Francois Merle-BaudoinHodnocení parfému 4.10 z 5 s 2,982 hlasy
Pacific Rock Moss podle Goldfield & Banks Australia je Aromatic Aquatic vůně pro ženy a muže. Pacific Rock Moss byl/a uveden/a v roce 2016. Pacific Rock Moss byl/a vytvořen/a Francois Merle-Baudoin a Hamid Merati-Kashani.
"Welcome To My Island": Odyssea za podivnými a úžasnými vodními vůněmi
od Anastasia Privalova
vitodito
Miluji tento parfém!
Nevnímám žádný z uvedených tónů, vnímám jakousi svěží, lehce vodní, čistou vůni s dřevitými podtóny.
Velmi nudný popis pro ohromně jiskřivou, přitažlivou, veselou a lichotivou bombu parfému.
Od té doby, co ji přeformulovali, (zlatý uzávěr) se zvedla na jinou úroveň, nyní vydrží na mé kůži dlouho (8h a více) a prvních pár hodin je kolem mě velmi nápadná.
Vůbec mi nepřijde banální, ani citronová, ani nenacházím nic značkového, co by tak výrazně vonělo.
Hodně ji nosím v létě, ale je to parfém, který se dá nosit celoročně, pokud žijete v oblastech, kde nesněží, pokud pracujete v kanceláři a vypadá skvěle jak oblečená, tak i ležérně. Zázrak pro milovníky svěžích, čistých, vodních a veselých vůní.

Всякая Всячина-Окаянная
Aquatica, a neříkám, že je to něco jedinečného, všechno jsem to slyšel už mnohokrát v letech 2000-2010. Překvapilo mě, že jsem našel v podobných Wood Sage & Sea Salt - jsou úplně jiné, ani by mě nenapadlo je srovnávat. Soleil de Capri mi také nepřipadá jako Soleil. Myslím, že by se hodila spíš na muže. Vytrvalá.
violet666
Krásný mořský, unisexový, ozónový, svěží a aromatický parfém s (jasně rozeznatelným) dřevitým nádechem, který podporuje úvodní tóny jako u všech parfémů této značky.
Přijde mi vyvážená, jemná, opravdu dobře udělaná, velmi příjemná na nošení.
Připomíná mi léto v dětství, u moře, 80. léta, jukebox pod lipou u borového lesa.
Krásná, opravdu.
Kim Carnes - Bette Davis eyes
Marinakli
Slyším slanou sladkost, nevím, odkud ta sladkost pochází, ale je tam. Připomíná mi to slaný karamel.
Velmi neobvyklá vůně, mořská, citrusová a zároveň sladká. Rozhodně chci lahvičku na léto.
Podle mého názoru je spíše ženská. Čtu recenze a nechápu, jak může být jen pánský flakon. Jak to každý vnímá jinak :)
bacco73
Vyzkoušela jsem ji v parfumerii a shledala jsem ji velmi dobrou.
Velmi svěží a aromatická mořská, velmi jemný a přirozený citron, šalvěj, pelargonie a dřeva (v pyramidě uvádějí cedr virginský).
Dočetla jsem se, že ji někteří lidé popisují jako nikovou a luxusní verzi Versace Man Eau Fraiche. Nevím, pro mě je to jedna z nejlepších a nejreálnějších svěžích úvodních vůní.
Letní, která bojuje proti nejhorším vedrům, vydrží asi 4 hodiny (5-6, pokud to přeženete) a bude hodiny extrémně příjemná.
Vůně ★★★★★★★★✬☆
Výdrž ★★★★★★☆☆☆☆
Design lahvičky ★★★★★★★★☆☆
Kvalita/cena ★★★★★★★★☆☆
espoj
Nejsem si jistý, proč existuje spousta negativní zpětné vazby, koupil jsem si jejich sadu 8 x 2ml objevů, abych se ujistil, že otestuji každý z nich, než jsem si koupil nějaký.
Použil jsem 3 krát 2ml PRM tester vzorek a musím říct... to bylo skvělé. Dělá to, co by vodní mořská vůně dělat měla. Vlastně si nejsem jistá, proč se neobjevilo srovnání s Laliques Encre Noire sport. Je velmi podobná, až na to, že vynechává ten skandální vetiver, který má ENS.
Nevím, proč se všichni pozastavují nad výkonem. Vždycky testuju vůně doma, takže jsem na ni naladěný a nemá venkovní prostředí, které by jí konkurovalo, a mám wiffy solidních šest hodin a na kůži odpočívá osm. Skvělý výkon na letní vodní. Není to beast mode ani náhodou, ale která letní vůně to dělá?
Samotná DNA byla krásná, nechápu, proč si lidé myslí, že voní levně. Zjevně není a také jasně odráží jejich image, o kterou G&B usilovali, pobřežní a mořská. Čistá a svěží. Koupím si lahvičku na léto. To je jisté.
A $$$$. Není tak drahá. O čem to všichni mluví. 240 dolarů za 100ml lahvičku v australských dolarech; to odpovídá základní úrovni TF signature lines. Vzpamatujte se všichni.
Haterové budou hatery. Bohužel jich máte víc, než potřebujeme.
Skvělá letní edice pro ty, kteří ji hledají.
Marius
Vůně mi připadá sexy a svěží. Líbí se mi ten vodní podtón. Nevoní uměle, i když nemá takový realismus jako acqua di sale (která je na můj vkus o něco dražší než acqua di sale). Na tom mechovém vodním pozadí se zvedají spíše ovocné než citrusové akordy. Zdá se mi, že oceňuji meloun, broskev a nádech máty nebo bylinek, i když žádný z těchto tónů není uveden. Neocením ostrý citrus, ale sladký citrusově-ovocný, netuším, jak voní šalvěj, která je deklarovaná. Muškáty si představuji jako lehký bylinný a poněkud svěží nádech, který oceňuji (není to muškát pod sluncem, který v Chromu jasně vyniká). Má kvalitní složky, které působí přirozeně, vůbec ne synteticky. Problém, alespoň na mé pleti, je, že prakticky nepozoruji, že by se promítala (maximálně první hodinu a mírně až středně. Pak už také není příliš dlouhotrvající (asi 5 hodin). Voní dobře? Stojí za 145 eur za 100 ml? Mně za to nestojí, protože za tu cenu požaduji kromě kvalitních ingrediencí a dobré vůně i dobrou projekci. Mám 8ml karafu od Yuniquu.
tamarasurenkova
Jak jsem toužila poznat tuto značku.
Vůně jsou velmi vzácné a cenovka je docela slušná.
Design flakonů je ten nejroztomilejší.
Každopádně jsem čekala, že najdu další zalíbení.
Je to smůla.
Ze všech 6 představených mě nakonec zaujala tato.
Ne že by mě zaujala. Ne, byl to jediný, který jsem si chtěla poslechnout.
Nakonec mi dala silný koktejl nerozeznatelných sladko-tropicko-vodních-vodně-květinových tónů, absolutně ničeho se nechytající, extrémně podobný takzvanému "luxusu ve výklenku", kdy je vůně o všem a o ničem.
Zklamání...
hammervain
Ze svěžích niche parfémů by tento mohl nejvíce oslovit masy: Pacific Rock Moss se zdá být "luxusnějším" bratrem Versace Pour Homme a Versace Man Eau Fraiche.
Citrusový úvod je vznešený, jakmile jsem ho vyzkoušela, moje pravá ruka okamžitě sáhla po peněžence v kapse, ale dokázala jsem ji zastavit.
Použité ingredience nejsou nijak fantastické a zřejmě ani příliš chemické.
Při druhém kožním testu bohužel moje ruka nenašla žádnou překážku a peněženka se bohužel vyprázdnila.....
Proč bohužel?
Protože tento efemérní zázrak vydrží na kůži jen o málo více než 3 hodiny, a to i přes skvělé předpoklady (stopa a projekce jsou během první hodiny pozoruhodné).
Takže vás varuji, pokud budete mít možnost ji vyzkoušet: budete muset odolat písni sirén... spíše sebelásky, ale nevyhazujte za tuto "slabou" vůni všechny peníze!
P.s. Všechny verze australského maison Goldfield & Banks jsou fantastické, ale všechny mají stejný průměrný výkon...
Cocodrilo Astronauta
..... Jedna věta, která by mohla utvářet inteligentní myšlenku, zní: "nenechte se zneklidnit humbukem, nenechte se pohltit humbukem". Další by mohla znít: "každá hora má svůj zasypaný vrchol".
G&BA má stejný záměr jako Tauer nebo Zoolog; zájem abstrahovat mysl od reality, aby se vešla do prostředí obyčejných i zvláštních, vzdálených i všedních, vyvolávat je pro ty, kdo tam nebyli, a evokovat je pro ty, kdo si je uchovávají v paměti.
Já osobně jsem k žádnému parfému G&BA nikdy nepřičichl, ale slyšel jsem zvěsti, že jejich vůně mají, pokud vůbec, blíže ke značkové kategorii než k té nikové, "rádoby". Ale v určitém okamžiku mě přílišná reklama soustředěná na "PRM" přiměla vrátit se v čase a připadat si jako před mnoha lety, kdy mě sžírala úzkost při pomyšlení, že všichni kromě mě slyšeli "Only happy when it rains", "Gangsta Paradise" nebo "Wonderwall"..... Tato trojice byla vyřešena velkolepě, splnila očekávání a ještě něco navíc. Bude tomu tak i s 'PRM'? Protože když se nad tím zamyslím, co je tak zvláštního na mechu na skále na australském pobřeží Tichého oceánu, co není zvláštního na mechu na pobřeží Chiapasu nebo Jalisca nebo, jak se zpívá v písni, "na dvorku mého domu"? A pak se ve vzduchu opět objevil "šum", který tvrdil, že je to nepředstavitelná vůně, stejného ražení jako D&G "Light Blue" nebo Versace "Man eau Fraiche".
Naštěstí se dokonalý protilék na rozruch a humbuk v parfémovém průmyslu nazývá dekantace.
.... a víte co? V každém případě by možná, ale jen velmi možná, analogií pro 'PRM' byla nějaká Acqua di Parma ve své středomořské řadě nebo nějaká Atelier Cologne, a to z důvodu, který se mi zdá: tato vůně je středomořská a paradoxně není ani 'vodní', ani 'mořská', ani 'klidná', ani 'letní'. Má svůj vlastní styl! a to je opravdu třeba ocenit... A přidávám další plus; je to nejvíc sexy, ale opravdu sexy vůně třídy 'fougére-mediterranean' (pokud takové označení existuje), jakou jsem kdy cítila. Je jasné, že kvalita není ani značková, ani 'rádoby'. Evidentně byl v případě G&BA nejlepší vrchol jejich hory pohřben. A protože vyšla s velkou životností a velmi výraznou stopou na kůži, strávila jsem posledních pár použití na celý flakon....kdo mi koupí oběd?
Kvalita: Vynikající, skvělá, excelentní!
Oblečení: Zapomeňte na bermudy a polokošile, tento "kamenný mech" se nosí k obleku a kravatě.
Vhodný pro: Vhodné pro denní nošení a proč ne, i pro některé velmi horké večery.
Kam ho nosit: Od kanceláře přes obědové vycházky až po nákupy a návštěvu kina. Pokud je večer velmi horký a chystáte se na formální akci, je to dobrá volba.
Kam je nenosit: Do klubu.
Přechod: Několik tónů, všechny přítomné, od jasného úvodu až po sladký a sexy základ.
Výdrž: Na mé kůži vydrží více než 7 hodin.
Projekty: Snadno přes metr.
Komplimenty: Otáčí hlavy těch, kteří vás míjejí.
Cena: Mám hlad!
TobiasRo
Nepodléhejte humbukům jako já... Nic zvláštního zde a nestojí za cenu, přesunout dál lidi.
Špatný výkon
Předražené
Přehnaný hype
Zapomenutelná vůně
Dám jí další šanci na dovolené v Porto Montenegro, jestli horké klima změní můj názor (nepravděpodobné).
Sarcastica
Obecně nemám ráda vodní nebo ozonové vůně a podle popisu jsem předpokládala, že se mi tato vůně nebude líbit, ale protože byla součástí balení domácích vzorků, s nechutí jsem ji vyzkoušela.
Páni, to jsem byla překvapená! První závan mě odrovnal a během 15 minut jsem věděla, že si koupím celou lahvičku. Tohle se vůbec nepodobá aquatiku a ozoniku, na kterých jsem vyrůstal v 90. letech. Myslel jsem si, že v tomto žánru nelze udělat nic nového, ale přišel Pacific Rock Moss a představil nejsvěžejší a nejrealističtější pocit z pláže, s jakým jsem se kdy setkal. Slané tóny jsou vyváženy pruhem citrusů, které vytvářejí bezstarostný efekt, zatímco mech působí jako kotva a dodává mu hloubku a objem.
Z hlediska výkonu mi vydrží konzistentně 4-5 hodin bez ohledu na teplotu nebo roční období. Nejlépe se hodí na léto, protože je tak svěží, nicméně se přistihnu, že si ji stříkám i v zimě, když si potřebuji připomenout pláž a sluneční paprsky. Vývoj je lineární, což někdo může považovat za negativum, ale v tomto případě si myslím, že je to vhodné. Pokud stojíte na dokonalé pláži za dokonalého počasí, proč byste chtěli, aby se změnilo?