Vanille Havane podle Les Indemodables je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Vanille Havane byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Antoine Lie.
Přečtěte si o tomto parfému v jiných jazycích: English, Deutsch, Español, Français, Italiano, Русский, Polski, Português, Ελληνικά, 汉语, 日本語, Nederlands, Srpski, Română, العربية, Українська, Монгол, עברית.
Parfumér
Značka Les Indemodables
Vanille Havane Zprávy
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
Marcy 01/02/26 07:58
Některé parfémy nejsou jen vůně, ale jsou to vzpomínky. To je pro mě případ Vanille Havane. Je to můj táta, jak si nacpává dýmku voňavým tabákem, který je mu pak trochu cítit z rukou, kterou mi cuchá vlasy. Je to vůně nádherná, silná a neskutečně projektující. Prim hraje tabák s vanilkou, ale v pozadí cítíte i rum a ovoce. Je to vůně, do které se můžete zachumlat, je těžká a zároveň velmi uklidňující. Jsem zamilovaná a potřebuju ji mít doma ve velkém balení, i přes vyšší cenu.
Ipanema 12/14/25 06:56
Recenze bude trochu delší, kdo dojde na konec, bude u mě pořádný machr nebo machryně. Dejte si moji recenzi třeba ke kávě. Budu se snažit nenudit, ale všechna slova jsou napsaná z patra a vyjadřují pouze můj názor. Jistě bude existovat někdo, kdo bude mít pohled na věc úplně jinou. Jdeme na to.
Výběr
Vanille Havane mě okamžitě zaujal svými recenzemi od ostatních. Všichni, kdo milují tabákové vůně či vanilkové vůně, na ni šílejí. Už jen samotná představa: mix rumu, švestek, tabáku, vanilky a kakaa ve stylu! Plus k tomu výraznější, sofistikovanou strukturou než něco jiného na trhu. To mě zaujalo a lákalo. Jakmile jsem parfém poprvé vyzkoušel z objednaného vzorku z parfumérie, cítil jsem, že tady se neskrývá jen další či případný klon. Je tu něco, co vás chytne hned z první chvíle. Alespoň doufám, protože u mě to bylo ihned na první dobrou.
Selekce
Chci rumový akord a to hned nahoře. Tabák a kakao s výrazným výkřikem také hned od začátku. Vanilku jemnou, ale stále takovou, která bude cítit. Je to přesně ta kombinace boozy, tabákově-kakaová, která baví a neomrzí, a přitom není přehnaně sladká. Hlavné né nic sladkého! To jsem nechtěl. Skoro bych zapomněl, že nic sladkého! Takže chci parfém, který dokáže být opravdu impozantní. Jelikož kakao miluji, pokud je obsažené v nějakém konkrétním/starším/milovaném Dior Homme, tak ať mi také připomíná něco takového.
Vzhled
Flakon a hlavně jeho náplň je tmavá, elegantní a vyzařuje luxus. Ta vyloženě tmavě hnědá barva parfému mě baví. Design flakonu není nic, co by mě oslnilo. Je spoustu hezčích flakonů. Aplikace je OK. Parfém zanechává až skoro olejovitý pocit na rukou, což podtrhuje jeho kvalitu a hustotu. Už od prvního stříknutí víte, že tady není kompromisu. Na atomizér si musím zvyknout, není to zrovna luxusní produkt.
Výdrž
Vanille Havane se chová trochu jinak na kůži a na oděvu. Na kůži vydrží kolem 8 hodin a silněji voní první 2-3 hodiny, na oblečení dokáže vydržet i přes 2 dny, přičemž si udržuje komplexnost a rozvíjí své složky. Všechny složky. Projekce je střední, ale vůně kolem vás visí a všichni v místnosti ji cítí. To je ideální pro ty, kdo chtějí sofistikovanou, výraznou, ale ne přehnanou přítomnost. Osobně ji na sobě cítím s odstupem půl dne a zároveň mě nedusí.
Pozitiva
Tento parfém je přehlídkou kontrastů, které fungují. Silný tabák je vyvážen sladkým kakaem a rumem. Vanilka není cukrová, spíše se mísí s kořeněnými akordy a kůží, což dává elegantní hloubku. Takovou vanilku, jako je ve Vanille Havane, jsem ještě necítíl. Možná to je ono, proč mě to tak chytlo. Přidáním kožených tónů, se vůně stává hravě mužskou a zároveň unisex. Je to za mě spíš celé pánské. Je to komplexní, dobře vrstvená vůně, která baví s každou uplynulou hodinou po aplikaci parfému na sebe, na kůži nebo na oblečení.
Výsledek
Celkově Vanille Havane působí jako opravdu vyvážený, sofistikovaný parfém. Je to „wow“ vůně. Mírně sladká, ale ne přeslazená. Tabáková, ale ne agresivní. Spíš mužská a také elegantní. Může být pro někoho výrazná, ale nikdy ne těžkopádná. Není to na koupi naslepo! Opravdu se hodí pro chladnější období nebo večerní nošení, kde se projeví všechny tóny onoho rumu, tabáku, kakaa až po vanilku a kožené tóny.
Srovnání
Na trhu s tabákovými parfémy je Vanille Havane jedinečná. Nejedná se o kopii Tobacco Vanille, ale o sofistikovanější, mistrovskou vůni či mistrovské dílo s větším důrazem na rum a kakao. Lidé to často srovnávají, osobně nevím vůbec proč. Ve srovnání s Akro - Smoke (Pro mě nepřijatelná cigaretová) nebo TF - Vanille Tabacco (Moc sladká vůně a nepřirozeně vanilková) nebo Kintsugi – Ambré (Po pár hodinách jsem ji nesnášel. Ambré nemá žádnou možnost a šanci ve srovnání s Vanille Havane), nabízí odlišný charakter. Za mě se dokáže rovnat v komplexnosti a kvalitě s původním/starším Dior Homme Parfum. Pouze ten se mění s přidanými sušenými švestkami a tabákem. Pro milovníky sladko-tabákových vůní jde o must-have, který kombinuje intenzitu a eleganci v jednom. Ještě jednou připomenu, že jsem nechtěl nic sladkého. To jsem už psal. A našel jsem něco, co je za mě 100%ní.
Přeložené recenze
Dieghe 12/12/23 08:38
Jako milovnice tabákových parfémů a podobných věcí a zaujata hyperbolickými recenzemi přede mnou jsem se rozhodla, že ji vyzkouším, a tak jsem si musela objednat objevnou sadu od mateřské společnosti, protože v mých zeměpisných šířkách nejsou žádní prodejci. Potvrzuji, že je to skvělý parfém. Podle vyjádření parfuméra je to vůně zcela soustředěná na vanilku, jejíž chce být co nejautentičtější a nejpřirozenější interpretací. A je to pravda: je tu hodně skutečné vanilky. Zapomeňte však na panděro a smetanové bonbony. Tato vanilka je dřevitá, balzamická, hluboká a silná. Barva je hnědá, pocit je obklopující, téměř omamný požitek. Občas se jako vlny, které se zvedají a klesají, vynoří další tón, tabák, hřejivý, opojný, lehce kožený a kouřový. Ale s velkou vyvážeností, aniž by se rozplynula v příliš kouřové, břízové vůni Bois Sikar nebo Tabac 28. Světlý tabák, mužný a realistický, přesto sametový. Nádherný. Ostatní tóny - sušené ovoce, krémové bílé květy, kakao, rum - jsou patrné, ale působí jako pozadí. Tedy vanilka a tabák. S Tomem Fordem to však nemá nic společného. Vůbec nic. Vanille havane je velmi originální, velmi mužná a zároveň uklidňující a působí výrazným dojmem, že voní přírodními věcmi. Pro svou sílu a omamné objetí ji mohu srovnat snad jen s jiným parfémem: Silver Oud Opus XIII od Amouage, který je však "ušpiněn" oudovou nótou, jež může být těžká a příliš živočišná. Vanille Havane je naproti tomu samé potěšení. Vyzkoušejte ji, abyste uvěřili, že stojí za to.
Odor Aeternitatis 10/05/23 13:36
Zajímavé je, že tento parfém je ve společnosti známý jako tabáková vůně. Ale jak už název napovídá, JDE O VANILKOVOU vůni. Skutečná vanilka. Dokonce i "Fragrantica" jmenovala tabákové tóny jako hlavní složku. Ale jak si můžete ověřit na webových stránkách Les Indemodables, v této vůni žádný tabák není!
Více než 90 % vanilky používané v parfumerii, ve značkových, niche, a dokonce i ve velmi drahých luxusních parfémech je z levného syntetického materiálu jménem vanilin. To je to, co lidé obvykle znají pod pojmem vanilka, sladká příchuť, kterou můžete cítit ve zmrzlině, dezertech, dortech, a dokonce i v kávě. Ta má však do pravé vanilky daleko.
Pravé vanilkové lusky mají velmi jemnou, exotickou, nesmírně bohatou a jemně sladkou vůni. Jedná se o mnohotvárnou složku s tabákovou, balzamickou a dřevitou strukturou. Tabák a vanilka mají některé společné aspekty. A i pro vytvoření tabákového akordu je vanilka obvykle jednou ze složek, ale ne naopak. Vzhledem ke všem těmto bodům chápu, proč se tato vůně nazývá tabáková. A je to spravedlivé. Pokud si rádi vybíráte tabákovou vůni, tato je NEJLEPŠÍ z mnoha tabákových vůní, které jsem vyzkoušela.
To, co Antoine Lie v této vůni udělal mistrovsky, bylo, že vybral různé aspekty vanilky a rozpracoval je v parfému. Jinými slovy, dal určitou rozlišovací schopnost různým čichovým aspektům surových vanilkových lusků. Aby se vůně dala nosit, přidal do pozadí dotykové květinové tóny, jako je jasmín.
Stejně jako u mnoha jiných vůní této značky nelze mít plný zážitek nebo dokonce pochopit vůni na první přičichnutí nebo vrchní nótu. Měli byste si počkat a důkladně ji prožít od vrchního tónu až po základ, abyste měli z vůně plný zážitek. Není pro začátečníky a není bezpečná naslepo.
10/10
violet666 06/11/23 07:34
Muži, tady letíme.
Nádherná fortifikovaná vanilka, která mi připomíná Van Py Rhum od Pazzaglia, ale je absolutně komplexnější.
Velmi teplá, ambrová, tabáková, je z ní cítit hodně, ale vše je založeno na dokonalé rovnováze.
Je to šílené, vanilky tohoto žánru, které jsem cítila jindy, se ukázaly jako nepříliš syté, vždy příliš ostré a vždy příliš tabákové, ale tahle, ejhle, to je podívaná.
Svůdná a kroutící, na dvacítkách si ji upřímně řečeno nepředstavuji, ale pokud chcete být bráni vážně, opravdu vážně, pokud nejste muž se šišatým vrškem a klopami, pokud umíte mluvit pomocí substantiv a consecutio temporum dobře, pak ji můžete nosit.
Odpusťte mi můj sarkasmus, ale takový parfém bych si na mužích s lokálem "come frà" a "oh brò" opravdu nedokázal představit.
Prosím.
Tohle je super, od mužů jako Sean Connery nebo Matthew McConaughey, jen pro ilustraci Kalibr.
The Doors - Love Her Madly
Westchester 05/06/23 22:46
Přesně podle mého gusta.
Tohle se mi líbí. Zkoušela jsem TF Tobacco Vanille a líbilo se mi to. Koupil jsem si láhev. Líbila se mi, ale nemilovala jsem ji. Zdála se mi příliš sladká, jemná a nekomplexní. Nicméně mě zaujala svým konceptem, a tak jsem se vrhla do hledání alternativy (seznam toho, co jsem vyzkoušela, je níže). Po všem tom hledání zvítězila Vanille Havane. Pro mě je to dokonalá kombinace tabáku (suchého tabáku), rumového chlastání (s nádechem koňaku) a vanilky na tmavém ovoci, trochu medové sladkosti (ale ne medu jako takového), kakaa a jantaru. Jantar a kakao se více projeví v dry-downu, ale základní směs tabáku, rumu/koňaku a vanilky přetrvává po celou dobu. Ostatní vůně tohoto žánru mi připadaly buď příliš sladké, nebo příliš silně tabákové. V porovnání s tím mi tady směs tónů sedí. Možná ti, kteří by mohli mít z této vůně smíšené pocity, dávají přednost tabákovým/vanilkovým vůním, které se přiklánějí na jednu nebo druhou stranu. Pro mě je to ale tak akorát. Vůně mi také připadá přirozená; jiné, které jsem zkoušela, měly často syntetické odezvy. Tady žádná není.
Také musím poznamenat, že má - alespoň pro mě - velkou výdrž. Vydrží a vydrží. Výstřik a siláž jsou také nadprůměrné, přesto ne přeplácané - v podstatě je to v mé požadované zóně. A konečně, poměr cena/výkon byl pro mě v pořádku.
Celkově vzato je to moje go-to, možná bych řekla signature vůně, pro chladnější polovinu roku.
Mezi ty, které jsem také vyzkoušela, patří např: Tobacco Vanille (samozřejmě, protože mám ještě lahvičku), Tobacco Oud, Herod, Spicebomb, Red Tobacco, Mystery Tobacco, Tobacolor, Sundowner, Chergui, Ambre Russe, Bourbon, Mona di Orio's Vanille, stejně jako další zásadnější vanilkové vůně. Takže ano, vyzkoušela jsem slušnou směs dalších.
JimmyZ 04/17/23 23:08
Má na to, aby se stal gurmánem své generace (samozřejmě s povolením ultranicchia, poslechněte si Tabac Grande od Sultan Pasha Attars nebo Mythique od Elixir a pochopíte, co mám na mysli).
V úvodu a na suchu se sdílí vytrvalá, velkolepá spolupřítomnost sladkého tabáku a hořkého kakaa s dávkovanou a sametovou vyvážeností; na začátku se chytáme sladších aspektů se skořicí a dehydrovaným ovocem (nejméně zajímavá část), až se dostaneme do "dospělejší" a nesmírně elegantní fáze této vůně, v níž převezmou hlavní roli rum, kůže a jantar, které povyšují kakao/tabák na akord ve stylu havany, který stojí za to. Po celou dobu kvete vanilka a objevuje se náznak jasmínu, "hořkých" květin v kontextu, který je jistě gurmánský, ale mimořádně skrytý přetrvávající hořkostí, která povyšuje vůni z dobrého díla na znamenité umělecké vyjádření. Výjimečná kvalita surovin jako u celé řady.
Plné hodnocení a také plná autorita v žánrech tabák/vanilka nebo sladký tabák.
Pro mě ve výše zmíněných žánrech nosí korunu.
Playball 03/30/23 08:57
Na začátku mi někdo vypil rum během pár vteřin, ani jsem si nedal zápěstí od nosu. Ale bylo slyšet cajdák. Dokonce to znělo jako žádost o havanské noci plné vášně a ochny. Ale z nějakého důvodu nepřeskočily jiskry. Po půlhodině až hodině se objeví samotná titulní vanilka. Teď mám na ruce "vanillambru". Ne, pokud si ji nastříkáte na pléd, sedíte v houpacím křesle a oddáváte se vzpomínkám, je to možná v pořádku, ale já ji chtěla nějak..... Pokušení, tady. Žhavá Carmencita, to všechno. Dobře, pojďme do jiného oddělení.
Marcela P 03/27/22 17:26
To je božské! Voní jako opojná tabáková vanilka, ale s kakaovými akordy a tlumeným tabákem. Přídavek kůže je geniální a dodává jí chladivý nádech. Výsledkem je celkově skvostnější zážitek. Také voní více "niche" než Tobacco Vanille, což znamená, že voní jedinečněji a výjimečněji.
bicubic 01/13/22 01:42
Večerní, bohatá a lehce kouřová vanilka.
Není v ní ani zdaleka cítit náznak laciné cukrářské vanilky. Je to příběh o černém vanilkovém lusku - středu kompozice. Samozřejmě se nejedná o mono-vanilkovou vůni, nejživěji cítím opojný rum, kombinovaný s kakaem a hřebíčkem (kořením). Blíže ke středu se přidává tabák se sušenými švestkami, vůně se stává doslova hmatatelnou, těžkou a lepkavou. V základu zůstává suchý tabák, podobný senu, trocha kouře a kožené rukavice.
Tohle absolutně není můj směr, ale člověk musí být "hluchý", aby neocenil tak mnohotvárnou a bohatou kompozici. Fanoušci - vyzkoušet jednoznačně!
katyushok 12/28/21 16:31
Není to ta nejpřirozenější vanilka - je to ta nejsilnější vanilka, jakou jsem kdy cítila - je olejovitá, sypká, vlhká a přitom dřevitá, tabáková a kožená, rumová, sladká, se sušeným ovocem a dokonce s houbami. Jestli mi někdy můj křeček zahrabe ropuchu - tahle vanilka mi zavře ústa před všemi ostatními vanilkami.
UPD: hlodavec porazil obojživelníka.
UPD2 má překvapivě uklidňující účinek na nositele i ostatní - přežila jsem v ní stres z náhlého propuštění a hledání nové práce.
Room 1015
Jeroboam
Kun Amo
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem