Alberto MorillasGiorgio Armani Mens Acqua Di Gio Pro... (64.99 USD)
Acqua di Giò Profondo podle Giorgio Armani je Aromatic Fougere vůně pro muže. Acqua di Giò Profondo byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Alberto Morillas. Vrchní tóny jsou Mořské tóny, Aquozone, Bergamot a Zelená mandarinka; střední tóny jsouRozmarýn, Levandule, Cypřiš a Masticha ; základní tóny jsou Minerální tóny, Pižmo, Pačuli a Jantar (ambra).
Vzpomínka na Giorgia Armaniho a jeho odkaz ve světě vůní
od Elena Vosnaki, Edie Smith, Giulietta Ptoyan, Lucia Remigi, Jernê Knowles, Igor Masyukov
W0lf
Strukturovanější než klasická AdG, ano, vnímám ji jako "hlubší".
Problémem je však obvyklá gio voda. Ano, ok, svěží mořské citrusové tóny jsou těkavé a tak, ale víte jak to je, peníze v peněžence 'nelítají' tak jako citrusové tóny, a proto mi 100 eur za parfém, který na kůži nevydrží déle než 1 hodinu, přijde trochu jako zlodějina 😐.
Euphra
Vůně Watermelon Halls, kterou zmínil caiocesar.gn dne 18.11.22 18:27, je cypřišový tón, který jí dodává ovocný pocit. Stejný tón cítím i v Encre Noire Sport, která má také takovou vodní příchuť a cypřiš je v ní hodně přítomný. Tady na severovýchodě máme ovoce zvané Pitomba a vůně/chuť cypřiše Pitombu velmi připomíná, pokaždé, když si vezmu Encre Noire Sport, se mě manželka ptá, jestli mám na sobě parfém Pitomba 🤣🤣🤣.
Danilo Cecconello
Nezabíjejte mě! Dnes jsem použila tento parfém! Je opravdu velmi dobrá, rafinovaná a s vodním nádechem, který ji dělá lahodnou. Co mě ale ukřižujete, je to, že K Max je pro mě lepší!!! Je pevnější, více se promítá a je ve stejném duchu jako Profondo. Nemyslím si, že se vyplatí platit za takový parfém v Brazílii více než 500 R$, protože máme i brazilské možnosti vynikající kvality, jako je KMax, Malbec Bleu a UltraBleu, Seleto Ocean od Avatimu a dokonce i Kaiak Oceano. Vím, že se surovinami Giorgio Armani se nedá srovnávat, ale pro pologramotného člověka, jako jsem já, to nemá cenu. Souhlasím s tím, že ti, kteří si to mohou dovolit, by měli být šťastní!

WillC
Před několika týdny jsem šel po ulici, když mě přepadli, a když mě opakovaně udeřili do obličeje a ukradli mi peníze, ucítil jsem pach útočníků. Zeptal jsem se ho, co to je, a on řekl, že je to acqua di gio profondo, kopl mě do hlavy a utekl.
O pár dní později jsem si tuto vůni koupila a zatím je to moje nejoblíbenější letní vůně, krásně se mísí a úžasně voní. Určitě si ji kupte.
AntonRojer
Pokud odložíme srovnání ve stylu "a tady je původní aqua..." a tak dále, a podíváme se na vůni jako na něco originálního, není to špatné), líbilo se mi to. Ta perzistence je samozřejmě škoda - zjevně to není parfémová voda, ale vůně sama o sobě je typicky mužná mužná. Je to směs sportu s mořskými motivy a trochou zatuchliny ve středních tónech. Poměrně univerzální, pokud jde o styl nebo situaci. Nenudí (přesněji řečeno - při dlouhodobém používání se nepřistihnete, že by vás začala otravovat). Je to jakási univerzální volba pro každý den a do každého počasí, která osvěží v horku a v chladu nedá vydechnout) a v práci bude s ostatními diplomaticky vycházet. Mám také pocit, že svůj plný potenciál ukáže výjimečně na majitelkách horké pleti. Můj verdikt - vše je skvělé, ale je třeba něco řešit s vytrvalostí nebo s cenou.
ManfrediGaetano14
Jak jsem doufal, Alberto Morillas vytáhl od stolu u Vandouevres další zázrak, který je mnohem lepší než originál. Je možné Středomoří stáčet do lahví? Pokud ano, výsledek by měl vypadat nějak takto. Úvod je nejen ozónový, ale i slaný, a netrvá dlouho, než citrusové a aromatické tóny ustoupí silnému a vytrvalému pižmově-minerálnímu akordu fougère. A skutečně, dá se říct cokoli, jen ne to, že je to parfém, který má podobně jako Acqua di Giò onu neurčitě květinovou vůni hodné holky, neznámou pro toto vskutku mužné a mužné složení. Není náhodou, že vůni uzavírá dřevitá nóta pačuli, která rovněž zaručuje jistou trvanlivost. Samotná doba trvání se pohybuje kolem 6 až 7 hodin, přičemž stopa je méně násilná než u jiných vůní stejného žánru, jak se na pánskou vůni sluší (což je koncept, který uniká například Dominique Ropionovi). Zkrátka ano, je třeba si ji vzít, nebo alespoň vyzkoušet. Je totiž geniální.
Bfreepro417
Krásná vůně, opravdu lahůdka pro někoho jako já, kdo vyrostl na originálu. Vždycky jsem měla slabost pro svěží, vodní vůně a AdG EDT byla mou charakteristickou vůní po mnoho a mnoho let na střední škole i později. Stále mám lahvičku, ale samozřejmě jsem vyrostla a chutě se mění a dnes dávám přednost vůním s trochu větší hloubkou a hutností.
Vyzkoušela jsem tuto a profumo ve stejný den, na každém zápěstí jednu. Obě mám ráda, ale tahle mě opravdu překvapila, zvlášť proto, že Profumo doporučovalo mnohem víc lidí.
Otevření je nebeské. Pokud se vám líbí originál, věřte mi, že tohle si zamilujete. Vzala tu jiskřivou, citrusovou, vodní vzdušnost originálu a zesílila ji, trochu více mořskou atmosféru, a je mnohem dospělejší. Mořské tóny, citrusové květiny, absolutní svěžest s lehkou hřejivostí... nádhera, opravdu lahůdka k pohledání. Opravdu je znát zvýšená kvalita a dostává se vám mnohem bohatší, hlubší a hutnější vůně. Překvapivě také univerzální, jsem jedna z mála lidí, kteří opravdu rádi nosí svěží vůně po celý rok, místo aby v zimě nosili něco sladšího a teplejšího. Jsou takové, které by prostě nevydržely, ale tahle se opravdu dobře hodí do každého počasí a prostředí. Je mladistvá a zářivá, ale zároveň hluboká a sofistikovaná, což je podle mého názoru opravdu příjemná rovnováha: nevoní jako nějaký boháč ve smokingu, který jezdí rolls roycem, ale spíš jako někdo, kdo stejnou měrou touží po dobrodružství, smyslnosti a jemném luxusu.
Úvod je mou nejoblíbenější částí této vůně, ale velmi si ji užívám ve všech fázích. V sušení se od Profuma liší nejvíce, v celém objemu je to spíše minerální/vodní atmosféra, ne tak hřejivá.
Všimla jsem si srovnání s polo modrou a "modrými" vůněmi jako BdC nebo sauvage a chápu, že je to oprávněné srovnání, ale podle mě také dělá této vůni medvědí službu. Ano, je to vodovější verze originálu, ale mám pocit, že se nesnaží být "modrou" vůní (jako BdC, sauvage, Dylan blue, Luna Rossa carbon atd.). Pokud nemáte rádi takové vůně, tuto neodepisujte, není na stejné úrovni! Vůně má úplně jinou strukturu a všechny tóny se v ní mísí téměř bezchybně: svěžest, sladkost, květiny, koření, je to téměř dokonale namícháno. Není plochá a nudná ani příliš syntetická a drsná. Mnohem živější, jiskřivější a ve velkých dávkách snesitelnější než "modré" vůně.
Dlouhověkost i projekce jsou fantastické. Nejméně 8 hodin na kůži a několik hodin solidní projekce v závislosti na teplotě.
9/10. Miluju ji!
Fabio
Konečně na volném uvolnění po uzamčení jsem testoval tento zajímavý Profondo. I zde, stejně jako u předchozího Absolu Instinct, velmi vysoká očekávání (vlastním první sérii AdG, kterou považuji za fantastickou), která bych při prvním nárazu plně potvrdil. Člověk okamžitě vnímá úzkou příbuznost se slavným předchůdcem, citrusové tóny dobře dávkované a podpořené květinovou stránkou levandule s přítomným rozmarýnem a pačuli namíchaným s dobrou chutí. Zde se vše zdá být dokonalé, ale s postupem času, zhruba po 5/6 hodinách, vede vývoj ke vzniku oné syntetické nóty, kterou zde vnímám ještě vtíravěji než u Absolu Instinct. Je možné, že tento podtón ruší mou čichovou vnímavost, nebo je to "moderní postup", který se líbí všem, ale mně ne, protože už začínám mít pár let na krku, ale bohužel to musím přejít. Je to škoda, protože výrobek je dobrý, ale je to jako krásná, elegantní fasáda zakrývající špatnou strukturu.
Espartaco
Už jsem to zkoušel, přišlo mi to jako velmi absurdní věc.
První věc, kterou je třeba na tomto třicátém flakónu Acqua di Gió poznamenat, je, že voní jako něco, co by mělo stát dvacet eur a už by bylo drahé. Má plastový, gumový, syntetický povrch, ale to v této době není žádné překvapení a jsme na to více než zvyklí po tom, co jsme viděli všechny ty prasárny, které nám byly v posledních letech podstrčeny.
Věřím, že kvalita je něco objektivního, nikoliv můj názor, ale každý by si měl udělat vlastní testy.
Jak Profondo voní? No, na první pohled je to něco mezi aromatickou, ambroxanera a kouřovou, jak se zdá být v dnešní době trendy (Aventus, K Dolce & Gabbana, Y YSL, YSL, YSL, YSL, YSL). Gabbana, Y YSL, Sauvage, Invictus), jako bych chtěla zahlédnout stopy každé z nich na začátku tohoto Profonda, které má na můj vkus velmi ošklivou, až odpudivou první fázi s nádechem spálené trávy, která mi připomněla odpornou vůni uvolňovanou perlami depilačního vosku, které moje matka vařila v kastrůlku v osmdesátých letech, kdy ještě neexistovaly depilační pásky. Kdo je cítil, pamatuje si je, protože vydávaly nesnesitelnou a velmi charakteristickou vůni.
Naštěstí to rychle přejde a naštěstí to, co mi přijde pod nos, není nic jiného než zasychající Bleu Chanel. Líbí se mi? Ano, protože Bleu Chanel si užívám, jen když už nedává, protože voní jako mužské mýdlo z devadesátých let. Nacházím zde stejný tón, mýdlový, vlhký, s příchutí citrusové kůry, bylinek a nějakých mokrých dřevitých podtónů, jenže přidali ty vodní a minerální tóny, které bych lhala, kdybych řekla, že se mi nelíbí. Ale aby bylo jasno, má to stejnou kvalitu jako parfém, který Zara vyvede v létě. Jen stojí třikrát tolik.
Zbytečná verze Acqua di Gió, mizerná kvalita, stohlavá hydra, která vám připomene tolik jiných, které jsou trendy, všechny namodralé a velmi na chuť všem, flakón vyrobený tak, aby se zalíbil všem, a bez jakékoliv osobitosti. Nebylo to potřeba a nic to nepřináší.
PS. Používala bych ji, protože mám ráda vodní mýdla a od takového parfému nevyžaduji excelentní kvalitu, ale nekoupila bych si ji, ani kdybych se zbláznila, protože voní přesně jako mořské gely Axe, které se prodávaly v supermarketech před dvaceti lety za šest set peset.
PS II: Rozmarýn, mastika, cypřiš - kde končí? Tyhle tři tóny miluju, ať se propadnu, jestli je cítím. Jediné, co cítím, je Acqua di Gió z bergamotu a calone přefiltrované přes filtr minerálních tónů a jakéhosi bylinného okraje, který nelze identifikovat jako konkrétní nótu.
drakecito
No, bylo to otestováno. Neparfémoval jsem s ním, pouze jsem ho testoval na kůži a kartonu. Pokud ji vyzkouším znovu a změním názor, recenzi aktualizuji.
Neřeklo mi to vůbec nic. Ultra obecná vůně, s "vodními" tóny, velmi slabou stopou bylinek a vysušující s pozadím tonky/konmarinu/etc... nedeklarovaná, ultratriláda a to mě přivádí k nejhlubší nudě (možná proto ten název...).
Voní velmi málo, až na prvních 5 minut, jak je u tohoto typu vůní obvyklé, snad aby to ti nejroztržitější skousli. Zdá se, že pražené základní tóny chvíli vydrží a všimla jsem si, že po 12 hodinách dostanu příval "svěžích" tónů.
Aby to bylo levnější, snížili i cenu uzávěru, který není magnetický jako u Profuma. Možná to bylo testerem, který ho nemá a "maloobchodní" lahvičky ano, i když na lahvičce nebylo nic o "testeru" a vypadala jako normální lahvička.
To znamená, že mám pocit, že jde o novou variantu, vyrobenou změnou několika not v receptuře v počítači, s čímž si předpokládám poradí velký mistr...
Světelné roky pod původní Acqua di Gio, alespoň v prvních verzích.
Mdlá, nevýrazná a bohužel přesně taková, jakou jsem očekávala.
Jernê Knowles
Giorgio Armani zde opravdu investoval, co?! Protože Giò Profondo je ultra vše od počátečního návrhu, reklamy, konstrukce vůně a jejího působení na kůži až po její poslední zbytky!
Na letišti Charlese de Gaulla jsem ji mohla vyzkoušet opravdu důkladně a navoněná jsem byla až do další destinace, a to i po osprchování a při teplotách pod 0 °C. Po otevření je vůně maximálně aromatická a okamžitě připomene Acqua di Gio, protože obě mají stejný nazelenalý bergamot a oloupanou mandarinku. Mrzí mě ty mořské tóny (Calone), ale nic vajíčkovitého na ní není, alespoň já jsem to přežila bez úhony! (lol)
V srdci se skrývá její velká síla! Ukazuje se, že je to robustní vůně s levandulí v obrovských dávkách, která v kombinaci s hutnými doteky cypřiše působí mužně a autenticky, stává se jemnou a přináší pocit hloubky, který ostatní ve stejné kolekci nemají. Není běžné, abyste v designových vůních našli Lentisk, možná je nádech "nadřazenosti" spojen s notou, která vyzařuje balzamický vzduch s kořeněnou a pryskyřičnou příchutí zároveň.
Ke konci se stává smyslnou s pižmem, ale nic přehnaného, zůstává polomastnou vůní, která se spojuje s pryskyřičnými tóny srdce a stává se vůní, která má tendenci být "tichá" a po několika minutách, okamžicích se znovu objevuje a přináší veškerou smyslnost minulých let. Vřele ji doporučuji těm, kteří hledají nebo oceňují komplexní vůně, protože šance na zklamání bude prakticky nulová a zapomeňte na životní humbuk, přijďte svobodní a otevření k jejich poznávání.
Espartaco
Legenda praví, milí chlapci a děvčata, že Giorgio Armani byl kdysi dávno domem, který byl známý tím, že vyráběl málo a dobré parfémy. Nový parfém Armani byl něčím, co se rodilo každých několik let, pečlivě se o něj pečovalo, a když byl konečně připraven k ohlášení světu, byl představen společnosti prostřednictvím novin, televize a časopisů, rozdávaly se vzorky, vzorky a parfémované dopisy po dlouhou dobu. Nemohli vyrobit špatný parfém, protože si chtěli vytvořit věrnost zákazníků, a toho lze dosáhnout pouze vytvořením dobrých vůní a sázkou na ně. Nicméně, milí přátelé, Giorgio Armani není charitativní ani dobročinná nadace, ne, vaši rodiče vám už vysvětlili, že peníze se nerodí z kdoule ani z díry ve zdi, peníze se musí vydělat prací, a Giorgio Armani je především firma, takže jeho vůně jsou komerční. Vyrobené tak, aby se líbily co největšímu počtu lidí. Což neznamená, že by byly špatné.
První Armani pour Homme, jeho ženská partnerka, velmi příjemná a božská Gió, první dvě Emporio Armani, vytoužená a velmi krásná první Mania a zaměření na to, co nás zajímá, dvě Acquóa di Gió. Ta mužská definovala pánskou parfumerii v polovině devadesátých let, položila základy toho, jak muž v těch letech voněl. Drsný bergamot, vodní tóny a občasná abstraktní citrusově-bylinná představa. Vůně pohledného muže v džínách a bílém tričku. Giorgio Armani, milí kojenci, nechtěl do vůně vtěsnat utrápený příběh o romantickém básníkovi, který se vrhá do Seiny, protože ho jeho milá neposlouchá. Ne, Armani chtěl prodávat a Acqua di Gio byla dokonalým příkladem kolínské vody vyrobené tak, aby se prodávala jako horké koláče. A to velmi dobře.
Dobrá Acqua di Gió strávila svých téměř dvacet let nedotčena, žila si tiše na Olympu nejprodávanějších a nedbala na módní trendy. Nic o tom nevěděl, život mu plynul hladce a nanejvýš se musel obávat hospodářské krize a toho, že lidé budou kupovat méně parfémů. Doba se samozřejmě změnila a s ní i móda v pánské parfumerii. Muži najednou chtěli nosit sladké a gurmánské parfémy. A Acqua di Gió byla samozřejmě pravým opakem, protože je to svěží a drsná vůně. Ale udržela se. Odolala, protože měla zástupy věrných fanoušků. Ti muži, kteří si ji poprvé koupili, když jim bylo dvacet let, kteří v ní potkávali své přítelkyně, přítele a milenky, ti samí muži, kteří ve čtyřiceti, s napůl vyřešeným životem a již zralí, klidní, neměli vůbec chuť ani zájem měnit svůj parfém... Proč měnit to, co funguje? Proč měnit to, co funguje?
Ale něco se změnilo, milí chlapci a dívky. Na obzoru se objevily bouřkové mraky, bouře a zlá znamení. Faktem je, že Armani, který měl donedávna jistý respekt ke spotřebiteli a ke své kosmetické divizi, začal koketovat s myšlenkou flankerizace, toho nakažlivého a prohnilého moru, který už nakazil někdejší titány dokonalosti, jako byly Givenchy, Yves Saint Laurent, Guerlain a Dior. Flankerizace spočívá v tom, že se vezme stěžejní parfém, změní se jeho složení k nepoznání, a co je velmi důležité, nevydrží na kůži ani tři čtvrtě hodiny, a začnou se uvádět na trh nové vůně, které používají jméno svého otce, všechny odporné, ošklivé a dokončené jako něco, co by mělo stát osm eur. Není třeba příliš dbát na jejich složení, protože ve skutečnosti vydrží na trhu rok a půl, protože už teď máme v hlavě pět set dalších verzí, které budou vycházet zhruba každé tři měsíce, aby uspokojily tuhle novou lidskou rasu, která nemá trpělivost a chce všechno hned, rychle, no tak, už mě to nebaví. "To není možné, milý vypravěči, pochopil jsem, že v těch nejlepších příbězích vždycky zvítězí dobro nad zlem, jako v Rapunzel a Frozen II!" - Vykřikne utrápená holčička. A v tu chvíli vypravěč sebere těmto dětem veškerou nevinnost a řekne jim tu největší pravdu, jakou kdy v životě uslyší: "Ne, zlí lidé také někdy vítězí...".
Když už jsem to řekl, nemám tušení, jak bude vonět Acqua di Gió Profondo Rosso Daria Argenta. Tóny jsou slibné a mně se sbíhají sliny v ústech. Miluji calone, miluji mastichu, rozmarýn, cypřiš a bergamot. A jsem blázen do minerálních tónů v tomto druhu kompozic. Zdá se, že je to jedna z těch vodních/citrusových/minerálních kolínských s bylinnými tóny, ve kterých bych se koupala.
Ale jedna věc nezakryje druhou a tahle Acqua di Gió je noční můra. Parfém, který býval symbolem, jemuž nic nechybělo ani nechybí, se teď proměnil v oživlou mrtvolu, která na kůži nevydrží ani tři čtvrtě hodiny, a s armádou bastardů, kmotřenců, legitimních dětí a klonů, která nechává marvelovský multiverzum v troskách. Opravdu, zastavte tuhle pohromu.
PS. Za dobrou Essenzu, která byla úžasná, přestávají vydávat za pět let. Už teď je k vidění na spekulantských webech za 200 € za lahvičku 75 ml. Parfém, který jste si dříve kupovali za šedesát, pokud jste ho sehnali za dobrou cenu.
MarkOFF
Testoval jsem novinku a co mohu říci... No podobně jako původní +- nevím, něco nového určitě nechytl, v obchodech připomíná spoustu dalších na téma aqua. Pokud jste fanoušek Armaniho a nebyl to originál, můžete brát, já například měla originál a tento brát netoužím. Připomínala mi novou Azzaro Extreme.

Dutchperfumlover
Vzorek jsem dostala od kamarádky pracující pro společnost Douglas. No, velmi pěkná, dobře vyvážená vůně. Jistě, je to mainstream, ale svůj účel splní. Připomíná mi původní ADG, Versace pour homme a možná i Bvlgari Aqua. Musím ji více otestovat, ale zatím na mě udělala dojem. Už jsem dostal několik pozitivních ohlasů.
Aktualizace: Tuhle vůni miluju, je jednoduchá a přitom svůdná. Pravda, není to nic, o čem by se dalo psát, nic úplně nového. Ale splní svůj účel, přiláká je komplimenty a vy se budete cítit jako muži!
Pro mě je v mé top 5.