Shalimar Millésime Iris Guerlain pro ženy a muže

kosatec
karamel
zemitý
fialkový

Shalimar Millésime Iris podle Guerlain je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Shalimar Millésime Iris byl/a uveden/a v roce 2023. "Nosem" za touto vůní je Delphine Jelk. Vrchní tón je Bergamot ; střední tón jeItalský kořen kosatce ; základní tóny jsou Karamel, Madagaskarská vanilka, Vanillin a Pižmo.

Parfumér

FRAGRANTICA NEJLEPŠÍ PARFÉMY 2024 – Svetlana Lozovaya & Zoran Knezevic

FRAGRANTICA NEJLEPŠÍ PARFÉMY 2024 – Svetlana Lozovaya & Zoran Knezevic

od Svetlana Lozovaya, Zoran Knezevic

01/06/25 11:40
Shalimar Millésime Jasmin: Léto nebo zima?

Shalimar Millésime Jasmin: Léto nebo zima?

od Viktoria Vlasova

11/11/24 04:30
Recenze: Shalimarův Jasmine Millésime

Recenze: Shalimarův Jasmine Millésime

od Sophie Normand

10/04/24 04:30
Best In Show: Co nosí autoři Fragrantica toto léto (2024)

Best In Show: Co nosí autoři Fragrantica toto léto (2024)

od John Biebel, Elena Vosnaki, Yi Shang (怡 商), Sergey Borisov, Lucia Remigi, Anastasia Privalova, Jernê Knowles, Rouu Abd El-Latif

08/07/24 02:00
Módní zvěsti a gurmánské vůně

Módní zvěsti a gurmánské vůně

od Yaroslav Simonov

06/28/24 03:30
Shalimar Millésime Iris: Nová interpretace klasiky 0

Kolekce Shalimar

AmarettoAmara

Je tu bergamot a kosmetický, krémový, zemitě pudrový kosatec, který postupně hřeje, houstne a sladne. Srdce je hřejivé, krémové karamelové a kosatcové dražé a stopa je krásná - jemný, decentní semiš Cuir Béluga a nadýchaný obláček lehké medově-vanilkové pryskyřice.

Millésime Iris je Shalimar bez legendárních hořících pneumatik, bez dehtové kůže, bez živočišnosti, sladký a, troufám si říct -- jedlý. Shalimar pro ty, kteří nemají rádi Shalimar, ale mají rádi dražé a kosatce, se našel.

NineInchSprays

Miluji Shalimar: byla to moje vstupní brána do světa parfémů. Když jsem poprvé ucítila vůni millesime iris, bylo to okamžité poblouznění. Teď, v průběhu času, se zamilovanost vyvinula v hlubokou lásku. Sladký, téměř gurmánský šalimar s opulentním kosatcovým máslem, vanilkou a karamelem, které, aniž by se navzájem "střetávaly", určují jeho identitu. Bergamot, jasně patrný v úvodu, nám připomíná, že se jedná o šalimar. Škoda, že jde o limitovanou edici... Pokud se vám podaří najít ve vaší místní parfumerii nějaký zbytek, doporučuji vám dopřát si alespoň jednu lahvičku: tento parfém je nádherný.

ManfrediGaetano14

Shalimar Millésime Iris. "Boogie-woogie Shalimar. Limitované edice Shalimaru se stávají stále méně deklinací a stále více laboratoří pro experimentování s vůněmi jako takovými, které sdílejí pouze architekturu originálu, přičemž se nyní vydávají pudrovějším směrem (viz loňská edice), nyní na území, které je nejen pudrové, ale také gurmánské. Nejpozoruhodnějším aspektem této formule Delphine Jelk ve skutečnosti není ani tak akord kosatce, dřevitý, bohatý, super-talkový, ale použití Ethyl Maltolu, který v původní formuli chybí a který je schopen dát klasické struktuře naprosto inovativní strukturu a texturu.
Ve vrchních tónech je stále přítomen bergamot (s nízkým obsahem bergaptenu), který přerušuje tradiční fascinaci vůní (původně asi 30 % receptury Shalimaru tvořil tento esenciální olej), pak přichází na řadu pudrové, prašné srdce, skutečná irisová bomba, připomínající nejcharakterističtější speciality francouzské parfumerie (např. Irisone od Synarome). A zatím to vypadá dobře. Je to Shalimar s extrémním důrazem na tón kosatce. Hned poté se však věci stávají nesmírně zajímavými!
Super obklopující podpis kosatce je doprovázen vanilkou a páleným ethyl maltolem, které zcela proměňují čichovou fyziognomii originálu a přenášejí ji z dvorské nádhery minulosti do teskného současného stylu. Zdá se, že Shalimar téměř ztrácí svůj tradiční jantarový půvab, aby se stal smyslným, sexy, provokativním v tom nejmodernějším slova smyslu.
Delphine Jelk výrazně prokazuje jistou bezohlednost, když nám takovou novinku přináší pod nos; a přece to dělá, nebo spíše už udělala (sic!), ještě než jsme si toho stačili všimnout. Ethyl Maltolo přichází tenký a ostrý jako břitva a vanilkový akord překvapí nos, jako by se někdo schovával za dveřmi, aby nás přepadl. Nemluvím o ikonickém "strašidle", které děsí děti, ale spíše o přechodu od blues k boogie-woogie. Vskutku, kdo by kdy řekl, že Boogie-woogie pochází z tak posvátného a vznešeného žánru, jako je Blues? A přece nám Delphine Jelk jako by říkala, že přesně takový je, a teď na něj dokonce musíme tančit!
Takže pokud jde o mě, považuji to za krásný, moudrý a inteligentní experiment. Doporučuji si ho poslechnout, a pokud můžete, tak i pořídit, protože není jisté, zda se něco podobného bude v budoucnu opakovat (zejména s ohledem na konzervativnost Guerlainu).

Wooster

Vůně je vydávána pouze v 50ml formátu EDP.
Guerlain uvádí, že zde použil nejdražší odrůdu kosatce - Pallida (bledý) ve formátu tuhého oleje.

K samotné vůni: Přidávám se k těm, pro které tento flakón není o kosatci, ale o másle.
Velmi sladký karamel, který zabírá 60 % zvuku vůně. A nebezpečně se blíží hranici, za níž nastupuje lepkavost. Zbytek je kouřovost a jemnost.

Samotná vůně je velmi jemně a znamenitě provedená. Obyčejný Shalimar však zní mnohem "chladněji" díky filigránské práci s bergamotem, který dodává třpytivý, lesklý efekt a velmi osvěžuje kompozici a ředí vanilku.
V kosatcovém flakónu je vše jednodušší a svádí to říci popovější. Tam, kde se předchůdce třpytí a jiskří retro diamanty, se flanker jednoduše nalévá hladkým proudem karamelu. Elegantní, ale karamelový. Vzrušující tajemství, boj mezi svěžestí a sladkostí, jako v předchůdci, v něm není.

Chuť je vytrvalá, hutná, večerní. Prakticky jsem nezachytil žádné mrkvové nebo fialovo-škrobové nuance, které k kosatci neodmyslitelně patří. Vše je utopeno v karamelové sladkosti.

Samotná vůně je nádherná, stejně jako předchozí vanilka a tonka flankery. Předchůdce však podle mého názoru zůstává nepřekonán.

P.S. Koukám, že máslovka je přímo nakreslená v pyramidě, takhle mi to zní na čele. Co je tedy třeba popisovat...

katyushok

Obdržel jsem ji a zatím nic než zmatení a zklamání - je mi líto, že ne, že Shalimar pro to, co mám rád - samozřejmě bychom měli udělat slevy, že je to flanďák, ale přesto nejméně ze všeho jsem očekával podobnost s nenáviděným la vie et belle (zde je to jen s bičem a dýmkou) a stejný ne zvlášť oblíbený Mont Guerlain. Sladké karamelky+piškoty trochu citrusů na začátku plus silný orris plus něco pačuli v základu - to je pro mě vždy bue - aplikovala jsem v +18 s větrem a to se mi podařilo dostat migrénu nepříjemný pocit nevolnosti z pohybu. Nevydržela jsem to na sobě čekat základ - vydrhla jsem vařící vodou s mýdlem a alkoholem a vylila místo psychického traumatu vinobraní - za chvíli bylo lépe. Na blotteru šlo vše se sladkým máslovým a broskvovým základem - já jako člověk traumatizovaný andělem a všemi výše zmíněnými takovou věc těžko snáším.
UPD: ok v chladu s deštěm se to dá nosit, ale ne víc než pshikk a dál od nosu jinak je to pořád dusivé. Nevypadá to jako šalimar.
UDP2: vlezl jsem do toho jak kočka do vysavače - pořád to nevnímám šalimarsky ani jako derivát a dekonstruuji, ale samotný flanel nosím v dešti - orrisové těsto nahoře karamelové - kupodivu na ostatní působí rozplývavě.
UPD3: z rukávu halenky zapomenuté ve skříni voní 2, ne-li více (!) měsíců po aplikaci.

faevert42

Je to taková krásná verze klasického Shalimaru, ale hladká po celém těle. V úvodu převládá bohatý máslový tón kosatce s trochou bergamotu. Usadí se v nádherném klasickém akordu Guerlain s přídavkem karamelu a pikantní vanilky. Suchý dozvuk je velmi shalimarský, ale bez drsných hran. Je vzdušná, ale dobře se promítá a dlouho vydrží. Miluju, miluju, miluju tuhle vůni.

BlackOrchidSorceress

VAROVÁNÍ: JEDNÁ SE O LEHKOU VŮNI

Toto je doslova Shalimar Millesime Vanilla Planifolia smíchaná s kolínskou vodou Shalimar s příměsí karamelu.

Nic nového ani zajímavého

Je pěkná, ale není to můj styl

Zklamaná jen proto, že nemám ráda "lidem příjemné" Shalimary, mám ráda pravé Shalimary a ty jsem chtěla s ultra kosatcem

Ps. Nevoní vůbec jako Iris Torrefie nebo Iris Ganache

Diari

Shalimar Millésime Iris: smyslný jogurt

Představte si Shalimar EDP, polovinu bergamotu a živočišných složek labdanum a civet, lehce posilte vanilku a přidejte extra lžíci kosatcového másla. Kombinace laktonu a citrusů nahoře nakonec voní jako Yakult - japonský nápoj vyrobený z fermentovaného mléka a provoněný citrusovým olejem. Kosatec zde má výrazné květinově dřevité aspekty, které dobře hrají s ambrovým základem, a i když to tak možná nezní, jsem zamilovaná do toho nádherného jogurtového úvodu.

K dostání od 18. září v Evropě a od 1. října v USA.

Versace
Eros Flame