Noa by Cacharel EDT Spray 1.0 oz Cac... (21.99 USD)
Noa podle Cacharel je Floral Woody Musk vůně pro ženy. Noa byl/a uveden/a v roce 1998. "Nosem" za touto vůní je Olivier Cresp. Vrchní tóny jsou Bílé pižmo, Pivoňka, Frézie, Zelené tóny, Broskev a Švestka; střední tóny jsouLilie, Konvalinka, Zelená tráva, Jasmín, Ylang-Ylang a Růže ; základní tóny jsou Káva, Vanilka, Santalové dřevo, Koriandr, Kadidlo, Fazole tonka a Cedr.

Moje dvě nejoblíbenější vůně od The Harmonist: Hypnotizing Fire a Yin Transformation
od Elena Prokofeva

Případová studie: Co dělá Zadig & Voltaire This is Her!, že funguje tak dobře?
od Elena Vosnaki

Co tuto sezónu nosí redaktoři Fragrantica? (Jaro 2024)
od Elena Vosnaki, John Biebel, Iulia Halatz, Markéta Rybínová, Edie Smith, Jernê Knowles, Dariia Fessalonika, Anastasia Privalova, Stefanie Jähn

Jessie James
Poprvé jsem tento parfém ucítila před několika lety na 60leté dámě. Pokaždé, když šla kolem, jsem si říkala, že cítím závan jejího krému na ruce, a předpokládala jsem, že to bude asi Nivea nebo něco luxusnějšího. Pořád jsem ji potkávala na různých rodinných akcích a vždycky jsem zachytila závan jejího "pleťového mléka" a čím víc jsem k němu čichala, tím víc se mi líbilo. Nakonec jsem se zeptala, co je to za vůni. Řekla mi, že je to její parfém, který se jmenuje Noa. No, mně je třicet, jí šedesát, tak jsem si řekla "promiň, ale parfém pro starou paní si kupovat nebudu", i když mi to vlastně přišlo docela hezké. A to bylo všechno.
Rychle přejděme do minulého měsíce - seděla jsem s tou samou dámou na lodi za teplého, slunečného letního dne a opět jsem neustále cítila závan jejího parfému. Tentokrát jsem si řekl: "Kašlu na to, jdu si koupit lahvičku." A pak jsem si řekl: "To je v pořádku. Když jsem se druhý den vrátil domů, jeden jsem si objednal.
Poté, co jsem si ji sama vzala na sebe, už ji nepovažuji za příjemnou "dámskou" vůni. Ve skutečnosti mi tolik připomíná dospívání na přelomu 90. a 2000. let, je tak nostalgická a prostě krásná. Je jemná a krémová a voní "bíle". Čistá a nevinná. Bezstarostná. Zářivá a šťastná. Na střední škole jsem nosila Close by Gap a Noa mi ji hodně připomíná, jen je jemnější a mnohem lepší.
Jak už jsem zmínila, voní jako příjemné tělové mléko/krém na ruce. V tomto smyslu bych řekla, že voní čistě a svěže, ale rozhodně ne čistě nebo svěže ve stylu citronového čističe. Je to krémová, jemná, pudrová, zasněná vůně dívčího typu. Vyvolává vibrace pohodového slunečného letního dne. Je ztělesněním vůně typu "bílé tričko a džíny".
Když ji mám na sobě, chci ležet na trávě a pozorovat nadýchané bílé obláčky plující kolem. Je tak uklidňující a uklidňující. Vyvolá ve vás vzpomínky na dětství, to vám zaručuji.
Nakonec jsem si tento parfém opravdu zamilovala. Z mateřské, stařecké vůně se rychle změnil na mladistvou, plnou života, zářivého slunečného dne. Je to závan svěžího vzduchu.

Heliotropea
Moc jsem si ji přála zamilovat a nosit ji po smrti mé milované maminky, protože to byla její oblíbená vůně. Vždycky na ní tak krásně voněla. Bohužel je v ní něco, co nesouhlasí s mou pletí, nemůžu to pojmenovat.
Mám krásnou starožitnou skříňku, ve které je její popel a sušené květiny, a pravidelně do ní stříkám to, co zbylo z její lahvičky. Když ji otevřu a zavřu oči, cítím její vůni, jako by stála přede mnou. Uklidňuje mě to a jsem si jistá, že by se jí to líbilo ...
(Omlouvám se za tuto smutnou poznámku)

Titas29
Vždycky, když použiji tento parfém, mám pocit, že jsem si ráno dala dlouhou sprchu, oblékla si bílý pletený svetr a seděla u okna s hrnkem kávy a pozorovala déšť na zahradě. Když se cítím smutná, unavená nebo potřebuji dobít baterky, používám právě Noa. Pamatuji si ji od jejího uvedení na trh, byla jsem okouzlená, když jsem viděla reklamu v televizi, a pomáhala jsem mamince sušit několik lahviček! Ehehehehe

Lolla7
Chtěla bych říct, že nechápu parfém jako něco, co musí mít vysokou projekci a dlouhou životnost. Parfém může mít funkci pouhého "doplnění koupele", nebo může být něčím, co vynikne jako kus oblečení, a to hodně záleží na záměru při jeho nošení. Já mám například ráda parfémy s menší projekcí a fixací, když mám v úmyslu si později vzít jiný (například když jdu do posilovny a večer mám schůzku). Do posilovny si La Vie da vida vzít nemůžu, takže vidím potřebu v něčem čistším.
Přitom věřím, že firmy vytvářejí parfémy s různými návrhy, už jen proto, že je tu otázka kůže a toho, jak se bude parfém chovat, osobního vkusu každého člověka. Noa je příkladem parfému, který jako by byl vytvořen pro objetí, takže ho cítí spíše nositel než jeho okolí. Noa je jemný, diskrétní a elegantní parfém. Není to však hloupý parfém, takže nemusí splnit očekávání těch, kteří mají rádi vysokou projekci a fixaci.
Ale pro ty, kdo hledají mateřský parfém nebo parfém, který na sebe bere roli druhé kůže, obláčku nebo něčeho podobného, si vede dobře. Je to zkrátka fantastický, dobře sestavený parfém.

vic
Noa mě zaujala. Jak může parfém, ve kterém se mísí pižmo, koriandr a káva, tak dobře fungovat?
A pokaždé, když ho nosím, projeví se jiným způsobem. Dny, kdy cítím více pižmo, dny, kdy je cítit káva, dny, kdy je cítit posekaná tráva... Dny, kdy ji miluji, a dny, kdy je mi z ní trochu špatně.
Pro mě, která se v parfémech vůbec nevyznám, je velmi těžké tuto kuličku hodnotit. Abych se pokusila pomoci těm, kteří ji neznají, ve stručnosti bych řekla, že voní jako hydratační krém, jako hustý bílý krém (ale s "kořením" kávy, zeleně, ovoce). Zní to divně, ale funguje to.
Je intimní, ale výrazná, přesně tak, jak to mám ráda. Parfém, který nosíte na sobě. Neprojevuje se, ale dobře drží a zanechává božskou vůni na oblečení.
Vypadá jako hloupý parfém, ale je plný zajímavých jemností.
Když se každý rok na trh dostává tolik parfémů, které vypadají všechny stejně, nosit Noa je zážitek. Klobouk dolů před tímto výtvorem.

Muza_14
Jak řekl Luca Turin, vůně jsou andělé. Říkal pravdu, protože někdo přemýšlel o jejich tvorbě, o jejich nápadu. Jejich srdce a jejich opeření. Někdo stvořil jejich duši, někdo stvořil jejich tělo. Někdo je cítil a někdo je miloval... Je to celá energetická sraženina, celý egregor. A pokud o tomto parfému současně přemýšlí hodně lidí a diskutují o něm mezi sebou, jeho energie začne růst. Co není anděl, esence naplněná duševní energií? ))))))).
Takže krásnou Nou považuji za docela živou bytost. Umí se mazlit, umí utěšovat, umí konejšit a dokonce zahřát svou přítomností. Já, nemyslím si nic špatného, dokonce s ním i mluvím.
Všechny vůně mají duši, ale parfém Angel Noa ji má výjimečnou. Jemnou, něžnou a uklidňující. Miluji ji, nemohu se jí nabažit.

Cerridwen
Dobré ráno. Budík pípá. Vylezeš zpod teplé přikrývky, jako vždy ještě nevyspalá. Nohama hledáš na studené podlaze pantofle, ještě se ti nechce otevřít oči. Dopotácíš se do sprchy, pak do kuchyně a čekáš, až se uvaří káva. Otevřete oči a za oknem je šedivá obloha, podzim a déšť..... A to všechno by ve vás vzbuzovalo neproniknutelný smutek a nudu, kdyby nebylo mé Noi, mé perly! Dávám si ji na vlasy, na klíční kosti a halím se do vůně jako do měkkého bílého kokonu. Uklidňuje a zvedá mi náladu, vytváří kolem mě auru něhy a čistoty, hřeje mě a zároveň povzbuzuje. A pak se skrz mraky prodere slunce) Bude to nádherný den!))))

BleuMinette
I když to zní divně, protože se nejedná o žádný super složitý parfém, chvíli mi trvalo, než jsem to pochopila. Nechápala jsem úplně, kdy ho nosit, nemohla jsem najít správnou situaci, správné klima, správnou náladu, která by se k němu hodila. Dokonce jsem přemýšlela, že ho prodám nebo rozdám. Protože jsem ji nenosila. Ne že by se mi nelíbila, ale nedokázala jsem najít situaci, kdy ji nosit. Byla to zvláštní věc, která se mi stala s Noou, nevím.
Když jsem byla malá, viděla jsem tetu, jak se parfémem navoněla, když šla spát, a nedokázala jsem to pochopit. Připadalo mi to jako plýtvání, nesmysl, ta nejnesmyslnější věc, kterou můžete udělat. V průběhu let jsem to pochopila a také jsem to zažila. Stejně jako existují parfémy, které nám zvednou náladu a povzbudí nás, existují i vůně, které nás dokáží uklidnit a zklidnit naše myšlenky.
Taková je Noa od značky Cacharel. Jednoho dne jsem si ji vzala do postele. A konečně se setkáváme a držíme se za ruce. Je jako čisté prostěradlo, jako hřejivá deka... Je hřejivá a útulná. Škoda, že jsem ho nepotkala dřív.

коше=4ка
Je zvláštní si na to vzpomenout, ale jedna z mých největších lásek v parfumerii začala... parfémem ve flakonu. Noa - to byla rána přímo do srdce, podle všech práv a svobod koupil, používal jen je, originál dostat tam, kde jsme tehdy žili, bylo nad rámec fantazie, (pokud Avon se zdál tehdy luxus luxus...). Ale na konci ústavu v roce 2005 jsem dostala originální miniaturu - a to byl "šek do hlavy", nadobro... Dodnes nemám slov, jak ji popsat, mou Nou, stejně jako nedokážu popsat úsměv dítěte, první ranní sluneční paprsek nebo vůni vzduchu po dešti. Prostě mě ta vůně naplňuje radostí z přijetí života, ze všeho dobrého, co mám. Je to jako drobné každodenní radosti, kterých si člověk někdy ani nevšimne, ale když o ně přijde, svět okamžitě pohasne. Od té první miniatury jsem měla mnoho lahviček Noa, mnoho dalších parfémů, ale Incomparable bude vždycky jako moje první láska, moje první kroky do samostatného dospělého života. (Omlouvám se za ten "text", ale neumím "pitvat" štěstí).

Yadorán d'Vinea
Noa, stejně jako téměř všechny vůně Cacharel, je velmi kvalitní. Osobně si myslím, že se o této značce příliš často nemluví, a Noa je v tomto smyslu nejvíce podceňovanou z podceňovaných.
Noa má svou inspiraci na Tahiti, konkrétně ve slavných tahitských perlách, kterými je flakon inspirován (což také vysvětluje důvod koule uvnitř nádobky), stejně tak název "Noa" odkazuje na knihu Noa-Noa malíře Paula Gauguina, kde umělec shromažďoval dojmy a myšlenky ze svého pobytu na Tahiti...
Vůně bývá někdy - a správně - popisována jako "voní tak, jak vypadá". Noa je strašně bílá vůně, svěží, čistá a přívětivá. Při prvním stříknutí má jisté kyselé tóny, které by vás mohly přivést na myšlenku, že parfém nese bergamot, ten je však rychle zastíněn pižmem a pivoňkou ve velmi sladkém, teplém, vodním a splývavém aranžmá (Má poněkud masitý tón), a pokud vás to zajímá; ano, kávový tón jí dodává jistý kapučínový nádech, na anglickém fóru je popisována jako "panenská" vůně, osobně s tím nesouhlasím, protože ačkoli parfém navozuje atmosféru něhy a pohodlí, pravdou je, že Noa je vůně, která se nesnaží přihlásit ke konceptu "sexy, smrtících a přeplácaných vůní pro femme fatale", které byly tolik využívány jako výchozí myšlenka jak v reklamách, tak v nepříliš chytrých názvech. Na jedné straně působí dojmem oblaku, který se chová jako pára, doba trvání je poměrně slušná, zatímco stopa je mírná.
Upřímně řečeno, je pro mě trochu obtížné mluvit o Noe s chladnou hlavou, protože je to vůně, která se mi opravdu líbí, je tak útulná, tak hřejivá a prostě tak dobře udělaná, že bych ji považovala téměř za mistrovské dílo, které, popravdě řečeno, docela dobře zestárlo.
Dnes se Cacharel o tuto řadu stará jen velmi málo, ať už je to úspěch Yes I Am a Amor Amor nebo odkaz Anais Anais, ale zdá se, že se na tuto řadu - spolu s Edenem - rezignovalo, a sakra, Noa měla několik strašně chytrých a zajímavých bokovek, které chybí (jako Noa Perle), a i původní vůně je dost nepopulární, někteří Američané dokonce přísahají, že se přestala vyrábět (i když pochybuji, že Amerika byla někdy pro Cacharel z obchodního hlediska zvlášť dobrá), ale nakonec je Noa výjimečně dobře sestavená a také docela levná.

Laila
Nosit Noa, vdechovat ho celý den....jaká úžasná pohoda! Kromě radosti, kterou cítím, když se přistihnu, že si nějaký parfém zamiluju, můžu říct, že tenhle má jedinou chybu: otevírání! (nerozluštitelný, ošklivý). Ale po prvních 4 vteřinách je to nebe!
Velmi 90. léta.....Miluju parfémy z těchto let! Tehdy mě nezajímaly, ale dnes je poznávám.....byly ve vzduchu. Jsou to ty parfémy, kterým říkám "moderní", ty, které nosily holky (ne já, povzdech)........protože rok 1998 byl včera.....protože dnešní parfémy se pro mě nepočítají, mám svou vlastní "modernu", kterou musím objevit.
Noa je čistá, slušivá, svěží, hladivá. Cítím pižmo, květiny, spoustu koriandru a mé milované zelené tóny.
Žádná Narcisi Rodrighi se jí nevyrovná! Tohle je non plus ultra mezi pižmy! Připadá mi velmi mladistvá, ale na ženách velmi nositelná a příjemná.
Pojem elegance zde ustupuje extrémnímu pohodlí, "dobrému pocitu", což jsou pojmy, které jsou v žebříčku hodnot parfémů pro mě na vrcholu.
Jsem zvědavá: jak si povede v srpnu?!?!?

blackmartini
Noa je jako ta introvertní dívka na večírku, která stojí sama v koutě, v ruce drží skleničku, cítí se trochu trapně a přemýšlí, proč vůbec přišla, ale hlavně si vůbec neuvědomuje, že z ní prostě nemůžete spustit oči, protože s úsměvem obdivujete její čistou krásu bez příkras.

MaryT
Noa je pozoruhodná květina. Patří pravděpodobně mezi nejpižmové. Zahalující, uvolňující, bezpečná, se stálým pocitem čistoty a hebkosti na pokožce.
Vynikající harmonie mezi jednotlivými esencemi činí z Noa úžasně vyváženou vůni. Nespornými protagonisty jsou pižmo a pivoňka: osvěžené intenzitou květin a zelených tónů, se závěrečným hořkým nádechem kávy. Nádhera. Pocit nekonečné blaženosti při vdechnutí, téměř nebeský, s uklidňujícím účinkem. Jsou zde cítit devadesátá léta.
Kdybych měla tento parfém vyjádřit podstatným jménem, řekla bych: POKOJ.

MellyHelly
Lahodné, obklopující, povzbuzující!
Noa je na trhu již několik let. Bála jsem se, že ta, která je teď v prodeji, bude přeformulovaná jako ostatní Cacharel, jako chudák LouLou, ale je zachráněná! Pořád vypadá jako on.
Znala jsem ho před mnoha lety a měla jsem ho ráda, ale zároveň mi přišel dost silný a dusný.
Možná je to tím, že nemám ráda chemický nádech bílého pižma, ale nikdy jsem nepochopila, proč ho skoro všichni považují za jemnou a nevinnou vůni.
Je slušivá, čistá jen s částečkou špíny, ale jemná ani ne tak a prchavá!
Cítím ji na sobě i po několika hodinách.
Kávový tón moc necítím a myslím, že jsem jediná.
Mnohem víc cítím ylang ylang, santalové dřevo, feve tonku a na začátku i nádech švestky.
Výsledkem je obláček suavity.
Vzácný parfém s bílým pižmem, který se mi opravdu líbí.
Vlastně jsem ji nedávno znovu objevila a možná se mi po letech čichové agrese Noa vrátila jako úleva. Teď se mi líbí víc než v minulosti.
Trpělivost, pokud občas voní jako chemické prádlo, protože celkově mě uklidňuje.

Haruna
Slovo "noa" na Tahiti znamená "voňavá země", design lahve připomíná legendární a krásné tahitské perly a odkazuje také na dílo velkého malíře Paula Gauguina. Minimalistický design, který v sobě ukrývá tajemnou a svěží vůni, patří k nejlepším svodům značky Cacharel. Dobrá délka a střední intenzita vůně. Vřele doporučujeme.