MicroPerfumes.com 1 product for 4.97 USD
Jomashop.com 2 items for 99.99 - 229.99 USD
Byredo 2 items for 165.00 - 240.00 EUR
Maxaroma 2 items for 185.00 - 225.00 USD
FragranceX.com 1 product for 254.99 USD
Bal d'Afrique podle Byredo je Orientální Woody vůně pro ženy a muže. Bal d'Afrique byl/a uveden/a v roce 2009. "Nosem" za touto vůní je Jérôme Epinette. Vrchní tóny jsou Citron amalfi , Aksamitník, Bergamot, Černý rybíz a Květ afrického pomeranče; střední tóny jsouFialka, Brambořík a Jasmín ; základní tóny jsou Vetiver, Pižmo, Jantar (ambra) a Virginský cedr.

Cherry
Jak nádherné Bal d'Afrique!
Je to jedna z mála vůní Byredo, která mi opravdu ukradla srdce.
Mám ji velmi ráda z několika důvodů, především kvůli živému ztvárnění scenérie, z níž vychází: vypráví o pestré, radostné Africe, bohaté na tradice a tance s ohromujícím rytmem.
Nevypráví o špinavé, podvyživené, vykořisťované a opuštěné Africe. Protože ano, ta existuje, ale v našich představách mylně představuje celek země, takže si (i díky špatně prozkoumaným informacím) přirozeně myslíme, že v těchto končinách není žádná radost, žádné štěstí.
Tak tomu ale vůbec není.
Bal d'Afrique má tvář Angelly Summer Namubiru, mladé a velmi inteligentní ženy z Ugandy, ředitelky a spoluzakladatelky společnosti Blacare. Ta prostřednictvím cíleného využívání sociálních platforem ukazuje světu, kolik krásy se v její zemi skrývá a že její lidé odtud nemají v úmyslu odejít.
Tento parfém se svěžím úvodem, štiplavou vůní dřeva pohlazenou květinami a jemným lůžkem sladkosti, které ho uzavírá, ji plně reprezentuje.
Nenechte se mýlit a nepovažujte ji za banální.
Potřebuje čas, aby explodovala a ukázala své barvy. Překvapí vás, jakmile se z otvoru směrem k srdci vytratí.
Mimochodem, ačkoli jde o zdánlivě jednoduchou kompozici, má v sobě nepřehlédnutelnou jedinečnost.
Je jemná i ve svých jasných barvách, takže je vhodná pro dynamické použití.
Mám pocit, že v tomto případě je třeba jí věnovat i hudební skladbu.
Protože tahle mi sedí jako ulitá.
"African Queen" - Dj Paparazzi
Moderní verze kmenových rytmů, uvolňující a pohlcující. Ideální pro Angelu.
Perfektní pro zapaření Bal d'Afrique před odchodem ven.

Mojave
Jaká bomba parfém, jak je krásný a zvláštní, ale jak drahý....
Poprvé jsem se s ním setkala ve verzi krému na ruce, zaujal mě. V krému byla velmi jedlá, voněla po másle, popcornu, grilovaném croissantu? Smíchaná s tříhodinovou sprchou v hotelu Four Seasons. Ve formátu parfému ano, to je jiný příběh. Pořád má to jedlé kouzlo, ale je čistší, ostřejší, s nádechem rašplí, někdy cukrová, někdy pudrová... mění se podle okamžiku, ale působí klasicky, celoživotně, voní draze a neutrálně s osobitostí, pokud je to vůbec možné. A tento tón, toto vnímání, se udržuje po celou dobu nošení.
Je to klidná vůně, ale s rebelským nádechem (trochu Zadig?), pudrová, když chce být, intrikářská, trochu založená na sušenkách a citronovém dortu, blátivých citrusech... ale necítím Afriku, neevokuje cestování ani vzdálenost, je to vůně prostorného obývacího pokoje s vysokými stropy a lištami, výplaty konzultanta ve čtvrti Salamanca a čerstvě nalakované dřevěné podlahy.
Na můj vkus je Byredo krásný dům s neuvěřitelnými vůněmi, ale cena není v jeho prospěch. Chápu jejich touhu po exkluzivitě, ale nemyslím si, že za to stojí, stejně jako v případě Le Labo. Asi nechtějí masifikovat své výrobky a tak dále... ale nakonec nevydrží tak dlouho a mohly by mít lepší stopu.

Nicollecolen
Někdy je citrusová, jindy lehce květinová.
Někdy je na kůži sladká, ale vůně sprchy se nemění.
Příliš mnoho HYPE za příliš málo, líbila se mi, nelitovala jsem, že jsem si ji koupila, ale nakonec si ji zamiloval spíš můj bratr a otec než já.
- Někdy vynikne citron, jindy pomeranč.
- Mně nesedí, takže ani nečekám žádné komplimenty.
- Jakmile jsem k ní doma přivoněla, mamka si myslela, že by byla úžasná na pleti mého bratra, který je puberťák lol, takže je to velmi univerzální parfém, ale nic emblematického.

dttaveiras
Ovocné, krémové a sladké. Myslím, že voní lahodně, je dobře vyvážená a všestranná. Myslím, že se dá nosit pro každou příležitost, protože je to čistá vůně, připomíná mi produkty do koupele (zejména fenyklové mýdlo natura) atd. Určitě bych si ji pořídila, kdyby byla cenově dostupnější, 2000 reálů je hodně peněz...
4/5

Lullyna
Je v pořádku, že názory jsou subjektivní, ale kritizovat takový parfém, jako je bal d'afrique, je nad moje síly.... Nevím, ale u mě to byla láska na první pohled. Stal se mým podpisem a dokud si ho budu moct dovolit, tak to tak zůstane 🤣 podle mě voní mnohem víc žensky než unisexově. Jediná opravdu smutná poznámka je, že na pleti vydrží příliš málo a s tím, kolik stojí, je poměr cena/kvalita opravdu nepříznivý

SignorinaO.
Takhle vonělo metro před několika lety.....
Nejsem žádný velký parfémový guru, můj nos má do geniality daleko. Ale v životě je období, kdy vyjde nějaká vůně a všichni ji cítí. Tak to bylo s Davidoff Cool Water, s Lancôme Black Dress, s Baccarat a s Fleur Narcotic. V různých obdobích byly tyto populární vůně prostě všude. Odlišuje je oo to, že všechny nebyly podle mého gusta.
Ale před pár lety jsem přijela do Moskvy jen tak na procházku. A když jsem sestupoval do metra, užíval jsem si tu sladkou, lehce syntetickou nádheru. A říkal jsem si, že tohle je zajímavější. A ještě dlouho potom se mi tato vůně objevovala ve vzpomínkách.
A teď je koupená a nošená. A je tak roztomilá. Nenapadá mě pro ni jiné slovo, omlouvám se. Je to péče na vysoké úrovni. A sladká a trpká a trochu šamponu. Níže někdo napsal, vůně, když se chystáte dobýt svět. Ano, bravo! Vůně šťastné ženy!

Ragnar
Bal d'afrique je parfém, který nelze neocenit. Je svěží, dřevitě květinová a voní čistotou. Je velmi univerzální, lze ji nosit přes den, ale i v noci, na jaře či v létě do kanceláře nebo na vycházky.
Nejlepšími částmi jsou podle mého názoru úvod a sušení.
Ten první je svěží svěží a květinový. V srdci se přidává pěkná kytice květin a ve vysychání vynikne to nejlepší z vůně. Cedr a ambra o sobě dávají vědět v počáteční části sušení, pak se schovají a zůstávají v pozadí, zatímco vetiver, který není vůbec suchý a štiplavý, jemně přebíjí ostatní tóny a stává se hlavním hrdinou.
Je to jemný vetiver díky květinám a citrusovým plodům a z dlouhodobého hlediska mi připomíná stejný charakter jako vetiver použitý v Audace od Profumum Roma. Vůně se samozřejmě liší, ale vetiver je velmi podobný.
Musím říct, že ačkoli je to nesporně dobrý parfém, připadá mi velmi nudný. Dlouhodobě unavuje. Příliš monotónní.

Espartaco
Klon vetiveru Tonka jako vrchol borovice.
Stejně vzácný, osvěžující vetiver, záměrně aseptický a uměřený, zelený a zpěněný jako houba namočená v gelové pěně. A se stejným toastově sladkým podtónem jako originál. Jestli něco, tak je tohle Byredo méně fosforeskující, ale těžko bych to rozeznala. Žádná ze složek uvedených na kartě nedokáže zaujmout můj nos, s výjimkou laboratorně pěstovaného vetiveru a květinové příchuti tagete, která je někde mezi živou a suchou.
Nedávno jsem řekl, že nemám rád Byredo kvůli jeho chuti osvěžovače vzduchu a falešného lektvaru. Tahle má stejný plastový tón jako dům, ale moc se mi líbila, což není moc velká zásluha, protože vetiver Tonka mě přivádí k šílenství.
Voní jako voňavá, květinová země, vlhká, dřevitá, čistá jako píšťalka. Také se mi vybaví obraz bílé košile. Když je opotřebovaná, je to jediný okamžik, kdy zahlédnu velmi slabou, krásnou fialku, která jí dodává drahý, zasněný, kořeněný vzduch, který miluji.
Ráda bych ji používala, je to jedna z těch bohatých a komplexních čisticích vůní, které vám dodají pocit krásy. Nebo guape, jak se dnes říká.

Vikki_B
Ach, maminky, to je vášeň!
Bal vypadá jako Lacoste, ale ve verzi Pour Femme Legere. Nicméně Bal si chci koupit do letošního jara, zatímco Lacoste nosím v létě. Obě jsou krásné, ale Lacoste má silnou citrusovost, hlavně na začátku, zatímco Bal ne. Bal zní jasněji a vydrží déle.
Ale jistě si umíte představit, že nosím Baccarat Rouge 540 a chci si koupit Burberry Her, zbožňuji Byredo La Tulipe a "levnou" (pro vás, samozřejmě) Cacharel Yes I Am. Jsem také fanynkou vůní Jo Malone, ale ve své sbírce mám i několik zástupců Avonu, Faberlicu a Oriflame. Takže tady se dostávám k tomu, kam mířím.
Pokud potřebujete vůni jen proto, abyste mohli na každém rohu říkat, že jste si mohli koupit vůni za 10 tisíc, pak samozřejmě. Ale pokud berete parfém jako umění, hodnotíte vůni odděleně od snobismu, předsudků, značek a ceny, je to pro vás mnohem jednodušší. Najdete pro sebe hodnotné vůně v masovém, luxusním i niche provedení.
Proboha, miláčkové, kupte si, po čem vaše duše touží! Třeba jen jednu niche, kdo je proti? Jen mějte respekt k ostatním členům fóra, nevnucujte jim svůj názor.
Přeji všem hezký den!

letuchijcvet
Lidi, je to tady o vůních nebo o malicherných hádkách s podrazy)?
Každý má právo vyjádřit svůj názor na vůni, bez ohledu na to, jak ji kdo slyší, co mu připomíná.
Proč ty přechody téměř k osobnostem; opravdu mohou tvrdit pravdu jen ti, kteří vyzkoušeli rafinovanější (podle nich) vůně, ti, kteří si mohou dovolit koupit dražší? Mají ostatní mlčet? Zde soutěží tloušťka měšce, jemnost chuti, šíře čichových obzorů????. A kdo si co může dovolit? Chutě jsou různé. Mnozí obyvatelé Fragranticy mají na poličkách svých oblíbenců vedle nejdražšího luxusu a niky vůně za halíř. Občas i vedle vintage vůní. Čistá chuť, nic víc než to. Ale proč ubližovat člověku, který si myslí, že v tomto případě Lacoste připomíná Ball? No, připomíná Ball, a to je v pořádku. Uráží to snad nějak některou z vůní?)))
Pokud mě chcete kritizovat za to, že se Lacoste zastávám - vítejte) Ne, nepřipomíná mi Bal, jen má trochu něco společného v náladě. Ples skončil, skončil, nechci ho opakovat. Lacoste mám na poličce, občas ji aplikuji, když mám náladu, protože to byla jedna z prvních vůní, do které jsem se zamilovala. Obě vůně jsou obstojné a zajímavé, každá má své příznivce. A někteří lidé mají rádi obě.
Ale nebylo by na škodu být k lidem laskavější)))

marcemengo
Jednoduše vynikající!!! Na kůži cítím tento zázrak, jako by to byla počáteční citrusová směs, s lehkým sladkým nádechem, velmi jemná, která přechází v květinovou s cassis, božskou vůní a nakonec se stává velmi lehkým vetiverem, dřevitým citrusem....Když si myslíte, že opustil kůži, znovu se objeví...Parfém, velmi univerzální, s ohromně dobrou fixací a mírnou projekcí...Dobře vychvalovaný parfém, rozlišený....

karyukai
Dnes jsem to zkusil, jen abych to vyzkoušel. Ani jsem neznala jeho poznámky, ani mi ho nikdo nedoporučil.
Je to poprvé, co nedokážu rozeznat jedinou vůni, a je mi to jedno. Je to krásný, teplý, krémový parfém. Evokuje podzimní noc strávenou na pohovce v luxusním domě, pod kašmírovou dekou a v elegantním hedvábném pyžamu. Se svíčkami a klasickou hudbou v pozadí.
Je to emotivní vůně, taková, která vás přivede domů, ať jste kdekoli. Parfém, ke kterému se můžete přitulit, který vás chrání a hýčká, takový, který byste nosili navždy. Čisté kouzlo.

gugute
Někdo mi laskavě poslal vzorek a já jsem se zamilovala. Voní jako klidné štěstí. Slunečný den, ale ne příliš horký, modrá obloha, je klid, hluk města je daleko, cítím čerstvé letní květiny v zahradách na klidném předměstí. Tohle voní jako sebevědomý úsměv vnitřního klidu v letním dni. To se mi líbí.

coffeeandgrace
Je zvláštní, jak někteří z nás loví tu správnou vůni... ale i když máme něco nového, co se nám opravdu líbí, zdá se, že si myslíme, že tam někde je ještě ta JEDINÁ. LOL Souhlasí s tím někdo? :)
Svou první špičkovou vůni jsem si koupila při jedné ze svých prvních výprav do úžasného parfumerie Barney's v Bostonu.
Řekla jsem si, že chci něco jedinečného, jemného, bez ostrých hran..něco, co se stane mou součástí a nevstoupí do místnosti přede mnou. Prodavačka mi řekla: "Bal D'Afrique. Je krásná a jemná, ale má přítomnost. Během nošení se příliš nemění, ale je stále krásná po celou dobu nošení. Láska na první přičichnutí a úplně jiná než všechno ostatní, co jsem vlastnila. Prodáno.
Ano, souhlasím, že se může zdát, že nevydrží. Ale myslím, že je to záludné... Tuhle jsem si ji vzala na sebe, když jsem se oblékla asi v sedm ráno cestou do práce... a když mě DH po práci vyzvedl, hned jak jsem nastoupila do auta, řekl: 'Páni, ty krásně voníš!