaj a rozjímáte nad zenovou zahradou zalitou lehkým deštěm. Cítím se v ní dobře. Možná mám pochybný vkus, ale GG i jeho mladší bratr GJ se mi velmi líbí. Bohužel však výkon GG, z obou mých oblíbenců, je na mě horší než výkon druhého. Rozkošné jsou lahvičky s novou verzí potisku Flora, jednoho z emblematických motivů domu, který pro Gucci v roce 1966 navrhl umělec Vittorio Accornero.

olivedrah
Přečetla jsem si o srovnání s Cherry Blossom (O Boticário) a rozhodla jsem se zajít do obchodu a vyzkoušet ho, než utratím 675 R$ za Gucci Flora Gorgeous Gardenia v Sephora. Vyzkoušela jsem Gucci v oficiálním vzorku Gucci zdarma... člověče, ty dvě vůně jsou prakticky bratři-dvojčata, jediný rozdíl je v lahvičce a ceně. Jsem ráda, že jsem si Gucci nekoupila impulzivně, aniž bych vyzkoušela dvojče O Boticário. Paní Gucci, je mi líto, ale nestojí za to platit takovou cenu, když existuje národní "dvojče", které stojí 100,00 R. Vezmu si to národní. Další.

WhiteFlowerPrincess
Flakon tohoto parfému je úžasný a vypadá jako parfém z počátku až poloviny 90. let, který by se tehdy dodával s panenkou Barbie, například Tropical Splash Barbie z roku 1994. Proto jsem byla tak zklamaná, když jsem si k němu přivoněla, protože je tak průměrný prostě ve všech ohledech.
Další věc, která samozřejmě přispěla k mému zklamání, je, že tato vůně není příliš přirozená a opravdu nevoní jako moje nejoblíbenější ze všech květin, gardénie. Je však pochopitelné, že v této cenové relaci nevoní, protože výroba absolutního oleje z gardénie je velmi časově náročná a drahá ingredience. Na rozdíl od toho, co říkala @Enrium, je skutečně možné tuto vůni destilovat. Jen je super nákladná a našla by se jen v OPRAVDU drahých parfémech, čímž se tato nóta stává super těžko dostupnou. Přemýšlejte o 350 AUD plus za 50ml lahvičku s touto notou jako prominentní.
K tomu se přidávají ovocné a sladké tóny, kterých je v této vůni na mě až příliš a způsobují, že z ní lehce bolí hlava a je nechutně sladká. Tedy, je to do jisté míry hezká a masově přitažlivá vůně, která je velmi ženská, ale je prostě lehce fádní a nudná a neinspirativní. Nikdy bych ji nedoporučila nikomu, kdo by chtěl skutečně vonět jinak a jedinečně než ostatní. Je to typická sladká ovocně-květinová vůně naší doby, kde ovocné a sladké tóny konkurují květinovým tónům, místo aby jim dodávaly jemné nuance. Jakmile tento trend odezní, bude to bolestně zastaralé.
V žádném případě bych ji nenazvala kýčovitým parfémem, ale velmi připomíná typický parfém z obchoďáku pro střední třídu místo něčeho, co byste ucítili v Bergdorf Goodman nebo Harrods v bohaté oblasti. Spíš vůně typu Mall of America. Také výdrž a siláž jsou jen průměrné.
Připadá mi podobná jako Viva La Juicy od Juicy Couture, ale tento parfém je rozhodně lepší a není tak nechutně sladký jako Viva La Juicy. Tam, kde bych Viva La Juicy dala 4 z 10, bych této dala 6. Není špatná, ale nic, o čem bych psala domů.

Letscr
Láska na první postřik. Květinová s velmi svěžím a ovocným tónem hrušky, který se pak usadí ve sladkém základu, kde je patrný tón hnědého cukru a pačuli, které mi přišlo nenápadné, ale podle mého názoru je tento parfém téměř chypre. Nejsem odborník na určování květin, abych dokázala odhadnout, kolik gardénie tu máme, ale řekněme, že velmi dobře vyvažuje květinovou složku se sladkou. Hruška je velmi zřetelná. Myslím, že je velmi eklektická a může oslovit všechny chutě a věkové kategorie. I když to není nic převratného (připomíná mi Viva la Juicy), myslím, že vůně se hodí ke kampani, k tváři Miley Cyrus a její smyslné, uvolněné drzosti. Kdybych mohla mít jen jeden parfém, byla bych s tímto velmi spokojená.

Julia Err
Šíleně okouzlující kompozice, která se otevírá explozí malých bublinek limonády Duchesse. Šťavnatá hruška, šlehačka posypaná hnědým cukrem a změť kvetoucích stromů! Květ jabloně, květ hrušky, květ třešně, květ švestky... dalo by se pokračovat do nekonečna, protože hlavní notou vůně je květinový pyl. Parfém je jako víření ve větru s růžovými okvětními lístky!
Pačuli zde není patrné. Dodávají vůni pouze texturu: drsnou, jiskřivou. A voní jako akvarelový papír - nový, tlustý, strukturovaný.
A co samotná gardénie? V zásadě nic. Cítím ji zde pouze jako nuanci laku na vlasy.
Skutečný parfém pro dámu! Protože zní aristokraticky, elegantně a inteligentně.
A jaký mají vynikající vintage flakon! Spousta lidí ho nesnáší, ale mně se líbil).
Vůně zní nejvítězněji v jarním vzduchu, když kvetou stromy a začíná se objevovat první zeleň.
Jedinou nevýhodou je vytrvalost. Nemá smysl ji nanášet na pokožku, protože do půl hodiny vyprchá. Ale na vlasech vydrží 6 hodin))))

hayali
Alberto Morillas to opět dokázal, odklonil se od mainstreamových parfémů, které vám způsobují dutiny a cukrovku, Morillas nám nabízí tuto nádhernou gardénii pro ty z nás, kteří mají rádi parfémy trochu sladké a chtějí cítit radost v těchto letních dnech, parfém má přesnou sladkost pro horké klima s vysokou vlhkostí, jako je to, kde žiji, aniž byste se museli cítit uvězněni v cukrové pasti, naopak, je to jako ochutnat dobře vyrobené karamelové jablko na letní pouti.
Cítím svěží květiny doprovázené ovocnou sladkostí bobulí a mandarinky, posypané tím lahodným hnědým cukrem, který podle mého názoru celou kompozici roztančí.
Miluji ji!

giorgialbressan
Když jsem se o tomto parfému dozvěděla poprvé, byla jsem do něj zamilovaná. Vyzkoušela jsem karafu limitované edice EDT a zamilovala se, ale nebylo možné ji sehnat! 😪 Rozhodla jsem se to zkusit a koupila jsem si ji naslepo s myšlenkou "aha, má to skoro stejný název, jediná změna je, že je to EDP", riskantní, ale nakonec to vyšlo!
Je jemná, super romantická a ženská, svěží květinová, lehce sladká, když ji nosím, připadám si, jako bych se koupala ve vaně plné květin a dalších květin 🌸🌺🌼 Nemluvě o balení, které je luxusní, úžasné, super těžké víčko.
Moc dobře nevydrží, tady mi vydrží 3-4 hodiny, o něco déle, když si ho nanesu na oblečení. Nicméně stačí ji znovu nanést a je to v pohodě, nemám špatný pocit z útraty za parfém, zaplatila jsem si za to, abych cítila a cítila parfém kolem sebe, ne abych měla flakonek na poličce, takže raději utratím peníze, než abych se cítila nespokojená. Projekce je intimnější, není to parfém, který by někoho obtěžoval.
Pro mě je to parfém, který se hodí ke všemu, do práce, na volný čas, na svatbu, na večeři, v létě, v zimě, ve dne, v noci, nosím ho i do postele, je prostě dokonalý. Když se chci cítit jako jemná, voňavá a super ženská princezna, jdu do toho!
Edit 08/12/22: Pro ty, kdo hledají něco podobného, by mohla být volbou vůně Moonlight od Ariany Grande.

Southern
Myslím, že ve světě vůní je dobré neřídit se jen prvním dojmem, a Gorgeous Gardenia pro mě byla dobrým testem. Když jsem tuto vůni poprvé použila na svou pleť, nelíbila se mi: nenašla jsem gardénii, ale vůni mezi vanilkou a kyselinou, dost umělou, která mě zahltila. Málem jsem ji nadobro zavrhla. Ale rozhodla jsem se jí dát ještě jednu šanci a kdo ví, z jakého důvodu (rozdíly v teplotě místnosti, stav mé pokožky, můj tehdejší čich...) se najednou rozvinulo kouzlo: jemná vůně s květinami a ovocným (nebo lépe řečeno ovocným stromovým květem, jemným) pozadím, které mě znovu a znovu přivádělo k očichávání zápěstí a oblečení. Ačkoli obvykle na vůních příliš nelpím, tahle byla velmi dobrá a její přítomnost jsem cítila ještě po 6 nebo 7 hodinách. Teď tento parfém miluji a jsem moc ráda, že jsem mu dala šanci.

butterflybeauty
Miluji Gucci Gorgeous Gardenia! Je to podmanivé mistrovské dílo, které se rychle stalo jedním z mých nejoblíbenějších parfémů a nemůžu se ho nabažit. Je pro mě dokonalý a vřele ho doporučuji všem bez rozdílu věku, kteří hledají jemný, hřejivý, jedinečný a výjimečný květinově-orientální parfém.
Tento parfém je mimořádně vyvážený, dobře namíchaný a plný hloubky a komplexnosti. Každý z uvedených tónů cítím v nádherné harmonii, ale se zvratem, díky kterému vyniká na rozdíl od jiných vůní. Je zároveň oduševnělá, nevinná, podmanivá, sexy, jemná, přirozená a jemně odvážná. Není jen jedna a není definována žádnými konvencemi. Je magická a mystická.
Tato vůně pro mě patří do kategorie květinově-orientálních a má krásnou hřejivost. Tento parfém se otevírá svrchními tóny květu hrušky, italské mandarinky a lesních plodů. Ty nabízejí v úvodu jemnou sladkost a hrají podpůrnou roli středním tónům gardénie, jasmínu a frangipani. Každá z těchto květin je přítomná, něžná a mazlivá. Nejsou ostré, chladné, lineární, pudrové ani těžké, jak tomu u některých květin bývá. V základu se nachází hnědý cukr a pačuli. Hnědý cukr je namíchaný tak, že do kompozice vnáší teplo. Jeho sladkost není jako u gurmánů a není jedlá. Díky tomu jsou květiny jemné a hřejivé. Pačuli je jemné, dřevité, měkce sladké a uzemněné. Hraje podpůrnou roli a není těžká.
Pro mě se tento parfém promítá mezi 4-5 hodinami. Během této doby parfém vyzařuje podmanivou auru vůně. Rozptyluje se jemně a není agresivní. Má krásnou siláž, která přetrvává jedinečným způsobem. Základní tóny ji pak drží jako vůni na pokožce dalších 5 hodin nebo déle. Na oblečení tato vůně zůstává po celé dny. I když si myslím, že nikdo v mém okolí vůni nepozná, můj manžel říká, že krásně voním. Funguje dobře s chemií mé pokožky i s prostředím, kde žiji.
Tato vůně vyzařuje tichou sebejistotu. Není určena k tomu, aby byla extrovertní. Tato vůně není pro lidi, kteří chtějí, aby jejich parfém vstoupil do místnosti dříve než oni, aby upoutali pozornost. Na trhu je spousta silných parfémů, které to dělají dobře. Já jsem se od toho chtěla oprostit. V posledních několika letech mi těžké, příliš sladké nebo ostré parfémy připadají nepřitažlivé, protože jsou často příliš silné a odvádějí pozornost. Dokonce jsem začala mít pocit, že se mi z nich dělá nevolno. Mám velmi citlivý nos.
Hledala jsem květinově orientální vůni: něco hřejivého, inspirujícího, klidně silného, neokázalého a božského; Něco, co není příliš silné, příliš sladké a příliš ostré nebo studené. Nádherná gardénie je to, co jsem chtěla. S tímto parfémem se cítím šťastná, klidná a krásná. Jsem přesně tam, kde s ní chci být.
Tento parfém můžete nosit kdykoli podle toho, co se vám líbí. Velmi ráda ho nosím ve dne i v noci, za každého počasí a pro každou příležitost. Pro mě se hodí ke všemu.
Tento parfém, flakon i kampaň vystihují návrat k nevinnosti, božské kráse a radosti z přírody. Tento parfém zachycuje kouzlo být šťastný a spokojený ve svém vlastním krásném prostoru, osvobozuje vás být zcela sám sebou a neurčovat se konvencemi. Mým nejšťastnějším místem je pobyt venku na slunci mezi divokými květinami s mým manželem a psem. Tento parfém pro mě představuje inspirativní kouzlo prostých okamžiků v přírodě, které je třeba poznat a oslavit. Právě zde žije skutečné blaho.
Flakon je nádherný a k parfému se velmi hodí. Je to ten nejkrásnější flakon parfému, jaký jsem kdy viděla. Je to kreativní umění v té nejlepší podobě. Umělecké dílo flóry, teplý růžový porcelánový flakon, zlatý uzávěr, rozprašovač, popis na flakonu a odpovídající krabička: je to nádherně zabalené a naprosto vyniká jako óda na zázrak a krásu přírody. Ve spojení se závazkem a vedoucí úlohou značky Gucci v oblasti odpovědnosti k životnímu prostředí je tento parfém skutečně výjimečný a smysluplný.
Děkujeme Gucci za tento precizně zpracovaný božský výtvor. Zbožňuji na něm úplně všechno. Mám pocit, že používat tento parfém je každodenní dar. Děkuji za magické, mystické, fascinující mistrovské dílo, kterým je Gorgeous Gardenia!

DavkaKaterina
Vůně je krásná:)
Rozhodně nevidím nic špatného na její "jednoduchosti" a "obyčejnosti", jak mnozí píší. Pro můj nos je vůně kouzelná, sladká, ale ne těžká, ne lepkavá. Není to cukrová marmeláda jako například Lanvin Modern Princess Blooming. Květiny nejsou vtíravé, nedusí, neškrábou v krku jako některé květinové. Vůně je jakoby zředěná vzduchem, je lehká a vznášející se (možná právě ta vzdušnost způsobuje, že mnoho lidí o vůni mluví jako o jednoduché, obyčejné), ale ne každá by měla být "složitě" dřevitě-pižmová nebo vonět jako vanilkový prášek ;). Z pozorování - čím teplejší kůže, tím je tato vůně hlasitější. Může uběhnout celý den, vůně není slyšet a pak se probudí na kůži v místnosti, kde je tepleji než 20 stupňů.

Nagini
Moji rodiče mají doma jabloň odrůdy "Sláva vítězům". Velká červená jablka, dozrávající na podzim, vždy mimořádně hojná, nebo tři jablka na celý strom. A teď, pokud je úrodný rok, jsou tato jablka, šťavnatá a sladkokyselá, s pronikavou vůní, všude. Padají na zem a mísí svou vůni s duchem podzimního listí.
Tak tady to máte.
Nevím, jak se to stalo, ale na skvrně jsem ucítil přesně tuhle vůni. Hoďte po mně bačkorama, ale je to "Sláva vítězům" a já nedokážu vybrat nic jiného.

polpettinis
Koupila jsem si parfém v uzavřené krabičce, protože mě okouzlila reklamní kampaň a flakon, který je zázračně vystavený.
Květinový nádech se bohužel po minutě vytrácí a zanechává na mé kůži nádech sladké hrušky a spáleného cukru. Celkově se jedná o vůni, která rozhodně není příliš vytrvalá a je velmi obecná; nevím, jestli bych si ji koupila znovu.

Donabelle
Krabička a flakon jsou tak krásné, že téměř samy o sobě ospravedlňují koupi, ale tento parfém mi připadá velmi ve stylu Morillas, plný a bombastický. Říkají hruška, a je to cítit, říkají gardénie, a je to cítit, pak je tam sladký základ, který já osobně nemám ráda (to bude tím pačuli). Takže: neodpovídá mému vkusu, ale to tvorbě neubírá.

MissOlores
Milá Flora Nádherná Gardénie,
dnes ráno jsem vás poprvé viděla osobně a dovolte mi říct, že máte jednu z nejkrásnějších lahví, jakou jsem kdy viděla, nesmírně ženskou.
Po třech stříknutích mi kůží prostoupila jemná kytice drobných bílých květů, překvapením bylo, jak jemné ty květy jsou, čekala jsem něco silnějšího jako u Gucci Bloom, ale ne, jste jemná od samého začátku. Když jste se usadila, začaly ty malé květy sladit, ale vždy ve velmi velmi jemné linii.
Je to už tři hodiny, co jsme se potkali, stále jsi tam, ale velmi blízko kůže, opravdu jsi tam vždy byla velmi jemným a osobním způsobem, protože tvá stopa je na mé kůži velmi velmi nízko.
Vaše zaváděcí cena je 129 €/100 ml, považuji ji za nepřiměřenou, protože váš výkon podle mého názoru není adekvátní této cenové relaci; i tak zvažuji, že si vás koupím, protože jsem si váš flakon zamilovala a jste opravdu krásný parfém.

LadyofWahey
Škoda, že oficiální recenze se ukázaly pro publikum Fragrantica příliš horké, oba články byly smazány a paní Cyrus jako tvář této vůně zřejmě příliš polarizuje. Dosud jsem nebyla její velkou fanynkou, ale její osoba a upřímně řečeno jedinečný hlas mě stále více zaujímají a imponují. Více síly pro ni.
Co se týče samotného parfému, těším se, až ho ochutnám, a moc se mi líbí flakon a obal v retro stylu. Paní Cyrusová je samozřejmě spíše módní než retro (nebo dokonce reakční), což je celá pointa značky Gucci a jejích produktů.