Chybný požadavek. Požadovaný objekt není správný nebo je starý.

Recent reviews:

The One for Men Eau de Parfum Dolce&Gabbana (Seb)
Fragrance perfect for dates. If you don’t like the smell of tabacco it’s not for you. It’s a mix of amber sweetness and tabacco spiciness. For sure it’s not a blind buy. Good winter fragrance with a big projection.

GNTONIC M. Micallef (Ipanema)
Recenze bude trochu delší, kdo dojde na konec, bude u mě pořádný machr nebo machryně. Dejte si moji recenzi třeba ke kávě. Budu se snažit nenudit, ale všechna slova jsou napsaná z patra a vyjadřují pouze můj názor. Jistě bude existovat někdo, kdo bude mít pohled na věc úplně jinou. Jdeme na to. Výběr: Tři roky, hlavně tedy tři letní období, jsem bloudil voňavým labyrintem, zkoušel desítky vzorků parfémů. Od citrusových explozí po dřevité šeptání, a pokaždé mi něco chybělo. Jedno bylo hrozné, druhé vonělo jako záchod. Jedno bylo sladké, což jsem nechtěl, další moc podobající se kolínské. Chyběla buď jiskra, nebo lehkost. Už jsem ztrácel hlavu i trpělivost, až jsem skoro uvěřil, že „ten pravý parfém pro mě“ na léto neexistuje. Za nedlouho, když toto píšu bude podzim. Podzim jsem vyhlížel, aby mi zkrátil moje hledání dalšího promarněného léta po boku letních vůní. A pak, úplně nečekaně, jsem ho našel. Vůni, která se na kůži rozsvítí jako slunce, je svěží a přitom má hloubku. Má to pro mě „Whow“ na první dobrou, kterou jsem hledal. Věřte mi, že hledal intenzivně, i když jsem nezkusil úplně všechno. Na první dobrou jsem našel ryzí radost v lahvi, kterou si teď nechci nechat pro sebe. Selekce: Chci letní vůni, která mě vyzuje z bot. Takovou, která bude perfektní. (Upozorňuji, že toto není seznamka). Chci něco do tepla, co nebude sladké. Chci něco, co na první stříknutí, mě nedonutí tento vzorek oddělat stranou nebo vyhodit. Chci něco, co budu brát z poličky a při stříknutí na sebe, budu nadšený, že si to na sebe můžu dát. Chci lehkou vzdušnou věc, která bude mít šmrnc, co žádná jiná vůně pro mě mít nebude. Nechci dobrou vůni. Dobrou můžu mít ve 48mi různých jiných kusech. Nechci jen čistou vůni a nechci nic, co bude umělé či chemické. Nebylo to snad tak těžké mít tyto kritéria. Vzhled: Mám rád na flakonech parfémů zlatou nebo zelenou barvu. Nebo jejich kombinaci. Takže zde to bude rychlé a snadné. Flakon je za mě jeden z nejpovedenějších. Flakon vypadá skvěle, je luxusní, elegantní a mezi dalšími vůněmi vyniká. Výdrž: Napíšu to brzy, abychom se tím nezdržovali. Někteří uživatelé uvádějí dlouhou výdrž, jiní velice krátkou. Osobně nechci vůni, která vydrží 8 nebo 12 hodin intenzivně projektovat. Teprve ne v létě a po čas teplých dnů. Už jsem takové vůně na léto měl a není to pro mě. Raději budu mít vůni, kterou se můžu přestříknout po pár hodinách a celkově se s ní osvěžit. Vůně je tak příjemná, že ji chci cítit během dne znovu. Každopádně moje zkušenost je taková, že někdy vůni cítím 3 hodiny a někdy 6 hodin. Oněch 6 hodin je její maximum, než se z ní stane „SkinScent“. Její úvod je úžasný. Vůně je vzdušná a kouzelná nebo skvělá. Je jedno, které pozitivní přídavné slovo použijete. Klidně si ji v malém flakonu budu brát na více míst s sebou. Pozitiva: GnTonic od M.Micallef je pro mě naprostý skvost. Vůně, která se okamžitě zapsala mezi mé favority. Vůni miluje většina lidí. Nebo aspoň něco takového… Už při prvním přivonění jsem měl pocit, jako bych se ocitl na slunném pobřeží s osvěžujícím drinkem v ruce. Limetka, gin, máta, jalovec, zázvor a dejme tomu i ten tonic z názvu. I když vyloženě k míchanému drinku Gin a tonic bych vůni nepřirovnal. Celkově to vše tvoří neuvěřitelně svěží a energický úvod, který je fascinující. Po této explozi svěžesti, se parfém elegantně rozvíjí do jemných dřevitých, bylinných a květinových tónů. Výsledkem je harmonický a sofistikovaný celek s příjemnou rovnováhu mezi svěžestí a hloubkou. Co mě na GnTonicu fascinuje, je jeho přirozená čistota, skvělá hravost, energičnost, nenucená elegance a schopnost působit výrazně, aniž by byl vtíravý, těžký nebo sladký. Zároveň je vůně nezapomenutelná. Je to vůně, která vás doprovodí s lehkostí do kanceláře, na pivo s přáteli nebo do skvělé společnosti. GnTonic pro mě není jen letní parfém. Je to vůně svobody, radosti a osobitého stylu. Výsledek: Pokud bych měl vybrat jedinou vůni, která mě v poslední době opravdu nadchla, je to právě tahle. Však jsem ji hledal velice dlouho. Dostal jsem na ni velké množství komplimentů. Každá druhá aplikace GnTonicu na moji kůži, mi zatím vyvolala z okolí otázku na název parfému. I proto určitě dám to nejvyšší hodnocení. Neviděl jsem ještě nikoho, komu by se vůně nelíbila. Použití tohoto parfému je často i pro moje osobní potěšení. Srovnání: Četl jsem, že podobné k němu jsou Xerjoff: Torino 21, MFK: Gentle Fluidity Silver nebo Goldfield&Banks: Bohemian Lime. Ubezpečuji všechny, že ne. Já vyzkoušel všechny tři. Měl jsem, i když ve vzorcích, všechny tři doma. Nic není podobné ani z poloviny. Toť za mě. Ani jeden z těchto tří vypsaných parfémů není tím, čím je pro mě GnTonic. Je to vždy otázka nosu, na kolik to je pro někoho podobné či vůbec. Některé materiály v parfémech necítí všichni stejně, a dokonce jsou uživatelé, kteří určité materiály necítí vůbec a trvá jim třeba půl roku, až rok tréninku, než jsou schopni tyto materiály cítit. Jistě, že srovnání je správné a je k věci. Zde za sebe opravdu hlasitě hlásím, že podobnost s GnTonicem od M.Micallef, není pro můj nos ani poloviční.

Buddha Blend Les Liquides Imaginaires (Romana Trojanová)
Objev letošního léta. Krásná vůně citrusů, zázvoru, mléka a vanilky. Nemusím moc gurmánské vůně, ale tohle je jiné. Návyková, uklidňující a objímající vůně. Má neskutečnou výdrž, krásně projektuje a za mě má opravdu meditativní účinky. je skvělá.

Eros Flame Versace (PTHOR)
Musím říct, že mě Eros Flame zklamal. I když vůně voní hezky a má výbornou výdrž, působí na mě až moc žensky. Je dost ostrá, skoro pálivá, a místo očekávané mužnosti z ní cítím spíš něco, co by mi víc sedělo na ženě.

The One for Men Eau de Parfum Dolce&Gabbana (aluminotermia)
Klidne unisex....sexy, korenena, tak akorat intenzivni, bomba.

Prada Candy Prada (aluminotermia)
Miluji....hrejiva,sladka,luxusni,sexy,nevtirava, zadny bolehlav.

Amber Oud Gold Edition Al Haramain Perfumes (ZZA88)
Naprosto fantastická sladká vůně, extrémní projekce a extrémní výdrž . Parfém se doslova přilepi na kůži a oblečení a nemůžete ho dostat dolu ! Ale pozor ! Mluvím o první verzi někdy kolem roku 2018 . Následně prošel parfém reformulací a ztratil na projekci tak na síle , tak na sladkosti .. bohužel

Private Key To My Dreams Armaf (Scent Grail)
Moje druhá recenze této řady poté, co jsem dříve psala o Private Key To My Soul. S nadšením vám představuji vůni, která je podle mě mnohem nositelnější než ta, kterou jsem recenzovala dříve. Pro všechny z vás, kteří hledají parfém Armaf pro začátek z této nové a vzrušující řady, je tato bezpochyby nejlepší, kterou si musíte nejprve vyzkoušet. VRCHNÍ TÓNY Po prvním rozstřiku vůně krásně vybuchne s pikantním a ovocným nábojem. Okamžitě cítím jasnou intenzitu růžového pepře – růžový a pepřový úvod. Brzy poté se objeví teplá sladkost kardamomu, zatímco svěží tón zeleného ananasu (připomínající ten ve Frapin 1270) přispívá k nečekané svěžesti. Vrchní tóny jsou mimořádně živé: projekce je silná a po dobu prvních 10–15 minut cítím kolem sebe silnou vonnou stopu. SRDCE TÓNY Jak počáteční kořeněný náboj odezní (po cca 15–20 minutách), začínají se objevovat tóny srdce. Nyní cítím jemnější, sladší aspekt: svěží levandule (lavandin) se mísí se svěžím zeleným jablkem a pomerančovým květem. Levandule přináší jemnou bylinně-mýdlovou nuanci, zatímco jablko přispívá osvěžující, šťavnatou kvalitou. ZÁKLADNÍ TÓNY V základu okamžitě cítím bohatou, krémovou vanilkovou absolu, která dodává vůni sladkost a teplo. To je umocněno hladkým koženým tónem, který dodává hloubku a náznak kouřové elegance. Pod ním cedrové dřevo a pačuli přispívají suchou, dřevitou zemitostí, zatímco vetiver přináší jemnou travnatou kořenitost. Vanilka dodává vůni téměř návykovou a plyšovou kvalitu, zatímco kůže poskytuje stylový, gurmánský nádech, aniž by působila ohromujícím dojmem. CELKEM Závěrem lze říci, že tato vůně splňuje svůj název. Považuji ji za jednu z nejzajímavějších vůní Armaf, které jsem vyzkoušela. Samozřejmě není pro každého. Cena je vyšší než u obvyklých nabídek této značky a samotná kompozice nemusí vyhovovat každému. Velmi dobrá vůně, pokud máte rádi klonované parfumerie. Celou recenzi si můžete přečíst na scentgrail (.) com

Jimmy Choo Man Blue Jimmy Choo (Scent Grail)
Tato vůně je oficiálně první od Jimmy Choo, kterou jsem kdy vlastnila. I když se o jejich parfémy nijak zvlášť nezajímám, vyzkoušela jsem ji poté, co jsem si ji vyměnila s jiným nadšencem do vůní. Na rozdíl od doby před pár lety, kdy jsem prodávala nebo vyměňovala parfémy, o které jsem se před psaním recenze nezajímala, jsem se tentokrát rozhodla dát této vůni šanci a nosit ji měsíc. VRCHNÍ TÓNY Při prvním nanesení přináší souhra levandule a bergamotu osvěžující bylinno-citrusový záblesk. Černý pepř dodává jemnou pikantnost, zatímco šalvěj muškátová přispívá aromatickou, téměř sametovou texturou. Je to hezké, fajn, jen to není pro mě. Myslím, že si ji teenageři užijí mnohem víc než my, trochu starší milovníci parfémů. SRDCE TÓNY Po počátečním jasu se objevuje ambroxan, který vůni dodává mořskou smyslnost. Cypřiš dodává zeleno-dřevitou nuanci. Celková atmosféra je příjemná a energická. Tato střední fáze působí vyváženě: ani příliš citrusově, ani přehnaně zeleně, takže je vhodná pro neformální prostředí. ZÁKLADNÍ POZNÁMKY Jak se vůně vyvíjí do fáze doznívání, objevuje se útulný a hladký základ z vanilky a santalového dřeva, který utváří podstatu její trvalé povahy. Vanilka se rozvíjí se svou charakteristickou sladkou, útulnou a uklidňující vůní – primárně poháněnou vanilinem – která také dodává jemné animální a dřevité aspekty, jež pomáhají zafixovat vůni na pokožce. CELKOVĚ Jimmy Choo Man Blue je spolehlivá, všestranná toaletní voda, která v sobě spojuje svěžest, koření a teplo v elegantním balení. Věc je, že není ani jedinečná, ani pro mě. Tento typ vůní by mi vyhovoval v polovině až koncem prvního desetiletí 21. století, když jsem byl mnohem mladší. I přes toto tvrzení si nemyslím, že posouvá parfémový průmysl vpřed nebo dělá cokoli jiného než to, že je všestrannou vůní pro mladší muže do teplého počasí. Celou recenzi si přečtěte na scentgrail (.) com

Dolce&Gabbana Pour Homme (2012) Dolce&Gabbana (Scent Grail)
Je legrační si znovu uvědomit, že místo honby za další „velkou“ věcí se můžeme podívat do minulosti a najít příjemnější vůně. Není to letos poprvé, co se mi to stalo. Nemůžu uvěřit, že jsem stále nezkontroloval tento výbuch z minulosti, i když jsem měl miniaturní vydání v roce 2017, které si bohužel nepamatuji, jak vonělo. Moje odpověď je jednoznačné ano pro všechny z vás, kteří si kladou otázku, zda toto oldie vydání stále stojí za nákup v roce 2025 a dále. Nicméně pro ty, kteří to chtějí objevit poprvé, je tato recenze právě pro vás. TOP POZNÁMKY Jak tóny naznačují, Pour Homme se otevírá svěžím přívalem citrusů. Realisticky by pro vás bylo těžké určit některou ze specifikovaných citrusových tónů, ale celkový pocit je jako svěží citrusová zahrada. V kombinaci s touto chutí mýdlové směsi Neroli pro povzbuzující kvalitu, která mě okamžitě přenese do sluncem zalitého středomořského rána. SRDCE Jakmile počáteční citrusy odezní, srdce vůně se dostane do centra pozornosti. Jsem velkým příznivcem vůní na bázi levandule, a to je právě to, co miluji na svých citrusově orientovaných parfémech. Mohutná dávka levandule, která se stává peprnější, jak vůně déle sedí na vaší pokožce. ZÁKLADNÍ POZNÁMKY Geniálním tahem od D&G bylo zahrnout do suchého peří čerstvou dávku tabáku podobného senu a vytvořit tak hřejivý a příjemný závěr, který na pokožce zůstane. Budu k vám upřímný: Kdybych si nečetl poznámky online, nevěděl bych, že mírná sladkost a dřevitost pochází z cedru a tonka fazolí. Celková kvalita tu je, ale každý, kdo má v tomto koníčku letité zkušenosti, pozná, že suroviny zde nebyly nejdražší. CELKOVĚ Oceňuji, jak se Dolce&Gabbana podařilo zachovat klasické prvky Pour Homme a zároveň je zachovat aktuální pro dnešního moderního člověka. Ať už je to perfektně zpracovaný flakon, dobře vyvážené aroma nebo pozitivní komentáře, které dostávám, Pour Homme zůstává výjimečnou vůní v mé sbírce. Není to mistrovské dílo, ale vůbec ne špatné. Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com

L'Insoumis Lalique (Scent Grail)
Není překvapením, že Lalique je nejlepší cenově dostupná značka parfémů na planetě, zvláště pokud si jejich parfémy kupujete v diskontech na vůně. To je vždy moje první myšlenka, když od nich objevím něco nového, a lituji, že jsem si to nekoupil při uvedení na trh. Konkurence zde neexistuje a málokdy dokáže někdo, designér nebo specializovaný výrobce, vyrobit tak kvalitní a umělecké lahve jako oni. TOP POZNÁMKY Pro mě je otvor proveden kolem všech zmíněných horních tónů spolu s připomínkou, že Dior Sauvage visí někde v pozadí. Nenechte se odradit, protože ambroxan není zdaleka tak silný jako v mnohem oblíbenější vůni Dior. Je tu od začátku až do cíle, ale mnohem nenápadněji. Ze všech tří lehce nasládlý kokosový a laktonický rum dodává úvodu jistou hřejivost s pikantním bergamotem a bylinkovým nádechem bazalky. SRDCE Přechod je pozoruhodně hladký, s aromatickou levandulí a šalvějí jasnou jako ústředním bodem. Nevím proč, ale šalvěj mi připomněla tu, kterou najdete v Kouros Silver. Spolu s aromatikou se klasické aroma zintenzivňuje s peprnou strukturou vespod. Z toho všeho vyzařuje rafinovaná rovnováha jemnosti a koření a část, kde mi připomíná klasický krém po holení. ZÁKLADNÍ POZNÁMKY Díky bohu základ není jen vetiver (verze Iso E Super), stejný jako v řadě Encre Noire. Nebyla by šance, abych řekl, že je to mistrovské dílo, kdyby tomu tak bylo. Buďme upřímní; ve většině případů je Clearwood oblíbenější název pro ambroxan. Nevadí mi a také je mi jedno, že pačuli a dubový mech jsou vyčištěné edice oldschoolových not vyrobených tak, aby si průměrný nositel mohl obléci něco z minulosti, aniž by 100% vnímal, co voní. CELKOVĚ Nebylo to poprvé, co jsem byl pozitivně šokován cenově dostupnými vůněmi, které letos přesahují svou cenu. Co mohu říci kromě toho, že s otevřenou myslí si určitě přijdete na chuť a na výraznou vůni, kterou byste mohli milovat po celý život. Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com

Mamluk Xerjoff (Ina)
Mamluk výrazná vůně medových pláství, zároveň je z něho cítit něco jako "chlévská mrva". Je to pravděpodobně tím Laoským oud. Přesto nemůžu přestat k té vůni čichat. Vůně je hřejivá, temně medová. Zajímavá. Na zimu musí být perfektní pro obě pohlaví. Především pro ty, kteří snesou Laoský oud.

Une Histoire d'Homme Irrésistible Mauboussin (Scent Grail)
Dnes je skvělý den, kdy objevíte jednu z nejlepších vůní všech dob za neuvěřitelnou cenu. Tyto typy parfémů se objevují pouze jednou nebo dvakrát za deset let a jsem nadšený, že se s vámi mohu podělit o první psanou recenzi na webu o tomto absolutním mistrovském díle, které si nemůžete nechat ujít. Ignorujte jméno domu, které je obvykle spojováno s cenově dostupnými vůněmi, a ignorujte, že většina z nás pravděpodobně shořela na všem, co dnes vyšlo, což zavání kopií kopie. TOP POZNÁMKY Úvod je prostě skvělý a typ vůně, který mě baví nejvíc, je všestranná kvalitní kompozice. Jasný a polosladký bergamot a dotek pikantních citronů dodávají citrusovou ostrost, která je zároveň povzbuzující a lehce temná, někdy dokonce naznačující džemovou kvalitu. SRDCE Když počáteční příval svěžích citrusů začne mizet, srdce Une Histoire d’Homme Irrésistible se jemně dostane do centra pozornosti. Představte si svěží, zelenou vůni fíkových listů mísící se s jemnou sladkostí fíkových plodů s pár zrnky černého pepře navrchu. Prostě nádhera. ZÁKLADNÍ POZNÁMKY Když se vůně usadí, základní tóny odhalí uzemňující, trvalý charakter, který definuje její mužskou hloubku. Citrusové, kořenité a zelené aspekty nikdy skutečně nezmizí, i když úplně uschne, ale jsou ukotveny jemným, ale vytrvalým cedrovým dřevem a nádechem vetiveru, který celkové kompozici propůjčuje rafinovanou zemitou kvalitu. CELKOVĚ Nakonec ve vás tento výtvor zanechá uklidňující pocit vytříbeného sebevědomí a nenápadného kouzla. Díky své promyšlené vyváženosti a elegantní prezentaci působí tato vůně jako osobní podpis, který se bez problémů hodí do rušných pracovních dnů i intimních večerů. Téměř jsem toto vydání přeskočil kvůli obvykle ohromující zeleni, kterou najdeme ve fíkových vůních, ale v tomto případě je to něco úplně jiného. Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com

Touch for Men Burberry (Scent Grail)
Vždy mě fascinovalo okouzlení nádherné vůně – vůně, která charakterizuje okamžik a vypráví příběh o jedinci, který ji nosí. Jsem nadšená, že vám mohu představit svou recenzi na Touch For Men, nadčasovou vůni od Burberry, kterou jsem v posledních týdnech ocenil. TOP POZNÁMKY Touch se otevírá čistě a svěže a dodává atmosféru 90. let. Blízko holičskému prášku poté, co se hezky oholíte nebo ostříháte; jakmile nastříkáte první sprej, budete vědět, o čem mluvím. Poněkud studená a kovová vůně poskytovaná velkým zábleskem fialkového listu a dotekem citrusů mi připomněla jednu z těch dávno ukončených vůní Dsquared s flakonem zdobeným dřevěnou texturou. SRDCE Jak se vůně usadí na pokožce, určitá kořenitost začne prorážet mohutnou dávku pudrosti přítomné ve svrchních tónech. Vzhledem k tomu, že se jedná o cenově dostupnou vůni a materiály uvnitř nejsou nejvyšší kvality, říct, že to pochází z bílého pepře nebo muškátového oříšku, by bylo napínavé, ale celkový pocit je pikantní. ZÁKLADNÍ POZNÁMKY Drydown je pro mě a hvězdu show nejlepší částí této kompozice. Spolu se zbytky fialky z vrchu a kořenitým nádechem ze středních tónů se nám představí jemné pižmo a fazole tonka. Nepřekvapuje mě, že tolik lidí miluje tuto vůni a nosí ji jako svou charakteristickou vůni více než dvě desetiletí. CELKOVĚ Touch zůstává nadčasovou a všestrannou vůní, která dokonale zapouzdřuje decentní eleganci. Stále nemohu uvěřit, že mi trvalo tak dlouho, než jsem to prověřil, což potvrzuje, že to, že je něco cenově dostupné, nutně neznamená, že to nestojí za vzorkování. Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com

Phileas Nina Ricci (Gonga)
Moje první "seriózní vůně" koupená v Tuzexu Na můstku za těžce uspořené peníze z brigád. Ale připadal jsem si v roce 1989 jako král. Krásná, old school, dřevitá, jehličnatá vůně, pokud mohu po těch letech ještě soudit. Rozhodně se nepodobala Yataganu, který je daleko agresivnější, s obří projekcí.

Luna Kintsugi Perfumes (Vobrmis)
Miluju jí. Voní sladce, ale zároveň sladká není. Je to taková dospělá cukrová vata. Krásná, nezaměnitelná vůně. Výdrž za mě klidně i 10h na těle. Nesouhlasím s tvrzením, že je podobná Baccaratu, není.

Luna Kintsugi Perfumes (Jana.grendelova)
Krásná vůně, prý voní podobne jako baccarat , to posoudit nemohu. Jsem spokojena jak s vydrží tak i s projekci ,bude mou oblíbenou.

Rose Sensuelle LPDO (Birsemon)
Čistá, absolutní růže. Výrazná, ženská, jemná a přesto silná a se slušnou vydrží. Zachována harmonie mezi sladkostí a svěžestí.

Joie de Oud LPDO (Birsemon)
Spicy začátek, výrazná stopa oudu a santalového dřeva. Na mé kůži se postupně rozvine do pikantní čokolády s ambrovým nádechem. Štiplavá a přesto sladká vůně. Unisex. Velmi dobrá výdrž (12 hodin) i projekce. Beru full size.

Erba Pura Xerjoff (AVRUM 💙)
Erba Pura Xerjoff No, zvenku je to nepříjemné. Pokud jde o to, jsem v té části lidí, kdy si přeji, aby tato vůně a směr milovníků zmizely. Nepovažuji ji za uměleckou vůni, je to parfémová vůně, která stejně jako parfém dává vůni. Okamžitě ten zvuk připomínající kirke - Kirke Tiziana Terenzi. Amberwood Sladkost Je to buď vanilka, nebo ethyl maltol. Trochu karamelu. Pižmo Není mazlavá Plná, ale svěží Trochu řezavá a zvonivá, těžko se to vyjadřuje slovy, ale něco tam je. Difuzní. Je to pěkné, ale nakonec je to trochu nuda... Je to velmi jednoduché. Chápu, proč je to populární, jen to není moc přirozené, umělé, a to mě láká. Dívky milují pižmo a vanilku, a toho je tady hodně. V horních tónech jsou citrusy... Nevím. Spíš jantarové dřevo. Ovoce ve středních tónech... No, když hladké a neochucené, což je trochu jako ovoce, ale trochu jako bavlna a plast. Pižmo v základu a vanilka - souhlasím - to je páteř, to je základ, základ a základ. Jantar - samozřejmě! Syntetická ambra, pro mě bez trigeminového efektu. Připojte se k mému telegramovému kanálu "AVRUMs Perfume Notes"! 💙

Bianco Latte Giardini Di Toscana (SandraSimane)
I love it! Its so warm and cozy and Milky! Perfect for everyday!

R U Serious Her Rue Broca (Mogia)
Za ty peníze pěkná vůně, velmi podobná L'interdit, ale těžší a zemitější. Na oblečení vydrží i několik dní. Voní to jako královna lesních víl. Představte si, že jdete lesem a zrovna prší. Vzduch je těžší, je chladno, listí je mokré, ve vzduchu je cítit mech, hlína a mokré dřevo. Před vámi se objeví žena v šatech v barvě lesa a vypadá nebezpečně. Královna lesních víl. Krásná, sebevědomá a nebezpečná. A když se k vám přiblíží, smíchá se její sladká těžká vůně s vůní lesa. A takhle voní tento parfém.

Wabisabi The House of Oud (AVRUM 💙)
Wabisabi ThoO Sweetgreen Zelená hruška Vanilka Specifická ovocnost Neobvyklý karamel Tlustý Neobvyklý Příjemný Velký. Stále unisex, více ženský. Osmanthus nebo tak něco. Pamatuji si, že to mělo být wasabi. Je tam něco zajímavého neobvyklého, ale neexistuje žádná přímá typová souvislost s wasabi. Vím, že bílé květy by měly být a ano jsou, ale skryté, rozehrané. Fungují zatím jako základ, na kterém se tato zajímavost ukazuje. Je to zajímavá chuť. Výklenek. Stojí za to poznat. Citronový květ. Nebo samotný citron, měkký. Citronově citronová cukrová příchuť je tam. Karamelizace cukru s ovocnou šťávou, většinou citrusová Neobvyklý! Neroliho spodní proudy také procházejí v pozadí. Ano, květinové, ale hrané, ne taková záměrná květinovost Stojí za zmínku, že asijské téma prosvítá. Je v ní hluboké hřebíčkovo-skořicové koření. Přesto je na mě místy až moc přeslazená, ale sladkými chutěmi se obecně těžko zamlouvám, jsem hodně citlivá na sladkosti, které trčí. A kombinace sladkých květin může být pro některé lidi dusivá Květinová sladká Lehce dřevitá. Silně umělecká vůně, kterou nemohu nazvat, asociace mi s ní nijak zvlášť nepřišly Oficiálně značka petitgrain neuvádí, jedná se o lipový list, stále velmi blízko u sebe Více na mém kanálu na Telegramu "AVRUMs Perfume Notes"

The Collection Noble Wood Hugo Boss (Diabolus)
Incredibly precise aroma of noble wood combined with a little hint of nuts, smoke, vanilla and a hint of whiskey. It's a shame that no one on the street will compliment you on this majestic scent, because they simply can't smell it, and it doesn't last very long on my skin - two hours later I don't know that I've sprayed anything on. Still, I'll probably buy it (I've tried it a few times in the store and bought a sample later) just for my own pleasure, because I absolutely melt when I smell it. Scent: 9/10 Projection: 3/10 Lasting power: 3/10

Tiramisu Caramel Zimaya (Jájsem)
Nádhera ! Tak nádhernou vůni jsem po pravdě nečekala. Toto je něco velmi zajímavého. Je sladká, ale vkusně, nelepivě, lahodně. Karamel s lehkým nádechem dřeva, ale opravdu jen mírně, za ním vykukuje med a na konci ta kompozice whisky, pižma a vanilky je neuvěřitelně sexy. Projekci i výdrž bych označila spíše za mírnou, ale to může být způsobeno tím, že jsem v poslední době nosila výrazné vůně typu Khamrah atd., takže vše ostatní mi přijde mírné. :) Vůně je skutečně lahodná, vkusná. Pokud máte rádi gurmánky, jděte do ní.

Sheikh Al Shuyukh Luxe Edition Lattafa Perfumes (kubik113)
Prvá skúsenosť s Arabským svetom vôní ako aj prvá skúsenosť so zn. Lattafa... Kúpil som ju v podstate na slepo, len mierne čo som si prečítal zopár minirecenzií alebo odporučení na internete? Konkrétne na Sheikh nieje moc videí po webe (YT, Insta....) ako na iné veľmi hypované modely od Lattafy.. Ale môžem povedať, že tento ,,Blind Buy,, sa mi celkom vyplatil... S počiatku sa mi moc ani nepáčila, ale po dni - dvoch som ju celkom prijal a rád sa ňou navoniam... Cítim v nej ja osobne hlavne zo začiatku škoricu, no neškôr keď už sa usadí tak ju mám naozaj rád a cítim hlavne sladkosť vanilky, príjemú, jemnú nie moc úplne vtieravú, s kúskom drevitosti v pozadí... Čiže suma sumárum, nakoľko práve tento model od Lattafy nieje tak všade chválený a odpoorúčaný inernetom, tak som siahol po celkom vydarenej vôni.. Taktiež v neposlednom rade, veľmi kvalitné prevedenie flakónu ako aj balenia, kt. ma neustále uchvacuje u týchto orientálnych vôní, sú krásne, zaujímavé a mnohokrát už len samotné fľašky a balenia stoja za to si ich vystaviť a kochať sa.....A tým sa pre mňa aj by som povedal otvorili dvere do sveta Arabských značiek a vôní...

Phantom Intense Rabanne (matejh)
Hned při prvním otestování jsem věděl že je to přesně můj typ vůně. Je hodně univerzální, nosím ji prakticky kdykoliv a kdekoliv a je cítit opravdu dlouho. Přítelkyně mě prosí, abych už jinou vůni nenosil

El Born Carner Barcelona (Scent Grail)
Za celé roky, co jsem jako nadšenec parfémů, jsem nenašel specializovanou značku jako Carner. Je to předražený maloobchod a nabízí tak málo na oplátku, často jej řadí do nejnižší možné úrovně. Díky čistému štěstí nebo nějaké kosmické spravedlnosti mě med, fík, benzoin a peruánský balzám přinutily dát jim poslední šanci a stejně často jako předtím dokázat, že se mýlím při příliš rychlém posuzování značky. TOP POZNÁMKY Úvodní otevření je živé a osvěžující, v popředí je citron a bergamot. Tento jasný pocit však rychle mizí, když se objevují bohatší, spletité tóny. Zručné začlenění anděliky odlišuje tuto vůni od standardních citrusových otvorů v mnoha dalších výtvorech. Tento bylinný prvek přináší nečekanou bohatost a zabraňuje tomu, aby se citrusy staly příliš jasnými nebo typickými. SRDCE Jak se vůně dostává do jejího srdce, citrusy zcela vyblednou a dávají své místo medu, lékořici a buketu jasmínu a heliotropu, který nikdy nepřebije. Líbí se mi, jak mandlová kvalita heliotropu dodává jemný gurmánský nádech, zatímco jasmín poskytuje dostatek květinového jasu, aby kompozice nebyla příliš těžká nebo sladká. ZÁKLADNÍ POZNÁMKY Líbí se mi, jak se tento usadí v této útulné kombinaci benzoinu, vanilky a peruánského balzámu. Je radost pohledět. Kombinace vanilky, benzoinu a peruánského balzámu vytváří bohatý pryskyřičný základ, který mi připomíná vzdálené země. Nejvíc na mě zapůsobilo, jak australské santalové dřevo interaguje s těmito pryskyřičnými tóny, což je zjistitelné až po úplném vyschnutí. CELKOVĚ Poté, co jsem s El Bornem strávil spoustu času, jsem si ji začal více vážit jako vůně, i když její roztomilý příběh se nemusí nutně odrážet v jejích poznámkách. Je zábavné, že to pro mě byla poslední šance této značky, než je úplně zavrhnu, a naštěstí tu máme vítěze. Dlužíte si prohlédnout tento Huclierův výtvor. Fantastické na jaro a podzim. Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com

Un Jardin Sur Le Nil Hermès (Scent Grail)
Jako milovnici vůní mě přitahují vůně, které se mnou rezonují. Sur Le Nil od Hermès je jedním z takových výtvorů, které považuji za hluboce poutavé. V průběhu let jsem si uvědomil, že mnoho příběhů o parfémech je spíše marketing než realita. Sur Le Nil je však osvěžující výjimkou s vyprávěním ze skutečných cest Jean-Claude Elleny do Afriky. TOP POZNÁMKY Zelené mango přináší svěží vůni, evokující svěží tropické zahrady podél Nilu. Rajče zároveň dodává rostlinnou nuanci, která vyvažuje ovocnou ostrost a vytváří svěží, zemitou komplexnost, díky níž je tento parfém jedinečně osvěžující. Labdanum a skořice mohly být ve směsi pro několik prvních formulací, ale nyní jsou jen pro show a nikde k nalezení, stejně jako mrkev ze svrchních tónů. SRDCE Srdce pokračuje v zeleném motivu s elegantní kombinací lotosových květů (vodný efekt), hyacintu a pivoňky, které vytvářejí klidný vodní buket. Zde se vůně začne více přiklánět k ženské straně a zůstane tak až do úplného vyschnutí. ZÁKLADNÍ POZNÁMKY Po hodině nebo dvou, když se vůně usadí, jsme seznámeni s několika tóny, které vedou cestu a zjemňují hořké a zelené aspekty tohoto stvoření. Základ tvoří jemné bílé pižmo, lehce pudrový kosatec, špetka prašného kadidla a zbytky vrchních a středních tónů. CELKOVĚ Vlastnit tuto vůni a provést tuto recenzi trvalo více než tři roky, protože se jedná o rozdělující jednoduchou vůni. Je to niche vůně převlečená za designérku a něco, co by měl alespoň jednou vonět každý. Je to jedinečná kompozice a pravděpodobně nejlepší od Elleny, aby se naučila jeho osobitému stylu parfumerie. Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com

Amber Oud Gold Edition Extreme Pure Perfume Al Haramain Perfumes (Loiza666)
Koupil jsem si tuto vůni, protože jsem doufal v to, že to bude jen lepší původní "gold edition". Bohužel značka "extreme" přidává i mnoho dřeva a převažuje to tak silně, až je mi z toho nevolno. Vše se zdá být původní, ale ta síla dřeva? Za mě určitě ne. Původní je za mě lepší. Kdyby to za pár minut přešlo v něco mírnějšího, tak ok, ale cítím to ještě další den v této "brutální" síle. Nejsem vhodným člověkem pro tento parfém :-)

Acqua di Parma Colonia Acqua di Parma (Scent Grail)
Jaké mistrovské dílo! Neuvěřitelný. Teď, když ho vlastním, vzpomínám si, kolik velikánů bylo vydáno před desítkami let. Některé z mých oblíbených vůní vyšly před 90. léty, ale mnohé další je třeba objevit. TOP POZNÁMKY Svrchní tóny dodávají osvěžující dávku citrusů, která je povzbuzující a lehká. Směs citronu, pomeranče a bergamotu vytváří ostrý, čistý a omlazující pocit připomínající osvěžující vánek ze Středomoří. Tyto ingredience jsou ikonické v italské parfumerii a nabízejí pikantní a vzdušnou vůni, kterou si neumím představit, že by se někomu nelíbilo. SRDCE V jádru střední fáze najdete okouzlující kombinaci levandule, rozmarýnu a damašské růže (voskovitější s medovou texturou, na rozdíl od bulharské, která je džemová). Levandule přináší aromatickou svěžest, která doplňuje rozmarýn a dodává kompozici zajímavou, osvěžující bylinnou vrstvu. ZÁKLADNÍ POZNÁMKY Zbytky nejvýraznějších tónů a akordů z horní a střední části v kombinaci s bílým pižmem mi připomínají čisté plechy. Dřevité tóny jsou tady, ale daleko zpět a jediný skutečný, který slabě cítím, je santalové dřevo se špetkou peprného vetiveru. CELKOVĚ Colonia je relativně přímočará a o něco nekomplikovanější vůně, než jakou dnes obvykle vídáme, ale je dovedená k dokonalosti a neměnil bych na ní ani kousek. Na závěr z celého srdce doporučujeme zkontrolovat tuto vůni co nejdříve. Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com

Amber Oud Tobacco Edition Al Haramain Perfumes (ZZA88)
Tendle parfém bych chtěl vypít a zemřít voňavý a proto jsem mu složil báseň, která říká vše, co mě napadne když k němu přičichnu: Al Haramain Tobacco Edition Pohár vůní v rukou držím, vanilkou voní, tabákem plá, skořice sladká mě k sobě váže, a já se ztrácím, v ten moment zhas. Chci ji pít, do poslední kapky, pro ten parfém dám svůj dech, nechť mě pohltí, jak sladké mraky, s ní odejdu, v té vůni nech. Porážím čas, vůní navždy v sobě, Tom Ford jen stín, co zapomenout má, Al Haramain, ten král mé touhy, pro něj jsem padl, teď jsi jsi součástí mého já

Amber Oud Ruby Edition Al Haramain Perfumes (ZZA88)
Toto bylo zklamání! Mám dobré zkušenosti s Al Haramain . Zejména OUD EDITION. Tobbaco Edition, geniální skvělá. Private edition, to stejné. Ale RUBBY edition? Co k tomu říci: Na začátku je cítit hromada alkoholu, po odeznění alkoholového odéru dlouho nic a potom něco, co možná velmi slabě připomíná třešeň. Jinak nic ! Prostě nic. Na oblečení vůbec nic a na zápěstí trochu , snad třešně? A to je konec přátelé. Těžko se mi todle nic hodnotí ! Nechám fermentovat a uvidím jestli se vrátím k recenzi, zatím je to velké zklamání

Virgin Island Water 2007 Creed (Scent Grail)
Miluju VIW, ale chápu i jeho pády. Je to snadno oblíbená letní vůně s téměř nulovými odpůrci a absurdní maloobchodní cenou a bohužel není dostupná ani v diskontech. Kdybych to nezískal swapem od kolegy nadšence do vůní, mohl bych být s touto recenzí o něco tvrdší a nakonec od tohoto typu vůně, která spadá do konkrétní sezóny a příležitosti, nemůžete očekávat více. TOP POZNÁMKY Počáteční nádech VIW odhaluje podmanivou směs pikantních citrusů a kokosu a vytváří osvěžující, tropickou předehru k vůni, která vás jistě zaujme. Tato citrusová ostrost okamžitě evokuje pocity plážového útěku a přenese mě někam daleko, kde je léto. trvá celý rok a párty nikdy nekončí. SRDCE Jak střední tóny nastupují, kombinace jasných citrusů, kokosové vody a kokosového mléka se stává intenzivnější, což vítá další květinové tóny k progresi vůně. Ačkoli je v srdci mnoho květin (v závislosti na tom, který zdroj zkontrolujete), jedinou skutečnou květinou, kterou mohu určit, je jasmín, který vůni uzemňuje na území unisex. Citrusy od začátku nikdy nezmizí a zůstanou jako doplňkové aroma zahalené do všeho ostatního. ZÁKLADNÍ POZNÁMKY Suché peří VIW je místo, kde se vůně usadí do teplého, bohatého závěru, který dokonale doplňuje její tropické a vodní téma. Bílý rum, cukrová třtina a pižmo vytvářejí hladký, sametový, sladký a lehce pižmový podtón. Fazole Tonka je oficiálně uvedena jako poznámka, ale při testování této vůně jsem ji ještě jednou nezjistil. Je to skvělý konec, který se vyhýbá typickému Creedovu úskalí a vynechává Ambroxan. CELKOVĚ Pro mě je to nejlepší parfém na letní dovolenou všech dob, ale objektivně je Loewe’s Paula’s Ibiza komplexnějším produktem z kreativního hlediska. To je důvod, proč, pokud jste fanouškem svěžích, exotických a snadno nositelných tropických vůní, VIW může být pro vás lepší parfém. Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com

Club de Nuit Intense Man Armaf (Majselka)
Tak chci aby voněl můj soused 😂 Sexy vůně, drzá, jasná, na nic si nehraje. Mňam

Eclaire Lattafa Perfumes (Vobrmis)
Na tento parfém jsem byla velice natěšená. Tóny karamelu a vanilky mám moc ráda, ovšem ne zde. Za mě je to velký krok vedle. Cítím ze sebe vůni vanilkového stromečku do auta, umělá, nepříjemná vůně...

Sauvage Eau de Parfum Dior (Martin93)
I had this in 2022, it smelled super basic, generic manly scent, not very strong, it was a blind buy, was disappointed for the price. It´s pleasant, good quality, but uninteresting in my opinion, definitely very overpriced, I will not buy this one again, but I understand it´s very likeable for general public, cant imagine it would offend someone.

Boss Bottled Hugo Boss (Martin93)
I wore it for years, and years, still like it. Finished around 20 bottles. To me it´s very versatile, I wore it during cold winters as well as hot summers. As my taste diversifies I can see it being more fall, but it´s not strong at all, I think it´s fine in the summer aswell. Most prominent note for me is synthetic apple with a bit of vanilla. Basic, but I love that smell, pleasant, love to spray it on clothes aswell. I always overspray it, it´s not very strong. For me there is not really top middle and base notes, it smells the same after 5 seconds as after 5 hours, thats what I like about it.

1 Million Parfum Rabanne (Martin93)
I get bubblegumy sweetness and lots of beachvibes, salty, coconuty bit like sun lotion. I see people recommending here for the cold weather, but for me this is strong fragrance great for summer heat. I dont know why, but it just screams sun, summer, heat even though it´s very heavy and strong. I wouldnt wear this during fall or winter - there are better scents for that. The longevity is off the charts. It stops projecting after few hours, but it stays close to the skin for a long time. I mean I put it on my wrist and next day after two showers I can still smell it below another fragrance. If I dont put anything the day after I can still smell it the third day even after 3-4 showers 🤯. Looking forward to summer to wear it again.

Le Male Elixir Jean Paul Gaultier (Martin93)
I love it, it lasts quite a long time, good projection and very complex, pleasant smell. Like it a lot on my skin, one of my favourites, little pricey though. It´s definitely on the sweeter side, but not like sugary, feels ballanced, wouldnt wear it in the summer heat, but kinda versatile. My only complain is that it´s a little pricey, otherwise I would wear it more often.

Bade'e Al Oud Honor & Glory Lattafa Perfumes (Martin93)
Torn about this one, initially liked it - the pineapple, but it goes away in a few minutes. I like the way it makes the room smell, just not on my skin at all. It totally smells like Milky cheap Dove soap, like very soapy milk. It´s brand new bottle so perhaps it needs to sit for a bit, but I dont get any notes from it, pineapple at the top and then just soap and milk. Its quite weak in my opinion, leaning a bit feminine, definitely doesnt smell expensive. I would like it much more if I could smell some of the spices - vanilla, pepper or the cinnamon.

Khamrah Lattafa Perfumes (Jájsem)
Po přečtení všech recenzí jsem si řekla, že Khamrah musím ve své sbírce také mít. Netrpělivě tedy vybaluji a následují první stříknutí na kůži. Čekám zázrak, nevídanou opojnou vůni, ale dostavuje se nevídané zklamání. Kde je ten jablečný štrůdl? Kde ty sladké datle? Cítím jen obrovské množství muškátového oříšku rozpuštěný ve vodě, ve které se právě vykoupala vysloužilá "bordel mamá" (madam). :-) Čekám, až se vůně rozvine, nechce se mi věřit, že vůně s tolika kladnými recenzemi je toto. Po zhruba 15 min. se něco začíná dít, muškátový oříšek ustupuje a začínám cítit skořici a lehce se ukazuje ten jablečný štrůdl, ale jen lehce, spíše se kuchařce vysypalo více skořice na štrůdl, než chtěla. V pokoji mám otevřené okno a když zavane čerstvý vzduch kolem mne, jako bych začínala v tom množství skořice lehce vnímat čokoládu a po chvilce i datle, ale skořice převládá. Ta vůně je tak starosvětsky dekadentní, že mě nutí ji pořád zkoumat, ikdyž jsem ji ze začátku nemohla ani cítit. Zatímco čekám na další rozvinutí parfému, tak přemýšlím, přemýšlím nad sebou jako ženou, která se do této doby prezentovala květinově-ovocnými parfémy, které jsou jasné, čitelné, nic neskrývají. Hned víte na čem jste. Není čas se posunout ve vnímání sebe samé? A pak přišel Khamrah... smyslnost, dekadence zahalená v eleganci, až hypnotická přitažlivost, kdy prostě čekáte co bude dál a nemáte na výběr, tak strašně vás to zajímá. Po cca 30 min. již zřetelně cítím datle, ale ne při přičichnutí z blízka, ale tak nějak zvláštně kolem mně a jsou lehce zasypané vanilkou. Pouze 2 testovací stříknutí předloktí a taková síla. Khamrah mě dostal, tak moc se změnil od prvního stříknutí, že se ho nemohu nabažit. Dejte mu šanci, nechte ho předvést, co umí. Datle jsou již zřetelné a mísí se s květinami - tuberóza i mahonial přichází a skořice se rozprostírá do prostoru. Vanilka je čím dál zřetelnější. Během sprchování se krásně uvolňuje vanilka a za ní následuje ambra. I po osprchování parfém drží :-) a přináší krásnou, teplou ambru. Po prvním zklamání to byl nakonec nevšední zážitek a já se zamilovávám čím dál víc.

The $kull Gold Edition Parfum Philipp Plein Parfums (Riman)
Cely deň ju cítim, vôní ako muž má. Moja vôňa ktorá sa dostala až na vrchol zo všetkých zatiaľ parfémov. Nepoznám lepší

Raghba Lattafa Perfumes (Paul Wild)
Bohužel je v těchto letech již reformulovana a je velmi, ale velmi slabá..

L'Heure Verte By Kilian (skeleton)
Nič originálnejšieho som zatiaľ vo svojom živote necítil, táto vôňa je úplne iná ako ostatné. Keď som ho po prvýkrát zacítil na svojom klientovi na cvičení bol som nadšený, spýtal som sa ho či jedol cukríky hašlerky, alebo či si dal štamprlík silného modrého absintu :D On že nie, to je vôňa od Kilianu, spýtal som sa ho na cenu a zasmial som sa, že taký drahý parfum by som si v živote nekúpil, po ďalšom stretnutí som to už nevydržal a objednal, o par dní som objednal rovno ďalšie dva do zásoby s vedomím strachu ak by sa náhodou prestal vyrábať :D Moja priateľka je z neho nadšená, keď prídem do škôlky vyzdvihnúť syna, kde pracuje aj moja priateľka tak vraj celá škôlka vonia ešte niekoľko hodín po mojom odchode. Vraj, že koľko strekov som si dal, vravím 1 max 2 na oblečenie. Začiatok vône je neskutočne hašlerkový, neviem sa ho nabažiť, pre mňa čistá droga, spomienky na detstvo, dospievanie. Na oblečení ho cítim dlhé hodiny. Keď skúšam rôzne niche parfúmy, často aj drahšie tak vždy vyhodnotím, že tato vôňa od Kilianu je úplne iná liga, nič sa k nemu nepribližuje, mal som od neho aj zopár ďalších avšak nezaujali ma ničím výnimočným, priam mi až boli nepríjemné. Táto vôňa mi je príjemná do všetkých ročných období, avšak počas leta najmenej, vtedy cítim, že je vhodnejšie niečo iné, sviežejšie.

Musk Therapy Initio Parfums Prives (Lucia 123)
Ahojte som tu nova hľadám na tento parfum dupe najlepšie arabsky keďže si originál nemôžem dovoliť...dakujem

Green Lover Lolita Lempicka (Anoncan)
Chaud cremeux. Le vert...? C est l amertume prégnante qui gâche ce parfum. Vanillé chaud. Intense, lourd. Dure toute la journée sans soucis . Un jet suffit amplement sinon... C est le mal de tête assuré et le mécontentement des voisins. Dommage. Sans cette Amertume inutile, il aurait dû être le roi des rois.

Gentleman Eau de Parfum Reserve Privée Givenchy (Jasis)
Very manly. I get alot of the nuttines in it, then a slight whiskey note in the background. I REALLY love this scent. Perfect for special occasions, dates, or just a little more dressed up.

L for Men Clive Christian (Scent Grail)
Tohle je vzácná příležitost, kdy jsem mohl určit vůni na konkrétní geografické místo a říct, ano, tohle voní 100% Brity. Vyzařuje sofistikovanou směs tradičních anglických vůní, které připomínají britskou vyšší společnost. TOP POZNÁMKY L For Men se otevírá nádechem pikantního růžového pepře, pikantních citrusů a něčeho, co mi okamžitě připomíná Amouage Myths Man, u kterého stále nemohu přesně určit, co to je. Toto povznášející aroma je dvousečný meč, protože svěžest nevydrží příliš dlouho, když se do popředí začnou dostávat těžší tóny, jako je teplý, dřevitý základ a bohaté, květinové srdce. SRDCE Po pár minutách je po prvním otevření jediné čerstvé oranžový petitgrain, zatímco zbytek se již rozloučil. Mýdlová růže jí pokukuje po hlavě a přebírá citrusy s dodatečnými doteky krotkého oudu a toho fantastického máslového kosatce, který je hlavou a rameny nad vším, co jste předtím cítili. Jediná další vůně s máslem Orris na této úrovni je Amouage Imitation Man a nic jiného. ZÁKLADNÍ POZNÁMKY Sušení je stejně kouzelné jako zbytek vývoje L. Nejintenzivnější tóny, které zde cítím, jsou bezesporu balzámová jedle, cedr, pižmo, pačuli a náznaky kůže, což není nikde zmíněno. Balzámová jedle dodává pryskyřičný a lehce sladký nádech, poskytuje teplo a hloubku, zatímco pižmo přináší smyslný a dlouhotrvající závěr. CELKOVĚ Clive Christian L For Men nastavuje vysoký standard pro uměleckou vůni. I když cena může být pro mnohé příliš vysoká, její zážitek je nepopiratelně jedinečný a nezapomenutelný. Je to vůně, která ztělesňuje luxus, eleganci a výrazně britský šarm, díky čemuž je cenným doplňkem sbírky každého znalce vůní. Nakonec je to jedna z nejlepších vůní do chladného počasí, která si zaslouží podpis na trhu. Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com.

Premier Jour Nina Ricci (Anna-Natálie)
Škoda, že to má tak malou výdrž. Ta slabá projekce se dá ještě odpustit, protože na léto nebo jiné horké dny je ideální, ale výdrž je pro mě horší. Voní to moc hezky. Není to nic, z čeho by byl člověk odvařený, ale jak říkám - na léto výborný👌🏻. Nejradši na tomhle parfému mám to jak to voní na kůži. Voní to přirozeně. Nedokážu to popsat. Když se s tímhle parfémem navoněla kamarádka, tak voněla jako kdyby vyšla ze sprchy a měla na sobě namazaný voňavý krém, který se mísí s čistou, “ošampóvanou” kůží.

1270 Frapin (Scent Grail)
Frapin 1270 byl vydán v nevinnějších dobách komunity parfémů YouTube, kdy neexistoval žádný šilink, lži a podvody, jediná věc, která poháněla původní recenzenty, byla jejich vášeň pro parfémy. Ach, jak mi chyběly časy, kdy byly objeveny opravdové vonné skvosty a téměř každý parfém měl svůj skutečný význam a opravdové vzrušení. Zde jsou mé myšlenky na to. TOP POZNÁMKY Nejprve mi dovolte odpovědět na otázku, která pravděpodobně každého zajímá. Voní 1270 jako koňak? No ano i ne. Uvnitř nic není opilé, ale celkový dojem ze směsi vám dává hřejivý zážitek, který koňak poskytuje. Dostanu nejkreativnější využití ovoce, koření, pryskyřice a dřeva v jedné vůni. Úvodu bezesporu dominuje ananas, který voní jako ty v nápoji z ananasové šťávy. Je to stejné a nemá žádné spojení s tím v populárnějším Creed Aventus. Kromě krásného ananasu sdílí kandované ovoce (většinou švestka) otevření a výrazné doteky teplých tónů, jako je polosladký lískový ořech a mletá káva. SRDCE Zdá se, že střední fáze přichází docela rychle. Přál bych si, aby vůně byla výraznější a vydržela déle, protože v takovém případě bych ji klidně zařadil do kategorie Svatý grál. V srdci dominuje generické koření a med, které poskytují přirozenou zlatou sladkost, která působí uklidňujícím dojmem. Medová nóta není přehnaně sladká ani zakalená, nabízí jemnou a svěží sladkost. Doplňuje počáteční dávku ananasu a sušeného ovoce, plynule přechází ze svrchních tónů. ZÁKLADNÍ POZNÁMKY Základ je jako teplý šátek, který vás v zimě ochrání před nejstudenějším větrem. Ano, v tuto chvíli to není nic zvláštního a nadužívaného k smrti, ale funguje to. Objevuji gurmánskou vanilku, med a fazole tonka s pikantními zbytky ze srdce. Nyní si 1270 zasloužilo všechny ty chvály před více než deseti lety. Asi proto, že to bylo něco nového. Tyto dny? S těmito vůněmi vanilky/tonka jsem skončil a přešel jsem k něčemu zajímavějšímu. CELKOVĚ Nyní, když je tato recenze u konce, chápu, proč byla 1270 tak velkým hitem v počátcích vonné komunity a proč je nyní prakticky zapomenuta. Při pohledu na toto vydání s více zkušenostmi bych nyní doporučil Dior Fahrenheit Le Parfum, protože nabízí lepší opilé aspekty, lepší výkon a pravděpodobně kvalitnější ingredience. Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com.

Montabaco Verano Ormonde Jayne (Scent Grail)
Vydáno před pěti lety jako „limitovaná edice“ exkluzivně pro Harrods a skončilo to jako úplný a přímý podvod značky, který dokazuje, že byste neměli věřit všemu, co říkají specializované značky. Tento druh nepoctivosti je něco, co bychom neměli akceptovat a bude zobrazen v mém konečném názoru. TOP POZNÁMKY Verano není vůně k zahození. Je to příjemná vůně, která potěší lidi a většina průměrných spotřebitelů a nadšenců shledá potěšením, což zajišťuje její oblíbenost. Nicméně stojí za zmínku, že Montabaco Verano sdílí podobnosti s Bvlgari Tygar, Sospiro Vibrato a dalšími vůněmi ve svém cenovém rozpětí. Hvězdou show je zde grapefruitová nota. Je jasný a pikantní a okamžitě probouzí smysly. Grapefruit je běžnou volbou pro vrchní tóny, protože nabízí čistou a povznášející kvalitu, ideální pro nastavení tónu vůně. Tento grapefruit je však kvalitou míle pod úrovní a lze jej nalézt za téměř dvojnásobnou cenu než levnější vůně, jako je Terre d'Hermes Eau Givree a Light Blue Forever Pour Homme, což je přímočarý vtip. Kromě tohoto povznášejícího citrusu dostávám také plody pomeranče a jalovce stejné kvality jako v Ormonde Man, trochu kardamomu lisovaného za studena a doteky šalvěje, které jsou dnes populární. SRDCE Jakmile se slavnostní otevření usadí, můžete vidět Schoenův podpis v srdci a základně. Konkrétně se mi líbí způsob, jakým mísí syntetické molekuly s přírodními tóny. Ze zmíněných srdečních tónů jediné, které skutečně dostávám, jsou akord zeleného čaje a ozonový pocit fialky. Kromě těchto zelených a květinových tónů v srdci dominuje předávkování ISO-E-Super, kašmír, ambroxan a javanol. ZÁKLADNÍ POZNÁMKY Věci se rozpadnou na základně, takže jsem rád, že jsem nekoupil Verano za jeho celkovou maloobchodní cenu. To vše se scvrkává na pižmovou kůži a popelavý tabák. Smutné na tom je, že nevyniká v žádné z těchto poznámek, což je tragičtější, když víte, že všechny tyto poznámky jsou mé oblíbené v parfumerii. Ale nejzábavnější je, že se mi tato vůně líbí bez ohledu na její nevýhody a na to, jak je to drahý klon Tygara s několika zvraty. CELKOVĚ tuto vůni ráda nosím a pravděpodobně si ji ponechám ve své sbírce, dokud ji nedočtu. Vzhledem ke svým zjevným nedostatkům působí tato recenze trochu negativněji, ale realisticky objektivně. Přál bych si, aby více recenzentů udělalo více a udrželo produkt v minimálním tlaku. Rozhlédněte se po webových stránkách slev na vůně a pravděpodobně najdete mnohem lepší nabídku, než je její maloobchodní cena. Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com

L'Homme Idéal Parfum Guerlain (romank1970)
Podľa mňa najlepšia z celej kolekcie L'Homme Ideal, skvelá projekcia, Amaretto je neskutočne výrazné, pižmo a pačuli dotvárajú jemné tóny kože, dlhá výdrž, perfektná vôňa na jeseň a zimu

Paula's Ibiza Loewe (Scent Grail)
Nebudu vám lhát a řeknu, že Ibiza je jednoduchá vůně typu opalovacího krému, která je snadno oblíbená, protože není. Chce to zralý nos, aby ocenil všechny jeho nuance, a i po třech měsících se přistihnu, že přemýšlím, jestli se mi to líbí nebo ne. Bez ohledu na to, tato vůně není nic menšího než mistrovské dílo. Vůně, která konečně nevoní jako typické plážové a nudné vůně na trhu. TOP POZNÁMKY Otevírá se nejšťavnatější mandarinkou v kombinaci s nádechem kokosu a tím neomluvitelným galbanem přítomným od začátku, dokud vůně z pokožky nevymizí. Efektem je gumová vůně, u které mohu zaručit, že jste ji buď ještě necítili, nebo ji v jiných verzích uvidíte jen zřídka. Jde mi o to, že galbanum je hořký a voní jako slaměnka a oldschoolové pačuli, které je zde také v základu. SRDCE Srdce dodává kompozici mořské a květinové doteky, stává se komplexnějším, ale nikdy silnějším než galbanum. Pokaždé, když si obléknu Ibizu, nikdy se mi nevybaví slunečná pláž, ale spíše bouřkový den a studený déšť, který se snese na horký písek. Naplavené dřevo dodává dřevitost a ambra přichází dříve, než se očekávalo, že poskytne slaný nádech. ZÁKLADNÍ POZNÁMKY Dokonalé rozpoznání základních tónů, kterými jsou vanilka, ambra a pačuli trifecta, bude nějakou dobu trvat. Se svými zemitými nuancemi je pačuli také neomluvitelné jako galbanum, zatímco vanilka a ambra vyvažují složení. Kromě vyblednutí mandarinky, kokosu a květin ze srdce je vůně víceméně taková, jakou jste získali od prvního nástřiku, dokud nezaschne. CELKOVĚ Vím, že si neustále stěžujeme na to, jak je většina vůní v dnešní době kopie kopie, a toto je vaše šance vidět, co je kreativita v tomto přesyceném žánru. Pokud nezačneme podporovat značky ochotné podstoupit kreativní riziko, budou vůně jako tyto rok od roku vzácnější. Bez ohledu na cenu „nejlepší“ plážové vůně na trhu nemohou držet svíčku za toto mistrovské dílo, které lze pořídit za méně než sto babek. Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com

Aqua Allegoria Forte Rosa Palissandro Guerlain (Anna-Natálie)
Teda hodně zajímavý parfém! Tenkrát jsem k outfitu hledala vůni, která bude čistá, ale zároveň ji bude něco lehce rušit (nemám ráda čistě čisté vůně), tak jsem sáhla po testerech, protože v mojí kolekci žádný čistý parfém nemám (tedy až na jednu jedinou výjimku) a nešlápla jsem zrovna vedle. V této kolekci je celkově pár zajímavých, nevšedních kousků, ale neplatí to pro všechny. Pro tuto ano.

Ana Abiyedh Rouge Lattafa Perfumes (Anna-Natálie)
Mě to voní. Prý je to dupe pro Baccarat rouge 540. Pokud ano, tak mám v plánu hodně rychle navštívit nějakou prodejnu, kde ho mají. Baví mě, že je parfém spíš takový pižmový, teda jakože se rozkládá podle DNA Vašeho pižma.

CK Everyone Eau de Parfum Calvin Klein (Anna-Natálie)
K žádnému parfému jsem nikdy nebyla neutrální. U tohohle se to podařilo. Nezaujal, neurazil, nenadchnul, prostě nic. Navíc voní spíš pánsky.

Italica Xerjoff (Anna-Natálie)
Krásná, unikátní vůně! Výjimečná kombinace laktoničnosti s višní. Nechápu, jak je možný, že tam cítím višeň, ale prostě ji tam cítím. Design se mi taky hodně líbí. Tady by mi asi nevadilo si trochu připlatit. K ničemu podobnému jsem si ještě nepřivoněla.

Lost Cherry Tom Ford (Anna-Natálie)
Naprosté zklamání. Parfém jsem po pěti minutách vůbec necítila. Evidentně se moje pižmo velmi liší od ostatních, protože neznám nikoho, kdo by měl takový problém s výdrží u parfémů, jako já. Za tu cenu bych nějakou výdrž alespoň na ty klasický 4 hodiny čekala. Ani za mák! Název Lost cherry si nese oprávněně, protože jsem vůbec nic po pěti minutách necítila a višeň byla opravdu lost!

Khamrah Lattafa Perfumes (Anna-Natálie)
Nechápu, proč se furt srovnává s Kilian Angel's Share. Možná je jejich podstata na stejné bázi, ale oba dva voní jinak. Angel's Share voní jako jablečný štrúdl, Khamrah voní jako skořicový koláč.

Solo Ella Elixir Loewe (Anna-Natálie)
Dostala jsem k nákupu vzoreček. Zprvu mě parfém oslovil, docela mě i nadchnul, ale nadšení brzy opadlo po tom, co mi vydržel na ruce max. 2 hodiny. Parfémy zkouším vždy doma, v klidu, aby mě nerušily okolní pachy. Po dvou hodinách jsem necítila vůbec nic. Výdrž za tu cenu? Směšná.

Yum Pistachio Gelato | 33 Kayali Fragrances (Anna-Natálie)
Parfém mě na prodejně oslovil svou barvou. Miluju pastelové barvy, tedy hlavně mintovou. Pistácie taky miluju. Už jako malá jsem je milovala a zmrzlinu mám nejradši mátovou a kokosovou, takže když jsem tenhle parfém viděla, tak jsem ho jednoduše musela vyzkoušet. Pistácie tam cítím nebo aspoň mám ten pocit. Nemám pocit, že by se jednalo o zmrzlinu či gelato, ale něco smetanového tam určitě je. Vůně, jako všechny Kayali vůně, se krásně usadí na kůži. Moje kůže si s Kayali prostě rozumí.

Cheirosa '62 Sol de Janeiro (Anna-Natálie)
Na tělový sprej je to dobrý. Člověk nemůže čekat žádnou velkou výdrž u tělového spreje, nicméně Cheirosu 62 ráda kombinuju s Kayali Vanilla 28. V kombinaci s parfémem sprej drží mnohem déle. S Kayali si celkem dobře rozumí. Navíc 62 je moje šťastné číslo:-)

Valentino Donna Born In Roma Coral Fantasy Valentino (Anna-Natálie)
Ovocné květiny pro letní radovánky. Moc letních vůní nemám, protože jsem hlavně na zimní vůně. Coral Fantasy je moje úplně první letní vůně v mojí kolekci. Už v ní mám uložené vzpomínky z minulého léta. První, co mě napadne, když si přivoním, je okurka. Je prostě svěží. Možná to dělá to kiwi. Mě je s ním krásně, když se jím navoním, ale POZOR - v létě to hodně láká vosy a včely🐝. Pokaždé, když jsem se tím navonila, tak okolo mě lítaly.

Valentino Donna Born In Roma Valentino (Anna-Natálie)
Krásná, princeznovská vůně pro jemné, květinkové duše. Máma si parfém kvůli mě koupila taky a má ten stejný problém - nedrží. Což je opravdu škoda, protože mě parfém okouzlil hned, co jsem si k němu na prodejně přivoněla. Design flakónku se mi taky velmi líbí - jednoduchý, přesto zajímavý. S touto vůní jsem jaksi docela spřízněná, proto mě mrzí, že moc nedrží. EDIT: nejdřív jsem se ráno před prací navoněla, nechala slehnout, jela do práce a tam se znovu navoněla. Po zhruba 8-9 hodinách, kdy jsem dorazila domů mě máma pochválila, že hezky voním. Možná jsem přeci jen parfém podcenila - chce to tam dát toho trochu víc.

Libre Intense Yves Saint Laurent (Anna-Natálie)
Jsem vanilková a miluju sladké, těžké a intenzivní vůně. Když si přivoním k tomuto parfému vidím vyrovnanou, úspěšnou, elegantní dámu v béžových, krémových hadrech. Vanilkový koláč s kávou. Ideální podzimní parfém.

L'Interdit Eau de Parfum Rouge Givenchy (Anna-Natálie)
Sebevědomí ve flakónku. Určitě to není parfém pro jemné květinky. Sebevědomá, vznešená femme fatale.

Rose Dunes Molton Brown (romank1970)
unisex vôňa, ktorá prináša jemné kvetinové tóny, srdcu vône dominujú drevité tóny, vetiver a pačuli, extrémne dlhá výdrž, viac ako 12 hodín na pokožke, vhodná na celoročné nosenie, odporúčam skôr na jeseň a zimu, ale svojím zložením je možné ju nosiť aj na jar, krásna kombinácia kvetína a drevitých tónov

Coastal Cypress & Sea Fennel Eau de Parfum Molton Brown (romank1970)
vôňa ideálna na jar a leto, výborná kombinácia esencií, dlhá výdrž na pokožke, dominuje cipriš, morské tóny a bergamot, jedna z mojich najobľúbenejších vôní, koncentrácia eau de parfum, výdrž vône viac ako 10h

Le Beau Paradise Garden Jean Paul Gaultier (MatthewBake)
Its too synthetic. Smells like Play-Doh

Ana Abiyedh Poudrée Lattafa Perfumes (Lenka9)
vune je jemna, nevtirava. Takova kazdodenka velice prijemna sametova. Vhodna pro zrale zeny, urcite by me nesedela na mlade kocce 🙂 Celkove ji mam rada 🙂

Boucheron Quatre Boucheron (Maxxi)
Boucheron quattre je moje Topka

Paris – Paris Chanel (JaneF)
Vůně Chanel Paris-Paris je jako malý kousek Paříže v lahvičce. Každýkrát, když si k ní přičichnu, jsem přenesena zpět do uliček této nádherné metropole, kde jsem prožila mnoho nezapomenutelných okamžiků. Vůně růže, citronu a pačuli mě okamžitě omamí svou svěžestí a elegancí. Je to jako procházka po nábřeží Seiny nebo prozkoumávání malebných uliček Montmartru. Každý střik mě vtáhne do příjemného závoje vzpomínek a pocitů, které jsem zažila během svých cest do tohoto kouzelného města. Je to vůně, která mě inspiruje k novým dobrodružstvím a připomíná mi, proč jsem se do Paříže zamilovala.

Tasneem Afnan (Nikola Holubcová)
Začouděný arabský La vie est belle, super pod právě La vie est belle. Já tento vonný profil miluju i po deseti letech, i když ten parfém už svůj hype měl.

Musk Al Haramain Al Haramain Perfumes (Nikola Holubcová)
Takový lehce pudrový pižmo, ale mně to voní, s některými muskovými vůněmi mám problém. Je super na vrstvení, vůně je hodně čistá a fresh, skoro jako aviváž :D

Tharwah Gold Lattafa Perfumes (Nikola Holubcová)
Orientální YSL Libre :-)

Touche Pour Femme Rue Broca (Mogia)
Prvních pár vteřin to opravdu připomíná Cloud, ale hned to zmizí a zůstane jen vůně bergamotu a trochu bílých květin. Voní mi to hodně jako Elizabeth Arden. Žádná skořice ani jablko, žádná vanilka nebo cokoli teplého. Prostě jen citrusy. Není to špatné, na léto pro někoho dobrá volba, ale já jsem zklamaná. Edit: po maceraci to dává mnohem víc Cloud vibe. Vždy když si to nastříkám, tak se mě manžel ptá, jestli u nás nebyla naše kamarádka (Cloud je její podpisová vůně) Citrusy už nejsou tak výrazné, celkově to zjemnilo a voní to celkem dobře. Do teplejšího počasí ideál, sahala jsem po ní opravdu hodně.

La Vie est Belle L'Extrait Lancôme (Nikola Holubcová)
Nárherná verze la vie est belle, někdo dole cítím tu starou DNA tohohle mého prvního dospěláckého parfému a nahoře je oud a je to celé takové orientální. Já obecně oud a takový ten závan "pálení františka/vonných tyčinek" nemusím, ale tady je to prostě pecka. Stačí se stříknout dvakrát a cítím se celý den.

Alien Mugler (Lencadlo)
Klasika pro milovnice sladkých vodiček. Parfém s vydrží takovou , ze kdyby Zemi zasáhl asteroid , srážka by voněla takhle . Sladký koktejl , ráda o něm říkám , ze je takový kulatý . Žádná ze složek z něj vysloveně nekřiči.

Hypnotic Poison Dior (Lencadlo)
Tohle je láska . Vanilková koupel na celý den . Za mě velmi sofistikovaný , elegantní a zároveň slušně neslušný. Vydrž je neskutečně dlouhá . Muj velký favorit na večerní společenské akce . Pokud bych si šla sednout na bar a házet očkem po krasavcích, byl by okolo mě opar přesně téhle božské záležitosti . Pokud nemáte v oblibě vanilku, tenhle boží dar nebude nic pro vás 😉 Určitě pořídím znova .

Terre de Lumiere L'Occitane en Provence (Lencadlo)
Aktuálně moje velká láska . Tento parfem je sladký , ale v jemném slova smyslu . Není takový ten cukrově ulepený, ale spíš vanilkově sladký . Z oblečení je cítit krásně celý den .Umim si ho představit celoročně . Pro milovnice kořeněných parfémů bude spis asi na jaro , léto, protože je velmi jemný.

Loewe 7 Cobalt Loewe (Georgino)
V dětství jsem chodíval do kadeřnictví, kde vysedávaly starý babky s trvalou pod fukejřema, zatímco jsem čekal až na mě přijde řada. Hodně z nich včetně samotný kadeřnice vykuřovaly jedno cigáro za druhym a ten smrad se mísil se všema těma vodičkama a sprejema, co jim na ty vlasy patlala. Aroma toho podniku bylo tak blízko 7 Cobalt, že jsem si ty desítky let staré zážitky okamžitě vybavil. Úvodní tóny ještě tak strašné nejsou, ale po půl hodině je to staré zahulené kadeřnictví. Nechápu proč chce být někdo takhle cítit...

O Oui! Lancôme (RGrCz)
I've had it for years, I had no idea it was discontinued - and now I see it is extremely expensive if you manage to find it. I still have half a bottle, so happy with that and sad to think I need to find a new fragrance (yet again!). When I put it on in the morning after a shower, it just puts me in a good mood! It lifts my spirits, makes me feel I will have a great day! It is strong at first, a bit spicy (vodka tones!), and after it feels more sweet and flowery and clean. I prefer it in spring or during a rainy wet day and it just makes me feel "sunny".

Loyal Man Bruno Banani (Marthy76)
Pro ženy přitažlivá sexy mužská vůně. Její lehce sladší nádech mě osobně baví nosit jen v chladných měsících roku a od žen na ní získávám řadu komplimentů. I druhý den touto vůní neodolatelně voní oblečení. Jedna žena na tuhle mou vůni reagovala slovy: "sex v láhvi"

Explorer Montblanc (Marthy76)
Nádherná,podmanivá pánská vůně,přitažlivá,zajímavá,nevšední.Zakoupil jsem si ji jen podle recenzí a v tomto případě nelituji,protože jsem si ji zamiloval.

Under the Stars Maison Martin Margiela (Natter_25)
Kůže a oud. Jen tyhle dva tóny svázané k sobě podtržené pepřem pro pronikavější vůni. Rozhodně mi neevokují noc pod hvězdama, jak napovídá název voňavky, jelikož je to jednoduchá, ale překvapivě dobře namichaná směs, která je po celou dobu velice lineární a bez větších překvapení. Možná by stála za vrstvení s jinou podobně jednoduchou vůní. Rozhodně nedoporučuju kupovat na slepo, můžete být zklamáni.

Greenley Parfums de Marly (roumn)
Po otevření cítím jablečný džus. I v průběhu vůně je jablko po celou dobu velice silné a výrazné. Začátek je dost citrusový, po čtvrt hodince už jen jablko. Příjemná vůně, asi safe blind buy pro lidi co mají rádi fresh letní vůně, osobně mám jen odstřik a za tuto cenu bych celou lahvičku nekupoval. Vůně je to příjemná, ale za tu cenu jsou podle mě lepší.

Dark Lord By Kilian (roumn)
Dark Lord vystihuje pěkně podstatu této vůně. Určitě nic pro mě, vůbec fresh, mega kořenitý, nemoh sem to dostat z ruky. Projekce a výdrž bude doopravdy perfektní, jestli tohle někomu bude vonět, tak je to výhra.

Coco Mademoiselle Chanel (Nikola)
Za mě nejlepší vůně všech dob. Krásná, elegantní a podmanivá vůně pro pravé dámy.

Coco Mademoiselle Intense Chanel (Nikola)
Originálu se nevyrovná..

Orchidea della Cina Tesori d'Oriente (Nikola)
Krásná vůně, jemně sladká, výdrž bohužel slabá.

The Wedding Silk Santal | 36 Kayali Fragrances (Ninu)
Kde se dá zakoupit?

Gentleman Society Givenchy (Hody)
Krásná, sexy,unisex nasládlá vůně. Cítím hodně Kardamon, Vanilku, Čokoládu 😀.Narcis. Užívám si jí.Je silná, těžší ale ne otravná.

Golden Dallah Xerjoff (rafanid)
takhle vůně je porno

Nautica Voyage N-83 Nautica (RUTTIS)
Bosou nohou kráčejíc v mírném vánku, ve stínu stromů v letním dni ,blízko italského jezera jenž lemují krásné fregaty.Toť tento vodní skvost v podobě Nautica N-83.Chcete li mořský oder nehledejte více jinde,zde leží mistr svého umění.

Oud Ispahan Dior (CrewmemberEK)
Mám základňu v arabskej krajine , takže oud tu cítiš všade . Milujem ho od začiatku . Táto vôňa je ťažká . Tento parfém alebo miluješ , alebo vôbec nie . Vydrží veľmi dlho.

Bentley For Men Absolute Bentley (Martin Bella)
Nevím proč, ale na začátku strašne cítím rozmarýn. Jinak vůně je ok. Pro muže od 40+

Nautica Voyage Nautica (Martin Bella)
Příjemná vůně

Shuhrah Pour Homme Rasasi (Martin Bella)
Pro muže od cca 40 let a více, nemusí každému vonět.

Club de Nuit Intense Man Parfum Armaf (Dudu)
Za mňa veľké sklamanie. Ak má byť toto klonom Aventusu, tak to môže kľudne konkurovať aj osviežovač na toalety. Na začiatku veľmi aromatická chemická citrónová vôňa, po ústupe dosť nevýrazná vôňa, ktorú takmer necítiť. Všade sa píše o extrémnej vydrži, no tuto vôňu asi po 2 hodinách vôbec necítiť,alebo len veľmi slabo a to som dával aj 10 odstrekov. Neviem kde sa stala chyba, dám tomu ešte jednu šancu a skúsim objednať a porovnať limitovanú edíciu.

Cloud Ariana Grande (SONIA)
Never či by sa táto vôňa tešila takej popularitě ak by nebolo BR 540. Samotná vôňa je jedna z tých vydarených, uznávam. Dlhé roky som si nekúpila parfém z drogérie a už vôbec nie pod značkou speváčky, ale. Vôňa je netypická, sviežo sladká a v pomere cena - výkon- kvalita - dostupnosť vyhráva. Čo sa týka porovnania s MFK, tak len prvotný dojem pri streknutí môže trocha zmiasť. Inak sú to dve odlišné vône. Páči sa mi prevedenie, jednoduchý flakón poslušne usadený do mráčika, aké milé :) oceňujem, že 30 ml krásne padne aj do menšej kabelky, ak nie ste fanúšikmi atomizérov, lebo naproti Moshino Toy 2 je to skladné a nositeľné balenie. Či si ju kúpim opäť? možno áno, nevylučujem, že ak budem mať deň blbec a pojdem do prvej drogérie, určite mi jej kúpa zlepší náladu :)

Toy 2 Moschino (SONIA)
Svieža, ovocná vôňa, kde v začiatku prevláda sladké jablko. Ale srdce a základ som absolútne nepodchytila, lebo som nemala kedy. Tak slabá na môj nos a vkus je táto voňavka. Vôňa je v celku príjemna, svieža, krásny flakón, ktorý dobre vyzerá na poličke a nádavate naň ak chcete vziať parfém na výlet do kabelky alebo kufra. Problémom tejto vône je jej enormne slabá výdrž. Ale fakt že slabota. Nerozumiem načo je parfém, ktorý vlastne nevydrží na koži ani hodinu. Pre mňa takéto produkty strácajú zmysel. Za mňa je toto predražená vôňa pre dievčatá na strednej škole, ktoré sa chcú pochváliť svojim spolužiačkám, bez urážky :)

Twilly d’Hermès Hermès (SONIA)
No, s touto vôňou mám problém. Absolútne nechápem, prečo vôňa od Hermés za nie malé peniaze má takýto dizajn. Zaslúžila by si niečo oveľa lepšie. Čo sa týka vône, tak tá nie je prefláknutá, ale poriadne ju neviem opísať, ani identifikovať jej zložky a to fakt nechápem... nosila sa príjemne, obľúbila som si ju, ale nepresvedčila ma natoľko, aby som si ju kúpila znovu. Dostala som vzorku jej mladšej sestry so zázvorom a je to celé na jedno kopyto...za mňa už nie, aj keď nevylučujem, že si ju niekedy z nostalgije kúpim opäť.