Bois Primitif podle Claudio Zucca Parfums je vůně pro ženy a muže. Toto je nová vůně. Bois Primitif byl/a uveden/a v roce 2022. "Nosem" za touto vůní je Claudio Zucca. Vrchní tóny jsou Skořice, Borůvky a Bergamot; střední tóny jsouLevandule a Damašská růže ; základní tóny jsou Vanilka, Pižmo, Ambroxan a Cedr.

violet666
A krajiny.
Lesů.
O tom bych chtěl mluvit.
Protože věci jsou k sobě svařeny jako ocelové kruhy.
Bois primitif.
Jakmile jsem ho ochutnal, ucítil jsem něco, něco, co mě vrátilo zpátky.
Poznámky naladěné na přetáčení kazety, jak jsem to dělával na střední škole se starými magnetofonovými pásky a tužkou.
Zastavil jsem se a šel si přečíst popis, který udělal autor, a bylo to dětství.
Jízdy na kole.
A to je to, co vám přísahám, právě to.
Je tam sladká vůně, jako plody jujuby, neuvěřitelné.
To je ta nevinnost, kterou u parfémů hledám.
Spolu s rovnováhou.
Je sladká, svěží, uvolňující.
Je to slunce pronikající skrz listí stromů.
A je to také teplo v zimě.
Jako kondenzace dechu, která tuhne s chladem.
Taky jsem jezdila na kole, dělala jsem to dlouho.
Pak, ani nevím proč, jsem přestala.
Vůně parfému, pohled na obraz, čtení něčeho, co člověka dojme, každá z těchto věcí ve mně vyvolává chuť začít zase něco dělat.
A je správné začít znovu, protože když začnete znovu, promítáte se do budoucnosti, prodlužujete se v čase.
Přestat místo toho něco dělat je jako umírat.
A pak každý den začíná znovu a já s ním.
Den a noc nám říkají, jak znovu začít a jak znovu přestat.
A když chceš cítit něco krásného, opravdu krásného.
Pokud se chcete vydat na cestu zpět na místa, na která jste zapomněli.
To musíte zažít.
A jako všechno, co se mi líbí, dávám i Bois primitif píseň.
Tuhle.
Protože ztratit se má smysl, když najdete cestu zpět.
Stane se z toho něco jako hra, která nikdy nekončí.
Suki Waterhouse - My mind

Ragnar
Bois primitif je nádherný parfém, který má úžasný vývoj. Definovat ji přiřazením k čichové rodině je reduktivní.
Začíná dokonale vyváženou směsí citrusových, ovocných a kořeněných tónů. Žádná nepřevažuje nad druhou a jedinou notou, kterou dokážu rozeznat, je bergamot, nikdy ne příliš citrusový a s takovým nádechem sladkosti, který se dokonale mísí s ovocnými a kořeněnými tóny skořice.
Ze srdce se vynořuje uklidňující vůně: krémová, čistá a aromatická směs.
V popředí levandule, jasně rozpoznatelná, jako když procházíte kolem keře plného jejích květů; jedna z nejkrásnějších vůní v přírodě.
Růže je zpočátku vlhká, ale zahřívá ji teplo dřeva a vanilky. Přidává se pižmo, rovněž krémové a čisté, a umocňuje tak pocit klidu a pohody, který vůně do této chvíle vyzařuje.
Myslela jsem, že tím to končí, ale mýlila jsem se.
To, co jsem považovala za finále, je ve skutečnosti nový výchozí bod.
Bois Primitif se zcela mění.
Přichází do fáze, v níž se dovedně mísí citrusy, levandule a cedrové dřevo, zabalené do krémového květinového závoje, který jim dodává bílé pižmo a růže.
Je to krásná fáze s lehkým retro nádechem, ve stylu barbershopu; opravdu velmi krásná, elegantní a vznešená a přitom zůstává plně aktuální.
A nadále se vyvíjí.
Na chvíli převládá cedrové dřevo s typickým temperamentním tužkovým akordem, k němuž se přidává skořice a kadidlový akord (i když není uveden).
V sušení se neustále střídají teplé, dřevité, ambrové, kořeněné a kadidlové tóny.
V jednu chvíli mi matně připomíná Man in Black a hned poté přichází závan kořeněného, vanilkového jantaru následovaný tabákovými akordy (jako v Herodovi pro srovnání).
Je úžasné, jak cedrové dřevo, vanilka, skořice a pižmo (protože si myslím, že to jsou oni) dokážou vytvořit tento úžasný závěr.
Závěr!
V závěru jsem objevila úplně jinou vůni, než jaká byla na začátku.
Šílený vývoj a nečekaný drydown.
Prakticky nositelná po celý rok a při každé příležitosti.
Vzdávám poklonu Claudio Zucca.

Bruno Perrucci
Také zde se jedná o elegantní unisex, kde sladce kořeněný úvod ustupuje květinám, cedrové dřevo je v této vůni velmi vhodné. Nádech sladkosti, který zaobluje okraje, a dotek svěžesti.
Řekla bych, že koncept vyjádřený v popisu vůně na jejích webových stránkách sedí. Tento mix vůní ucítíte v tuto chvíli v lese, kde se červené ovoce snoubí s levandulí a dřevitými, pižmově zelenými akordy.
Vnímám ji jako vhodnou pro každou příležitost. Tato vůně navíc zůstává diskrétní. Oblékne vás, zkrášlí, doprovodí, ale nekřičí. Stejně jako její tvůrce