Carnal Flower Frederic Malle pro ženy a muže

kokosový ořech
kafr
tuberóza
ozonický

Carnal Flower podle Frederic Malle je Floral vůně pro ženy a muže. Carnal Flower byl/a uveden/a v roce 2005. "Nosem" za touto vůní je Dominique Ropion. Vrchní tóny jsou Eukalyptus, Meloun, Bergamot a Galbanum; střední tóny jsouKokos, Tuberóza, Jasmín, Ylang-Ylang a Pomerančový květ ; základní tóny jsou Bílé pižmo, Zvířecí tóny a Jantar (ambra).

Eukalyptus

Bílé pižmo
Zvířecí tóny
Jantar (ambra)

AlexeyFragRu

Myslím, že téma dámských parfémů na mužích není otevřené. Teď mám na sobě Carnal Flower Frederic Malle a cítím se dobře. Ach, ta tuberóza. Ach to dravé tělo laskajícího lesa. Velmi často se v reklamách píše věta "pro smyslné muže". Ale do lahvičky nasypou klobouk. Je smyslný muž hoden v tomto životě nosit jen klobouk? Chci tedy nosit parfém pro bohaté ženy se sníženou sociální empatií: křiklavý, divoký a drahý. Je to krásné.

Amazoniee

Jedná se o nejlepší parfém, jaký byl kdy vytvořen. To, že má hodnocení pouze 4,25, je trestuhodné. Toto umělecké dílo je tak návykové, že bez Carnal Flower už nikdy nebudu. Není na něm nic křečovitého, drsného nebo syntetického. V supermarketu mě muži sledují, když ho mám na sobě. Muži, kteří jsou známí, se k ní obzvlášť přiblíží, naruší nevyslovenou sociální bublinu, aby ucítili krásu této vůně, a ženy, kterých jsem si všimla, ji také milují. Zbožňují ji také včely, takže vás ocení i opylovači.

Carnal Flower voní jako krémová tuberóza, skutečná a vznešená květina, ale má v sobě divokost, protože krémovost se potkává se stonky a listy tak živými, jako byste si tu zeleň otřeli do dlaní a kolena zabořili do trávy. Smetanovost je protnuta svěžestí eukalyptu a touto zelenou, ozónovou kvalitou, která působí jako ráj, nevinná vášeň, která není ani špinavá, ani nedbalá. Velmi dobře zakulacená.

Slova, kterými ji lze popsat: sexy, zemitá, svěží, krémová, jemná, ale zároveň silná, jako matka příroda. Je to vůně pro zasněnou osobu, tichého introverta, který je velmi jemný. Mám pocit, že hlasitému, hlučnému člověku nebo někomu, kdo je velmi praktický, by nesvědčila, protože by jí bylo příliš a chybělo by jí tajemství a vášeň. Pokud jste typ člověka, kterého inspirují křivky pantera nebo šumění větru ve stromech, bude se vám líbit. Je tak přenášející, že vyvolává představu tropického deštného pralesa plného květin, ale tento les je velkolepý, tichý, mlhavý, chladný a temný. Vstoupíte do něj jako cizinec (zpočátku je velmi vzdálený) a pak vás tak hluboce pohltí. Jak pohlcuje, vytváří teplo, s posedlostí, kterou nikdy nemůžete pořádně poznat ani uprostřed něj, takže stále čicháte a čicháte a snažíte se to racionálně vysvětlit, ale je to příliš krásné, než aby se to dalo vyjádřit. Je to první vůně, která mě přivedla na myšlenku, že by podstata květu tuberózy mohla ožít. Zážitek, který vás dojme a promění. Je prostě tak krásná!

hab

Bohužel jsem necítila vůni tuberózového květu, podle Mal to je přesně to, co chtěli vyjádřit. Ne parfémovanou tuberózu, ale přírodní tuberózu. Nevím, jak se to povedlo, ale parfémovaná je nádherně. Prázdninová, uvolněná tuberóza, zdaleka ne ohlušivě hutná, ale se všemi charakteristickými rysy. Nejzvláštnější jsou pro mě lehké tabákové tóny na začátku, které tlumí přílišnou květinovost. Možná je to tím eukalyptem, který se tu pitvoří, nevím, pak z něj přesně tohle vystupuje. A vůně mění směr, stává se ne hutnou, sladkou (i když i toho má dost), ale tropickou. Kokos a pomerančový květ jí dodávají takový ten prázdninový typ svěžesti. To znamená, že ačkoli je vůně zvučná a vlezlá, není vůbec ohlušující. Není to tuberózová bomba, kterých je spousta. Ropion dokonale vyvážil všechny ukazatele.

V úvodu se ztiší, zvýrazní se medový nádech tuberózy, ale opět nezní monotónně. Tóny až jasmínu ji vyvažují. Obrázek je zde přesně takový. Tuberóza je stále hlavní, i když ostatní tóny obraz rámují a ovlivňují vnímání. Ale pouze v pozitivním smyslu. S touto tuberózou se vám chce dýchat. A tento sváteční půvab jí sluší. Nečekala jsem, že od Mal uvidím tak aktivní použití kokosu)) Meloun neslyším, a dobře, nemám ho v parfémech ráda. Výdrž je velmi vysoká, více než 12 hodin. Vůně jakoby zamrzne na kůži, téměř se nemění. Dlouho vydrží. Co dodat, tuberózu pro ženy musíte vyzkoušet, zvlášť pokud se bojíte hutných, horkých a sladkých. Dobrá zpráva pro všechny (c).

MellyHelly

Dominique Ropion nezklamal ani v tomto již poněkud zastaralém parfému. Tuberóza zažila novou chvíli slávy se všemi těmi novými ultračistými a průzračnými tuberózami, příjemnými, ale upřímně řečeno nevýraznými pro ty, kteří si pamatují staré máslové a "tělesné" tuberózy. Mimochodem, čichat ke květu tuberózy ve skutečnosti není zrovna vděčný zážitek.
Kdybych mohla, obnovila bych starou první Chloé, kterou dnes většina lidí nezná.
Carnal Flower spadá někam doprostřed, protože je to parfém, který si zachovává tuberózovou sílu, ale není to starý tuberózový parfém (který jsem já osobně měla vždycky ráda) a navíc je to směs odvážných tónů v dokonalém stylu Nos, slavné tvůrkyně Amarige.
Velmi oceňuji, že mohu obdivovat výtvor, který je vlastně uměleckým dílem jednoho člověka, a ne nekonečné bezejmenné releasy.
Nejvýraznější nótou v Carnal Flower je bezpochyby eukalyptus a na můj vkus nejvíce fascinující je pomerančový květ. Kokos je naopak nóta, která mě v parfémech nepřivádí k šílenství, raději si ji dám, ale tady trochu víc směřuje ke kokosovému dřevu.
Jasmínu a ylangu je cítit tak akorát a dnes už nevyhnutelné bílé pižmo vše nezabije.
Příjemná vůně a velmi houževnatá na kůži.

Dario40

Kdybych si měla vybrat ze stovek bílých květinových vůní s tuberózou, bezpochyby bych si vybrala tuto, a to bez zášti.
Zde poprvé cítím vše v přirozeném stavu, vůně, které z destilace vydaly svou nejhlubší a nejtělesnější esenci, koncentrovanou a nasycenou, něco, co absolutně nesbíhá do esencí přesahujících samy sebe, do neskutečna, vše zde odráží realitu a ne falešnou a chemickou koncentraci.
Cena mluví sama za sebe... eh, ano, přátelé!
V sestavě si na prvním místě vychutnávám vznešenou tuberózu, na druhém jemný jasmín, pak vysoce koncentrovaný ylang ylang, ten pravý, a nakonec exotické tóny kokosu a melounu.
Pseudozelený rámec s Eukalyptem a tajemstvím pomerančových květů je klíčem k jemné, ale zásadní svěžesti skutečného mistrovského díla.
Ne, ne všechny Malleovy mě přesvědčily, ale tady se mohu jen poklonit a pochválit výrobek a GENIÁLNÍ NOS!
ABSOLUTNÍ ŠPIČKA MEZI KVĚTINAMI!

gelo999

Carnal Flower je skutečně výjimečná vůně, kterou mohl vytvořit pouze génius Ropion, síla Carnal Flower je ódou na život, darem pro linii Malle.

Má nejsilnější, nejdivočejší a nejchlorofilnější zelený úvod ze všech, které jsem kdy testovala. Tato zelená je tak zářivá, vodní a amazonská, že vás zanechá ohromené a zcela ponořené do tropické džungle, která vás postříká koktejlem těch nejvitálnějších a nejradostnějších vůní: bergamotu, kokosu, melounu, eukalyptu a neposkvrněné a čisté tečky pomerančového květu. Síla a charakter zde vycházejí z nejsmyslnějších a nejnarkotičtějších květinových tónů přírody, které se v této směsi mísí dohromady: ylang, jasmín a tuberóza.
Pižmový drydown prodlužuje tyto květinové tóny nad rámec normy, protože délka je velmi vysoká, projekce vynikající s působivými vlastnostmi.

Veškerý charakter Carnal Flower vychází z tuberózy, okouzlující a podmanivé bílé květiny jako málokterá jiná.

Carnal Flower je pro mě novým druhem exotické květiny: "vitální květina" s neobvyklou silou, protože bije vlastním srdcem a hlavně vlastní duší převlečenou za umělecké dílo.

Hodnocení: 9,6

cristina

Stále si vzpomínám na to vzrušení, když mi před několika lety dorazil z Paříže balíček, který jsem si objednala "potmě": jakmile jsem ho otevřela, silná a nezaměnitelná vůně tuberózy, hořká a kafrová, se linula přetěžce navzdory tomu, že flakon byl ještě zabalený v kartonu a kapesníku... Pro mě, velkou milovnici tuberózy, začal milostný románek s tím, co považuji za královnu esencí všech tuberóz v současné parfumerii (i mimo ni). Hypnotická, ale zároveň zelená, hořká i sladká, kafrová i ovocná, tato tuberóza je vším a jejím protikladem: eukalyptus, meloun a kokos s ní kontrastují a zároveň ji umocňují. Kdybych nebyla obětí šíleného nutkání, které mě nutí měnit parfém každý den, byla by Carnal Flower mou signature vůní... není tomu tak i proto, že musím přiznat, že není úplně snadné ji nosit, a to i přesto, že nezná roční období a podle mnohých je dokonce unisex. Není to také proto, že se v poslední době změnila, ne nutně k horšímu, ale současná verze podle mého názoru ztratila ve prospěch snadnější nositelnosti něco z té ohromující, drzé a mnohostranné síly, která ji charakterizovala. Trvání, projekce a vývoj jsou pozoruhodné, zejména v první verzi, která skutečně vyžaduje kalibrované dávkování. Závěrem: nepřehlédnutelné mistrovské dílo pro každého milovníka, a tím spíše pro milovníky tuberózy... ať se vám to líbí, nebo ne, je to absolutní povinnost vyzkoušet, už jen kvůli "čichové kultuře".

gatoburi

Vynikající bílá květinová koupel, důstojný (modernější) sourozenec Fracas de Piguet. Je však společenštější než její příbuzná, nikoho nešikanuje. Naopak, opravdu cítíte kokosovou nótu, která dodává krémovost, a eukalyptovou nótu, která osvěžuje. Obrovská siláž, bezvadná projekce, vydrží více než 24 hodin s koupelí mezi tím.
Pokud máte rádi bílé květiny, tato a/nebo Fracas jsou pro vás. Velkolepé.

Renata Maria

Získala si mé srdce, v mé sbírce je určitě číslo jedna. Otevírá se jemnou zelenou tuberózou, která po pár minutách zmizí, pak přijde jasmín, který všechno ovládne, ale jaký úžasný jasmín!!! Proměňuje se na kůži v několika aspektech, mění se s přibývajícími hodinami a je lepší a lepší. Má bezvadnou sladkost, tak akorát. Občas cítím něco jako gardénii, ale velmi jemnou. Zanechává úžasný dojem na oblečení, lidé chtějí vědět, jaký parfém máte na sobě. Vydrží 24 hodin, vynikající. Jen lituji, že jsem si koupila 50 ml.

leancardbr

Nejlepší (parfém s převládajícím tónem) tuberóza na světě..., jaká dokonalost!!!
Měla jsem jít na akci, byl chladný den..., venkovní akce..., béžové šortky, bílá košile a jeden sprej na prsa, dát..., jak úžasné!!!
Tuberózu, jasmín a eukalyptus chápu, ale důležitá je ta tuberóza, která je dokonalá!!!
editovat 12.11.2014
I když Frederic Malle tvrdí, že je to unisex, mně přijde spíš ženská.
Ale nemám s tím problém, když se mi vůně líbí, tak ji nosím a je mi jedno, co si myslí ostatní.
Dá se nosit s jedním stříknutím, je nenápadná a nepředstavuje ženskost.

Selene

Na této vůni mě zaujalo, jak je realistická, myslím, že originalita Carnal Flower spočívá v eukalyptových a kokosových tónech. Tuberóza, jasmín jsou velmi dobře propracované. Osobně, i když je eukalyptový tón jemný, mi přijde občas trochu přemýšlivý, to je jediné, co bych této vůni vytkla.

Dominique Ropion odvedl vynikající práci.

CokeChile

Ahoj všichni, jsem na fóru nová, ale ve světě parfémů mám starou duši a chtěla jsem začít s malou recenzí, založenou spíše na mém osobním než na mých schopnostech rozpoznávat tóny a oleje.

Carnal Flower je brutální, smyslná, intrikánská a dokonalá; tak silná, že vyžaduje zvláštní prostředí a osobnost. Vzpomínám si, že můj první dojem byl, že tento parfém je na mě příliš, přesto je to nejcennější klenot v mé sbírce. Postupem času se tento dojem změnil a já jsem měla co dělat, abych si ji užila a přizpůsobila se jí, Carnal Flower je jako kočka, nakonec se přizpůsobíte vy jí, ne ona vám. Přesto stojí za každý utracený peníz.

Budu se snažit být věrná tomu, co je, ale je nemožné ji popsat, aniž bych si spletla pocity, které vyvolává. Parfém se otevírá zelenou vůní, jako jsou listy a stonky stromů, dokonce máta nebo yerba buena a trochu rozmarýnu nebo spíše meduňky. Jakési listy a stonky procházejí citrusy, které zanechávají stopy kafru nebo eukalyptových plodů, ale velmi lehké a jemné.
Mně tato vůně připomíná ráno v lese nebo džungli, kde rosa a chlad noci omývají zelené stromy.
Pak se objeví teplejší tóny broskví a letního ovoce, trochu vanilky a náznak kokosu, ale ne opalovacího krému, nýbrž strouhaného kokosu, jemné teplo, jako by slunce začínalo ohřívat tento les, a pak se probudí tuberóza, čistě bílá tuberóza, ale je to víc než tuberóza, je to jako květina úplně otevřená, plus poupata a stonek a dokonce i země, která se kolem ní točí. Nejsem takový odborník, abych rozpoznala ylang ylang a pomerančový květ, které prý má. Nebo je to tak, že tuberózový tón ji zakrývá a ostatní rozpozná jen znalý nos.
Slunce strávilo celý den v tomto lese a bílé květy ukázaly celou svou krásu, na konci na kůži (a všimněte si, že konec je kolem 15 hodiny používání) je tón měkkého dřeva a něčeho živočišného, jako pohlazení; jako bychom prošli lesem a ulehli na pole tuberózy a na těle nám ulpěl humus země prohřáté sluncem, chuť stromů a skotačení zvířat.
Je to něco, co jsem nikdy předtím necítil, a nedokázal bych to přirovnat k ničemu, co mám ve své sbírce. Je to královna, můj nejcennější kousek.
Je stvořená k tomu, aby přitahovala pozornost, a vyžaduje někoho, kdo je k tomu ochotný, je to parfém na stopě, jeden z těch, které zanechávají vzpomínku po několika minutách, co místem prošly. Vyžaduje od nositele silnou osobnost, je vtíravá, aniž by byla dusivá, nebo alespoň pro mě; je dokonale harmonická a sexy, místy až příliš sladká, ale zároveň chladná. Je to zvláštní, fascinující a zneklidňující vůně, ale pro mě je právě díky tomu jedinečná.
Pokud máte možnost ji získat, vyzkoušejte ji. Neříkám, abyste si ji koupili, protože pro mnohé se může zdát příliš velká, co se týče ceny i vůně. Já jsem si ji koupila naslepo, přes internet, čekala jsem skoro dva měsíce, a když dorazila, nebyla jsem zklamaná, naopak, je to mnohem víc, než jsem čekala.

voland_79

všechno má své pozadí, tady je to krátké a jednoduché, dostali jsme v práci bonus a já jsem se rozhodl investovat do dalšího drahého exponátu, i když by bylo hezké udělat malou rekonstrukci v chodbě. co je tam! Tomuto tělovému flakonu jsem "propadla" hned napoprvé, takový šok mi způsobil, nejdřív jsem byla dost skeptická kvůli kokosu, vůni kokosu nesnáším. a říkala jsem si no co unisex s tuberózou a ylang-ylang? No, aspoň mám čisté svědomí, je deklarovaná jako unisex :) a tóny mých oblíbených vůní - tuberózy a ylang-ylang zní velmi hlasitě a krásně. V článku kritičky, které si vážím, byla tato vůně rozbita na padrť, ale mně je to jedno. je to krása, zářivá, exotická, kvalitní. lila bych ji od rána do večera, ale šetřím si ji. už nebudu moci odkládat opravy :) A taky se mi líbí, jak se mi líbí.

nopasho

Jo! Je to dlouhé. Ještě jednou. A pozitivní. A opět pozitivní. Celebrální vůně a lineární ovocné květiny dokážu rozpitvat na deseti řádcích, nebojte se. Ale proč? Každý ví, jak voní. Stejně. Ale já mám ráda ty složitější, děvčata. Ty odlišné. Ty zvláštní. Žádné parfémované vody, které mají zapůsobit na tvého kluka, ale mistrovská díla parfémů, která dokáží vyvolat vzpomínky, přivést tě do určité nálady a mají moc udělat tvůj život krásnějším a inspirovat tě k lásce, naději a péči.

Jedná se tedy opět o složité mistrovské dílo vůně. Ale méně známé než Coco a Cartier. Stejně dobrá, ale radikálnější. Trochu jako nekompromisní "L'Eléphant" od Kenza. Je to vůně, která se neředí, aby se dostala do mainstreamu nebo dobyla větší segment maketu. Ne tak v případě této 'Carnal Flower'. Není niche, myslím, že patří do stejné kategorie jako 'Lolita Lempicka', ale je o něco odvážnější a posouvá hranice. Není to žádná podivínská vůně à la 'Etat Libre', ale není to ani mainstream. Na to je příliš svéhlavá a jedinečná. Zařadila bych ji do stejné kategorie nositelnosti jako Kenzo 'L'Eléphant' nebo Lutens 'Tubereuse Criminelle'. A žár vůně je zde zvýšen ne na jedenáct, ale na dvanáct. Tohle je pořádně hutná šťáva! Koneckonců je to doslova i obrazně řečeno 'Sex Bomb', tohle je 'Carnal Flower' alias 'Sex Flower'. "Carnal" znamená: "erotický, smyslný, tělesný, tělesný, genitální, lascivní, chlípný, chlípný, libidinózní, chlípný, chlípný, smyslný, smyslný, smyslný..." Takže všechna ta vlákna na Fragrantice o "Sexu v lahvičce" a "Jaká je nejvíc sexy vůně?". No, odpověď je zde.
'Carnal Flower'... Hmmm, nechte ten název znít na jazyku... Není to skvělý název pro vůni? Jistě, ale pokud by vůně byla drhnoucí, co jste s názvem vyvolávajícím fantazii? Mám na mysli "Radiance". Skvělé, ale co když vyzařuje průměrnou generickou vůni? 'Odhalení'? Co když odhaluje odporný zápach? 'Věřit' Jistě, chci věřit, ale ne v odvar, který kombinuje guavu, mandarinku a pralinku. Ano, čtěte znovu, nemáte halucinace. A někteří lidé za to dávají i peníze! U 'Lollipop Bling Bling ' alespoň hned víte, že je to vtipná vůně. Ale každému, co jeho jest.

'Carnal Flower' by Frédéric Malle. 'Erotic Lascivious, Libidinous Sensual Flower'. Wow! Typický "libertinský" francouzský název. Smyslnost a květiny. Pokud znáte erotické fotografie květin zblízka od japonského fotografa Nobuyoshi Arakiho, víte, že sex a květiny mají mnoho společného. Nejen vizuálně, ale i "voňavě". Květiny a sex: manželství jako stvořené. Samozřejmě, pokud se vezmou správným způsobem. Může to také skončit rychlým rozvodem. Ale to není tento případ. Tato "Sex Flower" je skutečně opojná velkolepá kompozice bílých květin v opulentní tradici "Fracas" Roberta Pigueta, neuchopitelných mistrovských děl Andyho Tauera, známějších "Shalimar" a "Mitsouko" Guerlain, "Black Orchid" Toma Forda a ano, "Michael" Michaela Korse, což vůbec není špatná vůně. Chci říct, že to není žádná plachá nástěnka, ale vůně s přítomností a osobností. Ale bez toho, aby byla křiklavá nebo bíle kýčovitá. Doutnající, okouzlující, femme fatale. "C'est une discète", jako Shalimar. Myslím tím, že ji používejte s mírou. A pak dosáhnete vskutku květnaté smyslné nirvány.

Zmíněnou "smyslnou květinou" je velká tuberóza. Především fantastická a ano, smyslná tuberóza byla inspirací pro skvělé vůně od mainstreamu po niche a zpět. Od "Candid" od Avonu a "Velvet Tuberose" od Bath and Body Works přes "Dreaming Pearl" od Tommyho Hillfigera, "Tubereuse" od Caronu, "J'Adore" od Diora přes "By Love" od Killiana až po "Tubereuse Criminelle" od Serge Lutense. Záměrně vynechávám obscénně drahou "C for women" od Clive Christians. Žádná vůně, i kdyby to bylo tekuté zlato posypané diamanty a safíry a rubíny a smaragdy, nemůže IMHO stát tolik. Chci tím říct, že tuberóza je jeden silný a milovaný vonný tón, který vytváří silné a opulentní, bohaté, 'Here I Am' vůně. Není divu, že tuberóza je již po mnoho staletí považována za afrodiziakum a dámy ji odedávna používaly ke svádění mužů. S 99% úspěšností, dodávám já. Jsem muž. A kdybych ucítil vůni ženy, která má na sobě Malleho "Carnal Flower", určitě by se mi rozbušilo srdce. Vůně tuberózy je v tu chvíli sladká, zemitá, omamná, silná, krémová, trochu indolická ("špinavá", což znamená pižmově-květinová verze ), opojná... Má bezpochyby nejsilnější bílou květinovou vůni ze všech. Silnější než jasmín a všechny ostatní. Tuberóza je včelí královnou květinové síly. To ovšem také znamená, že tato včelí královna má sklon všemu dominovat a všechny ostatní vonné tóny v blízkém i vzdálenějším okolí v mžiku sežrat a vyplivnout. Musí to být silná kombinace, která tuberóze zabrání pohltit každý jiný vonný tón a vynést její jedinečný charakter s mírou na povrch, kdy voní nejlépe. Příliš mnoho tuberózy je přehnané. Je tedy poměrně náročné vytvořit vůni kolem mocné včelí královny tuberózy.

Naštěstí vidíme, že za nosem "Libidinous Flower" nestojí nikdo jiný než Dominique Ropion. Spolu s Annick Menardo je to IMHO nejlepší nos současnosti. Ropion má již působivý životopis. Některé z jeho prací: Mugler' Alien', Viktor and Rolf' Flowerbomb', Ralph Lauren' Safari', Givenchy' Amarige', Dior' Pure Poison', Calvin Klein' Euphoria', Vivienne Westwood' Anglomania'... Myslím, že ten člověk není bezejmenný parfémový laborant, ale plnohodnotný umělec a maitre parfumeur. A není to žádný snob, protože vytvořil také vůni "Live" od Jennifer Lopez, jednu z mála vůní pro celebrity s vlastní tváří, legendární "Amor Amor" od Cacharelu... a několik vůní od Escady. Je to tedy všestranně flexibilní mistr parfémář. Na všech jeho výtvorech je však vidět, že Ropion je nesporným mistrem vysoce kvalitních květinových vůní: Ropion je nesporným mistrem vysoce kvalitních květinových parfémů: jasmín v "Alien" a "Pure Poison", všechny květiny v "Flowerbomb", pivoňka v "Live" od J Lo, narcis a hyacint v "Safari" od Ralpha Laurense, růže v "Anglomania" od Westwooda, orchidej v "Euphoria"... Tam, kde je Menardo nesporným moderním mistrem míchání originálních vonných tónů a koření, je Ropion nesporným mistrem vysoce kvalitních květinových parfémů. A "Carnal Flower" Frédérica Malleho je jedním z jeho méně známých, ale nejlepších děl. Dlouho jsem měla chuť napsat recenzi, ale zatraceně jsem se bála, protože vzít si na paškál mocnou tuberózu v recenzi je skličující. Zvlášť ve vůni, která se po ní jmenuje: "Libidinous Flower". Včelí královna nemá slitování, ale doufám, že vy s touto recenzí ano.

Vrchol: bergamot, meloun, eukalyptus, (!)
Middle: Tuberóza, ylang ylang, jasmín, salicyláty (!!)
Základ: Tuberóza absolut, pomerančový květ absolut, kokos (!!!) Pižmo,

Velmi, velmi zvláštní a zajímavé!
Nejprve něco o těch třech "zvláštních" tónech. Tuberóza a pomerančový květ "absolut" v základu, "salicyláty" ve středu a "eukalyptus" ve vrcholu.
Květinové 'absoluty' je jiný název pro esenciální olej z květiny, takže koncentrovaná forma květiny voní mnohem koncentrovaněji, hlouběji a intenzivněji, protože je koncentrovanější a je v ní mnohem více molekul květinové vůně. Jsou to koncentrované, vysoce aromatické olejové směsi extrahované z rostlin. Zcela přírodní. Na rozdíl od květinových umělých výtažků "Made in China" ve slavných ovocných květinách. Takže přírodní květinová vůně nejsilněji vonících květin na steroidech. Super silná. A tady máme turbo verzi nejsilnější květinové vůně, která existuje: tuberózu, a štiplavý pomerančový květ na drogách. Páni! To bude pořádný květinový festival! Když tohle píšu, nemůžu přestat myslet na to: co si asi mysleli ti karikující parfuméři-holanďané Viktor a Rolf, když svou až příliš drahou vůni nazvali "Flowerbomb"? Vždyť se na to podívejte. Je to skutečná flowerbomb, nebo ne? Každopádně: salicyláty uprostřed.
Salicyláty jsou jedním z kouzelných triků moderních parfumérů, podobně jako byly "aldehydy" v době, kdy vznikl Chanel 5 (1921). Jsou to molekuly, které dodávají přirozené přítomné květinové vůni extra náboj, sluneční, hřejivý, otevřený, jasný efekt. Vytvářejí určitý "grandiózní", královský, rozkvetlý, zaoblený, velmi příjemný efekt. Ropion zde pravděpodobně použil methyl salicylát. Ten se přirozeně vyskytuje v břízách a rododendronech. A v, to byste neuhodli... tuberóze, jasmínu, ylang ylang. A někdy se popisuje, že má "eukalyptový" peprmintový zápach, a hodně se používá v lékařství, aby dodal některým odporně páchnoucím tabletám a odvarům příjemnou vůni a zápach, aby se lépe polykaly. Takže už vidíte určitý vzorec.
A tím se dostáváme k poslední "podivné přísadě": eukalyptu. Ten je nejznámější jako vůně "sirupu proti kašli". Pochází z eukalyptu trojlaločného ve formě oleje. Vůně je léčivá, mentolová, svěží čistá, mentolová, suchá, ale také sexy, silná a bylinná. A je silná! Ha! Že by to byla jedna z tajných zbraní nosu Ropion, která má zabránit přemíře tuberózy?

Především nebezpečí "smrti květinami" v "Carnal Flower" je zde velmi reálné. V základu a s květinami uprostřed to Ropion myslí s květinami vážně. Velká těžká dávka už tak velké těžké květiny. V koncetrované i méně koncetrované podobě. Přesvědčte se sami. V základu a v absolutní ("extra silné") podobě: pomerančový květ a tuberóza, již sama o sobě nejsilněji vonící květina ze všech. A pak ve středu Ropion stále vrší květiny: další dávka tuberózy, silný ylang ylang, stejně silný jasmín. A aby toho nebylo "dost", posiluje tuto už tak masivní květinovou vůni tím, že jí dodává další lesk a vzpruhu pomocí salicylátů, které květinám dodávají en extra lesk a bohatost. Jako by to potřebovaly, řekli byste si.

V tuto chvíli byste mohli právem říct: Vzdávám se a prchám. Mám ráda květiny, ale tohle je prostě moc! Je to "smrt květinami". Dusí vás tuberóza a ylang ylang a jejich sestry. Ve vztahu vás může udusit přílišná náklonnost, můžete být uškrceni přílišnou láskou. A pak se rozvedete. Takže v tuto chvíli pro mě platí: Sbohem, mé sladké květiny, ale vaše pozornosti, vaše láska, vaše náklonnost mě prostě dusí. Chci se osvobodit! Jenže Ropionovi se podaří květiny tvrdě nakopnout zpátky a na jejich místo. A zabránit květinovému přemnožení. Přiznejme si: nedělá to s nějakým bezstarostným slabým vonným nádechem. Je to s těžkým dělostřelectvem. Nejprve v základu dostaneme dávku kokosu. Kokos je téměř stejně dominantní jako tuberóza, má schopnost vykastrovat nebo pohltit sílu jiných vůní, učinit je méně dominantními a přitom si zachovat svou výraznou vůni. Jen místo objemu 12 kokos sráží "objem květinové vůně" na přijatelných 8 bodů. Kokos zatlačí příliš vroucí náklonnost včelí královny tuberózy a jejích kumpánů pomerančového květu, jasmínu, ylang ylang tvrdě zpět. Pak přichází eukalyptus, aby dodal oslí punc. Není možné ho ignorovat. Silný jako sirup proti kašli napuštěný kodeinem. Kombinace kokosu a eukalyptu silně a nemilosrdně a naštěstí hned v zárodku potlačuje potenciální květinovou přemíru. Vždyť se nad tím zamyslete: kokos neutralizuje část květinové mrtvoly a další část je jednoduše přebita na své místo silným eukalyptem. K dovršení všeho dostaneme na vrcholu trochu melounu. Obvykle utíkám jako splašená od každé vůně, která v sobě uvádí "meloun" a "vodní meloun". Ale pro tentokrát souhlasím s tím, aby tam byl. Je naprosto nezbytné, aby se květiny a protisíly kokosu a eukalyptu napojily, dolů. Zabránit a uhasit disharmonický, třaskavý čichový střet mezi ženskými květy, neutrálním kokosem a mužským eukalyptem. Opět: znak velkého maitre parfumeur: uvést jin (ženské květy) do rovnováhy s jangovou (mužský eukalyptus) stránkou vůně. A to se mu daří s uklidňujícím nepopisným melounem. Není potřeba dalších silných tónů vůně. Bergamot vnáší do celku pikantní svěžest a pižmo pikantní hloubku. Hotovo!

Ropion nastupuje silně. Zdá se, že se na první pohled stává Vetřelcem s tuberózou namísto Vetřelce-jasmínu. Mám na mysli tuberózový absolut v základu a opět tuberózu ve středu. Hrozí květinový overkill a olfaktorická předčasná ejakulace kvůli příliš masivním květinovým vjemům. Potenciálně nevkusné. Ale vyvažuje tyto svalnaté květinové stránky ještě svalnatější druhou (mužskou) stránkou eukalyptu a kokosu. Kokos má také ten účinek, že odstraňuje ostré "lékařské" ostří eukalyptu. Výsledkem je opět skutečně originální, velmi silná vůně. Je to diskrétnější "Alien". A protože Malle nemá tak gargantuovské ego jako Thierry Mugler a má skromnější rozpočet, je 'Carnal Flower' skrytým klenotem. Je každým coulem stejně dobrá jako "Alien", ale méně radikální, zaoblenější, krémovější, vyváženější. Ale nenechte se zmást, stále je to velmi silná vůně se siláží, která dokáže kolemjdoucím vyrazit ponožky, s výdrží, která znamená, že se můžete drhnout 12 hodin, ale stále budete "Smyslné květiny". Nepoužívejte ji tedy na rande naslepo, pokud si nejste jisti, že bude mít úspěch. Vůně 'Smyslných květů' a vzpomínky na dobré či špatné rande s vámi zůstanou po zbytek noci a část dalšího dne. Super sillage srovnatelná s Lutensem a Ofocourse je dobře vyvážená a bezvadně namíchaná.

Je stvořena pro silné ženy, které ji budou nosit. Skvěle se hodí k ženě, která ví, co chce, je si jistá svou sexuální silou ("Tělesný květ") a svůdným potenciálem, nehrozí jí vyzařování parfému, který bude lákat muže jako můry k plameni. Je jí úplně jedno, co si o její vůni myslí její přítel nebo manžel. Nosí ji pro své vlastní potěšení. Ne pro jeho. Jak by to IMHO mělo být. Pokud se mužům líbí, je to plus, ale není to to nejdůležitější, není to nutné. 'Carnal Flower' ženy nosí tuto velkolepou hlubokou vůni pro sebe. Pokud se vám nelíbí, máte smůlu! Žena s vůní 'Carnal Flower' je jako ikonická a nejkrásnější herečka 50. let Gene Tierney ve svých skvělých filmech noir: doutnající, neuvěřitelně krásná, ale s náznakem, že v mysli této ženy se skrývají hluboká, možná i znepokojivá tajemství, že tato žena má co skrývat. Záhadná, ale opojná. Žena, která nenosí laciné emoce na rukávu, která nemá sklony k hysterickým záchvatům ani k veřejným "actes d'amour", ale která má pod krásným povrchem složitý, hluboký citový život. Šťastný muž, kterému se podaří proniknout chladnou vnější vrstvou "tělesného květu" - ženy, narazil na zlato. Tato žena je nekonečně fascinující, opojná, okouzlující. Má vysoce vyvinutý smysl pro krásu, smyslnost a vše krásné v životě. Jako 'Carnal Flower' od Frédérica Malleho.

Je to jeden z druhů vůní, která by se správným marketingem mohla být stejně úspěšná jako "Alien". Ale myslím, že nos Ropion a dům Malle dávají přednost trochu větší diskrétnosti před křiklavým (ale nechápejte mě špatně) také skvělým a výjimečným 'Alien'. Je to silná květinově-dřevitě sametová vůně. Má moc svádět, povýšit ženy, které ji nosí, na mocné bohyně lásky a muže, kteří ji cítí, na roztoužené, vstřícné, hloupé tmely v jejích rukou. A není to sen každé ženy? Neděkujte mi. Poděkujte Frédéricu Mallemu. A hlavně nosu Dominique Ropionové. Muži, kterému se podařilo přetvořit epickou bitvu mezi ďábelsky silnými ženskými květinami na steroidech a mužským sirupem proti kašli eukalytem a tropickým kokosem s notou celebritního dýmu melounu vhozenou jako usmiřovač a za pomoci nejmodernějších parfémových technik (salicylátů), v mysl ohýbající vůni.

Takže čtenáři všech Fragrantic 'Jaká je nejvíc sexy vůně pro ženy? Tady je odpověď: jediná a jedinečná "smyslná, libá, oplzlá, tělnatá" květina, "tělnatý květ"! Váš přítel, partner nebo manžel a vy samy byste se měly připravit na pořádnou akci, až si ji pořídíte do svého budoáru, dámy... Ach ano, mladé dívky by se raději měly držet britneyovských výparů. Tohle je prostě příliš "tělesné" pro panny. Promiňte!

alfarom

Někdo říká, že "peníze nerozhodují", ale někdy opravdu rozhodují a Carnal Flower je tu, aby to potvrdil. Je to nejviditelnější výsledek toho, jak drahé suroviny mohou v parfumerii udělat své: opravdu dobré. Luxusní, bohatá a přímo do tváře bijící tuberózová/květinová kompozice pro lidi, kteří se rádi předvádějí a vědí, jak to udělat na úrovni. Je to velmi nebezpečné území, které může snadno překročit hranici vulgarity, ale pan Ropion magistrálně vyvážil Carnal Flower tak, aby se stal vznešeným výbuchem opulence. Pevný a krásný.

Hodnocení: 8.5/10

Versace