Bleu de Chanel Eau de Parfum Chanel pro muže

Bleu de Chanel Eau de Parfum Chanel pro muže

kouřový
svěží
balsamico

Fragrantica is an independent review platform and not endorsed, affiliated with, or authorized by Chanel. Chanel, its trademarks, bottle designs, and logos are property of Chanel, Inc. Fragrantica does not sell Chanel products or represent Chanel in any capacity.

Bleu de Chanel Eau de Parfum podle Chanel je Woody Aromatic vůně pro muže. Bleu de Chanel Eau de Parfum byl/a uveden/a v roce 2014. "Nosem" za touto vůní je Jacques Polge. Vrchní tóny jsou Grapefruit, Citrón, Máta, Bergamot, Růžový pepř, Aldehydy a Koriandr; střední tóny jsouZázvor, Muškátový oříšek, Jasmín a Meloun ; základní tóny jsou Kadidlo, Jantar (ambra), Cedr, Santalové dřevo, Jantarové dřevo, Pačuli a Labdanum.

Disclaimer: Fragrantica is an independent platform and is not affiliated with or endorsed by Chanel. We do not control or verify the content of third-party websites, including the authenticity of products they list. Please exercise caution and independently verify all details with official sources before making a purchase.

Parfumér

Jantarové dřevo
Pačuli
Labdanum
Bleu de Chanel Eau de Parfum Zprávy
Bleu de Chanel L'Exclusif – propadák roku?

Bleu de Chanel L'Exclusif – propadák roku?

od Igor Masyukov

VÍTĚZOVÉ CEN ČTENÁŘŮ FRAGRANTICA 2022

od Elena Knezevic

01/02/23 05:23

London Lady

Nosil ji můj nejstarší syn a navždy mi ho bude připomínat. Bohužel zemřel ve věku 23 let, ale tato vůně ho vrací do místnosti. Byl mladším lékařem, pracoval v Londýně, a jakmile ucítím vůni Bleu de Chanel, přenesu se zpět do doby, kdy jsem se s ním setkala ve městě, seděla v restauraci připravená k jídlu, byla pohlcena jeho obrovským silným objetím, viděla jeho krásnou tvář a sledovala jeho úsměv, který rozzářil místnost. První, co jsem mu pokaždé řekla, bylo: "Ty tak krásně voníš," a on se smál, protože jsem vždycky říkala to samé, ale on opravdu úžasně voněl. Je mužná, inteligentní, elegantní a sofistikovaná; je tajemná, hřejivá, lákavá a podmanivá. Nekřičí na vás, i když vám ta vůně zůstane v paměti navždy. Bleu de Chanel je sebevědomým podpisem muže, který snadno ztělesňuje její noblesní pocity.

Olfactory Memories

🔎👃🏻 ZÁVĚRY 👃🏻🔍

Dnes jsem ho opět použila, když jsem vyšla z posilovny. Mňam, to ano, ale...

Jako vůni si nemůžu stěžovat skoro vůbec, tak jak je. Líbí se mi, vlastně jsem si ji nakonec oblíbila hodně. A za slunečného dne, jako je ten dnešní, je to radost.

Ale mrzí mě, že je NESMYSLNÉ, co Chanel udělal s tolika svými vůněmi, tím spíš, když to tak krásně voní.

Hodinu a půl, opakuji..... HODINU A PŮL!!! S 10 střiky EAU DE PARFUM, které dosáhnou i na oblečení (Chanel se tím chlubí) a že k jejich vnímání musíte přiblížit nos ke své kůži (a můj je vděčný), by to mělo být hlásné. Další případ v nejčistším stylu Acqua di Gio, ale co je horší, ještě dražší, ostudný.

"To je to vaše pH...", "Chanel doporučuje používat na oblečení", "bla bla bla",.... Ano, už jste to viděli, ehm.....

Výmluvy a další výmluvy, abychom se přesvědčili a neviděli krutou realitu, že značka stejně jako ostatní rozmělnila svá složení natolik, že z nich udělala vtip, který si vypráví sama a kterému se zřejmě smějí jen oni sami.

Štve mě to až do morku kostí, protože kdyby vydržely slušných 5 hodin, pár z nich se dobře promítalo a já nemusela na konci 60 podělaných minut ohrnovat nos, byly by na mé poličce nutností, zejména tato a Allure Blanche.

Jaký bordel se dělá v parfémovém průmyslu, prosím, jaký bordel. A pozor, nejen Chanel, ale i mnoho dalších domů. A místo abychom brečely, místo abychom si stěžovaly, místo abychom přestaly kupovat, ne, my pokračujeme pozadu, a nejen to, přesvědčujeme samy sebe tisícem a jednou výmluvou a dokonce se vrháme na ty, kdo tvrdí opak, protože žijeme "zamilované" do vzpomínek, ne do kapitálního průšvihu, jakým je dnes. Smutné.

Každopádně, co se mě týče, jakmile mi dojde Chanel, zase se uvidíme. Na voňavé vody už mám bleší trh.

⭐️ ☆ ☆ ☆ ☆

gp.s

Vzorek mi laskavě dali v parfumerii, nastříkala jsem si ho na pleť hned, jak jsem přišla domů.

Co na to říct?

Myslím, že prestiž emblémované značky nestačí k tomu, aby byl parfém skvělý, potřebuje také originalitu a určitou dávku osobitosti, což jsou vlastnosti, kterých je bohužel nedostatek, a tak se tato parfémová voda řadí mezi tisíce vůní na dnešním trhu.

Slabý nádech citrusů položený na dřevitém, ambrovém podkladu. Rozpačitá výdrž (na mé kůži netrvá ani 2 hodiny), nesmělá siláž, která tu a tam vykoukne.

Poměr cena/výkon: bez komentáře

Než si ji naslepo koupíte, 2x i 3x si to rozmyslete, mohlo by se z ní vyklubat hořké zklamání.

DOPORUČUJI: Ano, publiku, které se rádo obléká a ukazuje velkými písmeny nošenou značku.

Kdyby to byl film: Indiana Jones a království křišťálové lebky.

NandoTosati

Na webu jsem se zaregistroval jen kvůli recenzím, které jsem zde četl. Ve skutečnosti je většina kritiky přesně to, co si myslím, že je u parfému nezbytné. Mluvilo se o nedostatku osobnosti... osobnost musí mít nositel, ne parfém. Myslím, že někteří lidé si potřebují svou osobnost a styl dotvořit vůní, která před ně místy přijde a už nikdy neodejde. Já si myslím, že diametrálně odlišné. Výborný parfém, vůně sofistikovaného, tajemného muže, není vlezlá, je intenzivní a ne silná, doslova čistá...
Je drahá, opravdu je, ale stojí za každý cent. Je to nepostradatelná součást pro budování vašeho "společenského já". Váš parfém nemůže být vámi, je součástí toho, co můžete nabídnout, přemýšlejte o tom.

Ragnar

Jako modrou vůni mám mnohem raději edt. Edp mi přijde těžší, ambroxan, tonka, santalové dřevo... veškerá svěžest se vytrácí a zůstává jen aromatická a elegantní aura. Jako by byla svěžest udusána pod vrstvou svetrů.

Méně svěží, méně originální, dražší. Velké ne.

natialves

Víte, když někdo, koho neznáte, zanechává tu božskou, báječnou stopu?
A vy si říkáte: - WOW! Co je to za parfém?
Ale nemáte příležitost, důvěrnost ani odvahu se zeptat. A pak, mnozí z nás by dali cokoli za to, aby se vrátili v čase a mohli si vzpomenout na tu vůni, která nás onehdy okouzlila?

Tak jsem se v letech 2013-2014 seznámila s vůní Bleu de Chanel. Byla jsem z ní unešená. Zasáhla mě, a to jsem ani neznala její název. O nějaký čas později jsem se s ním seznámila a pak jsem vůni "pojmenovala" nebo "spojila název s osobou", protože čichová vzpomínka byla uložena na zvláštním místě.
Pokud máte v úmyslu zanechat v ženě vášnivou vzpomínku, šance jsou velké!

BlagoMan

Připravte se, bude to zajímavé!
Dlouho jsem hledala vůni, ale vždycky jsem byla na špatném místě. Pár flakonů, které jsem si koupila, ani nenosím.
Do světa parfémů teprve pronikám, začátečník, který chce být amatérem, tak bych se nazvala.
Ale mánie vzít si svou vůni a být si jí stoprocentně jistá a zbožňovat ji, o to se snažím už dlouho.
Další noc vysedávání na webových stránkách a sledování možností, jak se právě chystá sleva v Lethualu. Původně jsem se rozhodla pro novou Lacoste Match Point. Konzultantka mě ale odradila a pyramida je podobná mé Kenzo Homme EDP. Vybírám si... poslouchám... Uplynulo 15 minut, cítím se trapně, že držím dívku tak dlouho. Rozhodnu se, že si na jednu ruku dám parfémovanou vodu DOLCE&GABBANA K by Dolce & Gabbana, na druhou skromnou cenovku COACH MAN, která se také chystá na kampaň, a jdu se projít po nákupním centru.
Vešla jsem do obchodu, prohlížela si trička... a neustále poslouchala vůně na svých rukou.
Ne... to není to, co potřebuju... nevezmu si to.....
Uvědomila jsem si, že se budu muset podívat znovu. Vrátím se, dívka mi ukáže ještě pár možností a nechá mě napospas vlastním myšlenkám. Stála jsem tam dalších patnáct minut. Chodila jsem sama - vzala jsem si flešku - poslouchala jsem všechno, bez ohledu na ceny. Jak už jsem řekl, očekával jsem, že si vezmu vodu za víceméně rozpočtovou cenu (~3000r - 50ml).
A tady je...
Je to...
Jednoduchá černá láhev.
Jako by si byl tak jistý sám sebou, že nepotřebuje nikomu nic dokazovat svým super designem......
Co jsi zač? Kdo jsi? Slyšel jsem o tobě, ale nikdy jsem tě neposlouchal.
Ale no tak.
A já hned vím: To je ono. To je ono. To je to, co jsem hledal. To se stane vždycky, když najdete svou perlovou mušli.
Rychle ji přiložím na volnou a čistou část ruky, už si někde uvědomuji, že si ji nejspíš stejně vezmu. Uběhnou asi tři minuty... Uf, o čem to vlastně přemýšlím?
-Děvče, já to vezmu! -Děvče, já to vezmu!
Je to kompozice nepopsatelné krásy. Zní draze, zní velmi přitažlivě, doplňkově, trochu sladce, dokonale dřevitě. Byla to láska na první pohled. To, co mi nedal ani Eros, ani Kenzo, ani Jimmy Choo....Je v ní poskládaná celá rubikova kostka. Na mně se odhaluje jako luxusní, nějaký balzamičtější parfém. (Proč jako co?)
Jediná drobná nevýhoda je, že na mně vyšla celá.
Jo, sakra! Vysála jsem poslední peníze za 50ml lahvičku parfému! (~6000р)
Nelituji toho...
Možná jsem svou potřebu na pár let utlumila. Je to ten pravý - kterého jsem tak dlouho hledala. Mezi těmi miliony očí je to on. Splynuli jsme s ním jako v symbióze. Jsem nový jed...
Chanel Bleu de Chanel parfémovaná voda 10/10

ManfrediGaetano14

Pro Lucu Turina (2018) je Bleu de Chanel EDP jednoduše smyslnou špatnou kopií Light Blue a Cool Water, tedy dvou parfémů, které se Bleu de Chanel EDP ani trochu nepodobají: první je poměrně syntetická citrusová a druhá je nyní mainstreamem, který se může podobat čemukoli. Bleu de Chanel EDP není ani jedno z toho: je to vůně s citrusovým a kořeněným úvodem, lehce pryskyřičným aromatickým srdcem a dřevitým základem, s výraznou dávkou kadidla, které se snaží celkovou strukturu doladit. Nejsou v ní ani zlomyslní jedinci na zadním sedadle vozu Bentley, ani pokorní dojížděči. Přesto má díky melounovému tónu, delšímu trvání a o něco nižší projekci hlubší tón než EDT a je příjemnou vůní, i s ohledem na uznání, kterého se jí dostane od něžného pohlaví. Takže to nechte na Luca Turin Cool Water by Davidoff, protože nehrozí ani vzdálené nebezpečí, že by se zvedla.

Espartaco

Edp verze Bleu je jako jedna z těch milenek, které si s vámi nepřestanou zahrávat, a když uvidí vlčí uši, řeknou vám, že se změní, a zároveň vás na kolenou a s nejlepším úsměvem prosí o další šanci. Podvod.

Nevím, kde jsem četl, že snažit se změnit lidi je jako navonět hovno, nikdy to nefunguje. Tahle vůně by měla nést tuhle legendu.

Edt se mi nikdy nelíbila, předpokládám, že je to kancelářský, každodenní parfém s mizerným výkonem, přišla mi plochá, fádní a s nějakými příšernými, kulhavými, zvadlými tóny grapefruitové svěžesti. Pravda je, že když došlo na mýdlový a temný dryown, líbil se mi, ale zisk mi nepropůjčí, protože trvá příliš dlouho a protože je přírodní, má velmi nízkou výtěžnost.

Před několika týdny jsem dostala několik lahviček edp Bleu, smršťovací proužek s asi patnácti mililitry prezentovanými v echantilonu. A pravda je, že se mi líbila víc než edt, byla stejná, ale bez těch zjevných tónů originálu, které mi připomínaly koš plný špinavého a mokrého prádla, stejný Bleu, nudný, lobotomizovaný, aby byl neškodný, vyrobený tak, aby se zalíbil každému, bílý produkt bez jakéhokoli rizika, ale tentokrát s příjemnou orientální sladkostí, ne cukernatý nebo sladký, dobře udělaný. Dokonce jsem uvažovala, že si ji koupím na denní použití.

Ale bohužel, příteli, za tohle v žádném případě neutratím peníze... nevydrží to ani hodinu. Ráda bych řekla, že je to parfém na kůži, který se vám přizpůsobí, že když to nejméně čekáte, vrátí vám spršku smyslného a sportovního výpotku. Ale není tomu tak. Nosím ji na požádání a nešetřím sprejem, když jdu na večeři, do kina, na skleničku, když jsem doma. Snažila jsem se přijít na to, jestli jsem jenom já měla zhoršený čich. A ne. Tahle takzvaná parfémovaná voda vydrží stejně dlouho jako edt ze Zary. Při jednom z testů jsem na sebe vylila dva flakony, na jeden zátah, spoustu střiků. Po hodině a půl se mi nepodařilo zachytit ani ten nejslabší náznak, že jsem parfém měla na sobě.

Pro mě je řada Blue odrhovačka jako vrchol borovice.

PS. Toto není kritika uživatelů Blue edp, můj dojem je takový a vychází pouze z mé zkušenosti, nepochybuji, že jsou lidé, kterým dlouho vydrží a je bohatá na nuance.

n3otyp3

Poprvé jsem si je oblékl v košili a saku. Chystala jsem se na večeři do oblíbené restaurace s kolegy z práce, takže jsem se oblékla formálněji. Použila jsem vzorek Bleu (EDP), který jsem dostala. Vzpomínám si, jak jsem vyšla z hotelu do restaurace a když jsem na ulici nasála vánek, cítila jsem veškerou noblesu, kterou tento parfém má. Byla jsem na něm závislá. Druhý den jsem si šla koupit 100ml lahvičku. Říkejte mu základní parfém, říkejte mu velmi obecný, říkejte mu komerční... jak chcete. Bleu de Chanel je čistá třída, čistá elegance, čistá zdvořilost... čistá kvalita. Je to můj nejoblíbenější parfém. Tečka.

Gabler

Miloval jsem tě nebezpečně.
Víc než vzduch, který dýchám.
/Charlie Puth - Dangerously/

Kdybych byl muž, nebyl bych generálním ředitelem, neřídil bych drahé auto & nečekal bych na nejúžasnější ženu všech dob. Byl bych umělec, vlastnil bych starý chevrolet, uháněl bych za krásnými dívkami & určitě bych nosil tuhle vůni.
Bleu de Chanel.
Elegantní, ale rebelská.
Svěží, ale hřejivá.
Důsledná, ale bez hranic.
Mužná síla s nádechem něhy.
Je to prostě dokonalá kompozice zelených citronů /šťáva + kůra/, sladkého kadidla, kouřového vetiveru, teplého jantaru, aromatických muškátových oříšků & jemného jasmínu. To je vše. A lepší už to být nemůže.

Ano, jsem dívka & tuto vůni miluji nebezpečně, víc než vzduch, který dýchám.

Juanpasiones

Mohla bych se vrhnout na "hit it to Bleu de chanel" _jako v dětství na rasistickou hru "hit it to the nigger"_ a říct, že je to zjednodušená vůně, to a to, bla bla bla..... ale já se na to necítím, chci být upřímná a vrátit se k jednoduchosti, pokud jde o vyjádření názoru na parfém.
Podívejme se na to: pokud vám parfém dělá dobře, líbí se vám jeho vůně, sklízíte poklony, o kterých se vám u zbytku vaší sbírky dohromady ani nesnilo, proč byste měli komentovat negativní recenzi, proto jsem to nemohla udělat a jednoduše říct, že _jako u většiny parfémů_ bych si přála více vůně a delší trvání. Stojí to draho, já vím, auta BMW také stojí víc než auta VolksWagen.
Souhlasím s tím, že požadovat větší výkon za parfém, který voní tak nádherně, opravdu značky _designer a niche_ nám někdy dávají pocit, že se vezou. Pokud uvážíte, že Chanel žije ze své slávy a nyní nabízí jen průměrné výrobky, říkám vám: nekupujte si je, místo abyste se z nich radovali, budete se cítit ošizeni a místo radosti budete mít vztek. Pokud vás ale cena tolik neovlivňuje a vůně se vám líbí, zkuste ji. Mně osobně tato parfémová verze působí na pleti lépe než EDT a při použití 6 střiků mi sklízí komplimenty minimálně celé dopoledne až do poledne a odtud ji na pleti cítím ještě do pozdního odpoledne. Dávám si na osvěžení ještě 2 střiky a jsem připravena dál si užívat svěží-vzrušující-svůdnou-útulnou vůni až do postele.

Slavkin

Alexej,
budu upřímný,
nečekej na zvláštní příležitost, nečekej na zvláštní okamžik!
Každý den je výjimečný!
Život je příliš krátký na to, abychom na něm šetřili!
Dělej to, co tě baví a co ti přináší radost!

V případě parfému ano, je drahý, ano, musíte si ho dovolit!
Ale pokud můžete, UDĚLEJTE TO!
Přijde den, kdy se objeví nová příležitost!

Pokud jste si pořídili to, co potřebujete a co chcete, využijte to!
Nemyslete na věci, myslete na svou duši, emoce, pocity......
NEŠETŘETE NA NICH!

11.05.2017

arsenal01

Zajímalo by mě, kolik z těchto recenzí bude upraveno poté, co si uvědomili, že je to skvělá vůně (stejně jako EDT), někteří z vás jsou opravdu smutní. Nikoho nezajímá, že vám vůně nenakreslí obrázek... má hezky vonět, ne vás odnést na kouzelnou cestu, kde na vás panny stříkají aventus, zatímco andělíčci kadí nutellu do sklenice.

EPD voní úžasně, na mé kůži vydrží 10+ hodin a bude mi sklízet větší komplimenty než originál.

Fereiro

Pokud porovnáte EDT a EDP, tato nová verze EDP se mi líbí více. Jde o to, že jsou naprosto odlišné v temperamentu. EDT je citelně mladší, ostřejší, živěji se hlásí k ostatním o svém nositeli a celkově je dynamičtější v přistání a otevření. EDP má celkově klidnější a mírumilovnější charakter. Svým způsobem vyzrálejší... Jestliže Bleu EDT vyvolává asociace s energickým, mladým a cílevědomým mužem v elegantním obleku dress code, EDP je něco z kategorie ležérních linií, bližší mokasínům, mokasínám, plátěným kalhotám a sakům atd. Jestliže muž-EDT se musí neustále snažit, pohybovat se a někam běhat, muž-EDP už toho v zásadě hodně dokázal a může si dovolit volnější rozvrh a zábavu. Z kompozičního hlediska spočívají klíčové rozdíly mezi EDT a EDP v důrazu na tóny a fáze úvodu skladby, které mají znít v plénu. Zhruba řečeno, pokud EDT rozezní hlavně úvodní jasné citrusy a ostrý střed, EDP má za hlavní úkol jemně "pozadí" základu, do kterého se průzračný citrusový začátek rychle rozplyne. Navíc, abychom EDP docenili, je třeba její hru analyzovat ve stopě, protože při přiblížení se k flíčku/pastě na kůži se výrazněji projeví popové, ostré jantarově-dřevité podtóny, které už bohužel dělaly neplechu v nejrůznějších jiných "bleu" vůních a dalších vůních z tzv. dřevitě-kořenité skupiny. Shrnu-li, co se mi na EDP líbí: posun důrazu směrem ke sladkému dřevitě-kořenitě-jantarovému základu Bleu s jakousi pudrovou texturou, který se mi nejvíce líbil v EDT, ale musel na mě čekat velmi dlouho, obvykle až do druhého dne, a také zjemnění agresivních citrusů ve složení, které v EDT dokázaly být někdy tak kyselé, že způsobovaly slinění a ke konci dne mě vyčerpávaly. Co se mi nelíbilo v EDP: výskyt popových, tradičních podtónů charakteristických pro levnější značky v některých fázích odhalování, ale nutno podotknout, že kvalita složek je stále vyšší a je cítit. Navíc pokud do skvrny nenarazíte nosem, jsou prakticky neznatelné a v oparu z této řady jsou jednotlivé tóny ještě "vyškubané", tj. je zde hra. Také k EDP stopě jsou drobné výtky, neboť ve srovnání s EDT je citelně kratší a lehčí, i když možná právě v tom, v tomto zasazení závoje, spočívá i celé kouzlo vůně, takže nevýhoda, na první pohled takto vnímaná, se ve skutečnosti může ukázat jako koncepční součást nápadu. Na výdrž jsem zatím nepřišla, protože to chce čas. V této fázi mohu říct, že celkově je přinejmenším dobrá a vydrží den, ale zatím se mi zdá skromnější ve srovnání s EDT. Když si ale vzpomenu, jak se svého času skloňovala EDT, která zprvu jako by vylétla za dvě tři hodiny, a teď žije na polštáři 24 hodin, předpokládám, že stejné zlepšení výkonu by se dalo očekávat i od EDP. Rozeberte si ho, prohlédněte si ho, pozorujte ho. ;) Co se tedy dá o EDP říct - je to určitě kvalitní výrobek, krásný, je v něm cítit otisk kvality a přístupu Chanelu. Pokud dáme stranou předsudky a vezmeme v potaz původní "zemitost a přizpůsobení" konceptu Bleu, ukázalo se, že pokračování EDP není horší a možná je v některých ohledech i lepší. Přinejmenším vynaložených peněz nelitujeme.

UPD: Co se týče výdrže - na mých vlasech ostrý základ Bleu EDP přežil umytí hlavy šamponem a Joop Homme (!). Takže po této stránce je více než v pořádku. Přítomnost parfému uniká nositeli do konce dne, ale je schopen "vykouknout" náhle i o den později.

UPD2: O víkendu se docela vyprchala, k otázce výdrže. Ráno jsem nanesla trochu víc než obvykle, večer už jsem ji chtěla smýt. Takže ta poddajnost je pomyslná, parfém může být občas i trochu ohromující. Manželka, když nastupovala do auta, říkala, že naplnila celou kabinu.

Montblanc
Individuel