Milk podle Commodity je Orientální Woody vůně pro ženy a muže. Milk byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Christelle Laprade. Vrchní tón je Mléko ; střední tóny jsouMarshmallow a Přírodní pižmo ; základní tóny jsou Mahagon a Fazole tonka.
Parfumér
Značka Commodity
Milk Zprávy
Kolekce Expressive
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
Přeložené recenze
mothmansthighs02/17/24 18:15
Nebylo to to, co jsem očekávala, ale líbí se mi to mnohem víc, než jsem si myslela. Pokud uvažujete o koupi, protože očekáváte, že bude vonět sladce, rozhodně tomu tak není. Je VELMI dřevitá s pozadím sladkosti a pižma. Je to jako příjemnější verze By The Fireplace, méně přímého ohně a více jemného tepla. Docela se mi líbí, není to nic příliš intenzivního ani urážlivého, takže je dobré po ní sáhnout, když nevím, po čem sáhnout. Opravdu není mléčná ani sladká, jen hřejivá a poněkud uklidňující.
sevenlinas02/16/24 10:35
Nejsem si jistá, jestli moje chemie pleti byla jenom špatná, ale nastříkala jsem si to na zápěstí přes tester v Sephoře a bylo to opravdu nevolné. mahagon přehlušuje všechny gurmánské tóny v tomto tolik, že se stává více kouřem než mlékem. tonka se zdá, že přispívá k tomuto faktoru. marshmallow se sice projevuje, jak to marshmallow dělá, ale střetává se tu s dřevitou vůní a vytváří nechutně sladkou kombinaci. nikdy jsem se nesnažila tak usilovně, jako jsem se snažila vydrhnout si to z kůže u jiného parfému a bylo to tam na horkou minutu. hurá na výdrž (bohužel), ale na všechno ostatní ne.
O_Maravillosa12/28/23 00:33
Tato vůně je podle mého skromného názoru ztělesněním referenční gurmánské vůně. Především proto, že naprosto postrádá chemičnost, která z každé gurmánské vůně dělá parfém pro domácnost. Všechny uvedené tóny znějí velmi přirozeně.
Ano, je nekomplikovaná, sladká, a jak se zdá, už tisíckrát vymyšlená. Ale je dokonale sestavená: jemný marshmallow je lehce opečený, položený na dřevěném talíři a vedle něj je položený mléčný koktejl a vůně si hraje s půltóny, aniž by vrtala mozkem. Díky jemnému pižmu je vůně vzdušná, nadýchaná, měkká a dokonce krémová - taková epiteta jí dokonale sluší. Není dusivá, mírně táhlá, vytváří pocit útulnosti a zvedá mi náladu. Jsem na týdenním flámu a zatím se nechystám odejít😄 Manžel je nadšený, i když je vybíravý).
Jevgenijakirejeva11/06/23 23:23
Jemná, příjemná, útulná a lahodná vůně. Nevoní mi jako sklenice studeného mléka, ale jako sklenice teplého, oslazeného mléka. Měla jsem ji na sobě v létě v horku, neřeknu, že by mě nadchla, ale přesto byla příjemná, teď je zima a možná se otevře lépe. Stopa a výdrž jsou průměrné, vzala jsem si na zkoušku 5ml lahvičku, nemyslím si, že budu chtít celou lahvičku, ale občas se člověk může namlsat.
Alinght09/17/23 09:40
Sklenici studeného mléka!
Dokonce bych řekla, že zdejší mléko je spíše rostlinné, jako kokosové od Alpro. Chemické tóny tam rozhodně jsou, stejně jako u většiny ochucených nápojů na bázi sójového mléka. Ale i tak je vynikající! Stále jemné a laktonové, opravdu mi chutná 👍🏻
UPD: Informace z oficiálních stránek značky:
Složení patří mezi sladké, dřevité, laktonové.
- Svrchní tóny: marshmallow (bahenní sléz), pražený sezam;
- Střední tóny: mahagon (mahagon), fazole tonka;
- Základní tóny: studený mléčný akord, benzoin.
Každá vůně Commodity je k dispozici ve třech verzích "Scent Space", které se liší intenzitou zvuku: Personal (Osobní), Expressive (Výrazná) a Bold (Odvážná). Vůně Milk je prostřední verzí v řadě, tedy Expressive.

karenli1908/16/23 01:57
Souhlasím s recenzí sukoshiyami. Zbožňuji krémové, laktonové, vanilkové a marshmallow vůně, takže když jsem si ji nastříkala na kůži a cítila jen mužný mahagon, byla jsem strašně zklamaná. Je velmi drsná, pištivá a mužná a vanilku, marshmallow ani tonku jsem v ní nezaznamenala. Jak už řeklo mnoho dalších recenzentů, rozhodně to není bezpečná koupě naslepo, vyzkoušejte si, zda bude fungovat s chemií vaší pleti.
Doreas06/12/23 09:53
Z hlediska kvality se značka podobá kuličkám od Kiliana.
Celkově je dřevitá s fazolemi tonka, zalitá mlékem s marshmallow. Měkká, krémová, útulná. Sladká, zkaramelizovaná kondenzovaným mlékem.
Teplé počasí vydává na začátku chemickou gumovost, která se s otevíráním zjemňuje, ale až do konce nikam nezmizí. Pižmo je zde jemné, nikoliv vtíravé.
Mléčná linka se nejlépe chová v chladném období - měkčí, útulnější, chutnější, mléčná.
V teple je chemotická a vydává ze sebe více dřevitosti.
Paralelní test Milk-, Milk a Milk+ :
- Milk je z této trojice nejvíc dřevitá a zároveň nejsladší, jsou v ní cítit fazole tonka. Ve srovnání s Milk+ má více vzduchu ;
- Milk+ je nejhutnější, mléčná a nejjemnější, je v ní cítit cedr;
- Milk je nejsvěžejší a nejtišší, je z ní cítit pudrové pižmo.
csaavfer03/26/23 11:49
Ačkoli se to může zdát samozřejmé, pokud jste milovníci laktoniky, je tento parfém pro vás ten pravý.
Otevírá se tónem čistého mléka, krémového a sladkého, stoprocentně protagonistického a hyperrealistického. Upřímně řečeno, bylo to pro mě docela překvapení, protože jsem nikdy předtím nic podobného v parfumerii necítila. Navíc se jí nějak daří nebýt přehnaně šokující, naopak se v ní snadno vidíte, i když chodíte vonět jako sklenice horkého mléka. Myslím, že je to proto, že po několika minutách se tento laktonický tón začne mísit s dřevitým, lehce kouřovým základem, díky čemuž se mléčný tón stává spíše obláčkem (nebo marshmallow) opékaným na mírném ohni. Tato část je mou nejoblíbenější částí parfému... Připadá mi šťavnatá, útulná a uklidňující.
Nevnímám ji ani tak jako opulentní nebo pozornost přitahující parfém, ani nutně sexy nebo smyslný. Vnímám ji spíše jako intimní, tajemnou, podmanivou vůni, jako druhou kůži, ale nesmírně vylepšenou. Nemůžete se přestat cítit a také vyvolává komplimenty (od mužského i ženského publika). Pravdou je, že podle mého názoru je stoprocentně unisexová.
První 2 hodiny má mírnou projekci, pak spadá spíše do intimnější stopy s pozoruhodnou výdrží kolem 6 hodin (na úrovni kůže ještě o něco více). Vím, že by to mohlo být lepší, ale špatné to také není.
Stručně řečeno: líbí se mi. Nebude trvat dlouho a dostanu do rukou další lahvičku.

rayrayj1102/23/23 21:28
Zjistila jsem, že můj nos zachycuje něco úplně jiného než většina těch, kteří tuto vůni milují. Zakoupila jsem si objevitelskou sadu všech tří verzí Milk. Podle mě všechny voní téměř stejně a mají podobnou siláž, ale pro tuto recenzi budu mluvit jen o Expressive.
Nezachytila jsem téměř ŽÁDNÉ tóny mléka nebo marshmallow. Pro můj nos je to stoprocentně dřevo a koření. Byla jsem velmi zklamaná, protože jsem milovnice sladkých/gurmánských vůní. Ostatní mluví o tom, jak je příjemná a marshmallová, ale na papíře i na sobě cítím jen ohromující kořeněné dřevo. Zajímalo by mě, jestli měl někdo další stejnou zkušenost, co se týče očekávání vs. realita zde.
Ev_Genia01/06/23 19:16
Líbí se mi, ale nejsem příznivcem obzvlášť gurmánských chutí nebo laktonů a rozhodně nemám rád přílišnou sladkost. Tato vůně nepůsobí lacině nebo špatně sestavená; je sladká, ale ne vlezlá, je v ní alkoholový tón (ale ne kolínský) trochu připomínající likér Baileys, možná fazole tonka dodávají takový lehce "opilecký" efekt. Absolutně neslyším nic spáleného; je tam laktonový tón; pižmo je dobrý přítel kůže - nekřičí, ale je cítit, kdybych nevěděla, že jsem ho testovala, myslela bych si, že tato vůně je od Xerjoffu, TT, a Mansera má některé podobné vůně (ale s laktonovým akordem jsem se nesetkala). Obalující, útulná, s šmrncem, zároveň výdrž slušná - 5 hodin na kůži, 8+ hodin na vlasech. Líbí se mi všechny varianty vůně Milk, jsou krásně poskládané a sedí na kůži prostě dobře, stopa i výdrž jsou slušné a příjemné i pro ostatní.
ShadowsofLight11/06/22 21:01
Všechny údajné poznámky jsou zde, ale je to prostě cítit... zatraceně bizarní. Opravdu se snažím, a není mi to příjemné.
Líbí se mi, nebo téměř líbí prvky zde. Je tu příjemný marshmallow tón, a ten jsem vlastně dostala ještě předtím, než jsem se podívala na poznámky tady na internetu. V té kompozici je něco svěžího. Nejsem si jistá, jestli je to pižmo, upřímně si nejsem vědoma, co to je. Možná nějaká neuvedená molekulární složka. Myslím, že se mi líbí dřevitý základ, ale nevoní jako "mahagon" v CK Euphoria, není tak bohatý.
Co nemohu překonat, je kyselost v ní obsažená. Něco na tom pižmu vedle mléčnosti mi připadá zkažené. Je to pikantní, a ne v tom nejlepším slova smyslu 🤔 To mi ji shazuje. Není to cítit *kysele*, ale hraničí to s nechutností.
Nutno podotknout, že to nečichám v horku, venku je vlastně docela chladno, což by to mělo komplimentovat... teoreticky.
Jen to asi není nic pro mě, nebo prostě nevnímám to, co ostatní od této (no jo, to se stává). Alespoň je moje zvědavost ukojena, tahle vůně vždycky vypadala, že by mohla být zábavná!
DonRober06/25/22 20:55
Svrchní nóta je charakteristická a jedinečná, vůně v linii konzervovaného odpařeného mléka (karafiátového mléka) vydrží asi 7 minut, poté se odhalí bonbonová vůně s velmi lehkou sladkostí, která se postupně setkává s vůní táboráku s kouřovými tóny a zůstává po zbytek času na kůži, poněkud al raz.
Považuji ji za plně ženskou a definovala bych ji jako vůni s domácím pocitem.
The Wolf06/11/22 20:59
Voní to jako cukrové sušenky smíchané s marshmallow. Na mé kůži je také zatraceně silná, ale zároveň působí žensky. Připadá mi to jako něco, co by vydal Kilian, ne Commodity.
Kromě sladkosti cítím hodně heliotropu. Docela lineární, takže nečekejte radikální přechody mezi nikami. Líbí se mi, ale raději bych ji měla na ženě v chladném/studeném počasí.
Vůně 7/10
Výkon 7,5/10

A Perfume Collector02/16/22 11:47
Když jsem ji měla na sobě poprvé, připadala mi pěkná, ale nezanechala ve mně silný dojem. Podruhé jsem ji ocenila mnohem víc. Je to dámsky laděná unisexová vůně s nádhernou pudrovou, krémovou aurou. Všechny uvedené tóny jsou přítomny - nejméně výrazný je muškátový sléz - a jsou pečlivě vyvážené.
Pokud jste jako já, mléčný tón vás možná donutí skepticky pozvednout obočí. Nemám ráda mléko. Nepiju mléko. Nicméně NĚJAK je mléko identifikovatelné a je... příjemné. Fazole tonka, mahagon a pižmo promění mléko v něco, co připomíná spíše suchou vanilku, a přitom to NĚJAK zůstane mlékem. Čím častěji tuto vůni nosím, tím více ji oceňuji. Líbí se mi, že Commodity využila jedinečný koncept a udělala s ním něco mistrovského.
Přesto není navzdory neobvyklým tónům nijak ohromující nebo převratná. Složení se tak dobře mísí; je neškodné a příjemné. V tomto případě je díky harmoničnosti vůně těžší mít z ní opravdu silné pocity. Je to solidní "like", ale ne "love", což není pro tuto vůni žádná urážka.
Dlouhověkost a siláž jsou průměrné; udržuje si na mně plné tělo vůně po celou dobu schnutí.
Celkový dojem: 7/10
mapache11/10/21 12:13
Mléko...???.....laktonické....????.....Na mé kůži...???.....ne tak úplně...mám velkou tonku/pižmo/dřevitý pudr.....Ale..NO PROBLEMO.....lol......
Tahle věc voní ÚŽASNĚ..(na mně). A provedení je skutečně VELMI dobré !!!
Mám 10ml sprej...teď si pořídím celou lahvičku...asap !
Jsem zvědavá, až vyzkouším i verzi Bold !!!
Anomalia Paris
Byredo
Rouge Chaotique 2025
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem