Gardênia podle Granado je Orientální Floral vůně pro ženy. Toto je nová vůně. Gardênia byl/a uveden/a v roce 2023. "Nosem" za touto vůní je Christian Alori. Vrchní tóny jsou Sicilský citron, Černý rybíz a Kardamom; střední tóny jsouGardénie, Bílý čaj a Bílá růže ; základní tóny jsou Pižmo, Kadidlo a Jantar (ambra).

Co tuto sezónu nosí redaktoři Fragrantica? (Jaro 2024)
od Elena Vosnaki, John Biebel, Iulia Halatz, Markéta Rybínová, Edie Smith, Jernê Knowles, Dariia Fessalonika, Anastasia Privalova, Stefanie Jähn

Creme
Po všech těch letech, co používám fragranticu, mě stále ještě mrzí, že většina lidí nedokáže ocenit a popsat jemné parfémy. Když čtu recenze, určitě jich najdu spoustu: "nic moc", "nic inovativního", "svěžest po koupeli"...
Myslím, že je třeba trochu více citlivosti, pokud jde o jemnost toho, co má být co nejblíže přírodnímu. A Gardenia od Granada taková je.
Bílé růže s jemnou, vlhkou gardénií, která získává lesk a svěžest z vonných, dlouhotrvajících citrusových plodů. Nádhera, nádhera! Čistá květina s nádechem jantaru a kardamonu, které zaručují konturovanější nuance a nejsou tak otevřené a ostré jako zelené květiny, které jsou citrusovější a čistší. Kvalita surovin použitých v tomto parfému je působivá, neuvěřitelně přírodní.
Vybavuje se mi scéna: čisté bílé bavlněné povlečení, v letním domě, probudíte se, otevřete dřevěný balkon, slunečná krajina, krásný výhled na les, hory, nějaké další bílé domy. Po sprše si obléknete lehké bílé bavlněné šaty a sednete si venku na snídani, se svěžestí rána, které ještě nedostalo hojnost slunečních paprsků.
Fixace a difúze nejsou charakteristiky, kterými by se dal popsat jakýkoli parfém, parfumerie je víc než to. Výkon je věcí podnikatelů, funkcionalistické a utilitární společnosti. Parfém nosím, abych byl sám se sebou v klidu, abych si udělal radost, a Gardenia mi ji udělala.
A přiznejme si, že flakon má 300 ml, takže si do toho rozprašovače strčte prst, rozetřete si ho po těle, po zátylku a po oblečení a uvidíte, jestli se nelepí.
@pompomdetalco

esperleon
Moje matka mi dala tolik cenných lekcí... Téměř všechny beze slov. Matka mě vychovávala příkladem, jak to dělají jen osvícené bytosti. Ach, jak jsem privilegovaný, že jsem byl synem paní Judith!
Při jedné z mála příležitostí, kdy se učení předávalo ústně, řekla moje matka něco jako "když jsi, nemusíš říkat, že jsi, stačí, když jsi". Toto poznání mi pomohlo skutečně poznat tolik lidí. A také vůně!
Jako již tradičně každý rok u příležitosti Dne matek představuje Granado novou květinovou vůni v limitované edici. Letos padla volba na květinu gardénii.
Ale nelekejte se. Buďte si jisti, že se nejedná o žádnou opulentní, dusivou bílou květinu. Vůbec ne, rozhodně ne!
Poučte se od paní Judity: "když jsi, nemusíš říkat, že jsi, stačí, když jsi"!
Ačkoli ve svém názvu nenese slovo "květ", Gardenia je přesně taková, obal čichového rozkvětu gardénie. Její jemná bílá květinovost je celá lemována jasně zelenou květinou, svěží, mladou, něžnou - naprosto "rozkvetlou".
V úvodu přítomnost sicilského citronu neboli LMR® Citrus Heart - klenotu MFF, zajišťuje, že svěžest zůstává na kůži déle pikantní a méně kyselá. Ale to je jen technická záležitost.
To, na čem skutečně záleží, je, že když nastříkáte Gardénii, budete mít křišťálově čistý pocit, že na vaší pokožce kvete květina. Je to neuvěřitelný zážitek cítit květinovou svěžest, kterou Christian Alori - velmi sympatický parfumér, který vůni vytvořil - dokázal převést do své konstrukce. Je to opravdu nádherné dílo, které stojí za objevení.
Jak se rozvíjí, čajový tón - nikoliv čajový maté nebo maté - vede k základu ochucenému jantarem, nádechem kadidla/olibana a spoustou pižma. Pohodlí, kam až oko dohlédne.
Gardenia je víc než překvapivá vůně zážitkem; dárkem pro vaši maminku!

Tatiana N
Jaká úžasná kolínská! Voní klidem a pohodou, jako bych byla v dobře osvětlené, svěží zahradě ve vaně s bílým čajem, okvětními lístky, větvičkami a lístky gardénie a citronu 🍋 s množstvím pižma v pozadí.
Na mé kůži citronové tóny dlouho přetrvávají a Gardénie působí svěžeji a zeleněji, vůbec ne opulentně nebo opojně. Možná proto parfumér přidal citron a zelené doteky, aby zklidnil oslnivou opulentnost vůně Gardénie.
Je to opravdu okouzlující vůně! Vyzkoušejte ji.