Santal Austral Matiere Premiere pro ženy a muže

kosatec
balsamico
fialkový
zemitý

Santal Austral podle Matiere Premiere je Orientální Woody vůně pro ženy a muže. Santal Austral byl/a uveden/a v roce 2019. "Nosem" za touto vůní je Aurélien Guichard. Vrchní tón je Kosatec ; střední tón jeSantalové dřevo ; základní tóny jsou Fazole tonka a Benzoin.

Kosatec

Fazole tonka
Benzoin

artem maloyskiy

Čtu komentáře a divím se. Luxusní zvuk je špatný? Konečně nedali do sandálu okurky a chvála všemohoucímu za to. Celá značka je potěšující. Zní opravdu luxusně, hlasitě a krásně, přesto niku hlubokou a třpytivou. Hřejivé a kořeněné santalové dřevo bez otravných a divných okurek je krásné.

evenstevens13

Nastříkala jsem si ji na zápěstí při testování v Saks a neustále jsem cítila božské závany té nejkrémovější vůně vanilkového santalového dřeva. Přišla jsem na fragranticu, abych zjistila, co si myslí ostatní, a byla jsem opravdu šokovaná, že se zdá, že se tolika lidem nelíbí. Pro mě byla tato vůně láskou na první přičichnutí. Řeknu, že santalové dřevo je pro mě ošemetná poznámka, vůně se mi líbí, ale musí se udělat určitým způsobem, protože jsem jeden z těch lidí, kteří mají sklon cítit okurky (dívám se na tebe santal 33). Jediné santalové dřevo, které se mi zatím skutečně líbilo, je santal complet od fragrance du bois, ale bohužel jeho výdrž je značně nedostatečná. Tato vůně je absolutní bestie. Nastříkala jsem si jeden sprej na zápěstí a cestou domů vlakem to ze mě vyzařovalo tak, že se mě přítel ptal, co jsem to nastříkala. Fazole tonka a mandlové mléko (které není uvedeno na fragrantice, ale je na stránkách Matiere Premiere) v suchém rozprašovači naprosto září, ale fakt, že se jedná o santalovou vůni, zabraňuje tomu, aby se z ní stala nudná laktonová vanilková vůně. Vlastně mi tato vůně přijde neuvěřitelně zajímavá, nikdy jsem necítila santalové dřevo, které je tak krémové a mléčné, a tak dobře se doplňuje s tonkou a mandlovým mlékem, opravdu bych si nemyslela, že tyto tóny budou spolu tak dobře hrát. Z této vůně cítím velmi krémovou a sladkou vůni a naprosto ji miluji. Je však jasné, že to není zkušenost pro každého, takže ji určitě vyzkoušejte, než si ji koupíte.

edit: Musela jsem si koupit plnou lahvičku a ani na vteřinu toho nelituji. Na tuhle vůni jsem nemohla přestat myslet od chvíle, kdy jsem ji poprvé ucítila cestou domů ze Saks. Musela jsem se zdržet každodenního nošení, abych projevila lásku svým ostatním vůním, protože mě tato vůně prostě okouzlila a je ideální do chladnějšího počasí. Možná je to jedna z mých nejoblíbenějších vůní všech dob.

camellia eve

Tohle je krémová irisová bomba se santalovým dřevem. Je v ní mandlové mléko, které zde není uvedeno. Je smyslná, uklidňující a uklidňující. Navozuje pocit, že jsem milována, potřebuji tuto lahvičku, protože se po ní cítím tak dobře. Moje pokožka se zahřeje a dostane sladký a slaný nádech, který jí dodává opečený nádech, něco jako opečené mandle. Dřív jsem santalové dřevo neměla ráda, ale dostala jsem se k němu díky Santal 33, který je docela svěží a dřevitý (okurková atmosféra), ale Santal Austral je úplně jiný, jde skoro až do gurmánské oblasti. Dávám si ji na seznam přání.

SeekerofHugs

Při svém posledním nákupu vzorků jsem si objednala několik vzorků Matiere Premiere. Při čtení recenzí a vzhledem k tomu, že jsem vášnivá milovnice santalového dřeva a kosatce, jsem si myslela, že to bude můj favorit, ale k mému překvapení se mi právě tato vůně NELÍBILA. V mém případě byla mým favoritem vůně 'Encens Suave'. Vím, že všichni milují Santal Austral a tohle je nepopulární, ale přesto chci vyjádřit svůj názor, kdyby to pomohlo, přesto doporučuji vyzkoušet!

'Santal Austral' začíná kosatcovým tónem, spoustou santalového dřeva a mléčným mandlovým nádechem. Stává se velmi pudrovou a suchou. V základním tónu se objevuje benzoin a zejména tonka. Můj problém je však v sušení, působí velmi ostře, kysele a pisklavě. Totéž se mi stává u Santal 33 nebo u některých Commodity. Není to to mega krémové, sladké a jemné santalové dřevo, které mám ráda a které nacházím například v Gris Charnel, Santal Complet nebo Milky Musk.....

Moc jsem to nezkoumala, ale vím, že existují různé odrůdy santalového dřeva a myslím, že jsem věrná tomu mysorskému a že to australské není pro mě jako stvořené, nebo alespoň v tomto parfému je na mé kůži velmi drsné a hořké.

Stopa je střední a doba trvání na mně vysoká. Na nehybném oblečení je výborná. Oděv, který jsem měla na sobě při zkoušení, jsem vyprala a stále z něj něco cítím.

Není to parfém, který by mi připadal nesnesitelný, ani ho nesnáším, protože se mi z dálky a na jiné osobě nelíbí, ale na mně mi vadí, takže ho nosit nebudu. Nechci si ji spojovat se santalovým nádechem, který mám tak ráda, abych ho nezačala nemít ráda.

yury.galkin

Velmi obtížná chuť, ale vůbec ne jedinečná. Za prvé, křičí 12 hodin, opravdu 12 hodin velmi hlasité hudby. Za druhé, vůbec nejde o santalové dřevo, ani krémové, ani solankové, ale o jakési neznámé australské santalové dřevo. Nejdřív to vypadá jako megakoncentrovaná Dior Homme 2005, pak jako nějaký ženský luxus z 90. let, a na dívky to působí velmi agresivně, vůbec ne žensky. Je v ní hodně fazole tonka, takže působí velmi sladce, ale zároveň dřevitě. Noste ji jen při bojovné náladě, vůně letí před vámi a zabíjí vše kolem vás.

UPD: přece jen se mi ji podařilo zamilovat. Je tak hlasitá a jasná, že vás nakopne. Teď na podzim ji ráda nosím na hodinové běhy a miluju ji mnohem víc. Díky němu se lépe běhá a překonává. Samozřejmě jen venku.

Helena Alma

Velmi rozptýlený, vhodný pro venkovní prostředí a větrné počasí.
V interiéru mi připadal nesnesitelný. Křičel z ruky mého manžela celé hodiny.
Jsem velkou fanynkou santalového dřeva, ale tahle se mi nelíbila, příliš parfémovaná, nepřirozená, nepřirozená. A celkově pro mě málo aromatická.
Možná se bude líbit městským lidem.

csaavfer

"Santal austral" je pravděpodobně můj nejoblíbenější parfém, který jsem zatím od Matière Première vyzkoušela.

Je to vůně, jejímž hlavním hrdinou je santalové dřevo. Sladké, hřejivé a balzamické santalové dřevo. Lehce se jí dotýká také kosatec. Extrémně krémová a dokonce občas, v průběhu jejího vývoje, vnímám laktonickou pointu, díky níž je téměř gurmánská.

Super univerzální (i když docela elegantní) a naprosto unisexová. Ideální pro střední a nízké teploty.

Aniž by na mě působila tak bestiálně jako ostatní z domu, zahalí vás do krásného obláčku, který vás provází > 8 hodin.

Zkrátka velkolepý výtvor; možná ne tak jedinečný jako jiné (uznávám, že například "Encens suave" je originálnější), ale velmi návykový. Mně osobně vyhovuje více a ráda ji nosím. Na příští podzim/zimu si pořídím 100ml.

ceeceelee

Po vysušení dolů, krásné. Ale........it chvíli trvalo, než se tam dostala. Vím, že každý parfém obsahuje aromatické chemikálie, což je fakt, pokud si koupíte něco jiného než avizované naprosté přírodní látky. Takže si nedělám legraci, když řeknu, že si myslím, že tahle to s tím javanolem, nebo co to použili na zvýraznění santalového dřeva, trochu přehnala. Nemyslím si, že je to iso e super, ten mi způsobuje problémy s dýcháním a tento problém jsem vůbec nezaznamenala. Čeho jsem si ale všimla a všimla jsem si toho hodně, bylo kořeněné, zemité australské santalové dřevo na n-tou. Kopanec je ~ druhý den na mém oblečení byl nejkrásnější závan práškového kořeněného dřeva. Na mé kůži už tolik ne. Parfémy jsou pro tolik lidí tak rozdílné, že mít na výběr je úžasná věc.
Vtipné je, že můj syn (ve vysokoškolském věku) ji ucítil, když jsem se poprvé nastříkala, a padl jako tuna cihel. To jsem nebyla já, ale na něm ~ wowza. Obrovský dík patří štědrému členovi Fragrantica, který mě obdaroval dostatečně velkou karafou, takže můj syn je v sedmém nebi. Ze tří, které jste mi darovali, jsou dvě na mém spreadsheetu🙃.

Nedia

Nejprve to dobré (a nejdůležitější): voní to dobře? Ano. Pořád nevím, jestli existují levnější alternativy (některé od Rosendo Mateu jsou stylově podobné, benzoin je podle mě prakticky totožný), ale objektivně to voní "hezky". Myslím, že když pominu cenu, je to dobrá vůně do začátku do niky. Není divná ani štiplavá a pro milovníky pudrového kosatce je to potěšení. Je to, řekněme, twist na irisovou infuzi Prada, ale bez těch pryskyřičných dřevitých základních tónů a té (středně) citrusové vrchní nóty neroli. Převládá lehce sladké, krémové santalové dřevo a pozadí, které je sotva kouřové nebo podnícené tím benzoinem. Projekce je vysoká a co se týče siláže, ta vydrží několik hodin. Je to opravdová bestie, takže stačí jeden nebo dva střiky a máte o zábavu postaráno. Vlastně mě ohromila kvalita lahvičky se vzorkem, který mi díky své obrovské síle vystačil na několikanásobné použití. Ale abychom také nezapadli do průměru: Je to něco, co jste ještě nikdy neviděli a co je tak originální, že z toho umřete? Ne, není.

EDIT: Byl jsem z nich naštvaný a trochu zoufalý, po několika chybách a problémech s objednávkami jsem myslel, že nikdy nedorazí. Ale omluvili se a musím říct, že byli nesmírně milí, odpověděli mi přes instagram velmi rychle i o víkendu a za dva dny jsem měla doma objednávku z Paříže s detailem a dvěma velikostmi jako dárek, takže jsem jim vděčná.