Voile Doré podle Yves Rocher je Woody Aromatic vůně pro ženy a muže. Voile Doré byl/a uveden/a v roce 2023.
madziula
Další zimní limitovaná edice od Yves Rocher. Tentokrát také není k dispozici na čerpacích stanicích, takže jsem si ji koupila naslepo. A rozhodně to stálo za to. Složení je krásné, typicky dřevité. Výrobce uvádí ve složení pouze koření (velmi záhadně) a vanilku, což je koneckonců také koření. A co v této toaletní vodě cítím já?
Chladivý začátek, skutečně lehce kořeněný, pocit eugenolu (velmi jemně), který se rychle vypaří, a nastává definitivní zahřátí kompozice. Vstupuje krásná a jemná vanilka a santalové dřevo. A právě tyto dvě složky zde hrají hlavní roli. Do popředí se pro mě dostává santalové dřevo, lehce máslové, ale ne dominantní. Nejsou zde žádné únavné koprové akcenty, je to chutné, sladké, příjemné po celou dobu. Velmi pěkná kompozice. Sandálové dřevo dostává moderní nádech, vanilka není přeslazená. Na pozadí posledních limitovaných edic od YR je tato zde podle mého názoru velmi zdařilá. Byla bych ráda, kdyby vznikl podobně vonící parfém, protože výkon Voile Doré nesráží. Sice se musíte opakovaně nanášet, ale opravdu to stojí za to.
Saveria
Nedávno jsem se zásobila sprchovými gely YR. A byla tam tato limitovaná edice vůní. Tak jsem si ji po přečtení několika pozitivních recenzí na internetu zároveň vyzvedla.
Ale bohužel! Tam, kde se mluví o vánočním koření a zejména o skořici (což mi pomohlo k tomu, že jsem podlehla), cítím jen strašně rušivou vůni, kterou mám velké problémy izolovat; zázvor, anýz? Něco, co nemám ráda, ale co? Ano, vím, je to koření, které se používá v některých vánočních sušenkách, ale zjevně to nejsou ty, které bych chtěla cítit...
Na textilu vydrží velmi dobře (nebo je to možná prokletí parfémů, které nemáte rádi...), na mé kůži už méně.
Pro lidi, kterým se tato dnes již nepoužívaná vůně líbila, prodávám nebo vyměňuji svůj flakon.
olgazhoglo
Po vyzkoušení jsem se do něj zamiloval a koupil si ho. Vůně není přehnaně vanilková, ale sladkost je přítomna a určitý závoj, ostatně vůně se tak jmenuje a je zahalující, dobrá na zimu. Z koření cítím skořici, růžový pepř, který je v některých novinkách a mnoha dalších vůních.
Yves Rocher minulou zimu vydal limitovanou edici vůní s vanilkou, velmi dobrý nápad, tato se zařadí do řady různých vanilkových vůní. IMHO zajímavá varianta s vanilkou právě včas na novoroční svátky.
Марта Весна
Ochre má sice něco společného, ale neřekl bych, že je to příliš podobné. Vzájemně se nedají nahradit.
Sladká voda. Koření ze mě nemizí, ale rozpouští se ve sladkosti a přechází v klidné pozadí hladkých dřevitých, pepřových, skořicových tónů. Voní také po teplém ovoci a trochu po karamelu. Kombinace kořenitosti a ovocnosti dává příležitost fantazírovat o svařeném víně, ale je to taková... Ozvěna daleko ve vzduchu)
Yves Rocher také uvedl na trh infusion d'Epices. Je více kořeněná.
bugurtina
Nejdříve jsem dostala Ochre Veil a před týdnem jsem si objednala nový. Jsou si velmi podobné, ale Zlatý závoj je sladší a na začátku je slyšet příjemné koření, které šimrá v nose. Pak se opravdu rychle vytratí a je to smutné, protože kdyby tento kořeněno-kořeněný tón hrál až do konce, vůně by nestála za nic. Prodávat ji samozřejmě nebudu, ale čekala jsem něco trochu jiného.