Falcon Leather podle Matiere Premiere je Orientální vůně pro ženy a muže. Falcon Leather byl/a uveden/a v roce 2019. "Nosem" za touto vůní je Aurélien Guichard. Vrchní tóny jsou Šafrán a Labdanum; střední tón jeBřezová smola ; základní tóny jsou Agarové dřevo (oud) a Benzoin.

Deelecto
Okouzlující kvalita a jeden z těch vzácných případů, kdy seznam poznámek není jen marketingem, ale skutečným vyjádřením toho, co je v láhvi.
Jedná se především o šafránově-dušičkovou vůni s lehce nasládlými pryskyřičnými doteky labdana a benzoinu a kouřovým březovým dehtem, který ji činí pevněji mužnou, ale nikdy se příliš nepřiklání směrem ke grilu.
Kdybyste chtěli hnidopišit, mohli byste říct, že je poměrně přímočará a lineární a vzhledem ke své ceně dost podobná jiným vůním... také že je to spíš kouřová šafránová vůně než "kůže" jako taková. Ale je krásná, takže je křečovité si stěžovat. Těším se, až vyzkouším další od této značky.

Ninamariah
Unisex
Loni v létě jsem vůbec neměla ráda kožené vůně a teď jsem jimi úplně posedlá a mám jich spoustu. 😅
Tento dům mám moc ráda a jednoduchost jejich směsí je úplný opak toho, na co jsem byla v poslední době zvyklá.
Ve Falcon Leather je použito různých ingrediencí k imitaci kůže a Aurelien Guichard to v této ambrové vůni zvládl mistrovsky.
Tento parfém se otevírá šafránem a labdanum, které vytvářejí velmi realistický jemný a zároveň hladký kožený tón, zatímco šafrán přináší jemnou a zároveň zemitou atmosféru. Březový dehet navazuje na smyslnou a přitažlivou kůži, zatímco benzoin v základu zahaluje ostatní tóny do hřejivého objetí společně s oudem. Věděli jste, že zde použitý březový dehet pochází z Finska? 🇫🇮
Je to krásná lineární vůně, velmi snadno se nosí a je to příjemné i ve vrstvách společně s Crystal Saffron od Matiere Premiere, což je další z mých oblíbených vůní z tohoto domu. Pokud máte rádi kůži, nemůžete s touto vůní udělat chybu!

bacco73
Krátký verdikt: unisex - jedna z nejlepších kožených vůní, které jsem vyzkoušela. Nositelná, svým způsobem elegantní a skvěle vyvážená. Ráda bych ji v příhodném ročním období vyzkoušela znovu.
Prohloubení: Wow se otevírá velmi realistickým, suchým, možná lehce kouřovým, ale čistým koženým akordem. Po několika okamžicích se objeví jakési střídání suchých, téměř hořkých pocitů s něčím sladším a pikantnějším, s téměř likérovým pocitem.
Asi po 20 minutách cítím více kouřových vjemů, jako z právě uhašeného ohně, a pikantní kořenitost jako pepř a všudypřítomnou realistickou a nikdy ne příliš křiklavou koženost. S postupem času se k hřejivé kořenitosti přidává lehce pryskyřičný jantarový akord a zejména v drydownu také lehce nasládlý. V závěru se kůže zdá být téměř semišová, objevují se pižmové živočišné tóny, lehce zemité a snad i oudové. Velmi se mi líbí.
Mužná/unisexová, k použití pro chladnější roční večery. Velmi dobrý výkon.
Parfém ★★★★★★★★★☆
Výdrž ★★★★★★★★★☆
Design lahvičky ★★★★★★★★★✬
Kvalita/cena ★★★★★★★✬☆☆☆

casazza10
Falcon leather je pro mě zimní vůně nebo vůně, která se nosí za chladných večerů na jaře/podzim, třeba s koženou bundou, přijde mi fantastická; je to vůně kůže, ale ne drsná, s něčím kouřovým a zároveň jemným, určitě jeden z mých nejoblíbenějších typů vůní. Doba trvání a siláž mi přijde rozhodně nadprůměrná, ale ne přehnaná, pokud to s vapováním nepřeženete.

Pietroitaly
VŠE DOBŘE!
Další mistrovské dílo čistého umění!
Hledal jsem něco, co by mě zavedlo do arabských zemí.
Co by mě myšlenkami přimělo k emigraci, a to se jim podařilo.
Myšlenka kůže a koření dobře provedené.
Úplně otevírá dýchací cesty k rozpoznání tónů jeden po druhém.
Velmi propagované!

Slashuur
velmi "špinavá" kůže,žádné kadidlo zde není,ale šafrán může být - dává hořkost,ale ne jód.Ale přesto je isobuten chinolin na prvním místě a velmi silný.když jsem ho poprvé zkusil - velmi se mi líbil,vytrvalost byla překvapující.
Po několika nošeních:
velmi ostrý, velmi vytrvalý, parfémuje se během dne (já i ostatní), veškeré oblečení si vůni uchovává velmi dlouho,
Aplikujte striktně 1 obláček nebo lépe půl obláčku.
Na celý život stačí 30ml.
P.S. k poznámce o stylu Fordových vůní - absolutně nesouhlasím, Fordova obumre je "naleštěná" vůně, okázalá, bizarní, trochu se mění a otevírá se
a tady je to kůže, prostě kůže.

Boris1985
Neskutečný parfém.
Ten, kde nejprve cítíte Ombre Leather Tom Ford (první 2-3 hodiny) a po zbytek času Carlisle Parfums de Marly.
Taková parádní směs dvou parádních vůní.
Na mé kůži vydrží 8-10 hodin s mírnou stopou.
Mistrovské dílo, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

Huliganka
Jaká krásná vůně! Vzala jsem si ji na podzim, moc se mi líbila. Ale když jsem ji vyzkoušela v zimě, byla jsem opravdu nadšená. Není zde žádný březový dehet, i když jsem ho očekávala. Ze začátku je trochu jako Leder 6 J.F., ale bez té mléčné sladkosti. Pak je to taková normální kůže, jen vůbec ne kyselá. Později je trochu pudrová. No a otevírá se jen sametovou kůží, pokud něco takového vůbec existuje. Velmi útulná. Výdrž je vynikající - pracovní den, posilovna i sprcha jsou za mnou a tato Falcon Skin je stále se mnou.

Nathan__jamesj
Kožená vůně inspirovaná sokolnickými rukavicemi.
Ve vůni Falcon Leather Guichard používá březový dehet pocházející z Finska, aby prozkoumal silné kouřové vlastnosti kůže. Úvod vůně Falcon Leather charakterizuje rozptýlený oblak kouře zdůrazněný záblesky ostré pikantnosti. Syrovou zemitou kouřovost posouvá vpřed šafrán v úvodu, který je vyvážen zaoblenou sladkostí cistu labdanum a benzoinu v závěru.
Při nošení Falcon Leather si připomínám idiom "méně je více". Pro mě krása této vůně skutečně spočívá v její jednoduchosti. Tím, že Guichard udržuje kompozici poměrně zjednodušenou, nejenže nechává za sebe mluvit kvalitu surovin, ale zároveň slouží k tomu, aby se po celou dobu trvání vůně soustředil výhradně na kůži. Výsledkem je vůně, která je dokonalým příkladem kůže. Odborné řemeslné zpracování a neokázalý přístup k parfémování jsou základním stavebním kamenem parfému Matière Premiere. To je to, co jsem si na této značce zamiloval. Guichard se nesnaží schovávat za zbytečně složité rozdělení tónů ani okázalé balení. Kolekce je spíše přehlídkou a oslavou jeho ryzího talentu a já značku bedlivě sleduji.
Od nespoutané živočišné kůže, která se vyvíjí až k plyšovému semiši, je Falcon Leather krásným průzkumem kůže, který by si mohl zamilovat každý, a kdybyste chtěli, mohli byste ho snadno vrstvit s jakoukoli jednoduchou ovocnou nebo květinovou vůní.
Pokud jde o 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗻𝗰𝗲, Falcon Leather vydrží na mé kůži 6-8 hodin, se středně těžkou siláží, která klesá blíže ke kůži kolem 3 hodin.
Vůně je 𝘂𝗻𝗶𝘀𝗲𝘅 nakloněná mužnosti a také neuvěřitelně univerzální. Opravdu bych se viděla, jak po ní sáhnu celoročně a pro jakoukoli příležitost.