Gris Charnel Extrait podle BDK Parfums je Woody Spicy vůně pro ženy a muže. Gris Charnel Extrait byl/a uveden/a v roce 2022. "Nosem" za touto vůní je Mathilde Bijaoui. Vrchní tóny jsou Kardamom, Fík a Černý čaj; střední tóny jsouKosatec, Bourbonský vetiver a Skalní růže ; základní tóny jsou Santalové dřevo, Madagaskarská vanilka, Fazole tonka, Cedr a List indonéského pačuli.
Parfumér
Značka BDK Parfums
Gris Charnel Extrait Zprávy
Kolekce Parisienne
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
Přeložené recenze
anthonycball11/09/23 09:22
Gris Charnel Extrait... Vůně, která je ekvivalentem teplého, pohodlného šedého svetru s huňatými vlněnými ponožkami v chladném dni. A pak se schoulit do klubíčka s oblíbeným horkým, napěněným hrnkem čehokoli.
Fíkovo-čajový úvod, který neuvěřitelně přechází do dobře namíchaného teplého, lehce sladkého, uklidňujícího objetí. Způsob, jakým se tento Extrait nosí, je jako hřejivé objetí od někoho, po kom jste toužili.
Nikdy jsem plně nepochopila pojem "útulná vůně", dokud jsem nenosila tuto nabídku od BDK. Miluji ji v zimních měsících, kdykoli se potřebuji zbavit stresu a zbavit se napětí po dlouhém dni nebo se chci uložit před spaním.
Hodnocení 9,5/10
My5Scents03/12/23 07:11
Akord fíku a černého čaje připomíná vůni Le Labo Thé Noir, ale je úplně jiná - mnohem bohatší, sladší, temnější, komplexnější a rozhodně přepychovější.
Je to mnohotvárný zážitek, který prochází mnoha přechody, což ho udržuje zajímavým.
Je to jedna z těch unisex vůní, která by na ženu působila více žensky, ale na muže více mužsky, a když k ní přičichnu, neustále kolísám mezi oběma pohlavími, což je pro mě součástí jejího kouzla.
Zdá se, že se hodí spíše do chladnějšího počasí a spíše na noc než na den. Dobře by se hodila, kdybyste se oblékli na nějakou zvláštní příležitost, protože působí elegantně a sofistikovaně, ve stejném duchu jako Grand Soir (která voní úplně jinak, ale má stejnou atmosféru).
Výkon je vynikající, projevuje se velmi silně a má dobrou výdrž.
Chápu ten humbuk, je to něco zcela výjimečného.
Fenissa12/23/22 06:01
Je to tak zajímavý parfém.
V blízkosti kůže voní jako krásná kouřová bomba vetiveru a fazolí tonka, ale vyzařuje sladkost z fíku, vanilky a cistu incanus. Lehce aromatické koření z kardamonu. Dřevo a vetiver vytvářejí pevný základ pro všechny ostatní tóny, ale nedominují jim. Je to dokonale vyvážená vůně, která si stoprocentně zaslouží svůj humbuk.
Myslím, že pokud se vám líbí Fan Your Flames od Nishane, bude se vám líbit i tato.
Pro můj nos rozhodně unisex. Nemyslím si, že by se přikláněla k nějakému směru, nicméně pokud jste dáma, která dává přednost bílým květinám, nebo muž, který dává přednost vodním, nemusí to být vůně pro vás.
Silná výdrž a siláž. Hodí se spíše do chladnějších měsíců roku.
Swashbuckler9x12/12/22 13:25
Dnes jsem to zkusil a několikrát jsem měl téměř sex sám se sebou. Sněží tu, vyšel jsem ven na cigaretu a všechen sníh v okruhu půl míle kolem mě roztál a já cítím, jak po mně jdou démonky z jiné sféry.
Krémový, mužný kardamom s dřevitým vanilkovým základem. Fík není výrazný, jen dodává velmi vhodný a velmi vítaný temný, hladký prvek.
Rozbalte ji se semišovým sakem a jste k nezastavení.

Isabellagd11/30/22 07:23
Vlastním jak Gris Charnel EDP, tak Gris Charnel Extrait, a Extrait je moje nejoblíbenější vůně. Jsou si podobné, ale ne totožné, a jak řeklo mnoho lidí, pokud je to profil vůně, který máte rádi, nebylo by zbytečné vlastnit obě.
Extrait je intenzivnější, temnější a opojnější verze původní Gris Charnel. Domnívám se, že právě vanilka v kombinaci s fazolí tonka přispívá k znamenitému vysušení Extraitu. Pro mě je stoprocentně unisexová, ale aby se vám líbila, musíte mít rádi tento profil vůně - dřevitou, temnou vanilku, santalové dřevo a kardamom. Pokud jste zvyklí nosit jen velmi ženské, sladké, květinové vůně, bude vám tato připadat lehce mužská.
Extrait má na mě velmi dobrou výdrž - vydrží mi 8 až 10 hodin se silnou projekcí první 4 hodiny. U původní Gris Charnel mám výdrž jen kolem 4-6 hodin se střední projekcí první 2 hodiny.
Obě vůně stále nosím a mám je ráda, ale původní Gris Charnel si nechávám na každodenní nošení a Extrait na večer a do společnosti, kdy chci, aby moje vůně byla výrazná a nápadná. Pokud bych mohla Extrait popsat jedním slovem, pak je to sebevědomý - přesně tak se budete cítit při jeho nošení.
Nenechte se také odradit cenou - jedná se o 100ml lahvičku, kterou často můžete získat s 10% až 15% slevou, což ji činí mnohem dostupnější než jiné niche vůně. BDK jako dům mám naprosto ráda a ve srovnání s jinými niche domy mi přijdou cenově velmi dostupné - když se podíváte na cenu za ml - a kvalita tam rozhodně je.
autoperk11/18/22 19:11
Porovnala jsem extrait na zápěstí s původní Gris Charnel. Velmi se od sebe liší. Z marketingového hlediska je to chytré, protože byste se nezbláznili, kdybyste vlastnili obě. Extrait neměl žádnou výhodu v trvanlivosti a jen krátce v projekci. Působí hutněji a při zasychání se stává kyselejší. Extrait je docela kouřový s velkou dávkou lepkavé černé vanilky. To je dobré, ale tyto temné prvky posouvají extrait přes zubatou římsu do oblasti parfémů klasického stylu. Originál GC je jedinečný, zatímco extrait je úžasný, ale jeden z mnoha. Stejně tak si můžete počkat na vydání YSL Babycat ve Státech. Nebo si vezměte ten flakon Black Orchid ve slevě v Sephoře.
AKTUALIZACE: Nanesla jsem extrait, počkala asi hodinu a pak navrstvila origional. Součet byl mnohem větší než jeho části. Myslím, že dokonalost se dá vylepšit....sorry Sephora.
csaavfer08/16/22 08:03
Gris Charnel je spolu s Rouge Smoking mým dítětem z domu BDK, takže jsem neodolala a vyzkoušela tuto verzi Extrait.
Pro ty (málo) z vás, kteří ji neznají, Gris Charnel je teplá, kořeněná vůně, která si zachovává svěží charakter, s kardamonem obklopujícím fíkový nádech, krémová, s laktonovým nádechem, který mnohým připomíná kořeněný čaj, jako je chai latte. Podle mého názoru je to vynikající vůně, která si zaslouží všechen ten humbuk, který se kolem ní v posledních letech strhl.
V tomto případě je Gris Charnel Extrait verzí, která nepochybně sdílí stejnou DNA jako originál, ale stává se temnější, hutnější a více sexy. Svrchní tóny jsou spíše mohutnější, s kouřovými doteky, a už během prvních minut se zdá, že jde spíše o mužný parfém. Na vyschnutí bych řekla, že tato je mnohem teplejší a sladší než původní .... fík je poměrně redukovaný a vetiver, vanilka a fazole tonka jsou mnohem výraznější.
Co se týče výkonu, ano, tato verze s extraktem má větší projekci po dobu prvních 1,5-2 hodin, nicméně poté se na mé kůži chovají v podstatě stejně, mají stejnou intenzitu a stejnou přibližnou dobu trvání, celkem 8-10 hodin.
Možná je Gris Charnel univerzálnější, denní verze... a Gris Charnel Extrait je spíše na zimu nebo na večer. Nicméně si myslím, že podobnost je 70%, takže mít obě mi přijde trochu zbytečné. Navíc je podle mého názoru tato ještě více unisex než původní... takže pokud jste muži a původní se vám zdála příliš ženská, zkusila bych tuto verzi.
Pravdou je, že mám ráda obě a obě vřele doporučuji. Ale když se nad tím zamyslím, celkově se mi od začátku do konce více líbí Gris Charnel (EDP). Myslím, že to zvláštní něco, co mnozí z nás v tomto parfému našli, se ve verzi Extrait trochu rozmazává. Nechápejte mě špatně, trvám na tom, že se mi velmi líbí. Ale dávám přednost většímu vyniknutí fíku a čistšímu, elegantnějšímu, ženštějšímu, smyslnějšímu... charakteru Gris Charnel.

Jayed07/19/22 12:09
Parfumerie ve své nejlepší podobě, to je prostě neuvěřitelné. Měla jsem karafu originálu a zamilovala jsem si ji, což mi umožnilo zmáčknout spoušť a koupit extrait naslepo. Samozřejmě, že nákup naslepo za 220 liber je risk, ale nemůžu být šťastnější. Z téhle vůně čiší třída a já se nemůžu dočkat, až ji budu nosit na podzim/zimu.
SeekerofHugs04/24/22 04:04
Když jsem si koupila Rouge Smoking, dostala jsem vzorek extraktu Gris Charnel. Když jsem ho poprvé vyzkoušela v rozprašovači, nezaujal mě, myslela jsem si, že je to Gris Charnel, ale koncentrovanější, což byl velký omyl, protože když jsem ho o několik dní později vyzkoušela na své pleti, byla jsem ohromena.
Extrakt Gris Charnel má velmi silný, kořeněný, aromatický a kouřový vrchní tón. Černý čaj a zejména kardamom jsou patrné. Poté získává pudrový a drsný nádech díky kosatci. Postupem času se do hry dostává fíkové a santalové dřevo a je vnímána nádherná krémová a mléčná fáze. Vanilka a tonka jí dodávají velmi příjemnou sladkost, zatímco pačuli dodává větší hloubku a temnotu, ale nedominuje, je v pozadí. Suchá velmi dřevitá a kouřová. Protagonisty jsou santalové dřevo a cedr, v dokonalém duetu spolu s kardamomem a vanilkou, velmi krémovou a sladkou díky fíku, který na mé kůži září vlastním světlem.
Je sladká, tajemná, noční, sexy, unisex, divoká, riskantní a kořeněná. CÍTÍM, JAK VE MNĚ HOŘÍ OHEŇ 🔥.
Stopa je střední a doba trvání je obrovská, více než 12h. Málokterý parfém na mé kůži vydrží. JSEM OHROMENÁ.
Podobá se Gris Charnel, ale není to zbytečné, jsou odlišné.
Gris Charnel mi připadá pudrovější, svěží, ovocná a denní než Extract, který je více dřevitý, balzamický, teplý, sladký a noční.
Koupila bych si ji, špatná je cena, přála bych si, aby přinesli menší formát, ale vzhledem k jejímu výbornému výkonu na mě a velmi zvláštní vůni mám pocit, že za ty peníze stojí. MÁ VŠECHNO. TENTOKRÁT ANO. BRAVO BDK!
Divinest04/23/22 12:50
Nejnovější přírůstek do mé sbírky - nekupovala jsem naslepo, před nákupem jsem si objednala vzorek z BDK, protože původní Gris Charnel jsem zpočátku necítila.
Vyzkoušela jsem ji na papíře i na kůži a dostala jsem určitý ovocný prvek, který originálu chyběl. Co se týče profilu, ten se poměrně rychle usadí ve standardním profilu Gris Charnel, ale přibyla sladkost s vylepšenou siláží (pro mě). Dlouhověkost se mi zdá podobná jako u originálu - dlouhotrvající, ale ne delší. Všimla jsem si, že má výkon i bez potřeby výrazného tepla pro projekci, tj. nemusíte sedět na slunci nebo mít vysoký puls, aby se prosadila.
A jak to souvisí s profilem: Zatímco originál je celoroční unisex vůně, která se pro začátečníky přikloní k mírně ženskému stylu, já originál nosím převážně v létě. Extrait je pro mě jarně-podzimní vůně, která je podle mě na léto příliš bohatá a má mírný mužský nádech. Oproti originálu si s ní vystačíte ve více situacích, vzhledem k přidané sladkosti. Řekla bych, že originál byl pro někoho odrazující kvůli schopnosti fíku být polarizujícím tónem, zvlášť když si vzpomenete na vůně, kterým dominuje fík, jako je Philosykos od Diptyque. Tohle přebírá profil a dělá ho přitažlivějším, což umožňuje širšímu publiku zapojit se do vůně.
Jak to souvisí s recenzí níže: Po prvním nástřiku jsou si standardní a extrait skutečně podobné z 80-90 %. Rozdíl podle mě neplyne z žádných dřevitých nebo kouřových aspektů, ale z přidané sladkosti. Nakonec, abych uvedl nějaká čísla: počáteční siláž 1-1,5h se přiklání k silné (středně dlouhá-intenzivní 2,5-3 hodiny), výdrž se pohybuje mezi 8 a 12. Pokud ji budete nosit v horku, můžete tato čísla zesílit o faktor ~2.
FaisalBio04/22/22 17:29
Před několika dny jsem dostal svou láhev.
Není to nová vůně, ani se příliš neliší od původní. Je to vylepšení! . Řekla bych, že originál a extrait jsou si podobné tak z 90 %.
Prostě extrait je dřevitá a kouřová verze originálu . Nejsem si jistá, jestli je tato pikantnější, mám pocit, že EDP i extrait mají stejnou pikantnost z kardamonu.
Tento extrait není lineární, začíná čajem a kardamomem, pak se po 20min přidá fík s mléčným přídavkem, po 30min se hodně zakouří z vetiveru, a časem dostane sladší z vanilky a tonkových bobů. Tento parfém je soustředěn kolem tonkových bobů.
Pro některé youtuberky chci upřesnit, že tato kompozice je jedinečná, nevěřím, že BDK chce kopírovat YSL la nuit de l'homme, ani se jí neinspiruje. Mix fíku, černého čaje a kardamonu je kreativní.
Výdrž je super, vydrží 7 až 10 hodin. Vůně je dobrá 1. hodinu, ale bum po hodině se stane kouřovou s vynikající siláží.
Hodnocení:
8.5/10
Přála jsem si, kdyby měla více kardamomu a čaje.
Aktualizace
Po mnohonásobném nošení extraitu mám pocit, že vůně je rozhodně svetrovější a lehce se přiklání k ženskosti. TBH je mi to jedno, vůně je fenomenální, miluju ji! Jen bych v ní chtěla více kardamonu.
Tom Ford
Jeroboam
Insulo
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem