Herod podle Parfums de Marly je Woody Spicy vůně pro muže. Herod byl/a uveden/a v roce 2012. "Nosem" za touto vůní je Olivier Pescheux. Vrchní tóny jsou Skořice a Dřevo Pepperwood™; střední tóny jsouTabákový list, Kadidlo, Vonokvětka a Labdanum ; základní tóny jsou Vanilka, Iso E Super, Cedr, Pižmo, Cypriolový olej a Vetiver.

R.I.P. Olivier Pescheux
od Jernê Knowles, Elena Vosnaki, Rouu Abd El-Latif, John Biebel, Miguel Matos

GloryRide
Promiňte mi, že tu nechávám "druhou recenzi", ale ráda bych poděkovala zesnulému Olivieru Pescheuxovi za to, že mi do života přinesl tolik radosti s touto vůní Herod.
Herod byla moje první niche vůně a od té doby je to můj nejoblíbenější parfém (dřívější šarže). Herod mě naučil, co je to čichové opojení, a to až do té míry, že po nastříkání Herodu máte prostě pocit, že "život je tak dobrý".
Pokaždé, když si dám Heroda, vzpomenu si na parfuméra, na člověka, který vnesl do mého života nové dimenze štěstí, na umělce, který se dotkl - a obohatil život jiného člověka a pokračuje v tom i posmrtně.
Děkuji OP.
Odpočívej v pokoji.

Eucalipto
Troufám si říct, že v posledních pěti letech došlo k největšímu rozmachu značkové parfumerie. Dříve se tak říkalo, ale protože některé signature vůně byly propagovány stejně jako designové a měly podobnou distribuci, spolu s rozmachem mezi širokou veřejností se vžilo pojmenování "niche".
Jemnost a kvalita tónů, vysoká výkonnost ve srovnání s již upadající značkovou parfumerií spolu s náročností většiny vůní byly hlavními charakteristikami této exkluzivní parfumerie.
Dnes, v roce 2023, můžeme pozorovat, jak je ona vysoká hradba vlastností a charakteristik, která odlišovala obě strany parfumérské tabule, stále nižší a nižší, ne proto, že by designéři zvýšili svou kvalitu a výkon, ale proto, že je nikové značky snížily, a hranice, která je odděluje, cena, náročné vůně a máloco jiného, je stále tenčí a tenčí.
Parfums de Marly, údajně historický dům, ale se stejným příběhovým pozadím jako Creed, má jedny z nejpříjemněji vonících parfémů, snadné vůně, které má většina lidí ráda, protože jsou méně náročné, nebo v některých případech vůbec, což z nich dělá ideální vůně pro širokou veřejnost... ale... něco se změnilo před několika lety, kdy naprostá většina jejich parfémů přestala mít dobré výkony, kterých si cenili, a zůstala jen vůně a cena.
Proč to všechno píšu? Protože Herod, parfém s tóny, které by na papíře měly být kolosálně silné, má žalostné trvání vzhledem k ceně, kterou za výrobek požaduji.
Aromaticky se PdM chopila fantastické DNA Tobacco Vanille od Toma Forda a dala jí twist, vlastní interpretaci, díky níž má skvělou vůni, je to rozkoš, kombinace poměrně lineárního výsledku mezi vanilkou, šťavnatým tabákem a lůžkem z kadidla a osmanthu, které jí dodávají diferencující nádech, sladký parfém, ale ne vlezlý, elegantní, ale ležérní, vyzrálý, ale žoviální a nesmírně příjemný.
Problémem, jak říkám, je neexistující výkon, od slibného začátku nastává úpadek síly, který jde ruku v ruce s velmi slabým trváním, na mé kůži nevydrží ani noc, druhý den ráno není po vůni ani nejmenší stopa, a to je smutné, velmi smutné, u parfému tak přitažlivého a zajímavého, jak drahý a vychvalovaný je.
Znám ho z dekantu, který jsem si koupila v signální parfumerii, nejsem si vědoma žádných faktorů, které by mohly mít vliv na výkon, ale je to zdaleka jeden z nejkratší dobu působících parfémů, které jsem vyzkoušela, a to je co říct, ale jak to zní.
Parfém je zázrak, a to natolik, že jsem si namlouvala, že si objednám lahvičku, protože to možná problém vyřeší, ale existuje více než několik recenzí, které jsem četla a viděla a které upozorňují na tento zásadní problém, výkon tak mizerný, jaký zůstane vaší kapse po zaplacení, což činí představu, že lahvička bude fungovat lépe než zkušební flakonek, utopickou.
Alternativy? Existují, ale nejsou stejné, Herod má něco, co zaujme a dělá to být vpředu, aniž by to snižovalo dílo tak dobré jako Ambre Tabac od Daniela Josiera, nebo parfém, který je zcela správný a podle mého názoru méně spolehlivý než samotný Ambre Tabac, jako je Divine Vanille.
Je škoda, že se něco takového děje v typu parfumerie, která v posledních letech táhne káru kvůli nedostatku nápadů, kvality a návrhů v designérské parfumerii, a udělali by velkou chybu, kdyby opakovali stejné chyby, které přivedly komerční parfumerii do jedné z nejhlubších děr, co pamatuji, ne-li té nejhlubší.
Než si ji koupíte, vyzkoušejte ji na kůži, ale především vyzkoušejte Heroda, abyste si užili vůni, která má rozdrcenou DNA k dokonalosti a nebýt jejího výkonu, byla by povinnou koupí na chladnější měsíce roku pro každého milovníka sladkých parfémů s tabákem.

jerry7474
Herod Parfums de Marly:
Srovnávala jsem jak dekantát, který jsem si koupila od Heroda, tak tento od Heroda, oba jsou si velmi podobné, řekla bych, že z 90 % jsou téměř totožné.
Herod je sladší v drydownu a cítím v něm jasmín, zatímco Hercules je stále sladký s vanilkou a tabákem, ale ne tak sladký, je o něco méně hřejivý.
Obě jsou fantastické a za cenu jedné nebo druhé je Hercules od Maison Alhambra upřímně řečeno skvělou alternativou, protože stojí šestkrát méně než Herod.
Výkonově vydrží Hercules stejně, ale mám pocit, že je na začátku silnější a jeho probuzení je mírné po dobu 2 hodin a pak klesá na úroveň kůže.
Pokud máte peníze na Heroda, vyplatí se to.
Pokud jste zvědaví nebo chcete cenově dostupnou a olfaktoricky podobnou alternativu k Herodu, Herkules je pro vás.
Oba doporučujeme.

RenataCT
Zkusila jsem Heroda a napsala si ho na ubrousek: kouřové ovocné potěšení, čokoláda s likérovými lanýži. Cítím vanilku, tabák a nějaké ovoce, třeba švestky nebo borůvky. Lepší než Tobacco Vanille, ze které se mi dělá špatně, a sofistikovanější než Spicebomb. Podle mého názoru zcela unisex. 💯 Stojí to za to!

Danilo Perfumorista
Velkolepé, skvělé, bezkonkurenční.
Ačkoli je DNA parfému podobná některým jiným, které jsou již na trhu, jako je Herod, není.
Poznala jsem ji, stejně jako mnoho jiných niche parfémů, prostřednictvím prototypů. Pak mě zaujala dovážená verze, už s velkými očekáváními, a ještě je dokázala překonat.
Vanilka, tabák, skořice, kadidlo a dřevo. Vše vyvážené, vše podané příjemným, klidným způsobem. Je to jako mít chvíli klidu, rozjímání, připravovat se na importovanou událost, na něco, co vám určitě změní život, a vy si lehnete do koženého křesla, přinesete si doutník, vypijete cognaque a čekáte. Parfém vyjadřuje tento klid, tento vnitřní mír, který přetéká sebevědomím a vážností, aniž by se vzdával zdvořilosti a dobré nálady. Jste především zralý a zajištěný muž, ale přinášíte s sebou klid, který dává vyniknout vaší něžnější stránce.
Poměrně svěží, suchá úvodní vůně se skořicí přinášející dotek pepře a tóny tabáku a vanilky. S vysycháním se tabák smíchaný s vanilkou stávají hlavními protagonisty, trochu zvyšují sladkost parfému, vytvářejí harmonii s vrchním kořením a v pozadí kadidlo a dřevo vytvářejí kouřovou, sametovou, měkkou scénu.
Nemá intenzivní projekci, ale rozhodně má pozoruhodnou projekci, díky níž je parfém zřetelně cítit celé hodiny, a to i po několika málo stříknutích. Výdrž je vynikající, přesahuje 12 hodin. Parfém pro mírné klima, významné události, slavnostní příležitosti a luxusní romantická setkání.
Nejnovější díl pečlivého plánu každého muže, který chce bezpochyby vytvořit rozhodující okamžik svého života.

Ragnar
Ačkoli nejsem velkým fanouškem tohoto domu, považuji Heroda za jednu z nejlepších tabákových vůní.
Vysoce realistické a přirozené tabákové listy doprovázené vynikající vanilkou a se základem z koření a kouře, které dodávají trojrozměrnost.
Pokud jste fanoušky vůní v návaznosti na Spicebomb, pak si Heroda šíleně zamilujete. Považuji ji za mnohem sofistikovanější verzi tohoto typu parfému.
Herod je bohatý, silný a dokonale vyvážený. Sladkost vanilky není typická pro gurmánské vůně, ale je to vyzrálá a sofistikovaná sladkost.
Někteří se odvažují srovnání s Tobacco Vanille od Toma Forda, ale upřímně řečeno tyto dva parfémy nemají kromě několika uvedených tónů nic společného.
V TV je vanilka mnohem výraznější a ochucuje tabák, takže je příliš sladká.
U Heroda tomu tak není. Tabák má svůj vlastní silný charakter, který ještě umocňuje koření, kadidlo a dřevité tóny. Vanilka vše zpříjemňuje a zatraktivňuje, ale neruší.
Zatímco v televizi ji nejlépe vidím na rafinovaně, elegantně oblečených gentlemanech, u HEROD ji vidím spíše "chytlavou". Více machistickou vůni, která se hodí i k ležérnímu oblečení. Je rozhodně přitažlivější pro masy a s trochu více designovým stylem.
Provedení je velmi dobré. Vydrží a hodně se promítá. Pozor při jejím dávkování.
Vhodná do chladného podnebí ve dne i v noci.
Opravdu skvělá vůně!!!

klim31
Už mě nebaví číst nářky žen, že jim to nesedí. Možná proto, že je to mužské? Znám holku, která má ráda všechny vanilkové vůně (TV Ford a všechno podobné), a ta hned na slepý test řekla, že je mužná v každém případě.
Za sebe: Vůně je velmi příjemná na podzim-zimu, a to v hody a v klidu. Výdrž - celý den od jedné aplikace ráno. A prakticky nesnižuje intenzitu, i když kvůli tomu i dost monotónní, což je třeba brát v úvahu, takže se snažím střídat. Zní to draze. Téma vanilka-skořice-skořice-tabák v parfémech mě osobně zcela uzavírá. Doporučuji ji

Geo_Aroma
Nejlepší parfém, jaký jsem kdy v životě cítila!! Má mé tři nejoblíbenější tóny perfektně smíchané!! Tabák skořice vanilka!!
Voní tak, jak musí vonět muž!! Také obrovský kompliment getter ženy ho milují!! Někteří lidé říkají, že je jednoduchá, ale pro mě jednoduchost dělá dokonalost!!! Nemůžu ji přestat cítit!!! Rozhodně stojí za tu cenu! Perfektní na zimní večery!! Také výdrž a siláž jsou úžasné, cítím ji na sobě celý den!!! Pokud máte rádi temné svůdné noční parfémy jako já, Herod je nejlepší!!! Jděte do toho!!! 11/10

17seyed
Pokud se vám líbil Tobacco Vanille, ale tabák vám připadal příliš realistický a silný na to, aby se dal nosit, pořiďte si Heroda.
Pokud se vám líbila Back to Black, ale medový třešňový nádech vám připadal příliš sladký a lepkavý, pořiďte si Herod.
Pokud se vám líbila Pure Havane, ale mysleli jste si, že by potřebovala kvalitnější složky a lepší provedení, pořiďte si Herod.
Pokud se vám líbil Layton, ale mysleli jste si, že je na váš vkus příliš kořeněný a raději byste něco tmavšího a sladšího, pořiďte si Heroda.
Edit: Právě jsem si ji poprvé naplno oblékla a dvakrát mě pochválili, přičemž mě oba lidé požádali, abych napsala, co mám na sobě. Plná lahvička už je na cestě.
Neposlouchejte nikoho, kdo říká, že je to slabé. Lidé ignorují věci jako je teplota, vlhkost pokožky, únava nosu atd. A svádějí to na "reformulace". To vydrží 12 hodin snadno a projekty silné pro velmi působivé 4 hodiny

Khrodino
Ano, ano, ano. Měkké, tabákové, teplé, sladké. Je to jemná verze vůně Tobacco Vanille od Toma Forda: žádné výrazné tóny, vše je půvabné a elegantní. Zůstává mužná, ale... jak to vysvětlit? Je trochu jako ten rafinovaný dědeček, který voní dýmkou a stále se usmívá. Myslím, že si ji dám jako dárek k Vánocům.

davimass
Vanilková vanilka, ležící na slunci na lůžku z voňavých lesů. Svěží a kořeněný úvod, ale ne suchý kořeněný, nýbrž lehce nasládlý, takže nazývat ji mužskou vůní je velmi reduktivní; přinejmenším do zaschnutí.
Molekuly bez ustání tančí po těle a vytvářejí věčný kolotoč "živých" vůní.
Nepřestanete si čichat k paži. Vynikající realizace.
Kdy? Vždycky
Kde? Kdekoli

MF
...HEROD de PARFUMS DE MARLY EDP...
UMA GRANDE COMBINAÇÃO DO TABACO, BAUNILHA E PITADAS DE CANELA E PIMENTAI!
SIMPLESMENTE PERFEITO!
CONSEGUE SER TÃO BOM QUANTO O SIPICEBOMB EXTREME E O TOBACCO VANILLE...
A TOP PERFUMISTA!
NOTA 9,50 EM TUDO!
Abraço

priethcallas
Díky štědrému vzorku, který mi poslal kamarád (děkuji, Joeli!), mohu tuto vůni recenzovat.
Poměrně intenzivní a kořeněný začátek, s citelnou skořicí, ale ne pikantní jako v jiných vůních, kterou rychle zastíní tabákový tón, chápaný v této vůni, stejně jako v mnoha jiných moderních vůních stejného typu, jako sladký tabák, možná medový, nebo jako dýmkový tabák. Upřesňuji to proto, že mnozí se domnívají, že se jedná o jediný styl tabáku; ten je dnes nejběžnější, ale existují i jiné sušší styly. Oceňuji také olivové a labdanumové tóny na začátku.
Po 10 hodinách nošení (omlouvám se, nemohl jsem zaznamenat mezičasový vývoj) stále vnímám část tabákového tónu, který byl v této vůni, stejně jako v jiných, které znám, skutečně "pohlcen" vanilkovým tónem, vnímám zbytkové kadidlo a pižmo.
Po 14 hodinách vanilka, pižmo a trochu cedru.
Použila jsem bez obav celý vzorek o objemu asi 1,0 ml a pravdou je, že jsem dostala těžkou stopu na mnoho hodin (řekla bych prvních šest nebo sedm) a pak zůstala jako mírná až do konce mého testu, vždy jasně citelná. Jak jste si možná všimli, doba trvání u mě přesáhla 12 hodin. Vůně více než splňuje kořeněně dřevitou, zejména v kořeněné části (v dřevité části byla podle mého názoru trochu krátká). Svým stylem mi připomínala Spicebomb od V&R, ale jedná se o silnější verzi definovanou kombinací vanilkového tabáku. Mimochodem, zjistila jsem, že v těch vůních, kde tyto dva tóny vynikají, vanilka obvykle přebíjí tabákový tón, který je těkavější nebo méně vytrvalý než vanilka. Navzdory výše zmíněnému vývoji mi závěr vůně stále připadal poněkud dlouhý a lineární.
Myslím, že nejlepší využití této vůně je zimní a spíše noční. Tabákový tón je velmi příjemný, jeden z nejlepších ve stylu sladkého, medového tabáku a v mém případě jsem ho cítila několik hodin, než ho vanilka sežrala.

Viktoriya_cheh
Dejte mi litr tohoto lektvaru a já se změním zpátky na brunetu! ŠEE-KAR-NY!!! Je mi líto, že ti to musím říct, ale je to afrodiziakum. Právě jsem je dostala jako dárek a neodolala jsem a nanesla si je na sebe. Jsou tři hodiny odpoledne a já nemůžu na nic myslet! Kdo říká, že jsou jen pro muže?!? Namítám! ))))))

Babyface
Tato vůně je jakýmsi kolektivním obrazem nejlahodnějších a nejslavnějších aromatických platforem na trhu: Killian back tu black, plus Fordova tabáková vanilka, plus Frapin 1270, plus Muglerův Pie Havana, plus Tobacco Rouge, plus Tonka Imperial Hermes a stejný Hermesens.A při tom všem kvalita složení této vůně umožňuje, aby si na trhu udržela vlastní tvář. naštěstí je značka Marley poměrně nová a snažila se zohlednit minulé zkušenosti dřívějších parfumérských "individuí". její aranžmá působí nově a neotřepaně, i když ve své podstatě není jedinečné.Dokáže však odolat i tomu nejprudšímu obratu vaší vonné sofistikovanosti. Pokud máte všechny tyto vůně, které jsem vyjmenovala, nebo alespoň jejich část ve své sbírce, pak na vás možná Herod neudělá patřičný dojem.Ale jako varianta všeho najednou a ve vynikající kvalitě je velmi dobrá. Dobrou variantu na "kubánské" téma, a toto téma zase bude vždy patřit k nejúspěšnějším na trhu, představil Marley po svém. Pokud si ji chcete naklonit, pak jedině tímto způsobem. Flakon je stejně krásný jako u Godolphina.