Oud Maracujá Maison Crivelli pro ženy a muže

kůže
tropický
živočišný
svěží

Oud Maracujá podle Maison Crivelli je Leather vůně pro ženy a muže. Toto je nová vůně. Oud Maracujá byl/a uveden/a v roce 2023. "Nosem" za touto vůní je Jordi Fernández. Vrchní tóny jsou Mučenka, Ovocné tóny, Šafrán a Turecká růže; střední tóny jsouAgarové dřevo (oud), Benzoin a List indonéského pačuli ; základní tóny jsou Kůže, Dřevo akigala, Jantar (ambra), Vanilka a Labdanum.

Mučenka

VÍTĚZOVÉ CEN ČTENÁŘŮ FRAGRANTICA 2023

od Elena Knezevic

12/31/23 09:00

TadeX

Veľmi orginalní, zajímavá a poměrně hezká vůně. To však nemusí být vždy dobře. Jelikož je vůně tak silná, že stačí opravdu jeden střik aby vás cítili skoro všichni v okolí 2 metrů, tak sd spoustu lidem tato vůně i kvůli své neobvyklosti nelíbí, protože nemají na ní dost vyspělí nos. Spolužáci mi například sami od sebe řekli, že dneska voním jako vietnamská večerka, což jako kompliment úplně neberu. Možná je to tím, že jsem mladý a lidi v okolí, mě chcou cítit svěžího. Za mě však velmi dobrá těžká vůně, která je cítit hlavně dvěmi smmery zkombinovaně hrozně svázaně: Oud+Kůže a Mučenka s Ovocem. Pokud tedy, ale nejste milovníky niche vůní, tak bych se mu asi vyhnul.

Wildnose

V Paříži jsem vyzkoušela parfém Oud Maracuja de Maison a je to šílenost!
Kdo by si pomyslel, že smíchat mučenku s oudem bude dobrý nápad?
Je to, jako by se tropické ovoce rozhodlo jít na romantické rande se starobylou vůní, a ukázalo se, že tvoří velkolepý pár! Je v ní ten exotický nádech mučenky tančící s oudem, zabalený do kůže a vanilky. Je zábavná, odvážná a upřímně mi připomíná, jak jsem se jednou pokoušela smíchat nemožné dezerty, ale tady to dělá divy!
No a pokud jste někdy přemýšleli, jak by vypadal Tinder parfémů, Oud Maracujá by byl dokonalou kombinací sladkého a tajemného.

Naprosto temné, ale sladké překvapení v každém nástřiku, zázrak!

Martinaotri3

Náhodou jsem dostal malý vzorek a po přečtení názvu jsem si pomyslel: "To je ale bizarní nápad".
Uplynulo několik týdnů a já jsem si ji nastříkala: je opravdu dobrá. Směs oudu s ovocnými tóny je velmi dobře vyvážená. Výsledkem je elegantní, unisexová vůně, velmi krásná i v chladném ročním období. Na mě osobně přenáší dobrý humor a lehkost.
Kdybych se zastavila u názvu, vůbec bych o ní neuvažovala a.. Velká chyba.
Když jsem po několika hodinách vstoupila do místnosti, kde jsem ji nastříkala, pomyslela jsem si: "Jak krásně voním?".... Byl to on, Oud Maracuja..
Jaká krása..

AlexDimax86

stručné a výstižné:
Když zvedá skleničku, cítí také svůj ztvrdlý ukazováček, který si pamatuje tisíce Marlborek vykouřených od jeho 14 let...
Oppenheimer stvořil atomovou bombu, Jordi Fernández stvořil Oud Maracujà (ne leviosa, ale leviosà).
Věřím, že je vyrobili ve stejných laboratořích, protože je nevysvětlitelné, že po dvou dnech (se sprchou a nádobím umytým rychlovkou) je tato směs tropického ovoce a cigaretového kouře stále cítit na kůži.
ps. mouillette ve spreji dokáže provonět místnost i po dvou dnech (vyzkoušejte, abyste uvěřili).

10/10 bez rozmýšlení... nebo spíš o tom přemýšlím, protože je to drahé.

Kari Dil

Nový čichový zážitek, intenzivní a nezapomenutelný, jehož úvod mě překvapil, protože oud je syrový a živočišný, částečně jako Neroli Nasimba, nicméně po několika vteřinách je oceněna exotická tropická ovocná stránka mučenky, která poskytuje mimořádně pozitivní a mimořádný zvrat. Zpočátku působí velmi mužně, ale v jejím srdci a základu vyzařují pryskyřice, kůže a sladší vzduch, aniž by byla vlezlá. Smyslná a výrazná.
Velmi silná a dlouhotrvající vůně.
Brzy uděláme kompletní recenzi na YouTube. Je to nutnost pro všechny milovníky ovocného oudu 🙌🏽🥰.

RiddlesKitty

Oud na tréninkových kolečkách. Je to opravdu převážně mučenková vůně. Tmavá, ovocná, lehce alkoholická/fermentovaná. Kolemjdoucí dáma řekla, že můj manžel voní, jako by pil... pěkné. Celkově slušná, ale neohromí. Oud rychleji vyprchá při nošení na kůži než na papíře.
Hezčí ztvárnění podobné atmosféry by bylo Oud Symphony od Precious Liquid.

aalien

Zamilovala jsem se do popisu pyramidy, ale je dobře, že jsem si nekoupila hned lahvičku. při testu jsem byla zklamaná - s jedním potáhnutím na mě dýchl takový přemrštěný a dusivý oud, po kterém nenásledovala slibovaná marakuja. dříve se psalo, že kombinace ovoce a oudu není nová, ale při zběžném hledání analogií jsem je nenašla.

Merra_G

Podobná energie jako LV Ombre Nomade. Ale tam, kde LV ON vyzařuje těžké "dubajské" vibrace, je tato hlubší, teplejší a tajemnější. Pokaždé, když k ní přičichnu, cítím buď více oudu, nebo více mučenky, opravdu vás vezme na cestu. Je drahá, ale z vůní v oudovém stylu Blízkého východu je mou jednoznačně nejoblíbenější. Připomíná mi scénu z Duny s Paulem a palmami.

Jadovitaja

Oud Maracuja je luxusní vůně. Připomíná mi vůni Ombre Nomade od LV, ale tato je protkaná mučenkou a tropickým ovocem. Vážná, majestátní vůně, pokud je Ombre Nomade pro mě příliš mužná, tohle je unisex vůně, kterou může bez obav nosit i žena. Po testu v obchodě mi nešla z hlavy, musela jsem si lahvičku objednat. Ale nedoporučuji ji kupovat bez testu, je taková zvláštní. Cítíte oud, kůže je hladká jako kožená bunda, trochu růže přesně růžové růže, mučenka přesně v základu a ozvěny něčeho z tropického ovoce.

Happyolia

Krásné? Ano. Nový, originální? Ne.
Málem jsem ho koupil naslepo.
Tři dny jsem ho testoval, abych získal reálný dojem.
Otevírá se šťavnatou marakujou a oudem. Oud a ovoce není nová kombinace, takže jsem se nedočkala "wow!" efektu (ale chtěla jsem).
Postupně se usazuje na kůži s jemnou kůží a ovocem.
Vydrží dlouho, ale stopu jsem nenašla. Unisex

rbalkris

Silná dřevitá gurmánská vůně s těžkým akordem mučenky. Vůně se otevírá ústředním tónem maracujá (druh brazilské mučenky) s lehkým nádechem šafránu, růže a dalších ovocných tónů. Jakmile se usadí, odhalí se tóny dřevin (velmi lehce oud), labdanum, pačuli, benzoin, vanilka a kůže. Unisex vůně má silnou projekci a vynikající výdrž díky syntetické molekule akaigalawood přítomné v hojném množství. Příznivci svěžích, těžkých tropických gurmánských vůní si v této nabídce přijdou na své. Užijte si ji!

Fraganceando_madrid

Oficiálně testováno, první dojmy:
Docela výrazný oud oslazený ovocnými tóny mučenky.
Suchý tón se vyvíjí do dřevité/akcentované vůně se stále patrnými sladkými tóny.
Když jsem ji vyzkoušel, rychle se mi vybavil Oud Rain od Renier, ale tento Oud Maracujá se mi zdá temnější, těžší a s výraznějším oudem.
Zajímavý, elegantní a diferencovaný návrh. Připadá mi mužnější a s výkonem, na mé kůži vyšším než 8 hodin s vysokou projekcí první dvě hodiny a pak přechází do střední. Na kůži dlouho opadává. Stopa je poměrně znatelná. Podzim/zima je její sezóna, v horkém počasí bych ji nikdy nepoužila.
Zajímavý parfém, nevylučovala bych koupi 30 ml verze.
Dobrá práce Jordiho Fernándeze a M. Crivelliho. Před koupí vyzkoušejte.

ManfrediGaetano14

Oud Maracujá. "Konečně veselý Oud!". Olej Oud je mimořádně netypická surovina: dřevitá, pryskyřičná, plísňová, fekální, prostě jak chcete. Když k němu poprvé přivoníte v čistotě, ať už je to jakákoli kvalita nebo odrůda, není to vůbec příjemný pocit. Právě naopak! Dá se s jistotou říci, že spolu s vetiverem patří k nejméně zvládnutelným surovinám v parfumerii. "Jak ho použít?", "jak upravit fekální aspekt oleje Oud?", "které suroviny nejvíce umocňují jeho čichové vlastnosti?"... to jsou jen některé z otázek, které se vám honí hlavou, když strčíte nos do oleje Oud nebo do své speciality (některé z nich jsou opravdu působivé, např. Mohellhausenův Royal Oud). Pointa je tedy jasná: jde o to přijít na to, "jak ho odlehčit", "jak vyhladit jeho zákoutí", "jeho drsnost", aby se ti na druhé straně láhve neocitli s výkřikem "jak nechutné!". Pierre Montale je zatím v této hře nesporným šampionem. Bezpochyby ví, jak na to. Ví totiž, jak přimět speciální a přírodní Oud, aby změnil svou fyziognomii a stal se nejen příjemným, ale dokonce líbivým a snadno nositelným pro každého. Věci se však velmi rychle mění: Jordi Fernandez dokazuje, že zná strategie úpravy Oud tak dobře, že přehrává Pierra Montaleho v jeho vlastní hře.
Oud Maracujá se otevírá nejen super ovocně, ale dokonce šťavnatě. Směs ovocných molekul vůně totiž dokáže vytvořit aromatickou iluzi šťávy z tropického ovoce, která v Montaleho a četných pokusech jiných nosů zcela chybí. Navíc je skutečně působivé, jak dobře se parfumérem použitý fekální oud snoubí s tóny mučenky, manga, papáji a ananasu: všechny jsou stejně dobře použitelné v jakékoli olfaktorické evokaci této vůně.
Na druhou stranu v suchém tónu, který lze vnímat až 8/9 hodin po odpaření na kůži (opravdu pozoruhodné!), se objevuje zvláštní akord kašmeranu v kombinaci s polosladkými surovinami naprosto zbavenými jakékoli vtíravé sladkosti. K dosažení takového výsledku muselo být zapotřebí nejméně dvouměsíčního zkoušení!
Závěrem lze říci, že na mě Oud Maracujá udělal velmi pozitivní dojem: je to Oud nové generace, plný příslibů a dostatečně veselý na to, aby mohl konkurovat Summer Oud od Miguela Matose, který nicméně v současnosti zůstává mým nejoblíbenějším tropickým Oud-koktejlem.

Hodnocení: pro mě je to dřevitě ovocný jantar (+ samozřejmě pižmový, což je klasická stránka Cashmeranu, který se ve skutečnosti také nazývá Cas Musk).