MicroPerfumes.com 1 product for 4.97 USD
Parfums de Marly 4 items for 225.00 - 400.00 USD
Maxaroma 2 items for 245.00 - 270.00 USD
FragranceX.com 1 product for 269.99 USD
TikTok Shop US - Mar... 1 product for 299.59 USD
Althaïr podle Parfums de Marly je Orientální Vanilla vůně pro muže. Althaïr byl/a uveden/a v roce 2023. Althaïr byl/a vytvořen/a Hamid Merati-Kashani a Ilias Ermenidis. Vrchní tóny jsou Skořice, Kardamom, Pomerančový květ a Bergamot; střední tóny jsouBourbonská vanilka a Elemi ; základní tóny jsou Pralinka, Pižmo, Ambroxan, Guajakové dřevo, Fazole tonka a Kandované mandle.
Přečtěte si o tomto parfému v jiných jazycích: English, Deutsch, Español, Français, Italiano, Русский, Polski, Português, Ελληνικά, 汉语, 日本語, Nederlands, Srpski, Română, العربية, Українська, Монгол, עברית.
Parfuméři
Značka Parfums de Marly
Althaïr Zprávy
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
Přeložené recenze
mizur 03/21/24 15:00
Vím, že mě fanoušci a placení recenzenti z PDM budou peskovat, ale musím o této vůni říct pravdu.
Začnu tím, že vůni Althaïru opravdu miluji a že když se zaměřím jen na vůni, je to zcela jedinečná kombinace, pravděpodobně nejlepší sladko/aromatický parfém, jaký jsem kdy cítila.
Takže pokud o parfémech přemýšlíte pouze na základě toho, jak voní, a máte rádi sladké parfémy, pak je to pro vás povinnost... Jen bych si přála, aby byl pro mě život stále tak jednoduchý...
V hlavě vyhodnocuji spoustu vlastností mimo to, jak parfém voní, samozřejmě pokud se mi vůně nelíbí, tím by to skončilo... ale pokud se mi líbí, začíná v mé hlavě celý proces (malý, ale proces), než se rozhodnu, jestli si vůni koupím.
"Disclaimer", musím být upřímná, bez ohledu na konečné hodnocení v mé hlavě si nakonec s největší pravděpodobností koupím každý parfém, který se mi líbí, ale to proto, že má sběratelská stránka převládne... ale lidé by to obecně neměli dělat, lidé by si opravdu měli dávat pozor na to, co kupují, parfémy nejsou levné, speciálně niche parfémy, a mnohé jsou opravdu odpad. Právě proto je Fragrantica záchranou, lidé by si měli před nákupem opravdu přečíst recenze a měli by se zaměřit zejména na špatné a zprostředkované recenze... bohužel dobré recenze, které jsou zanechány na velmi známé parfémy, jsou většinou špatné nebo falešné.
Ale to odbočuji, pojďme se pustit do této šťávy...
Už jsem to říkala, voní úžasně... a je "jedinečná"... ale jen proto, že je to jedinečná směs několika skvělých parfémů a lahodných akordů... pro začátek, hlavní obálka je Le Male, Pegasus, Reflection (a mnoho dalších), vedlejší obálka je v oblasti řady The Most Wanted, jen s pomerančovým akordem místo hroznového, a nakonec, navrch všeho, krásná a lahodná vanilkovo-karamelová vůně, kterou najdete v nesčetných parfémech, včetně několika od Zary.
Takže ano, Althaïr voní úžasně... ale třídílné vrstvení mnohem levnějších parfémů, které už možná máte, bych dodala, vám přinese úplně stejnou vůni.
Teď se ponořme do výkonu, siláž a projekce neexistují, tento parfém je od začátku intimní, docela přítomný, ale intimní, a výdrž také není nic moc, už po pár hodinách od přestříkání šla znatelně, ale velmi slabě, a zůstala tak asi 6 hodin, až kolem 8. hodiny úplně zmizela. Další důležitá věc, kterou je třeba zmínit, je, že k dosažení takového výsledku jsem přestříkala nejen sebe, ale i své oblečení.
Před několika měsíci jsem mluvila s Yvanem Jaqueline ohledně trvanlivosti (nebo jejího nedostatku) parfémů PDM a jeho vysvětlení bylo, že jejich přírodní složky jsou tak kvalitní, že se velmi rychle rozpadají proti určitým typům tělesné chemie... ale no tak, tento parfém má ambroxan, který není ani zdaleka přírodní, a přesto vyprchá jako vítr... ve skutečnosti je na vině koncentrace jejich parfému.
Takže, ať si ostatní recenzenti, ať už minulí nebo budoucí, říkají co chtějí, tento parfém není žádná bestie, ani nevydrží déle než pár hodin.
Takže závěr v mé hlavě, po mém malém procesu, je, že nestojí za koupi, samozřejmě, být sama sebou, jsem si ho přesto koupila.
Ale pro všechny ostatní, kteří čtou tuto recenzi, můžete si pořídit jakýkoli klon Le Male, plus jakýkoli z řady The Most Wanted, a nakonec jakýkoli vanilkovo-karamelový parfém ze Zary, a vrstvit tyto tři... utratíte o polovinu méně, budete vonět stejně a pravděpodobně vydrží déle.
missmaowens 02/10/24 19:18
Koupil jsem si to v důsledku všech humbuk na YouTube. Všechny holky říkaly, že je to unisexová vůně s příklonem k ženskosti... na první přičichnutí je to velmi mužná vůně, po zaschnutí se z ní stane unisexová, ale rozhodně se nepřiklání k ženskosti... pokud máte Amouage Material nebo Addictive Vibrations od Initio, nemusíte nutně potřebovat tuto. Je to kořeněná vanilková vůně, ale nemyslím si, že stojí za ten humbuk. Pro mě je to hezká vůně, ale to je tak všechno.
Dari23 01/12/24 05:29
Pro mě je tato vůně jednoznačně mužská: jasně cítím pánskou kolínskou/základ. Slyším skořici (nebije mě do nosu, je zde vyvážená a nevyčnívá), kardamon. Vůně je nasládlá. Hodně vyčnívá pižmo (pro mě osobně je to odkaz na montal) a pro mě trochu ucpává vše ostatní. Čím více času uplyne - tím více se pižmo dostává do popředí. Celkově je vůně dobrá, není střechovitá, nezapamatovala bych si ji.
Srovnání s Oajan: ta je pro mě unisex, má více skořice. Chtěla bych ji pro sebe.
Swamp 11/03/23 02:25
Zatím můj nejoblíbenější parfém. Medovo-skořicový přírodní perník vyrobený z těch nejlepších ingrediencí. Zahřeje, zahalí do té nejpříjemnější a nejpohodlnější atmosféry. Výdrž je dobrá, stopa na dosah ruky. Král gurmánských vůní.
Pro příznivce složitých, mnohotvárných nik - nic takového tu není, Altair je zcela přímočarý. Ani věkově není nijak omezena - bude dobrá jak pro mladé kluky, tak pro starší. Nehodí se na každý den - na výlety, rande, dovolenou. Ideální je pro ni podzim a zima, ale může být vhodná i v chladném letním večeru, ale to je třeba teprve vyzkoušet.
sylvia_87 10/24/23 15:28
Především jako žena po třicítce tuto vůni na sobě miluji a líbila by se mi i na manželovi. Je to krásné vydání od PDM, s hedvábnou a svůdnou, ale kořeněnou vůní pralinky/karamelu.
Uvažuji o tom, že ji koupím manželovi, což by pro něj bylo dobré, protože já bych byla celá pryč!
Mám ráda i Layton exclusif, ale myslím, že tahle má masovou přitažlivost pro ženy, takže pozor, pánové.
SiRCHRiSTOPH 10/21/23 10:37
Zatraceně. Některé z těch recenzí 😂 každý chce vůni, která se mění jako chameleon, ale nikdy nenajde tu šťastnou střední cestu lmao
Althair je neuvěřitelné vydání od PDM a je doslova ideální pro podzimní počasí. Skořice, vanilka, elemi a pralinka jsou dost dominantní a zůstávají po celou dobu životnosti vůně. Pižmo vše vyhlazuje a guajak jí dodává lehký nádech dřevitosti, který vše uzemňuje.
Moje přítelkyně říkala, že mě cítí na osm metrů, a když se přiblíží, říká, že voním nádherně. Popsala ji jako "luxusní svíčku, která voní jako dýňové latté".
Musím s ní souhlasit. Ta skořice a sladkost z vanilky a elemi je neuvěřitelná. Představte si "Stronger With You", ale mnohem jemnější a lepší. Něco se na tom opravdu sklání, tak trochu gurmánsky, ale ne dětinským způsobem.
Vyzvedněte si vzorek a vyzkoušejte ji. Nenoste ji, když je 70 stupňů+, a přestaňte prosím nadávat na cenu. Vůně je luxus. Klíčové slovo, luxus. Pokud si ji nemůžete dovolit, držte hubu a kupte si vůni v obchodě Target nebo jinde.
Londonaftermidnight 10/12/23 02:51
Prostě parfém, který zvedá střechu nad hlavou, jsem zamilovaná. Je to poprvé, co jsem se setkala se sladkostí, která jako by byla navrchu překryta svěžími tóny. Vypadá to, jako by to byly dvě vůně, jedna lahodně hřejivá.
Pralinka, kterou chcete doslova sníst, a navrch na sebe navléknou poměrně typickou mužskou vůni, takovou kolínskou s nádechem pěny na holení, myslím, že je to kardomom a ambroxan. Jediné, co se mi moc nelíbilo, bylo pižmo, které dnes přidávají všude jen. Nemám ráda takový druh pižma, ale kompozici to nekazí.
Přemýšlím, že si ji koupím, protože její sladkost mi zamotala hlavu lol. Chci ji na sobě cítit pořád.
Vůně se zdá být spíše mužská, ale přesto si myslím, že ji mohou nosit i ženy. Nepůsobí nijak cize. Zdá se, že se mísí pánské a dámské parfémy. Dá se použít jeden flakonek pro dva, romantický).
PrivateLondonCollection 09/20/23 04:21
Chcete-li si ušetřit 15 minut sledování jednoho z obvyklých podezřelých, kteří na Youtube recenzují Althair, zažijete toto...
Skořice a vanilka s kardamomem a nádechem citrusů v úvodu. Skořice je dobře vyvážená a nepřehlušuje vůni. V zaschnutí začíná být trochu sladší, možná pralinka. Dobře se hodí na podzim a protože je PDM, je tu dlouhá výdrž.
Vzhledem k ceně to není velká hodnota, ale je to naprosto rozumná vůně.
Nedia 09/07/23 23:32
Naprosto souhlasím s recenzí přede mnou. Trochu mě unavují tyhle "prémiové" značky, u kterých to vypadá, že musíte jít na 7 dračích koulí a prodat orgán, abyste je mohli vyzkoušet. Ti z nás, kteří nebydlí ve městech, kde jsou specializované parfumerie, El Corte Inglés a podobně, si nemohou dovolit za takový obnos koupit flakonek jakékoliv novinky, aniž by ji předtím vyzkoušeli.
DiegoArmando 08/30/23 03:40
Mizerný zákaznický servis od "prémiové" značky. V každém případě jsem je kontaktovala, abych si koupila dekantér Althair, (samozřejmě za něj platím, nic jsem si neobjednala zdarma), protože není v sadě Masculine Discovery na webových stránkách, ani si ho nemůžete přizpůsobit, jako to můžete udělat u jiných značek, jako je Xerjoff, Mancera.....
Odpovídají mi prostým "nemáme" a loučí se. Znám zákaznický servis a napadlo by mě to:
- Napište si mou e-mailovou adresu, abyste mi nechali oznámení, až bude k dispozici.
- přidat ji, pokud si koupím sadu discovery
- poslat bezplatný vzorek, až ho budete mít k dispozici
Prosím vás, jednou jsem kontaktovala Instituto Español, abych se seznámila s jejich parfémy, a poslali mi spoustu vzorků, aniž bych o ně požádala. To jsou detaily, které budují loajalitu zákazníků a vytvářejí dobrý obraz značky. Vím, že se to může zdát jako maličkost, ale když to dělá značka, která prodává parfémy za 12 eur, proč by to nemohla udělat niková značka, která je prodává za 250 eur?
To mě právě štve, nežádám vlnu, ale když si koupím například prémiové auto, chci, aby se mi dostalo prémiového zacházení. Sám jsem byl skeptický ke kritice Parfums de Marly, že když kopírují značkové parfémy, že když nedostanete to, za co si zaplatíte? A čas dává těmto lidem za pravdu. Pokud se na tom nic nezmění, myslím, že je to designová značka, která přichází na řadu více, jako mnoho niche značek.
Kopírují dokonce i designérské nekalé praktiky, jako je přeformulování jejich vlajkové lodi Layton, a je to vidět na procentu alkoholu v současných šaržích.
Otevírám deštník pro obhájce značky, ale vím, že je mnoho lidí, kteří smýšlejí podobně jako já.
PS: Uvádíte na trh parfém a nemáte připravené vzorky k testování? Velká obchodní prozíravost
andrw 08/28/23 17:22
Právě jsem dostal vzorek Althair a první dojmy jsou velmi dobré. Je to sladká, krémová vanilka s opravdu příjemným, ale jemným květinovým nádechem v úvodu.
Althair se pro mě rozhodně blíží gurmánskému území, ale nepřipadá mi, že bych ji chtěla sníst jako třeba Oajan. Rozhodně se hodí na chladnější dny/noci a myslím, že je dokonale unisexová.
Nevěřím, že se z ní stane hit PdM, jak někteří předpovídají, ale myslím, že to bude solidní vůně pro dům, až skončí počáteční humbuk. Těším se, že ji budu v příštích měsících nosit častěji, a pravděpodobně si koupím plný flakon.
muffy0786 08/16/23 05:39
Nejnovější verze PDM Althair, která se celosvětově očekává v srpnu/září 2023. Testoval jsem ho z láhve před vydáním. Úžasná vůně a miluji ji. Výkon v režimu šelmy. Je to směs kalanu s pegasem s trochou krémové vanily a oudu s nádechem koření, to je to, co jsem z ní dostala. Je super hladká s pdm dna. Dávám 9/10 a bude to moje dosavadní pdm vůně číslo 1. 👍👍👍
Lidé psali recenze a hodnotili aniž by ji vyzkoušeli je to jen špatné pro milovníky vůní. Smutné
alessandraj18 08/10/23 11:28
Můj přítel to včera vyzkoušel a přišel domů s neuvěřitelnou vůní! Naprosto miluji zařazení vanilky a pomerančového květu do pánských vůní s kombinací více mužných tónů. Díky tomu je velmi uklidňující a voní, jako bychom se s ním mazlili u krbu!
Opravdu si to užívám
Arber Cami 08/10/23 08:54
Před několika dny jsem měl možnost si k němu přivonět. Je to masová příjemná vůně pro chladnější měsíce. Otevírá se svěží a zasychá do sladké vanilkové a ambroxanové vůně.
Bourbonská vanilka je velmi výrazná a má prašný aspekt připomínající "Mercedes Club Black". Není to špatné vydání, ale je trochu mainstreamové a příliš drahé na to, co nabízí... designovou kvalitu a kreativitu.
Room 1015
Jeroboam
Kun Amo
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem