Fleur de Peau Eau de Parfum Diptyque pro ženy a muže

aldehydické
jemně pikantní
svěží
zemitý

Fleur de Peau Eau de Parfum podle Diptyque je Floral Aldehyde vůně pro ženy a muže. Fleur de Peau Eau de Parfum byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je Olivier Pescheux. Vrchní tóny jsou Aldehydy, Růžový pepř, Andělika a Bergamot; střední tóny jsouKosatec a Turecká růže ; základní tóny jsou Pižmo, Ambrette (přírodní pižmo), Mrkev, Ambra, Santalové dřevo, Kůže a Jantarové dřevo.

Aldehydy

Vzpomínka na oblíbené vůně od Oliviera Pescheuxe

od Igor Masyukov, Elena Prokofeva, Sergey Borisov

07/18/23 06:54

Olga_999

Byla jsem v nákupním centru, čekala jsem na manžela u šatny a tlačila kočárek..... Najednou jsem ucítila úžasný plivanec, prostě neskutečné! Snažila jsem se najít zdroj, kolem šel mladý muž..... Pokračuji v chůzi, znovu prošel kolem a znovu jsem se lačně nadechla.
opeřenec za ním)))) Jdeme k pokladně, on odchází od pokladny a já za ním běžím s kočárkem a lámanou angličtinou se ptám, co to má na sobě za vůni?????!!!!!!. Tak jsem se seznámila s tímto úžasným parfémem.

Cherry

Je krásná, velmi krásná.
Čistá, mýdlová a vodová, jak se říká.
Neví, že je tak krásná.
Nedělá nic pro to, aby zvýraznila harmonické rysy svého obličeje nebo rozcuchané vlny svých dlouhých vlasů.
Stojí tam na lavičce v odlehlém koutě parku a čte si.

Nesměle se k ní přiblíží. Rád by se jí zeptal na jméno, rád by slyšel, jak zní její hlas.
Jakmile se chystá zformulovat svou otázku, vzhlédne a na okamžik do něj vloží pár křišťálově modrých očí.
Spěšně se zvedne a odchází.
Jemný poryv větru jí pohne vlasy a jako dárek přinese jemnou vůni jeho kůže. Jak je to krásné... Jak sladká...

Musel ji vyděsit.

Stál tam jako zkamenělý.

Zamiloval se do cizí ženy, se slonovinovou pletí, křišťálově krásnýma očima, okouzlující vůní.

Fleur de Peau je
Albachiara
jak ji vypráví Vasco Rossi.

Parfaddicted

Byl jsem zrovna ztracený... když jsem v mlze kolemjdoucích lidí uslyšel ten zázrak od neznámé dívky. Jako by uprostřed všeho střídavého a věčného životního shonu, dynamiky, barevných vůní, které vás srážejí z nohou, bylo jako závan vzduchu, když se mi v hlavě vynoří myšlenka "zastav se na chvíli, jsi krásná", zahalil mě jako hedvábný neviditelný závoj... což je v mém chápání nekonečná něha. Když to shrnu na vůni, je to případ, kdy jsem se nesnažila tóny nějak zachytit, rozložit je na akordy a složky, protože to není potřeba. Tak jemnou, delikátní, usebranou a beztížnou, ale zároveň stále výraznou stopu jsem nejen zachytila, ale snažila se ji lačně vdechnout naplno, aby mi neunikla ani kapka.
Uvědomuji si, že moje recenze je jako voda v seminární práci, všechno kolem a žádné konkrétní vyznění, ale přesto je fér poznamenat, že u parfému je (pro mě) důležitější efekt vnímání a ponoření se do jiné dimenze než nějaké výpočty o tónech a jiné spekulace, a Diptique Fleur de Peau mi tuto možnost poskytl.

MellyHelly

Mohl jsem to opatrně vyzkoušet. Byla jsem na ni docela zvědavá, zejména proto, že obsahuje pižmové tóny rostlinného původu, které mě momentálně přitahují. Nic nového, ale něco, co se znovu objevuje jako trend, zdá se mi.
Je dobrá, opravdu dobrá, hned i později ve vývoji. Je to vůně, která vám dá pocit, že jste na svém místě, elegantní, ale ne vzbuzující respekt.
Čistá, rafinovaná a naprosto moderní.
Název připomíná pižmové představy. Ve skutečnosti to není pravé pižmo, ani lehké, ani těžké.
Mně připadá jako molekulární tenzid, podobně jako Iso-E-Super a Ambroxan, jakýsi Escentric 02, ale obohacený o velmi jemné a rafinované sladké ovocné tóny, které jsou patrnější, jak se vyvíjí.
Tóny, které se nedostaly k mému nosu: hodně!
Nejméně polovina z těch uvedených.
Aldehydy, bergamot, růže, kosatec, mrkvové semínko (a to mě těší), santalové dřevo, kůže a jantar typicky orientálního akordového typu... mému nosu prostě nedocházejí, kromě toho, že základní tóny uvedené v pyramidě jsou reprodukovatelné právě látkami molekulárního typu, a to v té nejdezinfikovanější a nejméně organické podobě.
I zde bych mohl říci, že alespoň v mém případě jsou tyto molekuly velmi patrné. Cítím je. Tolik k molekulární anosmii! Kromě Javanolu ho necítím, a pokud ano, tak je cítit jako grapefruit, jako Molekula 04 :-|.
Myslím, že je to parfém, který jakkoli se tváří nevinně a čistě, možná je třeba před koupí osobně vyzkoušet.
Mezi chemií a různými nosy by se výsledky mohly dost lišit.
Že by v něm byly i různé a třeba i přírodní tóny? To nejsem schopen posoudit, ale mohu říci, že ve srovnání s holou molekulou to není nudné.
Ještě něco málo. Trošku. Je to docela půvabné. Možná je to směs chemie a přírody.
Chybí tomu krev a aréna, země a žár, ale možná je to právě ono.
Vývoj je mírný, ale trvání na kůži je extrémní.
Vydrží 10 hodin klidně na výkon, s mezidobím sprchy (nevonné mýdlo) a v tu chvíli zůstává jako lehké bílé pižmo, voní dobře, připomíná ty syntetické difuzní, ale je mnohem půvabnější, není ostrá a není živočišná. Měkká střední cesta.
Cítím anděliku a snad i semínka ambrette, poněkud překrytá zbytkem.
V této Fleur de Peau nenacházím žádné čichové propady v tom smyslu, že ji cítím nepřetržitě z ruky a pokaždé, když k ní přičichnu zblízka nebo z malé vzdálenosti a aniž bych se o to snažila. Drží se i na oblečení.
Možná na mě nemá moc siláž. Ne víc než 30 cm. Prostě vůně lidské kůže. Ne nutně vůně lidské kůže, ale stačí to.
Dobrá práce napodobit přírodu.
Samozřejmě, pokud se vám líbí, 140 eur, které stojí 75ml lahvička, je alespoň vynaloženo na vůni, která funguje dobře, pokud jde o dobu trvání.
Vyplatí se to? Podle mého názoru ne. Já vím, jsem trochu lapidární, zvlášť když je to vůně, která se mi líbí a která mi dělá docela dobře a kterou bych si snad i koupila, ale ta cena je přemrštěná.

@mlleghoul

Moc děkuji za tak krásnou, sugestivní recenzi; sám bych to lépe nepopsal! Ještě jsem se chtěla přidat k vaší interpretaci názvu tohoto parfému, který je podle mě slovní hříčkou. Máte pravdu, že "fleur de peau" znamená "květ kůže", ale ve francouzštině existuje ještě jeden výraz, "à fleur de peau", což zhruba znamená "na povrchu kůže", velmi lehce" nebo "citlivě", například "Les emotions à fleur de peau" by se dalo přeložit jako "emoce tekoucí vysoko". To vypovídá o vašem postřehu o kontrastu mezi chladnými mýdlově zelenými květinami a teplým pižmem, o šimrání tepla za chladným chvěním pohlazení, o něčem lehkém, ale s přítomností. Jen jsem to chtěla nadhodit pro ostatní zvědavce na tuto krásnou vůni :).

mlleghoul

Myslela jsem, že peau je francouzsky hruška, a protože nemám ráda ovocné vůně, překvapilo mě, jak moc se mi líbí... ale hruška je poire a peau je vlastně kůže, takže tento parfém se překládá jako Skin Flowers a teď už chápu, proč se mi líbí. Vznikla jako pocta Psyche a Erosovi z klasické mytologie a je to milostný příběh se srdcem z pižma. Zpočátku lehká a travnatá vůně mléčně mýdlových zelených květin prudce klesá na teplotě a kupodivu právě v této chladné fázi se objevuje pižmo, jako byste líbali zápěstí přízraku. Je to parfém, který je děsivě bezkrevný, a přestože nehoří vášní, vyzařuje z něj pocit zamračeného zmatení, tak jak na vás může působit hluboce stravující milostný vztah. Vykouzlí nešťastné milence v romantickém tajemství v podání Sarah Watersové, nesmělé guvernantky ze skromných poměrů a chladně krásné paní panství, kteří si na lůžku z kosatců vyznávají tajnou lásku a ukáže se, že jeden z nich byl celou dobu duch.

ManfrediGaetano14

Fleur de Peau. Obecně nemám ráda vůně "s vůní kůže". Juliette has a gun mě nechala docela bezradnou s Not a Perfume, a předtím Annick Menardo s Peu d'Allieurs, tou, která voní po polovegetačním bílém pižmu, pro ty, kdo ji neznají. Fleur de Peau je tedy výjimkou. Při kontaktu s pokožkou působí stejným dojmem jako mýdlo, ale je v ní i staronový květinový a lehce mastkový aspekt, kvůli kterému ji miluji. Doba trvání je v normě, zatímco projekce je extrémně lehká. Je to neškodná vůně. Mohl by ji nosit každý, ať už se jedná o jakoukoli příležitost. Je tedy velmi univerzální. Mimochodem, dodává příjemný pocit čistoty, takový, jaký máte po dlouhé relaxační koupeli nebo sprše. Opakuji: obecně tyto parfémy nesnáším, ale Dyptique vždycky dokáže, abych si zamilovala to, co nesnáším. Pro ty, kteří vždycky dělají dobré parfémy, existuje kruh v pekle.....

Maryrosewood

Moje pudrové pižmové šílenství . Perfektní. Trvalá. Fantastická. Zřejmě nastal čas, aby se mé dvanáctileté parfémové "já" změnilo. Díky poradkyni, která mi přihodila vzorek, jsem si druhý den běžela pro lahvičku. Jsem nadšená ! Vyzkoušejte ! 😍😍😍😍 jemný Oblak aldehydů , semiše , pepře , kosatce a růže . Takový jemný , zahalující Cloud . Krémový , pečující a pomádový nádech , odvážný nádech super péče a čistoty . Kdyby měl tento parfém barvu , byla by to jemná šeříková .

MonicaPeonia

Tuto vůni jsem si zamilovala na první přivonění. Objevila jsem ji na letišti, ale rozhodla jsem se, že počkám a uvidím, jaký z ní budu mít pocit druhý den. Tato vůně je jemně majetnická, připomíná mi čerstvě posekanou trávu a první vůni nově otevřené knihy, když si ji ráno vezmu na sebe. Když ji nosím přes den, dodává mi sebedůvěru a pocit celistvosti, a když se jí nastříkám večer, mám pocit, že se chystá něco dobrého.

Můj kocour nesnáší parfémy a tohle je jediná vůně, která mu nevadí. Mám pocit, že aldehydy a kosatec stimulují činnost mého mozku a zvyšují vylučování serotoninu, protože kdykoli si ji nastříkám, cítím se lépe. Vždycky mě nadchne, když najdu kus oblečení, který jsem dlouho neměla na sobě, a najdu na něm Fleur De Peau - je to jako dívat se na velmi starou fotografii, na které znáte lidi, ale cítíte se mysticky a zaujatě dobou, ve které žili.

Vnější obal mohl být nápaditější a při sundávání kovové známky se krabička poškodí, ale co, nic není dokonalé, takže 9,5/10