Hodnocení parfému 4.20 z 5 s 383 hlasy
Esencia Elixir podle Loewe je vůně pro muže. Esencia Elixir byl/a uveden/a v roce 2023. "Nosem" za touto vůní je Núria Cruelles Borrull.

Neo777
No, pravda: respektuji všechny kolegy a jejich vkus, ale NELÍBÍ SE MI TO. Mimořádně únavné, jak říká jeden kolega. Výbušný, ale hrubým způsobem; není v něm žádná jemnost ani rafinovanost; není v něm žádná variace ani etapy. Celé je to od začátku do konce ohromující odvar bylin a kouře. Připadá mi to jako naprostý nesmysl za cenu uměleckého díla. Dávám tisíckrát přednost Esencia EDP. Tahle ani zadarmo.

Eucalipto
Loewe má nyní ve svých výlohách parfém, který napodobuje nejúspěšnější niche parfém Aventus, a další, který dělá totéž s jednou z nejlepších interpretací této chypre-ovocné DNA, Hacivat.
Podobnost s jedním i s druhým je zřejmá, počínaje kyselou, citrusovější a ostřejší vrchní nótou a konče zemitým sušením, které neztrácí počáteční citrusový jas, jen je mírně nasládlé a stává se poněkud ambrovým.
Stejně jako u původního vydání, uvedené poznámky nevystihují její vůni, jsou řídké a neúplné, je zde toho mnohem více.
Dubový mech je stejně patrný jako grapefruit a ananas má stejnou přítomnost jako verze EDP.
Provedení je podobné jako u dřívějších verzí původní EDP, je plynule vnímatelné, aniž by bylo přeplácané.
Je to elegantní parfém, ne nutně vyzrálejší, ale seriózní, rozpoznatelná a dobře dosažená vůně, která je podobná stávajícím a originálnějším parfémům, což napovídá, že Loewe přestal před časem tahat za kratší konec provazu, aby se mohl vyrovnat ostatním s větším štěstím v jejich původních uvedeních na trh.
Lze ji doporučit, ale za její cenu bych původní EDP neměnila, Esencia je stále řadou parfémů, která má na můj osobní vkus nejlepší vůni z celého domu, ale je třeba být spravedlivý a vědět, že její DNA je impostado.
Všestranný a příjemný parfém s vyzrálejším střihem než verze EDP, všestranný, protože je svěží, ale zároveň zemitý s jistou temnotou, a jehož jediným kamenem úrazu, pokud vám je příjemný, je bezpochyby vysoká cena, která se zřejmě pojí s příjmením "Elixír".

alanwake
Koupil jsem si ji při jejím původním vydání a mohu s jistotou říct, že je to víceméně elegantní kříženec Aventusu a Sauvage Elixir. V podstatě remix parfémové vody Esencia, i když tmavší, hustší a zelenější. Trochu mi připomíná Aventus Absolu. Esencia Elixir má ale opravdu ostrý šafránový akord, který nemám ráda (v parfumerii), takže jsem ji nakonec prodala. Poznámka pyramida je neúplná a měla by obsahovat bergamot, grapefruit, kůži, kašmírové dřevo a šafrán. Přesto kvalitní vůně.