Atlas TUMI pro muže

Atlas TUMI pro muže

zemitý
mechový
svěží

Atlas podle TUMI je Woody Spicy vůně pro muže. Toto je nová vůně. Atlas byl/a uveden/a v roce 2022. Vrchní tóny jsou Sicilský bergamot, Floridský grep, Kardamom a Jantarové dřevo; střední tóny jsouZázvor, Pelargónie a Labdanum ; základní tóny jsou Haitský vetiver, Java vetiverový olej, Santalové dřevo a Mech.

Sicilský bergamot

Haitský vetiver
Java vetiverový olej
Mech

DarthFragrance

Nevěděla jsem, že tato značka vyrábí vůně, ale tuto jsem na jeden den vyzkoušela a zaujala mě natolik, že jsem si koupila lahvičku. Je to kovová svěží vůně s chladivou svěžestí. Nevím, kde se ta chladivá svěžest bere, protože je jedinečná, a tak jsem se podívala do poznámek na stránce značky. Uvádějí ještě méně poznámek, takže hádám, že pochází ze zázvoru a pelargonie. Zázvor je pěkně štiplavý a pelargonie je pěkně svěží a aromatická.

To, co mě na této vůni zaujalo, jsou samá pozitiva. Voní skvěle, čistě, kvalitně a má návykové aspekty, které nikdy neomrzí. Nevoní jako nic, co vlastním, nulová nadbytečnost. Vzhledem k tomu, že tato společnost je ve hře s vůněmi nováčkem, na to, že dokázala vyrobit opravdu dobrý a jedinečný fresh, je pro mě docela působivá. Také dlouho vydrží, tak 12+ hodin, a s vystřikováním/výsevem není problém. Tato vůně má velmi výrazné vlastnosti, díky kterým je těžké jít nosem naslepo.

Doufám, že se jim to povede a budou dělat další věci, líbí se mi jejich směr.

Dillthugnasty

Dostal jsem vzorek této šarže a vyzkoušel ji. Vůně mě příjemně překvapila a nakonec jsem si pořídila lahvičku.

Vůně - Jak naznačují poznámky, otevírá se jasným citrusem. Některá otevření vůní mohou být drsná nebo příliš sladká, ale pro mě je toto spíše příjemné. Není převratná, ale není vůbec špatná. Citrusová a aromatická. Kouzlo se však odehrává během schnutí. Citrusy přetrvávají, ale nastupuje dřevitý/vetiverový (předpokládám, že proto se to jmenuje atlas, jako atlasový cedr) a je to skvělé. Není to temná dřevitá vůně, ale světlá, lehká, polosladká, čistá dřevina. Projekce je průměrná a průměrná je i výdrž. Nosím ji v práci, ale upřímně věřím, že má univerzálnost, aby se dala nosit pro většinu příležitostí. Citrusy z ní dělají čistou denní/jarní/letní vůni, ale dřevité/sladké vysušení ji činí životaschopnou pro nošení večer a v chladnějším ročním období, nebo si to alespoň myslím.

Flakon - Flakon a jeho prezentace je docela úhledná. Samotný flakon nepůsobí lacině a na etiketu používají takový poloprůhledný/šedě lazený obal. Uzávěr je docela unikátní, v dobrém slova smyslu. Je vyrobeno z mohutného kovu a sedí na atomizéru jako většina uzávěrů, ale na boku má kolečko, které ho uzamkne na místě. Pěkný dotek, pokud se mě ptáte.

TL;DR - Je to skvělá vůně, a pokud nejste ve své sbírce přehlceni dřevitými vůněmi, stojí za koupi. Nedělá nic šíleně zvláštního, ale k urážlivosti má velmi daleko. I ostatní flakony z této řady stojí za vyzkoušení, ale tento se mi líbil nejvíc. Měla jsem ji na sobě 4-6krát a pokaždé se mi líbila víc.

Děkuji za přečtení!
Jesse D.

bajablast

Čekala jsem, až bude přidána do Fragrantica!!

Je to naprosto nádherné. Citrusová a svěží. Vím, že Tumi není žádný prestižní vonný dům, ale zrovna tahle na mě udělala velký dojem. Dlouho vydrží a má skvělou siláž. Nikdy nemám tendenci všímat si vůní ostatních lidí, ale když má na sobě tuhle, chodím za svým přítelem jako štěně.