Torino21 podle Xerjoff je Aromatic Green vůně pro ženy a muže. Torino21 byl/a uveden/a v roce 2021. Vrchní tóny jsou Máta, Citrón, Bazalka a Tymián; střední tóny jsouČerný rybíz, Rozmarýn, Levandule a Jasmín ; základní tóny jsou Pižmo a Vervain.

frambuesasfrescas
Výjimečný parfém, o který se dělím s manželem, protože je naprosto unisex... působí svěže, zeleně, bylinně... opravdu cítím tóny máty, levandule, citronu, cedru a sladký a ovocný nádech červeného rybízu.
Je nádherná a má velmi vysokou projekci a trvání, to je překvapivé, protože je to parfém hlavně na den a do teplého počasí.
Torino 21 bezpochyby 10/10... moje nejoblíbenější od Xerjoffu!!!

AdiUrs
Vůně, která je podle mě úžasná i teď v horkých dnech a nedokážu si ji představit v létě, možná je to tím, že jsem velmi mladá, ale v každém případě zůstává jedním z mých nejlepších nákupů.
Máta na mé kůži je ABSURDNÍ, jako když cítíte lístek máty s trojnásobnou intenzitou, jinak balzamická vůně, která má prvních pár minut neuvěřitelnou stopu, která se po 4/6 hodinách ztratí.
Jelikož je to moje první recenze, dejte mi vědět, jestli jsem to pochopila správně!

Iversotr
Nikdy jsem netíhla k citrusovým vůním, ale moje šťastná objednávka vůně obsahovala tuto vůni jako vzorek.
nasadila jsem si ji a ucítila jsem ohromný závan citronu. Řekla jsem si: "Ale ne, to není ono." A pak jsem si řekla: "Tohle není ono!".
Poté, co mi asi 10 minut seděla na kůži, se začala měnit v tu nejkrásnější citrusovou vůni. Dostala jsem citronovou verbenu, ale v elegantnějším provedení. Po 30 minutách jsem byla závislá. Už jsem si objednala plnou velikost lahvičky.
Jsem tak ráda, že jsem vůni vyzkoušela. Nemůžu se dočkat, až ji budu nosit příští léto.

Akonit
První půlhodina zářivé máty byla okouzlující, ale pak máta zmizela a zůstala po ní standardní vůně "zeleného čaje", která se často vyskytuje v domácí chemii a tělové kosmetice. Kdyby byla tato máta cítit několik hodin, pochopila bych to, ale musíte mít Green Tea Elizabeth Arden velmi rádi, abyste si ji koupili od Xerjoffu za desetinásobek ceny.
Výsledkem je příjemná svěžest zeleného čaje na poněkud štiplavém syntetickém pižmovém základu. Po mátových lístcích se nijak nemění, je velmi vytrvalá až 6-8 hodin, téměř se neokouká.

Natalia Alouette
Vůně je zřejmě vyrobena z některých moderních materiálů, které lze vnímat dvojznačně.
Mně voní jako zelené jablko namočené ve formalínu.
Také pocit kovu, anorganika a jakási celková atmosféra něčeho neživého.
Koncepčně (ne samotnou vůní) je to pro mě směrem někam ke Ganymedu.
Koupil jsem ji naslepo a zděsil se. Určitě to nejdřív vyzkoušejte.

Manuel I
Citrusová, bylinná, mátová, vynikající a jedinečná. Máme tu parfém plný třídy a výjimečnosti.
Pro mě je to momentálně reference mezi parfémy s mátou a bezpochyby jí ještě dlouho bude. Část velmi zelená mátou a bazalkou, aby se pak připojila její květinová část dokonale splývající. Pokud máte rádi svěží bylinné parfémy, neváhejte ani vteřinu a kupte si lahvičku.

SOUL - "27"
Smíšené pocity.
Líbí se vám to? Ano!
Je to otřepané? Ano!
Bylo to už 100500krát? Ano!
Přeceňuje se? Ano!
Potřebné? Ne
Dojem, že Xerjoff se po zhlédnutí termonukleárního tématu svých vůní rozhodl "pojďme na to zlehka" a vytvořil kopii vlastního Fiera, lehce si pohrávajícího s tématem citrusů. Vůně není špatná, ale peníze, které se za ni žádají, se mi vůbec nechce dávat

Uedro
Torino 21 je vynikající parfém. V současné době je to můj nejoblíbenější parfém z řady Xerjoff.
Rafinovaný, elegantní a ideální do teplého počasí, tento vyvážený parfém vyniká svými bylinnými nuancemi, které se mísí s citrusovými a štiplavými prvky a obzvlášť mužným dřevitě zeleným základem.
Ačkoli to není deklarováno, ve skutečnosti cítím jasný vetiver suché povahy, který tvoří jeho základ.
Úvod je balzamický, vše hraje na mátu, bazalku a voňavou verbenu. Citron, rozmarýn a levandule jí dodávají lehký nádech tradiční holičské parfumerie. V závěru se objevuje lehce kovový základ bílého pižma, ale jistě se zde objeví i nevyslovené dřeviny.
Velmi dobré provedení: prosazuje se zdrženlivě a klidně, ale s vynikající trvanlivostí.
První parfém, který mě napadl jako srovnání, je Vetiver Sensuel od Mancera, i když tento Xerjoff je rozhodně lepší, pokud jde o směs i čichový profil.
Podle mého názoru je to špičková vůně, škoda té ceny..... Výše zmíněnou Manceru vřele doporučuji jako "levnou" alternativu, ale i tak jsem velmi ráda, že jsem ji vyzkoušela.
Pokud máte rádi tento žánr a máte dobrý rozpočet, je koupě nutností.

Radius
No tak, lidi. Nevoní to jako Ty nebo Někdo jako Ty. YOSLY je mátový OVERLOAD. Jako když vyjdete na pole, utrhnete si čerstvé lístky divoké máty, rozdrtíte je mezi prsty a vdechnete.
T21 je mnohem víc než máta. Dostávám ranní kokosový akord smíchaný se vznešeným citronem a mátou. Je osvěžující a povzbuzující. Na pokožce také chvíli vydrží. Toto mistrovské dílo se přestává vyrábět, takže si ho pořiďte, dokud můžete.

F.Valenzuela Salfate
Torino 21 je jednoznačně parfém určený na léto, na pláž nebo na párty u bazénu, je osvěžující a relaxační.
Jeho vůně je jako mojito bez převažující alkoholové části, hodně je vnímána zelená část máty - bazalka a pižmové pozadí, je 100% unisex a doporučila bych ho pro všechny věkové kategorie.
Co se týče jejího trvání, je to svěží vůně s mírnou stopou a středně dlouhým trváním, na mé pleti vydrží 6 hodin a pak je na pleti velmi slizká.
Kdybych ji měla přirovnat k jinému parfému, řekla bych, že je zaměřena na stejné publikum, které má rádo Virgin Island Water a hledá parfém, který má takovou tu uvolňující letní atmosféru, kterou tento typ parfémů přináší.

raru1337
Je to také můj nejlepší nákup naslepo. Naprosto úžasná vůně. Je ještě lepší než moje milovaná Nio. Vlastně z hlediska vůně sedí mezi Nio a Renaissance. Svěží, mátová, citronová, trocha levandule, nádech bílých květin a krásné bílé, čisté pižmo. Otestovala jsem stovky vůní a je jen hrstka takových, které bych označila 10/10 - mistrovské dílo, ale tato je jednou z nich.

Heifrank
Blindbuy z webových stránek společnosti Xerjoff. V úvodu se rozvoní čerstvě nakrájená, energická a přírodní máta spearmint/marrocoan. Několik recenzentů ji přirovnává k Nio. No, možná trochu, protože Nio je také trochu zelená, ale není mátová. Torino21 se však v úvodu podobá spíše Herba Fresca od Guerlainu s tou dominantní zelenou mátou. V okamžiku psaní mám na jedné straně Herba fresca a na druhé Torino21. Herba Fresca působí spíše dojmem bylinné směsi (jako máta+tráva+bylinné květiny, například jetel), ale s dominantní mátou. Torino21 je spíše čistá drcená máta s trochou citrusů. Představte si vůni mojita předtím, než do sklenice přijde soda. Vůně uvnitř sklenice, když se máta a limetky rozdrtí dohromady. Mnoho vůní má citrusy s trochou máty v pozadí. Tohle není Torino21. Je to velká máta s několika citrusy v pozadí. Herba fresca je umělecká interpretace máty. Torino21 je sportovní.
Je podobná Reneissance? Ani ne. Pravděpodobně patří do stejné kategorie (zelená/citrusová/aromatická), ale Torino21 má mátu, je jemnější a je rafinovanější. Celkově se dost liší.
Dnes, když se moje přítelkyně vrátila z práce, řekla: "ta vůně, kterou jsi dnes použil, je moc pěkná". Byla ode mě vzdálená asi 5-6 metrů. Nutno také podotknout, že moje gf nemá ráda většinu mých vůní (a parfémů obecně), a to ani ty snadno nositelné typy. Pochvala od ní je, co se týče parfému, poměrně vzácná.
Máta dominuje poměrně dlouho, ale ve vysychání se dostanou ke slovu i další tóny, například jasmín. Velmi přitažlivá, veselá a zářivá vůně. V sušení se mi vybaví asociace na CK2. Ne že by byly stejné, ale aby měl čtenář jakýsi referenční bod. Myslím, že Torino21 zapadá do konceptu tenisu, protože je velmi zelená a máta je sportovně energický druh tónu.
Torino21 působí velmi přirozeně a kvalitně. Je poměrně hladká a hravá. Pravděpodobně se skvěle hodí k bílému tričku nebo k běžnému nošení, případně k tomu, když jdete ven s přáteli a děláte zábavné věci. Celkově je to podle mého názoru velmi univerzální, snadno oblíbitelná vůně. Lidé ve vašem okolí by si ji určitě oblíbili. Zdůrazňuji, že je pro milovnice máty. Pokud nemáte rádi mátu, poohlédněte se jinde.
Pro mě je Torino21 snadná láska. Je velmi přirozená, univerzální a snadno se nosí. Její limitovaná edice, ale mohla by být velkým hitem od Xerjoff.

JasonNewton
Právě dnes mi přišel. Trochu Nio, ale je to asi mátové. Rozhodně působí sportovním dojmem. Krásná, svěží kompozice, která se bude (doufejme) velmi dobře prodávat. Je to jako rafinovanější Renaissance, ale s mnohem větším děním. Velmi snadno se nosí. V letních měsících si ji užiju mnohem víc. Působí téměř jako dokonalá sportovní vůně, ale s větší rafinovaností než všechny značkové sportovní nabídky. Doufám, že se někdy objeví 100ml, protože tuhle vůni budete chtít používat pořád. Pro mě budoucí klasika.