Frederic Malle Unisex Musc Ravageur ... (24.99 USD)
Musc Ravageur podle Frederic Malle je Orientální Spicy vůně pro ženy a muže. Musc Ravageur byl/a uveden/a v roce 2000. "Nosem" za touto vůní je Maurice Roucel. Vrchní tóny jsou Levandule, Mandarinka, Bergamot, Koriandr a Neroli; střední tóny jsouSkořice, Hřebíček, Kořen orris, Růže a Vonokvětka ; základní tóny jsou Pižmo, Vanilka, Fazole tonka, Jantar (ambra), Santalové dřevo, Guajakové dřevo, Cedr, Zvířecí tóny a Pačuli.

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Yi Shang, Italo a Anastasia
od Yi Shang (怡 商), Ítalo Pereira, Anastasia Privalova

Láska na první pohled: Vůně, které nám ukradly srdce
od Dariia Fessalonika, Anastasia Privalova, Iulia Halatz, Edie Smith, Markéta Rybínová, Elena Vosnaki, Yi Shang (怡 商), Jernê Knowles

Fragrantica Talks: To nejlepší z nových niche a indie parfémů | Vůně otcovství
od Adam Forziati, John Biebel, Nicola Thomis

Esxence 2023: Nissaba přenáší čichové poklady různých regionů do lahve
od Sophie Normand

calvofe
Dnes odpoledne, když jsem se procházel uličkami Mercadony a hledal čerstvé gazpacho, přemýšlel jsem o filmu, který jsem včera viděl a který mě velmi zasáhl. Jde o film "Nevěrná" s Diane Laneovou a Richardem Gerem v hlavních rolích. Diane Laneová je v něm nevěrná Richardu Gerovi. Nedává to smysl, jaká žena by takového muže podváděla. Pokud se něco takového stane, základy naší západní morálky a etiky se zhroutí. To spolu se špatnou hrou, kterou Madrid předvádí v letošní předsezónní přípravě, kdy Ancelotti změnil schéma, aby napravil nedostatky hry bez devíti mužů, mi ztrpčovalo odpoledne. Z trhu jsem odcházel otrávený a politováníhodný. Některé věci v životě nedokážu pochopit. V autě jsem pak přemýšlel o tom, jak se k sobě tisknou Francouz a Diane Laneová. Když jsem se na to večer díval, musel jsem vytáhnout zápisník, abych si udělal poznámky a mohl je uplatnit v praxi a zlepšit své milostné dovednosti. Při sledování těch scén mě napadlo, že by si Gal měl na ty kradmé schůzky se starou dobrou Diane nasadit Musc Ravageur. Je to dokonalý parfém pro tyto povinnosti. Špinavá pižmová vůně s tunou a půl skořice. Přidejte na tento základ vanilku a trochu hřebíčku, abyste jí dodali upocený, smyslný tón, a můžete si ji užívat, zatímco Richard doma sleduje kutění ohně.

GrayDogV
Dost bylo těch nesmyslů! A komentáře typu: "Kde lidé přišli na to, že vůně voní tak a ne jinak?" a bla, bla, bla! Je to tak trochu pískoviště, vážně! Vnímání vůní je přísně individuální! A spousta dalších různých faktorů, jako je typ pleti, roční období a ty de a ty pe. Proto si to vyzkoušejte sami na sobě a nikoho neposlouchejte. Pokud se vám líbí, berte, pokud se vám nelíbí, jděte od toho. To je vše.

Anairamis
Mechová, kořeněná a sladká levandule!
Má mechový, lehce vintage levandulový vrchní tón, který připomíná staromódní mužské parfémy. Poté se hvězdně objeví hřebíček a skořice, doprovázené hřejivou vanilkou, která ji činí nesmírně útulnou. Na zaschnutí získává výrazně dřevitý - ambrový - sladký a krémový charakter, který ji činí velmi výjimečnou. Ačkoli je považována za unisex, myslím, že nejlépe zazáří na mužské pokožce. Velmi bohatá, sexy, ale ne příliš moderní, je to spíše vintage vůně, takže je určena spíše zralejším mužům.

ManfrediGaetano14
Musc Ravageuer. Podle anekdoty Fredrica Malleho a jeho marketingu by tato vůně okamžitě uspěla u vydavatele parfémů. Nic naplat, chudák Maurice Roucel, až na přídavek kontroverzní, leč proslulé dávky skořice, jejíž použití, stejně jako v případě mnoha dalších kořeněných aromatických látek, přísně reguluje IFRA. Skořice má zjemnit pižmový živočišný akord vůně a dodat jí ještě smyslnější a hypnotičtější závěr. V živočišném pižmovém akordu však upřímně řečeno rozeznávám jen banální labdanum cistus, možná civet a máloco dalšího. Musc Ravageur mi tedy připadá v podstatě jako orientální ambra, ani ne tak silná, když ji srovnám s monstry jako Deeply od Marie Lux (to ano, "ravageur", to je zničující, znepokojující a se siláží Vídeňské filharmonie). A tady se dostávám k bolestným tónům. U Musc Ravageur, jistě výjimečného a pozoruhodného parfému, dospívá Fredric Malle k absurdním číslům, čímž vytváří na trhu mezeru, která zní nejen snobsky, ale také třídně a lehce rasisticky (typicky pro francouzskou vyšší střední třídu...). Chtělo by se říci "jen my Francouzi jsme tvůrci parfémů. Noblesse obligé! A pokud chcete něco našeho, musíte za to zaplatit". Bah! Podívejte, začínám mít té francouzské nadřazenosti plné zuby. Naši parfuméři jsou výstřednější a talentovanější než ti jejich. Fredric Malle si proto může nechat svá "vydání parfémů" a utěšovat se bez mých peněz, spolu s tou svou nudnou buržoazní maloměšťáctvím, které se odvažuje nazývat "marketing". Pff...

Luisant
Po přečtených recenzích jsem od tohoto parfému očekávala něco úplně jiného. Nebyla jsem zklamaná, ale jako fanoušek kořeněné vanilky jsem asi nebyla nijak zvlášť překvapená.
Překvapilo mě, že přestože je pižmo jednou z hvězdných not, není přeplácané a je tak dobře sladěné se zbytkem kompozice, což lze jen uvítat.
Svrchní tóny jsou svěží a aromatické, ale vzhledem k masce a tolika prodavačkám, které mi hlídaly nos, mohu svůj názor vyjádřit až k sušení, kdy jsem si mohla v klidu přivonět. Je to lahodná, sugestivní a podle mého názoru velmi smyslná vůně. Je poněkud těžká a hutná, vhodná spíše do chladného podnebí. Vanilka, tonka, krémovost santalového dřeva, jantar... co se může pokazit s takovými vysušujícími tóny?
Ačkoli je to dobrý příklad ambery vanilky a kvalita ingrediencí a složení se cení, není to originální parfém. Nevypráví žádný nový příběh. Jako olfaktorická cesta je však doporučenou zastávkou.

Itagaldino
Myslím, že Evropané mají k této vůni jiný vztah než my. Tady v Brazílii nám špinavé vůně připadají divné... Z kulturního hlediska se zdá, že dáváme přednost čistým, světlým a svěžím vůním, a to i z klimatických důvodů, ale pokud jde o nošení této vůně (v nočním klubu, na rande), většina lidí by si ji nevzala.
Musc Ravageur je hypeovaný (nebo už vyšel) a nepředstavuje takový problém, jako by to bylo u špinavé vůně.
Maurice Roucel odvedl v tomto bodě skvělou práci, vůně je plná nuancí, kontrastů. Něco čistého/horkého/špinavého, elegantního a tělesného.
Od začátku do konce na mě působí jako tělesná a špinavá vůně, postupem času stále špinavější.
Vůně tak zvládá být sladká, kořeněná, špinavá i trpká.
Nezbývá mi než vyvodit paralelu se sexem: vůně začíná "svěže", jako předehra, a klima se v srdci jen prohřívá, dokud nedosáhne živočišného základu, jako "nakonec".
Vždy velmi dobře přechází a nic "nepřekračuje" hranice. Je to neuvěřitelné!
Mistrovské dílo, velmi užitečné, přestože je nesmírně umělecké (nikoliv pouze kontemplativní).

Rosa Chiara
Muž objímá ženu. Ona má na sobě vanilkový parfém, on je vzrušen kontaktem s jejím tělem. Parfém, který vzniká z tohoto objetí, je Musc Ravageur: drzý, ale sladký. Zejména na začátku je živočišná, ale pak se zjemní a začne připomínat spíše mastek. Má dobrou výdrž a ulpívá na kůži, musíte se k osobě, která ji nosí, přiblížit, abyste ji cítili. Možná jsou na trhu dobré alternativy za mírnější cenu, ale přesto ji považuji za pěkný parfém.

Silver7777
Rock Rose na lůžku z vanilky a skořice. Měla jsem kočku jménem Silver, nedávno zemřela po 25 letech na této zemi, a přestože mi v životě odešli lidé, které jsem znala, nic mnou neotřáslo tak jako její odchod, ať už byl důvod jakýkoli. Silver se ráda mazlila, ale když už mě měla dost, rozhodně mi dávala najevo, že ona je královna a já mám dělat, co ona říká. Musc Ravageur voní jako ten huňatý chomáč srsti, který jsem jí čichal přímo pod krkem. "Bohuţel" budu vţdycky vlastnit lahvičku Musc Ravageur, aby mi připomínala, ţe jsem měla to štěstí, ţe jsem něco opravdu milovala.

MellyHelly
Rád bych věděl, jaká látka se používá k imitaci tzv. osmanského mechu. Abychom se mu vyhnuli.
Pokud Musc Ravageur něco takového obsahuje, ráda bych se vyhnula všemu, co ho obsahuje.
Pižmo v parfumerii musí být tou nejnepolapitelnější a nejmýtičtější nótou ze všech, nejspíš proto, že v současné době neexistuje nikdo, kdo by věděl, jak voní skutečné živočišné pižmo. Nemůže to být tak strašné.
Musc Ravageur na mně začíná těžce a pudrově, není příliš vzdušný, ale alespoň příjemný, hřejivý, lehce aromatický, naprosto unisexový. Při prvním dopadu by si člověk představil něco pižmového lehce nasládlého, nositelného jako elegantní parfém typu "druhá kůže" (i když hutný).
Nastříkala jsem si trochu ze vzorku, opravdu ne moc, jen dva střiky na krk. Celá šťastná jdu tančit do teplého, uzavřeného prostředí, pot a..... hrůza!!!
Na mé normálně čisté a nepříliš páchnoucí pokožce se i při pocení objevil špinavý a odporný kozí zápach, asi kozí mužský? Pižmo, doufám, že ne. Doufám, že bájná vůně pižma není taková, dokonce ani syntetická.
Někdy má tento účinek čisté labdanum. O tom se tu ale nepíše.
Po této zkušenosti mě děsí i pouhé přivonění ke vzorku, protože okamžitě cítím jeho vývoj.
Je pravda, že Meharees se mu podobá, v levné verzi, a já mu dávám přednost. Jako vždy ve hře na podobnost to není stejné, ale je to blízko, i když mi voní spíš po datlích.

hab
Na mně začíná okouzlujícím špinavým pižmem, zušlechtěnou verzí Lutensova Khubilai. Je čistší, ale lehká neukotvenost zůstává. Díky skořici je kompozice o něco sladší, ale první hodinu a půl může být i znepokojivá.
Nicméně tato variace mužského pižma se mi velmi líbila, nejsme s ní často rozmazlováni. Postupem času se živočišnost rozpouští do dřevitě-druhových akordů. Převládá santalové dřevo a hřebíček, ale toho druhého se vůbec nemusíte bát. Není zde vůbec drsný a je připraven spíše okouzlit.
Ani nevím, jak ji popsat, vrcholně estetizovaná vůně zpoceného tesaře? Není to odporná vůně potu, ale nějakého zpoceného těla pokrytého jemnými hoblinami. Jedno z nejkurióznějších pižm v mé parfumérské praxi. Velmi rád bych si ji pořídil, i když bych se zřejmě styděl ji nosit. K lahvičce se rozhodně nedostanu. Tohle je přesně ten druh parfumérského zážitku, který stojí za to. Velmi zajímavá a ne šablonovitá. Daří se jí být nenápadná, ale zároveň silně mazlivá. V jiných recenzích často píší, že je ženská, ale mně naopak připadala s tvrdým mužským charakterem. Je však unisex. A docela odvážná vůně.
Se Shalimarem ze základu santalové dřevo - vanilka - levandule lze vyčíst podobnost, ale zachytila jsem spíše dialog než napodobeninu či výpůjčku. Je to přece jen jiná nálada. Nevím, jak se nosí, ale jsem na ní závislá. Skoro víc než kterákoli jiná z řady Mull. Obávám se, že je to spíš umělecké dílo než soukromý nositel.
Výdrž je velmi dobrá, vydrží na mně bez problémů 12 hodin.

Gleidson Santos
Tohle byl určitě parfém, na který jsem byla v posledních měsících nejvíc zvědavá. Koupila jsem si karafu a opravdu nedokážu slovy vyjádřit, co jsem cítila, když jsem k němu poprvé přivoněla. Vstup byl trochu citrusový, velmi krátký, a pak přišla rána do obličeje něčím takříkajíc "špinavým", a tato fáze trvala asi 4 až 5 hodin, po níž následovalo velmi výrazné vanilkové vysychání. Nedokážu říct, jestli se mi MR líbí nebo ne, možná ano. Je to svým způsobem sexy a živočišný parfém, ale lahvičku bych si od něj nekoupila.
21. května 2014
Už jsem se naučila, že ne vždy první dojem je ten, který utkví. Co mohu říct, je, že Musc Ravageur miluji. Zamilovala jsem si ji do té míry, že se bez ní ve své malé sbírce neobejdu. Tato kořeněná, živočišná a sexy vůně se dostala do mé top 5.

christianne1
Domnívám se, že je to pravděpodobně nejlepší vůně ve své kategorii všech dob. Ačkoli je to vůně, kterou buď milujete, nebo nenávidíte, když ji milujete, je to posedlost.
Voní jako chtíč. Voní jako nevinnost. Voní jemně. Voní drsně a špinavě. Voní jako rocková hvězda. Voní jako pornohvězda. Voní jako veterán. Voní moderně a trendy. Voní lehce i těžce. Tato vůně je rozporuplná v každém slova smyslu.
Je nádherná.
Bohužel jsem ji cítila jen na sobě. Kdybych ji ucítila na jiné osobě, obávám se, že bych ji pronásledovala, schovávala se v křoví a nahlížela do oken.
Nebudu se ani pokoušet popsat tóny, protože na každého působí jinak. Musc Ravageur není jen vůně, je to zážitek. Takový, na který nikdy nezapomenete. Ať už ji milujete, nebo nenávidíte, rozhodně na ni nezapomenete.

lloydbruno
Po hodině a půl až dvou hodinách se skořice a hřebíček začnou snoubit s touto nemocniční atmosférou, takže je pryskyřičnější a kořenitější, trochu teplá, špinavá a živočišná.
Po další hodině hřebíček a skořice převezmou vládu nad vůní a zůstanou v popředí, pozadí i v popředí vůně, přičemž nechají jen velmi málo prostoru pro vrchní tóny, které už téměř necítíte. Hřebíček a skořice jsou v tomto okamžiku agresivní jako rána do žaludku, nejsou špatné, jen přehnaně silné, ale zároveň velmi přirozené.
Zhruba po dalších třech hodinách jsou hřebíček a skořice stále přítomny, ale nyní se zjemňují a kombinují s orientálním a dřevitým pozadím a postupně se dřevité a vanilkové tóny pomalu dostávají do popředí, přičemž vanilka je o něco výraznější a kořeněná a pryskyřičná atmosféra ustupuje do pozadí, a já doufám, že stejně jako v prvním testu zůstanou její základní tóny patrné ještě zhruba 6 hodin, protože pro mě je to nejlepší část vůně!

spigo
Voní to tu jako v gurmánském bytě milujících se lidí, jako ve francouzském romantickém filmu. Útulné, domácí, gastronomické a sexy zároveň. Ničí odstup v lidském vnímání. Odstraňuje touhu pózovat a být chytrý. Je dobré se u kávy s croissantem, v obnošeném svetru muže, který vám dokonale porozumí bez estetického textu a všelijakých nadsázek, chytře upravit, ale přesto je to zajímavé - nepřetržitý živý, zaujatý dialog různých pohlaví. Přitažlivý.
Samozřejmě jsem v ní rozpoznal dvě oblíbená pižma (gama je téměř nulová, s mírnými nuancemi v ženském segmentu), a tak - vše je velmi nativní. Až na to, že kořeněný střed je trochu ostrý, ale jus je bezvadně zvolený. Přesně pižmový jus.

iatrogenius
Tohle je sexuální mučení v láhvi..'Nuff Said. Nesnáším slovo "kapička na kalhotky" a nesnáším jeho používání při popisu vůní, protože vůně nakonec jen umocňuje něčí stávající půvab a schopnost ovládnout situaci. Nicméně, pistole u hlavy a rozkroku... kdybych měla jednu vůni nazvat tímto odporným termínem... byla by to Musc F'n Ravageur.
Nebeská směs hřebíčku, skořice, vanilky, pižma... pro někoho může úvodní část vydávat vůni, na jakou by byl zvyklý... já nevím... starší muž. Fajn... ale pro mnohé je úvodní vůně lahůdkou. Ale počkejte... ano... počkejte...
a není to typické čekání... ne, tohle je typ čekání, které vidíte před prodejnami Apple, když vyjde nový výtvor Steva Jobse...
Jakmile přijde to vyschnutí... nic takového jste ještě necítili. Nikdy. Tečka. Představte si mléčnou, krémovou, nadýchanou, nasládlou vanilkovou fazoli, kterou uzemňuje velmi lehký nádech koření.
Vůně: 8/10... nádherná vůně.
Projekce: (opravdu zůstává blízko kůže a myslím, že je určena pro intimní chvíle).
Dlouhá výdrž: 10/10 (vydrží věčně, ale zůstává velmi blízko)
Všestrannost: 6,5/10...můžete ji nosit celoročně, protože v tomto závěru je to příjemná vůně...v létě jděte VELMI LEHCE (jeden nebo dva střiky). V horkých dnech bude pro vás příliš cítit..takže radím stříkat pouze na zápěstí..ne nikde u nosu. Ale PŘÍLIŠ silný a posilující pro podpis vůně.
Celkově:8/10