Aksoum podle Reine de Saba je Chypre Floral vůně pro ženy a muže. Toto je nová vůně. Aksoum byl/a uveden/a v roce 2022. "Nosem" za touto vůní je Dominique Ropion. Vrchní tóny jsou Petitgrain, Neroli a Bergamot; střední tóny jsouPomerančový květ, Egyptský jasmín a Tuberóza ; základní tóny jsou Pižmo, Pačuli a Santalové dřevo.

ismellsomething
Citrusy jsou zde tlumené a bílé květiny přebíjejí vůni a dodávají jí pudrové, krémové a mýdlové vibrace. Mám pocit, jako bych se v hotelu sprchovala mýdlem a používala na pleť krém s bílými květy.
Snažila jsem se najít ve své sbírce něco, s čím bych ji mohla porovnat, ale liší se od Prada Amber a vůbec se nepodobá Nivea.

bicubic
Jednou dostala moje žena krásné ručně vyráběné italské mýdlo, které nám dlouho leželo ve skříni. Ve skříni vonělo po bílých květinách a kupodivu i po mýdle))). Velmi příjemná lehká vůně aldehydické čistoty, tak voní Aksoum ve stopě. Když ho vyzkoušíte zblízka na kůži, uslyšíte citrusově-minutový začátek, jasmín a krémovou tuberózu. Celkově se jedná o abstraktní buket, který zní monoliticky a celistvě. Nejvíce se mi líbila stopa s drahým květinovým mýdlem a vodními motivy.
Samozřejmě to není zrovna můj profil, ale dílo je to parádní. Jak se říká, moderní "grand classic" ve francouzštině!
Respekt vzbuzují i technické ukazatele.

shaeri87
To se mi líbí! Nejsem fanoušek bílých květin, ani nemám ráda tuberózu, takže jsem trochu váhala, ale k těmto typům bílých květinových vůní tíhnu. Čistá a svěží s tím jasným bergamotem a nádherným petigrainem! Je tak dobře vyvážená a krémová, lehce mýdlová, ale tím nejlepším a nejčistším možným způsobem. Na můj vkus nic opojného a příliš květinového. Jsem velkou fanynkou Dominiqua Ropiona, ale i kdybych nevěděla, že je autorem parfému, stejně by se mi to líbilo. Mírná projekce, nic bestiálního, rozhodně má tu sofistikovanou atmosféru francouzského parfému. Je to, jako byste si právě umyli ruce luxusním mýdlem a uložili se do křupavě bílého povlečení v luxusním hotelu! Příjemná je i výdrž, mám solidních 6 hodin! Nádhera!