Olivier GillotinScentDecant.com 3 items for 3.99 - 19.99 USD
MicroPerfumes.com 1 product for 4.97 USD
Noir podle Tom Ford je Orientální Woody vůně pro muže. Noir byl/a uveden/a v roce 2012. "Nosem" za touto vůní je Olivier Gillotin. Vrchní tóny jsou Fialka, Růžový pepř, Kmín, Bergamot a Sporýš; střední tóny jsouToskánský kosatec, Bulharská růže, Černý pepř, Muškátový oříšek, Pelargónie a Šalvěj muškátová ; základní tóny jsou List indonéského pačuli, Jantar (ambra), Vanilka, Kůže, Cibetka, Opoponax, Benzoin, Vetiver a Styrax.
IlyaMoreau
Nosím ji už 3 roky, nechci se jí zbavit, chci si koupit dalších 10 100ml lahviček.Je to opravdu teskná, temná, molová, noirová vůně, jakých je v podstatě málo.Pro určitou náladu, pro určitou situaci.Nikde ji neuslyšíte, není populární, ale je velmi kvalitní a přináší dobré ohlasy.Snažím se ji nosit jen při zvláštních příležitostech, když to atmosféra v práci nebo na nějaké akci dovolí. ne každý den. ale je třeba se jí také bát. dokáže velmi dobře navodit melancholickou náladu, ze které není tak těžké se uzavřít do sebe a začít se sebeukájením 😸.
Úžasně situační vůně s jednoznačnou náladou. benzoin, pačuli, chladivá ambra a růže jsou hlavními hráči na tomto poli, vytvářejí celou náladu. jak já doufám, že se nepřeformuluje. pro mě to byla láska od prvního vyzkoušení.
Felipe Geminiano
Senzační parfém! Je to opravdu vůně pro moderního gentlemana.
Měla jsem možnost vyzkoušet dvě verze noir, tradiční a extrémní. Každá z nich září svým způsobem, tradiční noir má mnohem rafinovanější a rafinovanější stránku, téměř jako nový oblek (což se dá od vůně Ford očekávat).
Otevírá se velmi harmonickými tóny, fialkou, pačuli a palčivými tóny s chilli papričkami, již doprovází tato velmi trpká stránka kosatce, je možné zaznamenat i květinovou stránku, s růží a pelargonií. Jak se rozvíjí na kůži, objevuje se jantarová stránka a spolu s ní přichází vanilka, která dodává parfému teplejší aspekt. Myslím, že kůže a živočišný tón civetu fungují velmi dobře a vytvářejí špinavější stránku vůně, díky čemuž vše dohromady velmi dobře funguje.
Funguje dobře, na kůži vydrží přibližně 10 hodin, s průměrnou projekcí 1:30 hod. Jediný problém, který s ní mám, je její dostupnost zde v Brazílii, kde je velmi obtížné ji sehnat, takže je mnohem dražší, než by měla být.

Massirm
Noir je sladká, pudrová, lehce mýdlová, krémová a retro. Ačkoli je řazena do kategorie mužských vůní, pro mě je dokonale unisexová. Je to modernější interpretace klasické vůně Habit Rouge od Guerlaina z roku 1965 od Toma Forda s explicitním odkazem na Shalimar, ženský mýtus z 20. let minulého století. Díky tomu je snadno nadčasová. Je to jistě velmi komplexní parfém, který pro správné zhodnocení vyžaduje několikeré nošení, protože může zpočátku dezorientovat tím, že se zcela vymyká hlavnímu proudu, a to jak z hlediska současných olfaktorických vůní, tak z mediálního hlediska. Je to opulentní, temná, hutná a bohatá vůně, vhodná pro formální, elegantní i intimní příležitosti. Sušení je kouzelné. Rozhodně není na každý den, ani na léto, nejlépe vynikne v chladných nebo deštivých dnech. Výstřik není nadměrný, ale výdrž je vynikající jak na kůži, tak na oblečení.
V každém případě je to mimořádně smyslná vůně a sklízí poctivý díl komplimentů. Mám ji moc ráda, plnou devítku si zaslouží.
Канопус
Dovolím si tvrdit, že je to když ne nejlepší, tak rozhodně jedna z nejlepších vůní této značky.
Rafinovaná sladkost čokoládové stránky pačuli, úžasná hutnost vůně, bohatost ingrediencí, neuvěřitelná krása úvodu.
Pro mě je to ester ropy nebo něčeho tak velmi přírodního a pryskyřičného.
Velmi mužná, aniž by koketovala s typickou pánskou parfumerií. Vůně muže, který zná svou hodnotu.
Espartaco
Dekadentní, zdobný, gotický, zlověstný, ostrý, narcistický. Kdyby to byl člověk, byl by to někdo velmi nespolehlivý, kdyby to byla paranormální entita, mohli bychom mluvit o lamii nebo jednom z těch démonů či upírů z perské a řecké mytologie převlečených za normálního chlapa.
Začíná to parní hašlerkou z bylinné pačuli s nádechem vaření a lektvarů, pačuli, která vás zanechá šíleného a omámeného, ve tvaru nehtů čínského čaroděje. Toto pačuli, které by mohlo být dechem draka, je spárováno s merkurochromovým jantarem, který vás pálí v očích a připomíná jedovaté jantary s příchutí uralitu z konce sedmdesátých let. Je to děsivá, nebezpečná, velmi nepříjemná kombinace, u které nevíte, jestli cítíte bylinné výpary, nebo keratin. Má v sobě něco ze suché, zatuchlé, zatuchlé, suché a vlhké kostnice, kostnice plné živé i mrtvé hmoty, je to dokonalá kombinace umírajících a zestárlých tónů s tím, co přichází potom, svůdné pryskyřice a chladivé, sametové květinové tóny, které si razí cestu a zvedají vám náladu, krása.
Zpočátku na pačuli/ambře je velmi jemný balzamický podtón borovicového jehličí, rozmarýnu a apotéky, poněkud akordy, osvěžující a dřevitý s příchutí holičských fougerů, bůhvíproč se mi sbíhají sliny, tón, který se ztrácí, jak se vyvíjí do střední fáze, a je to škoda, protože ji miluju.
Už v srdečních tónech převládá tón prvního výstřelu, ale doprovázený chladnými květinami a kořením, zároveň hladký a morbidní, s texturou alabastru a také lanýže. Noir nevoní po lanýži, ale má stejný pocit v nose jako kousek lanýže nebo hašišový porcelán, který se vám rozplývá mezi prsty, velmi jemná, orgasmická, květinově-kořeněná věc, která vám vykroutí oči.
Právě na suchu se mi líbí nejméně, je na můj vkus příliš sladká, a pozor, není to gurmánská nebo cukrářská sladkost, ale má co do činění s takovou tou balzamickou a kořeněnou sladkostí, jako je bílá čokoláda doprovázená květinovou brandy a trochou dřeva, kterou mají parfémy jako Good Girl od Caroliny Herrery, parfém, který mi až na ten příšerný flakon a název přijde docela slušný.
Noir mi přijde zázračná, čím dál méně zkouším parfémy, které mě překvapí, a tenhle to dokázal, aniž by byl něčím, co bych chtěla mít pro sebe kvůli jeho přetíženému a zlověstnému tělu (čím dál víc inklinuju k vzorcům s jemnými tóny, možná stárnu a zenituju). Fragrantica ji kategorizuje jako kořeněnou aromatickou vůni, a to ani náhodou, tohle je učebnicový orientální fougere, démonická a zdvořilá, rozporuplná záležitost, jako by to byl parfém nějakého doktora ze sedmdesátých let, dobře oblečeného v saku a s hedvábným kapesníčkem složeným v kapse, který se ale v katapultovní chvíli svlékne, namaluje na podlahu pentagram a předvede vám satanistický rituál na ukrácení času. Napůl barokní fougere, napůl akord a napůl pohanský obřad toho nejstřízlivějšího a nejmystičtějšího Orientu, vynikající kvalita, a navíc bez té plastové pachuti, kterou některé parfémy Tom Ford občas mají.
PS. Moje recenze vychází ze 7 ml mini, kterou rozdávali při uvedení na trh, první formule, ani jsem si nepamatovala, že ji mám doma, zkusila jsem ji z nudy a vyletěla jsem,
PS II. Začátek je velmi mužný, ale ne klidný nebo formální, protože je to pestrá mužnost, s hranami. Ve střední fázi se stává více androgynní a sušení je naprosto unisexové. A ano, na začátku se dá přirovnat k Prada Amber Intense pour homme, ostatně když jsem přivoněl k uzávěru, myslel jsem si, že je v ní také myrha, ale když nabere svou cestu, vzdaluje se od Prady, která je mnohem plošší parfém, Noir má spoustu nuancí a akordů, další věc je, že se s ní cítíte příjemně.
PS III. Nevěřím na parfémy, které mají svádět, protože nakonec, stejně jako u oblečení, záleží na člověku a jeho přirozené atmosféře, ne na tom, co má na sobě. Ale samozřejmě tento Noir je k tomu stvořen, abyste vyšli na procházku s jediným záměrem, vrátit se domů v doprovodu.
* Jen dodávám, že parfém, který jsem vyzkoušela, se vůbec nepodobá Dior Homme, kosatec zde pouze dodává chladný, voskově květinový tón srdečním tónům.
loor89
Tokio, pátek 22:00, elektrizující noc, neony se odrážejí v oknech nočních klubů ve čtvrti červených luceren. Salariáni se tlačí, aby se napili v izakaji, a pak se plazí jako červi, opilí a špinaví; živočišná dekadence.
Ze sklepů bohatých čtvrtí se line vůně jazzové hudby, jantaru a pačuli, mrakodrapy s jasnými světly vypadají jako tisíce úst, která se na tebe šklebí bezzubými úsměvy a pokukují po tobě. Kožená sedadla starého taxíku.
Samota, květovaná kimona na stanici Šindžuko, čas blesků, mé oči se odrážejí ve skle metra.
Ticho přerušované modrými záblesky sirény.
Ragnar
Tento parfém je chvalozpěvem na chtíč, připomínkou vášnivých nocí.
Je to temný a tajemný parfém, ale zároveň elegantní a sofistikovaný, a především je vyzrálý. Není to parfém pro dvacetileté chlapce. Noir sluší mužům po třicítce, oblečeným elegantně a na úrovni.
K nošení v interiéru, v klubech a barech/nočních klubech a v nepříliš horkém podnebí.
První vůně Tom Ford, kterou jsem si koupil a doslova se do ní zamiloval, a možná nejlevnější, ale rozhodně ne banální a okatá. Konkuruje mnoha niche parfémům, které stojí třikrát tolik.
Drydown je dokonalý. Talek kosatce dokonale vyvažuje suchý, zemitý charakter pačuli a balzamický jantar.
V dálce je cítit kůže v kontrastu s vanilkou a je to čichová podívaná. Myslím, že právě tato sotva znatelná kůže mi evokuje uzavřené místnosti s měkkým osvětlením, kde jsou vidět kožené pohovky ve stínu.
Mít ve své sbírce.
Velmi dobrý výkon
corvin
Smrdí jako upír. Ne jako sexuální upír z metra, ale jako starý upír, který leží v rakvi už celá staletí. Je starý, páchne jako Noir, ale panny jeho kouzlu neodolají a on to ví.
Elegantní, zralá a výrazná vůně pro pány, ne pro chlapce.
Vůně: 9/10
Výkon: 7/10
Všestrannost: 5/10
mhtafner
Sofistikovanost v lahvičce, tak definuji tento parfém, vlastně mluvit o třídě a sofistikovanosti, když mluvíme o Tom Ford, je zbytečné. Rychle se otevírá citrusovým tónem, lehce okořeněným pepřem, který dodává parfému lehce palčivý tón, ale to je velmi rychlé; vůně brzy poté přechází do kůže, jantaru a vanilky, které zanechávají vůni sametovou, elegantní a sexy. Je podobná vůni Prada Amber Intense? Ano, ale já jí dávám přednost. Má problémy s výkonem? Ano, ale smyslem parfému je nebýt vtíravý, a když se nad tím zamyslíte, vřele ho doporučujeme například na večeři ve dvou, a na to přece nemusí vydržet mnoho hodin, ne? Skvěle se hodí na večerní nošení, na podzim a v zimě. Na formální setkání byste měli být vždy dobře oblečeni!
andrewka
Velmi rozdílné počasí. V teple se jeví jako něco velmi živočišného. V pyramidě v ní visí nějaká neznámá šelma, ale na mě v teple působí velmi živočišně. Troufám si říct, že je pižmová, ale parfémové pižmo je elegantnější než pižmo Ford-Noir.
V chladném počasí je velmi stylová. Steel, s velmi pevnou stopou, voní "velmi draze" - jak říká moje tchyně, ale současně s "ocelí" v buketu lechtá ambra, pačuli, nějaké mužné květiny a koření.
Je to velmi neobvyklá vůně.
Při aplikaci na oblečení ztrácí svou vytrvalost, přitažlivost a hravost. Zde působí jako obyčejný parfém ze supermarketu za 5 dolarů. Prostě voní a dost brzy vyprchá. Otevírá se a zahaluje však, jak se na každý Ford sluší a patří, až na těle.
Příběh roku: po noci plné náročné práce v kanceláři mě při cestě domů zastavil dopravní policista, který ve vší noirové pestrosti na pozadí této třeskuté živočišnosti, kterou slyším, spokojeně ucítil obvyklou, velmi měnovou, velmi vulgární a vůbec v souvislosti s Fordem fu-fu-fu-fu-fu přebujelou vůni. Dlouho spolu dýchali, dlouho mě očichávali, dlouho pochybovali, protože "ten smrad tam samozřejmě je, ale přístroj ho nezachytí". Už dlouho jsem se s policistou tak nepobavil! Nastříkal jsem mu to na zápěstí (naštěstí se mnou jezdí v autě), má na něm nějaké fialky s pepřem, které zasáhnou nos.
Takže rada je až po zkoušce. Zřejmě je vůně individuální.
Brasidas
Je to vynikající vůně Toma Forda, mistrovské dílo parfumérství, které umí obsáhnout širokou škálu vůní mezi kůží, květinami a kořením a mistrovsky je smíchat, aby ve výsledku vznikl temný parfém v celé šíři toho slova, elegantní, svůdný, který dokáže své nositelce dodat vznešenost.
Jeho začátek je jasně orientální, zvýrazňuje krémovou a jemnou vanilku jako samet, sladký jantar, pačuli a od orientálnosti se vzdaluje voňavá kůže, která nás vzdaluje od okázalosti Východu, aby se přiblížila střízlivé evropské eleganci, celý tento krásný komplet zahalí vaši kůži jako hřejivý plášť, ale je to v zápětí, co z nás bude proudit, kde se prosadí květinové tóny srdce vůně, otevře se jako chromatický vějíř tónů, v němž vynikne růže, velmi koncentrovaná a silná, která se bude proplétat mezi fialkou a pelargonií, vše dohromady velmi hutné, protáhlé s elegantní hořkou příchutí, podmanivé vůně, vše nezměrný příval půvabu, který bude moci potěšit stejně tak ženy jako muže.
Málokterá vůně se může pochlubit tak širokou kombinací tónů a tak dobře sladěných mezi sebou, jako tento dobře namíchaný parfém Toma Forda, kvalita je také neuvěřitelná a ze strany domu je cítit odhodlání vyrábět kvalitní produkt, na rozdíl od mnoha značkových výrobků nás tento nezklame výbušným výstupem a pak zůstane ve vodě. Drakecito zatím nezveřejnil svou velkolepou recenzi, kde komentuje efekt "objevující se a mizející stopy", ale ráda bych řekla, že alespoň v mém případě jsem tuto zvláštnost nezaznamenala, vždy byla velmi energická a vnímatelná po celý den.
Takto elegantní kousek je poněkud omezen ve svém využití, jeho optimální použití by bylo spíše k dobře vyvedeným, při zvláštních příležitostech a vždy bude vypadat lépe v noci než ve dne, v chladném nebo třesoucím se období, s věkovým rozmezím + 27 let.
Co se týče výdrže, abyste si udělali představu, aplikoval jsem tři spreje v pět hodin ráno a nyní v noci je velmi znatelný na úrovni kůže, se stopou jsem naprosto spokojen, je vysoká a myslím, že je snadno vnímatelná těmi, kteří jsou v naší blízkosti.
Celkově se jedná o skvost, který by měli vlastnit všichni sběratelé parfémů a nákup naslepo, který se určitě trefí do černého.

crepedechine
MASTERPIECE.
Ano, je to tak.
Temnota, temnota, temnota, to je vše, co kdy budete mít.
Představ si růži a lebku. Láska a smrt.
Gothicko-romantické nuance vzbuzují velkou úctu. Zbožňuji vůně, které ztělesňují a vyvolávají takové psychické napětí. Pudrové, květinové, hřejivé.
Vůně: 10/10
Dlouhá výdrž: 7/10
Vůně: 6/10
marioslg3
To je skvělý elegantní parfém pro ty, kteří ocení umělecké dílo!
Vysoce kvalitní ingredience, rozumná cena za to, co dostanete, a vynikající vůně a dlouhá výdrž. Díky bohu, že masy nemají smysl pro to, co je skutečný parfém!
Bratranec Habit Rouge/Shalimar, mužné pačuli a růže, pikantní vanilka a kosatec, hřejivý civet dodávající květinám deapth, čisté akordy Guerlainide a výsledkem je jedna z nejlepších realeas roku 2012!!!
Jen pro ty, kteří chtějí v dnešní době něco jedinečného, něco, co se drží stranou od davu, něco, co voní jako klasický man.....
priethcallas
Někteří (několik, pokud se podíváte na fragrantica.com) říkají, že se podobá Prada Amber Intense. Tu neznám, ale pokud se podíváte na její uvedené tóny, 6 z nich sdílí s touto Noir od Toma Forda.
Je to parfém, který dobře odpovídá svému zařazení jako kořeněný, blížící se řekl bych orientální (jeho základ s vanilkou, jantarem, pačuli, opoponacem atd.).
V jejím začátku a vývoji je převaha kosatce nezpochybnitelná a na několik krátkých okamžiků mi připomněla Dior Homme, ale tento kosatec je velmi podpořen kořením, paprikou, muškátovým oříškem, kmínem, jemně doplněn dalšími květinami, konkrétně fialkou.
Základní tóny mi skutečně připomněly parfém, který znám a který jsem recenzovala, a to Santos de Cartier, a skutečně sdílejí celkem 10 tónů a 4 v základu Noir, takže vidím, že můj nos se až tak nemýlil, dokonce sdílejí tóny na všech úrovních (vrchní, střední i základní).
Stejně jako Santos mi přijde jako elegantní parfém, na zimu (kvůli kořeněnému poloorientálnímu nádechu) nebo jen na chladné večery, ne tolik do hospod a na diskotéky, ale na formálnější akce, kde se tato vůně dobře uplatní a bude konkurovat ostatním. Dalo by se dokonce říct, že je to takový aktualizovaný Santos.
Jistě oceníte, přátelé, že je opravdu těžké být inovativní a že je těžké najít něco nového pod sluncem.
Přiznávám se k malému hříchu, a to, že jsem to přehnal s aplikací z jakéhosi strachu, když jsem si přečetl komentáře na fragrantica.com, kde trestají pánské vůně TF za jejich mírnou výdrž a stopu, tak výdrž byla docela dobrá, více než 10 hodin a stopa těžká na začátku, aby se snížila na mírnou. Tuto recenzi upravím nebo aktualizuji, až tuto vůni vyzkouším s menším počtem aplikací, abych zjistila, zda se délka a stopa změní.
migueldematos
Parfém, který je mužný, ale mohou ho nosit i ženy, a jehož základními tóny jsou smyslnost v různých podobách. Použití černého pepře, civetu a jantaru... Ale především je to směs všech ingrediencí, které vytvářejí svůdnou a velmi tělesnou vůni. Ačkoli se nejedná o nijak extrémně originální vůni, vyzařuje z ní luxus, ostatně jako ze všech produktů značky Tom Ford. Velmi smyslná, ale diskrétní. Tato vůně je magnetická. I když jí chybí síla, přesto je to parfém pro ty, kteří mají odvahu nosit sexy parfém!