MicroPerfumes.com 1 product for 7.97 USD
Maxaroma 1 product for 135.00 USD
Jomashop.com 7 items for 169.99 - 624.99 USD
Macy's 5 items for 220.00 - 695.00 USD
FragranceX.com 1 product for 399.99 USD
Baccarat Rouge 540 podle Maison Francis Kurkdjian je Orientální Floral vůně pro ženy a muže. Baccarat Rouge 540 byl/a uveden/a v roce 2015. "Nosem" za touto vůní je Francis Kurkdjian. Vrchní tóny jsou Šafrán a Jasmín; střední tóny jsouJantarové dřevo, Ambra a Hedione ; základní tóny jsou Jedlová pryskyřice, Cedr, Cukr, Ambroxan a Dubový mech.
Parfumér
Značka Maison Francis Kurkdjian
Baccarat Rouge 540 Zprávy
Kolekce Baccarat Rouge 540
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
Přeložené recenze
Eucalipto01/24/23 23:46
Byly doby, kdy mladý parfumér odnikud vytvořil jeden z největších milníků v dějinách parfumérství, parfém, který znamenal před a po v tomto odvětví a který byl jako příznak úspěchu kopírován až do omrzení; tím parfumérem byl Francis Kurkdjian a tím parfémem není nic jiného než Le Male od Jeana Paula Gaultiera.
Kurkdjian si zaslouží být na onom olympu parfumérů pro historii, protože má schopnost vytvářet skvělá díla, která tak či onak přesahují trh a stávají se ikonami.
Nyní, když pracuje pro Dior, jsem první, kdo je pozorný k jeho první tvorbě, ale nesmíme zapomínat, že má svůj vlastní maison, svou vlastní značku parfémů, kde má naprostou svobodu rozhodovat o tom, jakým směrem se jeho parfémy budou ubírat, a právě díky jeho genialitě spolu se zájmem značky luxusních krystalů Baccarat zvěčnit jeho dílo ve vůni se zrodil tento Baccarat Rouge.
Zaměříme-li se na tento parfém, je třeba uznat, že pro výše zmíněného parfuméra to byl další průlom, další nepochybný úspěch, vůně, která je sdílena od regálů nejluxusnějších parfumerií až po regály průmyslových značkových obchodů s oblečením.
Její chemická vůně je sladká? dalo by se říci, že ano, i když její výstup je velmi krystalický a je to, že s přibývajícími minutami nabírá na síle. Vůni vnímám jako celek, nikoliv s jednotlivými tóny, ale jsou v ní nepochybně přítomny šafrán, ambroxan a dřeviny, které od doby, kdy parfumér deklaruje cedr, budeme nazývat cedrem.
Je to dřevitá vůně na hony vzdálená onomu pocitu tužkových hoblin nebo čerstvě nařezaného dřeva, spíše velmi syntetické bílé dřevo, které je lakováno jemnou a velmi (velmi) vytrvalou sladkostí, karamelovou sladkostí, která je, jak už bylo správně řečeno, ztotožňována s cukrovou vatou z místních poutí.
A to je vše, vůně stejně jednoduchá jako chutná a úspěšná, pravdou je, že se docela dobře obléká a je nesmírně univerzální.
Osobně vnímám parfém jako naprosto unisexový a mám ho moc ráda a unavuje mě, protože, jak jsem řekla, ačkoli je to jemný parfém, je velmi vytrvalý ve své stopě a dokáže trochu zahltit.
Cena možná omezuje jeho použití, ale vůně je naprosto univerzální v těch chvílích, kdy teplem neohromí, a to jak formální, tak neformální.
Hlavní "ale" u Baccarat Rouge 540 vidím v tom, že jako úspěšný parfém padl do sítí průmyslu a stejně jako jeho sourozenec Le Male byl ad nauseam kopírován, a to až do té míry, že v každém supermarketu najdete levnou a podobnou kopii nebo v každé parfumerii výtvor se stejným vonným základem.
Není divu, že na ulici vnímáme tuto nezaměnitelnou vůni a velmi pravděpodobně to není parfém, který zabírá místo v recenzi, ale některý z ostatních, což vyvolává typickou otázku
Stojí tedy za to?
Z mého pohledu ne, a to ne proto, že by byl špatný, to jak říkám není, ale proto, že máme před sebou špičkový niche parfém s cenou odpovídající tomu, co je, a platit tolik peněz za to, aby voněl jako každý v této době... Určitě bych si ho nekoupila, ale kdybych si měla koupit parfém této vůně, samozřejmě bych si vystačila s originálem, i když je pravda, že existují domy, které vůni dodaly šmrnc a udělaly ji originálnější.
Pokud jste sběratelé je to jeden z těch parfémů, které stejně jako Aventus, předznamenaly etapu v parfumerii a je nutné je vlastnit, ale pokud nejste je to vůně, která je fantastická v rámci vkusu každého člověka, je velmi okoukaná a jsou možnosti, které aniž by byly stejné jsou cenově dostupnější s velmi podobným výsledkem, takže nedoporučuji vaši koupi, což neznamená, že je to další mistrovské dílo Francise Kurkdjiana, u kterého se málo uznává práce, kterou pro vývoj parfémového průmyslu udělal.
Buh Martins01/14/23 16:59
Před několika měsíci jsem měl přístup ke karafě a zprvu jsem ji nenáviděl.... kkkk
***
Přišlo mi to moc sladké ( ????? kkkk), vypadalo to jako takový přepálený cukr amorangado, s latexem... "Štve mě, že jsem za tenhle vědecký experiment o objemu 5 ml zaplatila tolik peněz..."
Kkkkkk.... Pak přišel hloupý dějový zvrat:
Sedm dní po testování dekantéru na ruce jsem si oblékla bundu, kterou jsem měla v době testu na sobě, a ucítila jsem lahodnou vůni linoucí se vzhůru. Čistá vůně, (ne čistá! STERILNÍ, panebože kkk !!!), VELMI vyžehlené látky, vůně zubařských pryskyřic (alginátů, takových věcí) ve velmi aseptickém podání, revoluční, příjemná, minerální a dokonce... šik???? Ano, připadala jsem si, jako bych si ji právě nastříkala. Blízko, ale podstatný na úrovni, které jsem nikdy předtím nebyla svědkem. Co je to za šílenství? Návyková a narkotická!!!
Mě jako zdravotníka v čichových vzpomínkách nesmírně provokovala vůně alginátové pryskyřice a chladné zbrojnice, kde skladujeme nemocniční zásoby. kkkkk Jaká to zvláštní a překvapivě chutná věc! kkkk
Můj manžel a maminka si tento parfém nespojují s vůní zubaře jako já. Můj muž ji má příliš rád.
Parfumér to vymyslel velmi chytře: oslovil ty, kteří mají rádi mainstreamovější sladkost, ty, kteří mají rádi exotické a exkluzivní vůně, ty, kteří mají rádi elegantní a dřevité/pryskyřičné parfémy, a také ty, kteří nesnášejí přílišnou sladkost... Svým "vědeckým experimentem" se Kurkdjian jednou provždy zapsal do dějin parfumerie kontroverzní vůní, která se navzdory tomu, že je niková, má nakročeno stát se jedním z nejkontroverznějších parfémů vůbec.
Zamilovala jsem se do ní a musela jsem otestovat několik duplikátů, přece jen cena tohoto vědeckého experimentu je daleko mimo můj rozpočet kkkkkkkkk.
Myslím, že je to univerzální parfém do mírného podnebí, nemyslím si, že by někomu dělal zle, nemyslím si, že je to bomba, myslím, že spousta lidí o něm říká špatné věci, aniž by to věděli, jen proto, že je to nedostupný parfém. Ale samozřejmě to není parfém pro nevidomé. Faktem je, že lidé si tolik stěžují na útlum ve světě parfémů, ale když se objeví něco OPRAVDU EXOTICKÉHO, stěžují si dál. Uf. Kkkk
LÍBÍ se mi to.
Miss-Tress05/07/22 23:55
Vejdu do parfumerie, která prodává pouze niche parfémy, vysvětlím, že nemám ráda sladké, vanilkové parfémy, a hledám buď chypre, nebo svěží květinovou vůni.
Nabídnou mi v pořadí mořskou, citrusovou a podají mi vzorek pánského parfému "ale s růží". Aha, dobře.
Pak prodavačka prozře: "zkuste bakarat".
Uvědomím si, že bakarat je la vie est belle výklenku, nabízejí ho prakticky každému, protože je to módní.
Nikdy jsem ho neochutnala, a přesto jsem byla přesvědčená, že tak chutná, jakási čichová intuice.
Baccarat je naprosto abstraktní parfém, který nelze spojovat s tóny existujícími v přírodě. Nechutná po ničem pozemském, ale to není důvod, proč je krásná.
Baccarat voní po čekárně nějakého profesionálního studia, po pokojovém parfumérovi, nejasně po velké bublině kombinované s něčím ozónovým.
Tečka, nezaslouží si další slova.
Nemá to duši, baccarat.
Nevidím ji na ženě, na muži, opravdu ji nevidím na nikom, jako nepodstatný nápad, nelogickou myšlenku, jako pomíjivost.
Je to vůně pomíjivosti.
Krutá.
Aseptická.
Znepokojující.
Hrozná.
bazbazar04/03/22 10:00
BR540 mnou otřásl. Má mdlou jódovou vůni, která přetrvává a nepomáhá ani drhnutí. Mohu připustit a říci, že skutečně "voní bohatě", ale ne jemným, pohodlným způsobem "žiji v Ritzu a jezdím na dovolenou do Evropy", spíše děsivým způsobem "generace mé rodiny vlastnily doly po celém globálním jihu", "dědeček je na sedmé operaci po transplantaci srdce a babička otrávila svého sluhu". Tahle vůně mě děsí, myslím to stoprocentně vážně. Vyvolává viscerální reakce, možná je to tím šafránem... Nicméně Extrait de Parfum se mi moc líbila, je mnohem uklidňující, dokonce sladší.
Mariane03/09/22 01:02
Zde je můj smutný příběh s tímto parfémem...
Vyhrála jsem vzorek tohoto parfému a čekala jsem na jeho vyzkoušení téměř 3 měsíce. Důvod otálení: už vůně se ZAVŘENÝM dekantérem mi přišla trochu divná...
Včera jsem konečně sebrala odvahu. Přece jen nemám ráda zatuchlé parfémy, a i když jde o dekantát, je mi nepříjemné nechávat ho ve skříni bez použití! Vyzkoušela jsem to, jen jeden střik na každé zápěstí, protože už jsem se bála a...
Výsledek: nevydržela jsem s ním na ruce ani 2 MINUTY. Takhle mě přepadla migréna, ale kdyby to stačilo, bylo by to v pohodě. Koneckonců, moje migréna dokáže zaútočit i při dobrých vůních! Ale to nebyl ten případ... Málem jsem se VOMÁHAL, a to ani nepřeháním. Spěchala jsem, abych to ze sebe dostala, aby mi nebylo ještě hůř. Pětkrát jsem si umyla zápěstí a pořád tam byla stopa po té vůni. Dokonce jsem si ustřihla stužku Senhor do Bonfim, protože se mi na ni dostal parfém, měla jsem ji na ruce rok a půl, s největší lítostí na světě jsem ji sundala... Také jsem si sundala hodinky a byla jsem bez nich den, protože byly také "kontaminované". Naštěstí jsou to chytré hodinky a řemínek je silikonový, takže jsem je mohla druhý den umýt, pokud se ještě nesundaly. Protože na ruce byla jen stopa zápachu, ale stačilo to na to, aby mi to vadilo, dal jsem si na ni tělový sprej VS, abych to zakryl a pokusil se ošálit nos. Tělový sprej, i když je to trochu parfém, vůni parfému nezamaskoval ani za půl hodiny...
Skoro o 24 hodin později, když jsem se šla znovu osprchovat, stále ještě naštvaná, protože TO STÁLO NA MÉ RUCE, jsem se toho konečně zbavila. Parfém, který jsem nenáviděla nejvíc v životě, vydržel 24 hodin, po pěti umytích a po spánku. Mám podezření, že po sprše ještě přetrvával, ale protože jsem se znovu osprchovala až druhý den, dokázala jsem se ho zbavit.
Parfém, který mě sundal z nohou, vydržel 24 hodin, zatímco ty, které mám ráda, vydrží sotva čtvrtinu této doby kkkkkkkkkkkkkkk.
K tónům se ani nemůžu vyjádřit. Zážitek byl příliš hrozný, a to takovým způsobem, že mohu vysvětlit jen to, co jsem uvedla výše (jak jsem se cítila). Kdyby to tam smrdělo jako v ordinaci, byla bych šťastná, protože by mi aspoň nebylo tak zle. Nepřipadalo by mi to úžasné, ale žila bych si dál svůj život. Nejstrašnější a nejtraumatičtější zážitek, jaký jsem kdy s parfémem měla. Nikdy bych ho nedoporučila, zejména ne lidem s migrénou.
MellyHelly11/29/21 11:21
Nakonec jsem to zkusila, i když jen jednou a po 3-4 hodinách jsem to musela smýt a pořád to cítím!
Co na to říct? Na tento parfém se dají udělat dvě různé recenze: jedna technická a jedna sugestivní.
Technická: dotyčný Nos umí dobře tvořit a četné recenze mě po letech přivedly k tomu, že jsem si k parfému před vyzkoušením přivoněla. Je v podstatě přesně takový, jak jsem si ho představovala! Stejně tak.
Nelíbí se mi.
Chutná jako zaprášené červené sametové divadelní maringotky a zatuchlé sladkosti.
Chutná jako luxusní cirkus, ale ne nutně čistý.
Voní velmi dřevitě jantarově, téměř staře, jako obchod se starožitným nábytkem, který je příliš plný na to, aby se dal pořádně vyčistit. Možná se vám bude líbit, ale nemá takový půvab jako Feminitè du Bois.
Ucítíte něco balzamického jako pastilky Valda a spoustu a spoustu sladkosti, která by mohla být růžovou cukrovou vatou, ale mně připadá spíš jako tác se zatuchlým pečivem se ztuhlou polevou.
Jasmín a šafrán bych ráda ucítila, ale jsou opravdu přidušené.
Zní to jako komplexní parfém, ale podle mého názoru tomu tak není.
Málokterý z parfémů Francise Kurkdjana je opravdu složitý, ale že jsou to nárazové vůně, to se jim upřít nedá.
Jistě, BR540 je nárazový parfém, i kdyby jen kvůli síle. Není to elegantní vůně a není neelegantní.
Není ležérní, není příležitostná, ale není to ani parfém grand soirèe.
Není ženská, ale nepovažuji ji za vhodnou pro muže. Vypadá jako kříženec mezi seniorstvím a dětstvím, ale bez čehokoli, co by je spojovalo, dokonce ani bez tablet Valda.
Není špatně udělaná, vlastně je technicky zdařilá, ale není to můj typ vůně, nedělá mi radost, vlastně mě tak trochu utápí.
To, že obsahuje ambru, i když jen jako aroma nótu, mě zaujalo, ale pak už cítíte jen všechno ostatní.
Určitě je trvanlivá. Jak už jsem řekla, musela jsem ji po 4 hodinách umýt a stále mi šla na kůži, ale možná jí moje tendenčně nízká tělesná teplota a chlad venku nepomohly se rozbalit. Hádám, že jako siláž by se mohla lépe osvědčit v jiných situacích.
Když pominu cenu, i kdyby mi ji dali jako dárek, těžko bych ji nosila. Ostatním lidem v okolí by se měla opravdu líbit a v mém případě zřejmě ne! Zkrátka mi přijde nevhodná na všechno.
Sugestivní: odkazuji na slečnu Tress a její úžasnou recenzi, protože si myslím, že vystihla čichovou duši BR540. Navštěvovala jsem tato prostředí před dávnými lety a nelituji toho.
BR540 voní smutnými "tiskovými konferencemi" sebereferenčního světa, voní obvyklými kruhy obvyklých známých, voní nehybnými "mocnými" a "pracuji pro Tizia a Caio a pro tuto chvíli také JSEM". Více než lidi mi připomíná prostředí s dřevěným nábytkem, sametovými závěsy a stolky s pečivem s diskrétními číšníky v bílých rukavičkách.
Nelíbí se mi to.
Akonit11/28/21 04:52
Lidé s parfémem za 20 tisíc samozřejmě nechodí na trhy, nechodí na kliniky a rozhodně se nesnižují k cestování veřejnou dopravou. Na taková místa posílají své komorníky a služebné, zatímco sami v kožichu a s diamanty ochutnávají foie gras v restauracích hlavního města.
S rozvojem trhu s bakšišem je snadné najít bakšiš ve veřejné dopravě, na trhu nebo na jiných "nevhodných" místech pro "drahé voňavky". Je populární, instablogeři a youtubeři ji propagují, mnoho lidí ji má rádo a ještě více lidí ji považuje za "prestižní". Proto i když nemáte 20 tisíc na útratu za parfém, není těžké si ho "pořídit" a nosit ho kdekoli, třeba i na trhu nebo v nádražní šalině. A na tom není nic špatného. Jsem pro to, aby se v ulicích města objevovalo víc bakšiše - pak se lidé spíš "nabaží" a nechají toho být a přejdou na něco jiného.
A ano, bez ohledu na jeho všudypřítomnost a posedlost (myslím, že málokdo sleduje dávkování aplikace) je bakarat úžasný parfém. Zajímavý, mnohotvárný, s osobitým otevřením, přesto s jasným rámcem. Je zároveň sladká, kořeněná i svěží. Je to opravdu skvělý parfém. Jen ne vždy a všude vhodný a se složitým osudem, který kazí zbytečná popularita. Ale stejná popularita mi umožňuje hýčkat si myšlenku, že můj neotevřený flakon bude mít jednou, za pár let, na aukcích velkou cenu)).
Migus11/12/21 03:54
Lidé o sobě rádi dávají hlasitě vědět. Oblečení, velké auto, výrazný make-up a tak dále. Dalším způsobem je bakarat. Kupují si ho pro hlasitost svého já, což někdy není vůbec špatné. Existuje však jeden důležitý moment a název tohoto momentu - pravidla slušnosti. Můj čistě osobní názor ovšem je, že byste měli respektovat lidi kolem sebe. Nemluvte nahlas, neposlouchejte hudbu bez sluchátek a neduste všechny tím, co je vám osobně příjemné, ale pro lidi kolem vás může být skutečnou zátěží. Vůně v mikrodávkách opravdu není špatná, ale paradoxem je, že Baccarat se rozředí! Dělají to. No není možné, nesluší se to, aby váš odér zaplnil celou podlahu, naplnil všechny nosy a visel tento mrak dlouho. Je mi z toho zle....
Co se týče zápachu? Mně to smrdí jako obvazy a kohouty. Moje vnímání je docela široké, myslím na to, co slyším (snažím se slyšet kohouty), ALE na mnoha Bakalářích sedí zvířecí pot, opravdu bolestivá nota. A když je ho hodně, jak jsem psala výše, tak v tu chvíli roste nenávist k těmto parfémům!
Zkrátka, olejem se dá zkazit všechno, včetně kaše, opravdu. Baccarat je super, ale padl za oběť vlastní popularitě a neschopnosti mnohých ho používat.
Eugeniafremo06/22/21 02:24
Tři hodiny v letadle vedle dívky postříkané BR540 se pro mě změnily v mučení. Měl jsem na sobě masku, ale přesto jsem to cítil. Každý má právo navonět se, čím chce a jak chce, ale ne když ostatní lidé nemají kam utéct. Když jsme nastupovali do letadla, trochu se to sekalo a po třech hodinách bachařského mučení už mi bylo celkově fyzicky špatně.
Podle mě to smrdí chemií a je to velmi odpudivé. Ne zrovna jód a obvazy, ale něco nepříjemného. Dřív jsem se ke stánku Kurkjan nerad přibližoval kvůli tomu zápachu Baccaratu, který je tam vždycky, a teď mám psychický záchvat a jdu o 5 metrů dál.
Tento komentář nepíšu proto, abych někoho urazil, ale proto, abych poprosil ty šťastné majitele nosů, kterým to příjemně voní, aby si uvědomili, že jsou lidé, kterým to voní velmi nepříjemně, a používali svou oblíbenou vůni jen tehdy, když se to hodí.
PS vhodné je, když lidé nemají problém se od vás vzdálit, pokud mají chuť. Ne do kanceláře, ne do letadla, ne na dlouhou cestu autobusem, ne na sport atd. Mám ráda i nejrůznější kontroverzní nebo silné parfémy a najdu si místa, kde je mohu nosit, a to i bez letadla.
Dellago08/04/20 17:19
Baccarat je malé francouzské městečko, z něhož pochází název proslulé luxusní značky, která je známá svými křišťály. Firma se zrodila jako manufaktura v roce 1764 a přežila války i hospodářské krize díky tomu, že si uchovala tajemství práce se sklem, a především při tvorbě červených krystalů, které se získávají přidáním zlatého prachu do křemičitého materiálu při teplotě 540 stupňů. Na oslavu zázračnosti a jedinečnosti červených krystalů Baccarat byl v roce 2014 Francis Kurkdjian pověřen vytvořením vůně, která byla původně limitovanou edicí a později byla zpřístupněna širší veřejnosti.
Laický spotřebitel by si jistě raději vzal některou z vůní Natura než BR540, protože se jedná o velmi komplexní a neobvyklý parfém! Například mému manželovi se vůně nelíbila a neváhal říct, že voní divně, a já s ním souhlasím; můj první dojem také nebyl nejlepší.
Na mně se otevírá sladkou, ledovou svěžestí se silným šafránovým tónem, který přechází do vůně, která je spíše jódová ??? Tyto ledové/jodové akordy pod sladkým, plným základem ve mně vyvolávají pocit hořícího cukru v zubařské ordinaci... existuje něco divnějšího a rozporuplnějšího než zubař a hořící cukr dohromady? Když vůně zaschne, stává se dřevitou, balzamickou a hlubokou, bohatou na ambroxan, díky němuž je vůně sametovější a dokonce trochu smyslná; tehdy ji začínám opravdu oceňovat. Dlouho mi na kůži zůstává, ale nenápadně a s malou intenzitou, a vydrží asi šest nebo sedm hodin. Tyto dojmy jsou založeny na teplém počasí; musím ještě zjistit, jak se chová v chladném počasí, od kterého si hodně slibuji.
Proč platit tolik za parfém, který voní jako ordinace, a proč může být parfém, který takto voní, tak přeceňovaný, že je považován za ikonu světové parfumerie? Ptala jsem se sama sebe... Nakonec jsem došla k závěru, že potřebuji víc času, abych tuto vůni lépe pochopila! Mnoho vůní časem změnilo můj názor a doufám, že BR540 udělá totéž.
Vím, že BR540 je jednou z vysněných vůní mnoha lidí, ale neradila bych vám, abyste udělali to, co jsem udělala já, a dali tomuto parfému klapky na oči (COŽE?? slyšela jsem někoho říkat...). Momentálně tento parfém uspokojuje mé ego mnohem víc než čich, ale nelituji jeho koupě, protože tak ikonický parfém jsem chtěla mít ve svém šatníku už dlouho!
Když tento parfém nosím, cítím se jako emancipovaná žena, a když ho mám ve své sbírce, cítím se privilegovaná. Všechny milovnice a sběratelky vůní si zaslouží mít BR540 ve své sbírce. Hodně štěstí a brzy na viděnou :-)
leonetta6408/04/20 01:05
Vůně salonku hotelu Mirana, kam Nabokov umístil dětství profesora Humberta Humberta, hlavního hrdiny Lolity. Vůně tanečních sálů imaginárního hotelu Balbec, kde Proust trávil své prázdniny. Toho z hotelu des Bains na ostrově Lido, kde se mu stýskalo po chlapci Tadziovi. A dokonce i ve společenském sále sanatoria "Začarovaná hora" (ve stinném Davosu)..... Četl jsem totiž, že někteří lidé v tomto parfému nacházejí léčivou vůni, vůni gázy namočené v jódu! Nesmysl. Když už, tak je to vůně kusu luxusní látky (hedvábí a kašmíru), zbrusu nové, právě přivezené z obchodu. Staromódní obchod s látkami, se stěnami obloženými dřevem, kde někdo právě vykouřil drahocennou cigaretu. Jód? Kde? Možná minerální vůně ambry.
Nádherná vůně. Velmi vytrvalá. Říct, že "působí", je banální. Stejně tak o její "vůni". Baccarat rouge vytváří kolem nositele auru. Nezapomenutelná vůně absolutní pohody, tepla a sladkosti v té správné míře. Čichové místo, kde by člověk chtěl (alespoň já) žít navždy, chráněn před ošklivostí a bolestí. Vůně nikdy neslyšená, a přesto navždy v (mém) srdci. Možná až příliš mnohokrát ucítěná: vůně dokonalého života, kterého jsem se párkrát dotkla a kterého lituji a vždycky budu litovat.
Vůně, o níž se příliš mnoho mluví, pro niž se o ní musí mluvit i špatně. Drahá, ale ne víc než mnohé jiné.
Já sama... jsem si přála, abych ji nemilovala. Přála jsem si, abych o něm mohla mluvit špatně, i kdyby jen z pouhých úsporných důvodů. Ale udělal jsem osudovou chybu, že jsem si k němu přičichl. A tak, přemožena dychtivostí a neschopna čekat na kurýra, protože jsem se chystala odjet, jsem vyhledala parfumerii, nejbližší od mého bydliště, která ji měla, a vydržela jsem padesátikilometrovou cestu autem po rušné prázdninové silnici.
Posedlost parfémy, víte, je nemoc, závislost.....
Sergto_07/23/20 08:38
Opravdu nechápu ten humbuk kolem tohoto parfému.
Mně voní jako nemocnice a chátrání, operační sál, chirurgické vybavení a dezinfekce bazénů, smíchaná s cukrovou vatou z pouti....... Upřímně řečeno, je mi z toho úzko, vypadá to jako parfém vraždícího klauna z nějakého hororu.
HungarianGenius08/01/19 18:21
Vím, že tato vůně má armádu obdivovatelů, nechci být neuctivá, ale tohle je opravdu hrozné.
Chvíli jsem se ji snažila zamilovat, ale marně.
Znáte ten pocit v ústech po žvýkání žvýkačky s čerstvou mátou bez cukru, ten chladný ledový uměle sladký pocit? ten samý pocit zažijete po celém těle, když máte na sobě tohle.
Chladné počasí zvýrazňuje ledový pocit, takže je velmi nepříjemný, teplé počasí zvýrazňuje vtíravou sladkost, takže je velmi nepříjemný.
Pro mě monumentální průšvih.
VainillaDulce06/30/17 07:47
Bože! Slova k popisu tohoto parfému jsou pro mě nedostatečná, je tak exotický, tak jedinečný, tak zvláštní, že hraničí se vznešeností, četla jsem mnoho recenzí v souvislosti s tímto dílem (Wow, je to dílo) a v mnoha případech ho popisovali jako sladký, moje kůže ho rozvíjí takovým jiným způsobem, nikdy jsem nevnímala sladkost, ačkoli pryskyřice je dokonale cítit, v mé kůži to nedává sladký dotek. Když ji na sebe nanesu, tón, který ovládne můj čich, je krásný, svěží a velmi čistý jasmín, nejkrásnější jasmín, jaký jsem kdy v parfému ocenila, a je to převládající tón na mé kůži asi hodinu, ale najednou se z něj stane exploze pryskyřice, jedle, dřeva, díky nimž si připadám jako v lese, kde právě pršelo, a v rukou držím kytici jasmínu, přesně jako tento parfém, vnímáte všechny jeho tóny, které vyvolávají v nose extázi rozkoše. Tento parfém voní kvalitně, je jemný a velmi se liší od všeho, co znám, jednoznačně unisex, Baccarat Rouge 540 pro mě stojí za každý cent. Na kůži skvěle drží a líbí se mi, že se neustále vyvíjí, jeho projekce je vysoká. Baccarat Rouge 540 je vůně jako pro princeznu z pohádky.
Anomalia Paris
Byredo
Rouge Chaotique 2025
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem