Téma: Slevy, akce, výhodné nákupy
O tohle se s vámi musím podělit:
Tuhle rozkošnou krásku jsem teď nejlevněji našla na
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fragrantica Club » Tipy na výběr parfémů pro ženy » Slevy, akce, výhodné nákupy
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
O tohle se s vámi musím podělit:
Tuhle rozkošnou krásku jsem teď nejlevněji našla na
Ambre Sultan tester 50 ml - 1222,-
Je opravdu nutné to tu hned od začátku plevelit spamem? Nedělejme z toho, prosím, druhé (současné) arome..
Pravda, nejspíš je to trochu matoucí. Možná jsem měla téma nazvat Slevy, akce, výhodné nákupy, propagace vlastních webů s affiliate odkazy
Nerozumím. Asi moc složitý pravidla.
Ne, tím to nebude:)
Ale já to zkusím jinak - je to tu nové, čisté.
Bylo by, Romi, prosím možné nechat si svoje kšefty kamkoliv jinam a nesnažit se tu hned rejžovat na těch několika málo lidech, co tu zatím jsou? Kamkoliv jinam, arome je velké široké pole zvorané, web k tomu účelu přímo slouží.
Sem to, prosím, netahejme.
Máš přece rozhled, spoustu znalostí a kontaktů, vždycky jsem Tě měla za chytrou ženu.
Pokud je Fragrantica "místo, kde se můžete jeden od druhého učit a odpočívat ve společnosti svých spřízněných duší", zanechme marketingové snahy k vlastnímu přivýdělku na nic netušících přede dveřmi...
Hm, hm, rozumím.
Takže by to mělo být takto: mám si kupovat za svoje peníze voňavky a vzorky, testovat je, jezdit po světě za svoje, trávit hodiny studiem materiálů nakoupených za vlastní peníze. A pak mám přijít a zadarmo podporovat cizí komerční projekt (protože Fragrantica není nějaká neziskovka, že ne? To je prostě něčí "kšeft") tím, že tady budu trávit další hodiny a zadarmo rozjíždět diskuse.
Taky můžu zadarmo trávit hodiny tím, že budu hledat slevy a dát si práci s tím, že je sem budu kopírovat, aby z toho měli prospěch zdejší čtenáři, ale tu práci pro ně smím odvádět jen zadarmo (aha???).
Hm.
Takhle ten kapitalismus nevybudujeme.
Fragranticu jsem nikdy nepovažovala za konkurenci. Já mám obsah a kvalitu, kterou vy nikdy mít nebudete a naopak. Rozhodně si čtenáře nekrademe, nikdy jsem neměla problém sem posílat lidi z blogu. Mohlo to výborně fungovat v symbióze, mohli jsme se podpořit. Ale symbióza znamená, že obě strany musejí mít prospěch a nesmí se zneužívat.
Tak já asi spíš budu věnovat svůj čas zase čtení knížek.
A proč by to, proboha, měl ježdění po světě, voňavky a vůbec Tvůj koníček dotovat někdo, o tom ani netuší a je mu to v podstatě utajeno?
Před pár lety byla v blogosféře taková kauza, kdy se řešilo, že by čtenář měl vědět, že recenze je v podstatě placená (blogerka dostala něco zdarma). Byla kolem toho hromada řečí o etice, o té internetové zvlášť. Všichni (kdo zrovna neměli tolik másla na hlavě, že přes něj neviděli) se shodovali v tom, že oznámit to viditelně, a ne jen někde hluboko zahrabané na jednom místě blogu, je jen a jen fér.
Možná Tě to překvapí, ale ne všechno funguje jen na peníze. Já třeba teď dokončuji výstavu, do které jsem investovala obrovskou hromadu času a vlastních peněz. Čas, který jsem s tím strávila doma, v podstatě stovky hodin, mi nikdo nezaplatí, stejně tak do toho dávám materiál a vůně, které jsem koupila za své. Je to můj koníček, baví mě to a mám radost z toho, že to lidi bude těšit a že třeba osvětlím pár bludů a nejasností z těch mnoha, které ohledně parfémů kolují.
Stejně tak fungovalo staré arome, kde lidé měli radost, že díky nim někdo koupí něco výhodněji nebo sežene dlouho oplakávaného, už běžně nedostupného parfémového miláčka. Recenze se psaly pro radost, stejně tak se radilo pro dobrý pocit a ne pro kšeft a touhu z toho vyrejžovat co nejvíc (výjimky se samozřejmě občas našly). A představ si, většina si opravdu dávala tu práci, hledali a kopírovali - zadarmo. Právě proto to bylo tak fajn, protože to z těch stránek bylo cítit - vřelé, lidské, nezáludné teplo a ne milé dámy, podívejte se, jak jsem hodná a co tu pro vás mám, kšeft.
Nové arome šlo do kopru mimo jiné kvůli podobnému pojetí "kapitalismu".
Nikdo Ti přece nedrží pistoli hlavy, abys podporovala (zdarma, ježkovy zraky!) cizí projekt. Podporuj si svůj, a klidně i neeticky, pokud Ti samy vůně a ježdění po světě nejsou dostatečnou odměnou samy o sobě a máš pocit, že ostatní Ti musí za Tvou snahu a velkorysost platit.
Ale ne tady, prosím.
Pokud to bereš tak, jak to bereš, zůstat u čtení knížek se jeví jako výborný nápad.
Ono to ale není žádné vyhazování. To byla prosba. A čtení knížek ses chtěla věnovat Ty, nebo ne?
Je fakt, že o výdělcích z odkazů je na blogu psáno. Na jednom místě na konci předlouhého článku. Ale třeba na arome nebo tady, když už jsme u toho, ani zmínčička. Bylo by fér to zmínit a nechat na každém, ať rozhodne.
To je celé.
Rozhodně nenastavuji pravidla. Ale byla bych moc nerada, kdyby se to tu hned zaplevelilo, jak Ty píšeš, "kapitalismem".
Proč se vůbec tak rozčiluješ? Nešlo by to prostě bez protlačování vlastních přivýdělků za každou cenu?
Krásný večer, dámy,
Prosím, nehádejte se. Nechci, aby na české Fragrantice byla nějaká nenávist. Chci, aby na toto místo lidé chodili rádi, aby diskutovali o parfémech, vůních a věcech kolem nich, žádné hádky. Nerada bych některá témata mazala 😌.
chimaera napsal:Ono to ale není žádné vyhazování. To byla prosba. A čtení knížek ses chtěla věnovat Ty, nebo ne?
Je fakt, že o výdělcích z odkazů je na blogu psáno. Na jednom místě na konci předlouhého článku. Ale třeba na arome nebo tady, když už jsme u toho, ani zmínčička. Bylo by fér to zmínit a nechat na každém, ať rozhodne.
To je celé.
Rozhodně nenastavuji pravidla. Ale byla bych moc nerada, kdyby se to tu hned zaplevelilo, jak Ty píšeš, "kapitalismem".
Proč se vůbec tak rozčiluješ? Nešlo by to prostě bez protlačování vlastních přivýdělků za každou cenu?Proč se rozčiluju: protože mne obviňuješ a nemíníš se omluvit. Na konci každého článku, kde je reklama anebo je produkt darovaný (což je asi 1% ze všech recenzí) je to označené přesně podle zákona + ještě navíc.
Nebo máš problém to třeba tady najít?https://frangipani.cz/recenze-lancome-absolue/
Ne, nešlo by to bez reklamy - a ty chodíš do práce bez výplaty? Jsem si celkem jistá, že ne. A není ti to blbý?
Romi, to byl jen příklad etiky, s blogerkami. V Tvém případě mluvím o affiliate odkazech.
Ano, za práci mám plat. Není mi to blbý. Kdybych ovšem chtěla, aby mi na výplatu, nebo dokonce na koníčky, přispívali kolemjdoucí a ještě bych to vydávala za snahu pomoci, už by mi to blbý bylo.
Myslím, že už jsme to tady rozebraly dostatečně, nechala bych na každém, ať si udělá vlastní názor sám.
Popojedem:
Na parfem-klik mají za dobré ceny značku 100BON:
Spíš netip - na elninu a jeho klonech ukončili prodej testerů. Škoda..
Pokud máte rády (rádi?) úchvatně zelenou eponymní Jean Louis Scherrer, tady je za lidovou cenu 140,- Kč tělové mléko k vrstvení:
Mohla by být zajímavá i pro vrstvení s jinými vůněmi tohoto typu.
Spíš netip - na elninu a jeho klonech ukončili prodej testerů. Škoda..
velká škoda
Vítej, Magnoličko:)
Na parfumcity (narozdíl od elnino a klonů kosmetika-zdravi, europarfemy) se ještě testery nenápadně drží - a dokonce doskladňují, vůně i kosmetiku. Otázka je, jak dlouho to vydrží...
Na profi-parfums naskladňovali a některé z věcí jsou (nyní stále ještě) za dobrou cenu.
Od Keiko Meicheri - Genies du bois v nové 100 ml lahvi za 2159,-? Hned bych ji přihodila do košíku, kdybych neměla ještě půl starší lahve (a Feminite du Bois).
Dobré ceny bohužel u pp trvají jen chvilku, mají neblahý zvyk při zájmu skokově zdražovat:(
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fragrantica Club » Tipy na výběr parfémů pro ženy » Slevy, akce, výhodné nákupy
Fragrantica in your language:
| English | Deutsch | Español | Français | Italiano | Русский | Polski | Português | Ελληνικά | 汉语 | Nederlands | Srpski | Română | العربية | Українська | Монгол | עברית |
Autorská práva © 2006-2025 Magazín parfémů Fragrantica.com - Všechna práva vyhrazena - bez předchozího písemného souhlasu nic nekopírujte. Přečtěte si prosím podmínky služby a zásady ochrany osobních údajů.
Fragrantica® Inc, Spojené státy