Grand Soir Maison Francis Kurkdjian pro ženy a muže

Grand Soir Maison Francis Kurkdjian pro ženy a muže

Grand Soir podle Maison Francis Kurkdjian je Orientální vůně pro ženy a muže. Grand Soir byl/a uveden/a v roce 2016. "Nosem" za touto vůní je Francis Kurkdjian. Vrchní tóny jsou Španělské labdanum a Pomeranč; střední tóny jsouLevandule a Siamský (thajský) benzoin ; základní tóny jsou Jantar (ambra), Vanilka, Fazole tonka, Pižmo a Cedr.

Španělské labdanum

od Igor Masyukov

05/17/24 07:00
Redaktoři v zákulisí: Co budu nosit na podzim ~ 1. část

Redaktoři v zákulisí: Co budu nosit na podzim ~ 1. část

od Beth Butterfield, Jernê Knowles, Elena Vosnaki, Iulia Halatz, Violetta Maevska, Edie Smith, Markéta Rybínová

09/24/23 03:45
Nové začátky & jarní úklid

Nové začátky & jarní úklid

od Elena Vosnaki, Edie Smith, Iulia Halatz, Lucia Remigi, John Biebel, Markéta Rybínová, Yi Shang (怡 商), Jernê Knowles

03/25/23 05:14
VÍTĚZOVÉ CEN ČTENÁŘŮ FRAGRANTICA 2022

VÍTĚZOVÉ CEN ČTENÁŘŮ FRAGRANTICA 2022

od Elena Knezevic

01/02/23 05:23

Felipe Geminiano

Je velmi smutné si uvědomit, že tento parfém nemá v Brazílii žádný ohlas. Pro mě je to jeden z nejpřekvapivějších a nejlahodnějších parfémů, které jsem kdy vyzkoušela, profil vůně, do kterého jsem se naprosto zamilovala, miluji jantarové a kouřové vanilkové parfémy, tento parfém má neskutečnou kvalitu, vše v něm vyjadřuje charakteristiku luxusu a rafinovanosti. Gran Soir je ódou na nikovou parfemaci, je to skutečný symfonický orchestr akordů a evolucí, má mnoho, mnoho různých tváří podle toho, jak dlouho je na vaší kůži... Je jako vyprávění příběhu, začátek, prostředek a konec.

Její vůně vychází ze vznešeného vanilkového akordu, velmi, velmi příjemného, pryskyřičného jantaru a benzoinu s lehkým nakažlivým a aromatickým nádechem levandule a labdanu, které se objevují velmi přítomné v první hodině parfému. Po chvíli na kůži začne vanilková stránka přebírat zemitou/kamenitou stránku, která připomíná pačuli. Toto spojení na několik okamžiků rozbíjí sladkost a činí ji formálnější a vážnější. Po několika hodinách se vrátí k vanilkové sladkosti s ještě větší intenzitou a ke konci života parfému se do popředí dostává čistý vanilkový tón.

Výkon tohoto parfému je úžasný, vydrží více než 13 hodin a se silnou projekcí po dobu prvních 2:30 hodin, poté se stává bližší k pokožce. Seznámení s tímto parfémem mě přimělo ponechat si ho ve své sbírce, jeho kvalita, vůně a prezentace si mě opravdu získaly. Svou recenzi končím zanecháním upřímného doporučení, chci, aby se o tomto parfému vědělo více, protože je podle mého názoru neskutečně dobrý, prosím o jeho otestování prostřednictvím dekantérů, jsem si velmi jistá, že je to nesmírně příjemný parfém a mnoho lidí ho rádo pozná.

Billie Jeeann

Ten pocit, když máte devět desítek parfémů a najdete ten svůj.

Ano, to je ono, jaká úleva! Skládačka se konečně poskládala dohromady.

Jsem moc ráda, že jsem se i přes spoustu negativních recenzí odhodlala k vyzkoušení. Určitě bude i plná velikost flakonu.

Má také fenomenální výdrž. Možná jsou to ve mně dozvuky mého chudého dětství, ale mám ráda, když vůně za své peníze (hodně peněz, to mi jistě dáte za pravdu) funguje. Grand Soir je tak plíživá, že se mi za ni chce připlatit).

Níže bylo napsáno, že tato vůně je jako sako oblíbeného muže přehozené přes ramena za letního večera. Je velmi citlivá.

Pro mě je to hřejivá náruč.

Vůně působí draze a elegantně. Díky jednoduché pyramidě je hluboká. Kalibrovaná vanilka, jediná ambra, která se mi líbí konkrétně v grand soir.

Je to úžasný pocit najít si tu svou.

Myrtillajus

Jsme na "nočním bulváru Montmartru" Camilla Pisarra, ulice je mírně mokrá, světlo pouličních lamp nám nabízí podívanou, která je stejně romantická jako sugestivní... a právě tady si představuji pár, který se prochází ruku v ruce, ona krásná v dlouhých hedvábných šatech, on v obleku šitém na míru těma nejšikovnějšíma rukama, a zanechávají za sebou voňavou stopu: Le Grand Soir. Ambrová, lehce vanilková vůně, která mi připadá opravdu přitažlivá a sofistikovaná, vhodná pro muže i ženu, určitě bych si jí všimla, kdyby ji někdo nosil.
Není vtíravá, ale dává o sobě vědět, dodává extrémní noblesu a diskrétnost.
Krásná .

scottpiper

Jen upozornění, zdá se, že MFK právě masivně zvýšila ceny na svých webových stránkách.

Pokud se nenacházíte v Evropě, mezinárodní ceny se zvýšily a nákup přímo od MFK už není levnější. Jakmile připočtete dovozní cla, daně a poplatky za manipulaci s kurýrem, je to prostě směšné.

LVMH se zatraceně zbláznila. Zkuste si tuhle krásku pořídit v místním obchodě osobně nebo online, než budou následovat jejich příkladu a také zvýší ceny.

Edit: pro mě, Kanaďana, stála 70 ml láhev Grand Soir v prosinci 2022 160 eur. Během svátků byla vyprodaná a já si ji nemohl koupit.

Úplně stejná láhev teď stojí 235 €, což je nárůst o 75 €... naprosto směšné!

Na výše uvedené stupnici jsem nyní snížil své hodnocení z "v pořádku" na "hodně předražené".

Jdi do prdele, LVMH.

Eucalipto

Grand Soir je jeden z mých nejoblíbenějších parfémů, považuji ho za jedno z nejskvělejších děl parfuméra Francise Kurkdjiana, ale musím říct, že když jsem ho poprvé vyzkoušela, nebyl to takový parfém, jaký jsem očekávala podle recenzí, které jsem četla a viděla.

Myslela jsem si, že to bude ambrová a vanilková vůně, což je, ale přiklání se ke krémové straně, ke stylu Rosendo Mateu 5, ale bez pižma, nebo dokonce jako Gaultier 2 bez bílé květinové a pižmové části, nebo jako Ani, kterou mám také a které někteří lidé nacházejí určitou podobnost, ale vůbec nic s ní nemá společného, všechno je jiné jako den a noc.

Grand Soir je naprosto unisexová vůně, na mé kůži možná lehce mužská, ale to může být kůží, vůni samotnou může nosit bez rozdílu kdokoli.
Především je kořeněně jantarová, jantar je přítomen od začátku do konce, ale ve vývoji se objevují další aktéři, kteří nejsou tak druhotní, jak by se mohlo zdát, protože jejich zásahem se tyto jantarové tóny stáčejí různými směry. V rámci těchto jemných "zvratů", které jsou vnímány po několika použitích, musím říci, že Grand Soir nepředstavuje archetypální parfém s neustálým vývojem, není to příliš živý parfém, tyto změny, které zmiňuji, jsou nuance, které se v životě parfému odehrávají velmi rychle a které hodlám rozvíjet.

Na začátku, jak už jsem řekla, je jantar již přítomen, ale ještě než převezme velitelskou štafetu ve vůni, objeví se svěží jiskra, levandule, která je velmi znatelná, čistá a velmi příjemná levandule ve stylu parfémů osmdesátých let, která dává zbytku jantaru a vanilky velmi odlišný nádech a která začíná špinit ten krystalický jantar, který jsem si v duchu představovala.

Mluvit o tónech by bylo z mé strany samozřejmě velmi troufalé, protože s výčtem před sebou můžete vnímat vše, ale přichází aromatický bod, který ztotožňuji s přítomností tónů labdanum a benzoinu, v němž parfém získává jasně léčivý nádech ve stylu Sauvage EDP (klasická Sauvage, neplést), Tato zastávka na cestě je ve vůni nejdéle trvající, střední fáze, která přichází během 5 minut nebo méně nošení a přetrvává, dokud se v sušení neobjeví vanilka a fazole tonka, aby vůně byla taková, jakou jsem původně očekávala, takže je krémová, vanilková a sladká, aniž by ztratila špinavou jantarovou jiskru.

To vše se kromě drydownu odehraje během několika minut, proto říkám, že Grand Soir je relativně lineární. Její výdrž je dobrá, i když se zdá, že byla před několika lety z důvodů IFRA přeformulována, na mé kůži dosahuje bez problémů 8 hodin, ale kde se neshodnu s mnoha recenzenty, je v projekci a stopě, která je u mě i ostatních lidí v mém okolí poměrně mírná až jemná. Je vnímatelná podle typu tónů, které ji tvoří, vytváří elegantní bublinu po dobu několika hodin, ale ne více než 2 a v závislosti na dni to není parfém, který možná mnohé může napadnout v souvislosti s tím, že zaplní místnost vůní nebo že ji cítíte z dálky, ne, je to velmi francouzský parfém, elegantní a mírně nenápadný, ale alespoň pro mě voní fenomenálně.

Je to parfém svěžího klimatu, nikoli výhradně zimního chladu, protože v první části jara, v těch nocích, v nichž se ještě uprostřed odpoledne mírně ochladí, nebo také na podzim funguje báječně.
Handicapem použití je jeho vysoká cena, mluvíme o velmi drahém parfému a jeho více či méně časté používání bude záviset na kapse každého z nás, ale obléká a dává vyniknout ležérnějším i elegantnějším outfitům.

Myslím si, že jako velmi dobrý parfém, existují lepší alternativy pro malé sbírky, a ti, kteří již mají velkou sbírku, nemusí být parfém, který jim chybí, protože existuje mnoho jantarových a vanilkových parfémů, ale jako všechny, i tento má své nuance a styl, takže doporučuji vyzkoušet před provedením výdaje, protože v opačném případě mohou být poněkud zklamáni svým nákupem.

Miss-Tress

Ale podívejte se, nejde o to, že by tento parfém byl "tak dobrý, že bych ho viděl na ženě", tento parfém pochází z ženského parfému. Cítím ji docela podobně jako Lady Caron od Caronu, samozřejmě mínus ta neurčitá kovová pachuť, která je u vintage parfémů (pak zase záleží na složení, protože Caron každých pár let na požádání přeformuluje).
Připomíná mi také Narcisse Noir, také od Caronu, ale ne tu superkaprovitou a dnes nesehnatelnou verzi z počátků.
Tento grand soir považuji za moderní reformulace vintage parfémů, ne těch v žánru chypre, ale bílých nebo žlutých květin, které jsou silně zatížené jantarem a pomerančovým květem. Zde mluvíme o vanilce, která je dnes vcelku srovnatelná s vintage "tučnou" květinovou kombinací. Vintage bílé květiny plus ylang ylang stojí za jantarem plus "současnou nikovou" vanilkou. Ale to už je hudba.
Pokud se vám tato parfumerie upřímně líbí, aniž bych tomuto Maisonu cokoli ubíral, doporučuji vám udělat si výlet do dámské parfumerie 'minulých let', a to konkrétně do onoho výše zmíněného seznamu Caron. Už jen proto, abyste našli záplavu parfémů 'v žánru', které vás, pokud už dávno nejsou vinné a žluklé, jistě překvapí.
Zajímavé je, že z dámských parfémů minulých let se staly pánské/unisex parfémy dneška - zajímavý kulturní fenomén.

SereginS

Můj oblíbený Grand Soi... Miloval jsem tě v zimě a myslel jsem si, že jsi stvořený pro chladné období..... Promiň, tak jsem se spletla....
V letním nebo jarním večeru, to je to pravé TY!
Vůně romantiky, která v sobě spojuje všechny nejjasnější barvy: lásku, něhu a teplo!
Stačí jeden střik a teplo vanilkovo-jantarové náruče s vámi prožije mnoho hodin štěstí!
Každým rokem víc a víc věřím, že hlavním mistrovským dílem Kurkdjayanu vůbec není Baccarat...... ;)

ManfrediGaetano14

Grand Soir. "L'éclat d'un Grand Soir Parisien. Někdy se zdá, že pouze Paříž, město světla, dokáže nabídnout nezapomenutelné večery. V jiných městech světa však končí caciara, nebo v lepším případě večeře při svíčkách, obklopená mrakodrapy, činžáky a jinými neřády. Je to však otřepaný stereotyp. Řím například není pizza a fíky, chci říct! Chcete si procházku k Fontanone del Gianicolo spojit s procházkou po Champs Elysées? No tak! Nechci být nemilosrdný, ale Francouzi mají k postmodernímu "Grand Soir" ještě daleko a Paříži zcela chybí ono drsné kouzlo smíšené se starobylostí, historií a krásou, které charakterizuje jen jedno město na světě, a to Řím. Když pominu své kulturní bitvy s Galy, Grand Soir je přesně ekvivalentem pařížského večera: elegantní a šik jantar, sladký, ale trochu nahořklý, řízný, ale s onou suchostí resinovanou fazolí tonka a benzoinem, která bohužel nedělá pravý jantar. Naopak, Grand Soir mi tolik připomíná staré vůně z devadesátých let/začátku tisíciletí: Gaultier 2, Ambre Sultan... nudné věci, nebo alespoň věci, které nás nudí, samozřejmě bez újmy na kvalitě. Ve skutečnosti Grand Soir z tohoto pohledu snadno překonává celý trh bezcenného haraburdí a rozhodně stojí za otočení, nebo možná i dvě, pro fanouška tohoto druhu olfaktorických kompozic. Délka trvání je úžasná a projekce ještě lepší, než by se dalo očekávat. Zkrátka, co k tomu říct? Je to opravdu vynikající vůně, ale nemyslím si, že my Italové, s Alessandrem Gualtierim, spíše než s Francescou Bianchi, opravdu potřebujeme Grand Soir, abychom strávili nezapomenutelný večer. Určitě tedy nepotřebujeme Paříž.

Nishivano

Ahoj! Cool parfém je čistý alexir, který zlepšuje libido, má uklidňující účinky a zlepšuje náladu. Ale
Podle mě je návykový. Složení začíná příjemnými, hřejivými živočišnými akordy s nádechem mořských tónů, zabalenými do sladkých balzamických akordů benzoinu s tóny vanilky, které jsou umocněny sladkými, bylinně-syrovými, vanilkově-mandlovými tóny, s tabákem a mléčnými nuancemi kumarinu, který je obsažen v tonkových bobech složení končí dřevitými kouřovými akordy dubového mechu po dešti!!! je to absolutní jednička mezi afrodiziaky!!!!

PhillyFresh

Tohle je vážně 4/10.

Můžete si koupit oleje ze Středního východu za 5-10 dolarů, které voní přesně jako tento nebo lépe. A jsem si jistý, že existují mnohem levnější klony tohoto, které voní komplexněji a příjemněji.

Při všem tom humbuku, co jsem o něm posledních pár let slyšel, jsem čekal mnohem víc. Tahle vůně je dost nevýrazná, žádná hloubka, žádné nuance. Prostě jen vanilka a jantar. Voní jako hluboké vanilkové košíčky. Není na ní nic opravdu zvláštního.

Velmi snadná minela. Není na ní nic zajímavého.

madruguinhacheiroso

Není to žádné velké tajemství.
Převážně a drtivě jantarová.
Jantar s převahou benzoinu, který dodává parfému jakousi "medovou" pryskyřičnou stránku. Přesto můžete vnímat celý akord (tvořený také vanilkou a labdanem).
Jako doplněk se ve vůni objevují fazole tonka, které do ní vnášejí "mandlovější" a lehce zaprášenou stránku, a možná velmi lehký dotek pelargonie (není v seznamu, ale trochu ji cítím), která má květinově-mentolový nádech.

Grand Soir je vynikající v tom, co si předsevzala. Je to příjemný, pohodlný, hřejivý a velmi zahalující parfém. Ideální pro, jak už název napovídá, pařížskou noc.

Gustavo Leite

Grand Soir se otevírá lehce květinově, trochu kafrově, prašně, sladce a s velmi jemným dehtovým nádechem. Po chvíli tato kafrová stránka (s mentolovým aspektem) ztrácí na síle a až do konce života na mě vyskakuje jantar, vanilka a benzoin.

Provedení:
Fixace: 12 hodin
Projekce: 2:30 hod.
Vůně: 10/10

Jednoduchý, střízlivý parfém, vyzrálejší, sladký, s převahou jantaru a benzoinu, snadno si ho oblíbíte, výhradně do chladného počasí a na večery. Velmi hodnotná, ten humbuk je naprosto oprávněný!

uhm

Brutální výkon pro tento spíše lineární parfém. Je to jantar, který má pryskyřičné i vanilkové vlastnosti a pak má poněkud těžko rozluštitelný akord, který mu dodává život. Je to taková slabá chladivá levandule, která jí dodává velmi, velmi, velmi, velmi lehce fougere atmosféru.

Dostatečně se promítá (vyzkoušeno na jiných kůžích), takže při dvou až třech stříknutích budete mít dost.

pedjalazaro

Líbí se mi.

Začíná labdanem, benzoinem a nádechem levandule. S přibývajícími hodinami se hlavními hrdiny stávají vanilka a fazole tonka, a to až do konce. Možná trochu pačuli. Voní mi jako lehce spálená, pryskyřičná vanilka. Z Kurkdjianových vůní, které jsem vyzkoušela, se mi líbila nejvíc. Jelikož je unisexová, zdá se mi, že spadá spíše na mužskou stranu. Kvalita a provedení jako vždy velmi dobré.

Na podzim a zimu.

Spíše na večer než na den.

Velmi dlouhá výdrž.

Těžká stopa.

nottheaverageidiot

Grand Soir je krásný. Když jsem k ní poprvé přičichla, musela jsem si lehnout a trochu se rozplakat.
Dlouhá výdrž je vynikající, siláž střední a vůně je poměrně lineární.
Maličká sladkost, spousta hřejivosti z dominantního jantaru, vanilka, dotek dřeva (santalového?) a hladkost. Hladkost, hladkost, hladkost.
Myslím, že by slušela všem pohlavím!

Edit: Uf, je tak dobrá na vrstvení, že ji ani nemůžu... Grand Soir je prostě tak užitečná.

Edit 2: Pořád ji miluju, i když lidi kolem mě vypadají, že ne. Abych ale byla spravedlivá, tam, kde žiju, mají lidé raději svěží, čisté vůně. Grand Soir NENÍ svěží a čistá. Je hřejivá, útulná a plná úst smetanovosti. Ach jo, škoda pro ně, že nesnáším svěží, čisté vůně. Pomsta.