Donna Felice Faberlic pro ženy

Donna Felice Faberlic pro ženy

zelený

Donna Felice podle Faberlic je Citrus vůně pro ženy. Donna Felice byl/a uveden/a v roce 2008. "Nosem" za touto vůní je Pierre Bourdon. Vrchní tóny jsou Mandarinka, Citron amalfi , Bergamot a Zelené listí; střední tóny jsouAksamitník, Konvalinka a Růže ; základní tóny jsou Týkové dřevo, Vetiver, Jantar (ambra) a Pižmo.

Mandarinka

Týkové dřevo
Vetiver
Jantar (ambra)

Wormsik

Pokud vím, z celé řady parfémů Faberlic věnované různým zemím světa se dodnes zachovaly Donna Felice (Itálie) a Kaori (Japonsko), a to ne nadarmo.
Vůně je dobrá, opravdu se vymyká typickému parfumérskému řetězci.
Na začátku jsou pomeranče a hořká kůra a trochu kyselosti citronu (asi 10-20 minut), pak citron odezní a zůstane hořkost kůry, jako by se snědla mandarinka, ale kůra zůstala. Celková výdrž je pro toaletní vodu průměrná - 2-3 hodiny.
Žádný výrazný květinový blok jsem zde nezaznamenala. Souhlasím s tím, že možná dostáváme hořkost ze sametu, ale není nám zde prezentována jako "květina".
Základ je nevýrazný, z celé pyramidy se shodnu pouze s jantarem a dřevem, celkově nám nejspíš parfumér chtěl ukázat "mandarinku".

Vůně je nenáročná, docela vhodná do školy/univerzity/práce. K ničemu se nezavazuje.
Evokuje představu trička/kraťasů/tenisky na nábřeží na Krymu. Je dobré si ji vzít takříkajíc s sebou - osvěžující. Zcela unisex, nic "kriminálního" v něm nenajdete.
Vhodné jak pro mladé lidi, tak pro mladé lidi mnohem starší, ale na dovolené.
Je kontraindikována milovníkům "patosu" a "vysoké" parfumerie, ale pokud si odmyslíte původ a cenový segment - docela obstojná kopie.
Je to mistrovské dílo? Ne, ale potřebujeme jen mistrovská díla? Je to skvělá náladová vůně, s níž vám všem přeji, abyste se seznámili.

Natalius

Používala jsem ho kdysi dávno, v počátcích své "parfémové mánie";) Nebudu ji srovnávat s jinými vůněmi! Pro mě je výjimečná, na mé zvláštní vlně emocí... Vždy vyvolávala jen komplimenty a pozitivní emoce! Otevírá se teplými tóny, zdaleka ne svěžími - taková reakce mé kůže a v tom je její krása! Všechno je individuální!

Saidi

Nemám rád, když lidé píší něco jako "Chtěl jsem si koupit světle modrou, ale koupil jsem si Donnu, není to stejné, fuj". Sakra, kamarádi, to jsou úplně jiné příchutě. Samozřejmě, že tam i tam jsou citrusy, ale tím veškerá podobnost končí. Tady jsou citrusy podbarveny dřevnatostí, černivostí a ambrou. Výsledkem je hřejivá a sladká vůně, na rozdíl od chladné Light blue a já ji miluji miluji miluji. Všechny tyto vůně se mi opravdu líbí, ale každá svým způsobem. Jediné, čím Donna zklamala, je výdrž.

Solánum

Pro mě je Donna Felice nejlepší katalogovou vůní. Citrusová a dřevitá, krásná, s nádechem. Velmi hodnotná. Loni na podzim jsem použila 15 ml flakonek a určitě si Donnu Felice zopakuji v plné metráži)).
K Light blue se podle mého názoru moc nepodobá. S I Love Love Love Moschino má společný citrusový začátek, ale Faberlic zní mému nosu lépe a originálněji. Moschino je citrusové a pižmové, zatímco Donna Felice je citrusová a dřevitá.
Asociace: podzim, procházka v parku, spadané červenooranžové a žluté listí, slunce radostně svítí, ale už je chladno. Tohle není babí léto, ale skutečný podzim.
Jediná nuance: vůně není příliš vytrvalá, vydrží asi hodinu - hodinu a půl. Nejsem z ní rozpačitá, cena mi umožňuje ji často obnovovat a přitažlivost vůně je k nezaplacení.

Nuit_air

Nedoporučuji vám užívat tuto věc...((( Opět jsem naletěla na recenze, že tato Felice je podobná Light Blue! Holky, o jaké světle modré se vám zdálo!!!! To byste musely vypít láhev měsíční pálenky, aby Donna Felice vypadala jako Light Blue :))))))))!!!! Shnilé mandarinky!!! Zkyslá marmeláda a zvadlé měsíčky, nebo něco jiného tak hořkého v základu, jedním slovem noční můra!!! Tuto vůni jsem rozpustila, darovala jsem ji kamarádce. Asi ne, nejspíš ji také někomu strčila, protože jsem od ní tuto "vůni" nikdy neslyšela....

smartyfox

No, já nevím, levný, plochý. Vůbec ne levné a už vůbec ne ploché. Dost na tom, že moje mini verze 15 ml došla, a plná láhev jsem hledal ve všech skladech města, protože edu "levné" tak rychle rozebrán ten den s ohněm nemůže najít. Teď je srpen, slunečné počasí. ale takové, že ani horko, ani zima, takže zní skvěle. Možná proto se vyprodávají. Nikde jsem se nesetkala s tak zajímavou vůní, která by kombinovala citrusy, koření, květiny a dřeva, a to tak dobře a nenápadně, že se nedá odtrhnout od nosu.