Velvet Tonka podle BDK Parfums je Floral vůně pro ženy a muže. Velvet Tonka byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Alexandra Carlin. Vrchní tóny jsou Mandle a Pomerančový květ; střední tóny jsouTabák a Růžový olej ; základní tóny jsou Fazole tonka, Bourbonská vanilka, Jantarové dřevo a Amyris.

BDK Parfums zkoumá temnou stranu vanilkového lusku s Vanille Caviar
od Sophie Normand

Taurien
Ze všech parfémů BDK, které jsem zatím vyzkoušela, se mi tento Velvet Tonka líbil asi nejméně.
Hlavní tón tohoto parfému je podle mého nosu mandlový. Je to mandle, kterou doprovází vanilka a kořeněný nádech tonky. Ostatní tóny nejsou nijak zvlášť výrazné. Je to hřejivá směs a pro ty, kteří ji mají rádi, je to pravděpodobně útulná zimní vůně.
Dvě velké nevýhody této kompozice vidím v mém případě v tom, že na mé kůži je mandlový tón velmi hořký a že i pro někoho, kdo má tento tón rád, mi přijde nepříliš dlouhotrvající.
Na mé pleti má sice mírnou stopu, ale vydrží jen asi 4 hodiny.
Přestože parfémy BDK považuji za opravdu zajímavé a podle mého názoru mají dobrou kvalitu, Velvet Tonka nebyla pro mě.
Vůně 5/10
Výdrž 4/10
Hvězdná 6,5/10
Kvalita/cena 3/10
Všestrannost 6/10
Balení 7/10
Koupil bych si znovu? Nekoupil jsem si ji

Cherry
Mandlová pasta a mastek.
Parfém, který něžně spočívá na jemné pokožce andělských dívek.
Nesmělé úsměvy, jemné vlny tančící a oživující husté lesklé vlasy.
Dlouhé zužující se prsty, které se sápou po klávesách klavíru.
Šustění hedvábných sukní, cinkání čajových lžiček.
Sametová tonka šeptá slova medu, hladí smysly svou jemnou sladkostí, představuje svou přítomnost mašlí.
Je to retro vůně se zářivým půvabem.
Její přivonění přichází téměř přirozeně, aby napravilo držení zad, udalo tón.
Vypráví o oné spontánní třídě žen čtyřicátých let.
Vůně tak příjemná a tak jednoduchá, přesto dokáže působit mimořádným šarmem.
Ačkoli obecně nemám ráda mastek a mandlové vůně, tato Velvet tonka mě nečekaně přesvědčila.
Bdk nevynechává ani jeden tón!

Giuliamoony
Sladké, kulaté a sofistikované. Může se líbit těm, kterým se líbí Hypnotic Poison, ale mně připadá méně ovocná a více pudrová, pocit mám, když je přítomna tonka fazole a mandle. Vydrží dlouho a člověk se ji snaží cítit pořád: zasáhne, přitáhne. Ohromuje mě, také mi připadá velmi svůdná. Doporučuji ji vyzkoušet!

Cooldrink
UPD: Nosím ji už měsíc a mohu říct, že její nejpříjemnější, mandlový, jemný zvuk se projeví za větrného, mírně zataženého dne, kdy není horko. Stává se hřejivou, zakulacenou, sladkou, jako jemná, vznášející se lahoda. Zatím mám 10 ml, ale tímto tempem si budu muset pořídit plnou velikost. V horkém počasí se vůbec neokouká, sedí těžce blízko těla. Teplo mu v tuto dobu rozhodně nesvědčí. Opět jsem se přesvědčila, že vůně je nádherná.
Jemná mandlová vanilka, sladká, řekla bych až gurmánská. Ze začátku je sice hořká, ale pak se zjemní. Z nějakého důvodu tu mám i nádech lískových oříšků. Celkově velmi čistá a připomínající mi něco z mého bezstarostného mládí. Hned jsem si vzpomněl na Nový rok, svátek. Vůně jako celek naladí na dobrou náladu a pokračování večera a tabákový nádech tak útulně položí na celou kompozici. Nepochybně krásná a lehce vulgární, ale ne kritická. Stopa a výdrž nejsou špatné, cca 5 hodin. V suchém zbytku příjemná vanilka. Lahvičku si vezmu s sebou. Vybočuje, řekl bych, z celkové masy honosných a kancelářských příchutí. Není standardní, příjemně překvapila.

Leoscorpio
Měla na sobě značkový vzorník. Vůně je velmi příjemná. Na začátku je jasná, hořká až kyanidově mandlová. Po hodině začíná měknout a sládnout, mění se v mandlově-vanilkový obláček, který postupně během 4-5 hodin ustupuje. Není slyšet venku v mrazivých podmínkách, potřebuje teplo alespoň 15ti stupňů Celsia. Myslím, že lépe bude znít na jaře, blíže ke květnu. Ale velkou stopu od něj nečekejte. Po pár hodinách aplikace ho musím zoufale chytat nosem, abych ho cítil. Celkově dobrá intelektuálka na téma gurmánské mandle bez přílišné sladkosti.

csaavfer
Tento parfém je lahodná gurmánská vůně; není extrémně sladká, není super hutná ani úplně zimní... ale pro mě spíše čistá a snesitelná, s balzamickým nádechem.
Ve svrchním tónu vnímám hlavně mandle s vanilkou, doprovázené květinovými tóny, které zkrášlují gurmánské tóny a dodávají mu svěžest a spíše dlouhotrvající pocit. Když začne zasychat, objeví se velký protagonista, velmi dobře vytvořená krémová a sladká fazole tonka. Tabák není na mé pokožce příliš patrný. Celkově bych řekla, že mi připomíná marcipánovou sladkost, a proto je to parfém, který ve mně vyvolává super vánoční atmosféru.
Jako gurmánská s čistou (nikoli mýdlovou) pointou mi přijde velmi univerzální. Dá se snadno nosit přes den i na noc. Perfektní na každý den, ale stále dostatečně výjimečná na nošení při zvláštních příležitostech. A možná se hodí spíše na podzim/zimu - jak jsem řekla, myslím, že na Vánoce je ideální - ale pokud venku není příliš teplo, myslím, že by se dala bez problémů nosit také.
Unisex, přiklánějící se k ženské straně.
Velmi dobrý výkon, s mírnou projekcí a výdrží cca 8 hodin.
Z parfémů BDK může trochu připomínat "Rouge Smoking". Aniž by si byly opravdu podobné, mají stejnou atmosféru... takže si myslím, že pokud se vám líbí jedna, bude se vám pravděpodobně líbit i druhá. A obecně, pokud máte rádi gurmánské parfémy, myslím, že je to velmi dobrá volba.

Ridiy
Krásná mandlová chuť s trochou hořkosti v prášku. Prášek je takový tlumený - textura je opravdu jako manšestr. V ušlechtilé vanilkové stopě a v obláčku kolem se ozývá lehký akord podobný tabáku, a celá tato nádhera se mihotá, pak ustupuje, pak náhle vyvstává, aniž by spadla do vyloženě gurmánské nálady. Tonka je tu téměř nesladká, to je ten háček, a celý orchestr hraje tak soudržně, tak sebevědomě, že mám z náhodného setkání s vůní (nákup naslepo z letošního seznamu novinek) velkou radost a chystám se ji nosit celou zimu.

Nutmeg & Almond
Velvet Tonka způsobila manželské neshody. Nastříkala jsem si vzorek na pleť a nebyla jsem nadšená. Nedokážu říct, čím to je, ale vůně má stahující dřevitě-květinový nádech, který na mě nefunguje.
Byla jsem připravená zařadit tuto vůni do kategorie "není pro mě", když se manžel vrátil domů po celodenní nepřítomnosti. Objal mě a po přivonění k mému krku se mu rozzářily oči. Zřejmě je to teď jeden z jeho nejoblíbenějších parfémů na mně.
Manžel chce, abych si pořídila plnou lahvičku. Nechci plýtvat rozpočtem na parfémy na něco, co nemám ráda. On si myslí, že to za ty peníze stojí. Já si myslím, že je blázen. Manžel byl informován, že pokud na mně bude chtít v budoucnu cítit Velvet Tonka, bude mi muset darovat lahvičku. Řekla jsem mu, že ji budu nosit do postele a nikam jinam.
Upozorňuji, že Velvet Tonka je polarizující.
Aktualizace: Udělali jsme kompromis a koupili si cestovní sprej. Velvet Tonka je teď jednou z mých vůní před spaním.

giakerr
Tuto vůni si rozhodně zamilujete, nebo ji budete nenávidět. Nevím, jestli je to způsobeno rozdílným vnímáním vůní a citlivostí, nebo jen osobními preferencemi. Ale tady je můj názor, jako někoho, kdo je velkým milovníkem mandlí a tonky.
Zjistila jsem, že mnoho novějších vůní je těžkých na aromatické chemikálie - ISO E super, ambroxan, hedion atd. a tato je jednou z těchto vůní. Stahující, hořká, štiplavá! Pokud však někdy necháte dekantát několik týdnů odpočívat, ta chemická vůně se zklidní. Po dobrém odpočinku konečně cítím slabou reminiscenci na Kenzo Amour, ale s umocněným pudrem. Jakože velmi velmi prašná, abrazivní a zdaleka ne tak sladká. Cítím také jakousi mýdlovou tonku, která mi připomíná Joop! Le Bain. Bohužel ten chemický tón stále přetrvává a je ho příliš mnoho na to, abych ho přehlédla. Strašně moc jsem si ji chtěla zamilovat, ale nemůžu ji doporučit.
Pokud máte rádi mandlové vůně, podívejte se na srovnání "připomíná mi" výše. Existuje mnoho lepších vůní, většinou za mnohem lepší cenu. Pokud potřebujete vyzkoušet tuto, určitě ji nejdříve ochutnejte.

nativelocal
Ve všech recenzích byla tato vůně označována za lahodnou, krémovou gurmánskou vůni, a tak jsem se s nadšením vydala pro vzorek, protože miluji gurmánské vůně a tóny této vůně se mi zdály být přesně podle mého gusta. Prostě jsem věděla, že se mi bude líbit, ale stejně jsem pro jistotu ochutnala všechno, co jsem mohla. Ještě nikdy v životě jsem nebyla tak vděčná za to, že jsem si dala přednost vzorkování. Mému nosu to voní jako těsto mandlového dezertu bez cukru, které bylo posypáno dětským pudrem a vloženo do čerstvé pleny.
Nemusím snad ani říkat, že se mi z toho zvedá žaludek. Také voní prakticky stejně jako Dragees od Reminiscence, který mi zvedl žaludek úplně stejně. Nevím, jestli by to pro mě bylo lepší, kdyby to skutečně mělo nějakou znatelnou sladkost, ale její nedostatek této vůni rozhodně nepomohl.
Chápu, že sdílí tóny tonky a mandlí s několika vůněmi, jako je Hypnotic Poison, Feve Delicieuse a Italica, ale nechápu, jak někdo může dělat srovnání jen kvůli tomu.
Tato vůně je pro mě naprostá zrůdnost, ale zdá se, že je spousta lidí, kterým se líbí, takže si určitě pořiďte vzorek a uvidíte, jaký z ní budete mít pocit. Můžu vám ale stoprocentně říct, že pokud jste na tom podobně jako já a nesnášíte Dragees od Reminscence, s Velvet Tonka se vůbec neobtěžujte, protože jak už jsem zmínila, voní téměř identicky.