Delphine JelkMicroPerfumes.com 1 product for 2.99 USD
FragranceX.com 3 items for 49.09 - 115.33 USD
Guerlain 1 product for 100.00 USD
Mon Guerlain podle Guerlain je Orientální Woody vůně pro ženy. Mon Guerlain byl/a uveden/a v roce 2017. Mon Guerlain byl/a vytvořen/a Thierry Wasser a Delphine Jelk. Vrchní tóny jsou Levandule a Bergamot; střední tóny jsouKosatec, Jasmín Sambac a Růže ; základní tóny jsou Tahitská vanilka, Kumarin, Australské santalové dřevo, Benzoin, Lékořice a Pačuli.
Nový APOM od MFK: Opar z okvětních lístků ylang-ylang voskovaných citrusy a pastisem
od Eddie Bulliqi
Remy96
Toto není recenze, ale spíše zamyšlení.
Rozesmívá mě, když se ti, kteří se obklopují "jedinečnými a vyhledávanými" nikami, pak diví, že "niky" jsou dobré. Jako když objevíte teplou vodu.
Guerlain pak vyrábí parfémy od poloviny 19. století.
Mezi všemi žánry najdete brak, stejně jako mistrovská díla!
Jednou v neděli u oběda jsem měl vedle sebe bratrance s jeho parfémem Creed, který si ráno před odchodem ven nanesl, nebylo z něj nic cítit.
Po stejném množství hodin byl cítit spíš Dior mého strýce.
Černý afghán na jiném můj bratranec ucítil, když si dal nos blízko ke krku a vůně byla příjemná, ale nic, co by křičelo umělecký skandál.
Nezapomínejme, že Kilian (namátkou) je ze skupiny Este Lauder. Co tím chci říct?
Ve světě, kde si můžete objednat "takzvaný" niche parfém, který vám přijde až domů, i když stojí třikrát víc než "komerční", to znamená, že už dávno není niche.
Možná budou suroviny o něco lepší, pořád bude větší svoboda kompozice, ale jak můžete definovat jako niche výrobek určitého parfumérského domu pohlceného komerčním gigantem?
Pro mě jsou komerční i v pravém slova smyslu: "k dispozici pro uspokojení neomezené poptávky ve velkém měřítku".
Proto byl Mon Guerlain v těchto letech masifikace niche produktu některými (opakuji některými) milovníky niche neprávem očerňován.
Přejděme k recenzi: koření, spousta koření. Můj nos cítí něco podobného anýzu. Nazval bych ji orientální a ani ne tak ženskou, jak mnozí tvrdí. Levandule tančí toto neuvěřitelné tango s vanilkou/kumarinem. Nedá se říct, kde začíná sladkost a kde končí svěžest. Absolutně není generická, odporuje nositeli.
Občas mi připomíná Sky od Byblosu. Tato asociace může být pro většinu divná, ale je to pravda. Střední projekce, doba trvání závisí na nástřiku.
Sol settima
Mon guerlain je parfém, o kterém jsem si nikdy nemyslela, že se mi bude líbit. A přesto se pod takovou "poddajnou" image skrývá něco mnohem méně zřejmého. Můj první dojem byl, že jde o relaxační parfém. Jela jsem vlakem a vůně vanilky a levandule linoucí se ze šátku mě obklopila a osvěžila, byla to vůně čistého vzduchu. Našla jsem v ní něco, co mě vrátilo ke klasicismu, něco krásného v klasickém slova smyslu. Nepřipadala mi však dostatečně zajímavá a nekoupila jsem si ji, dokud mi nepřišla do cesty výhodná nabídka a já si v domnění, že si pořídím relaxační, hýčkající vůni, ji nevzala. A tak, aniž bych si k ní před spaním znovu přivoněla, jsem se v ní vykoupala. Kolosální chyba..... Strávila jsem celou noc, aniž bych zavřela oči, ponořená do té jarní krajiny plné rozkvetlé levandule, pod jasnou oblohou, s nervovou soustavou probuzenou, jako by bylo deset hodin dopoledne... Až přišlo ráno a já konečně pochopila: Mon Guerlain je parfém probuzení, rána, prokleté sedmé hodiny ranní, je to parfém, který pomáhá vaší nervové soustavě se probudit, je to parfém, který "osladí" chlad okolního světa tím, že ho promění v chlad, šedý vzduch města v čistý horský vzduch. I když jste sami, je s vámi, je štítem, díky němuž se necítíte tolik vystaveni, chrání vás pevná a silná ženská ruka, která umí uklidnit a zjemnit, ale s rozhodným ostřím. Řekla bych, že je to vůně mateřské síly. Je to dokonalý parfém do práce, udržuje stres na uzdě, není vtíravý, pravděpodobně nebude obtěžovat a opravdu vám pomůže vykouzlit úsměv na tváři. Pravda, není to "vzrušující" parfém, emoce, které vyvolává, jsou "klidné", vyrovnané, zkrátka není to romantický parfém, je to neoklasický parfém. Denní, pracovní, pracovní, nikoliv meditační, není to čichová báseň, ale pomůže vám vidět kolem sebe trochu poezie, není pro druhé, je pro vás.
Tak mě zaujala recenze @Miss Tress: je pravda, že dvojznačnost mezi vanilkovou sladkostí a levandulovou silou obléká a naznačuje určitý druh nálady. Řekla bych, že je to vůně zdvořilosti, ale ne přátelství. Úsměv na rtech je úsměvem toho, kdo je klidný, protože neuchopitelný, ne toho, kdo je vstřícný. Zmínil jsem se, že je ideální pro chození do práce? Je dokonalý pro chození do práce. A pro všechny ty situace, kdy potřebujete klid a jistotu.
Cítím ho velmi uprostřed sezony. Nestárnoucí
lubovrodukova
Sedím tu a čekám na svou láhev :)
Když byl nový, šla jsem se na něj podívat, rozhodla jsem se, že ne, není to můj šálek čaje, velmi nadýchaný kašmírový svetr, ne.
Pak jsem dostala malinký vzoreček, podívala se na něj vybíravým pohledem, no co v domácnosti dobrého promarnit. Budu ho nosit do práce. Sladký, hřejivý, konjunkturální vytrvalý kokon. Ale dobře se hodí ke kávové příchuti. - Hm, - říkám si, když se podívám na náš kávovar, sakra, to je fakt dobrý, když se ta vůně po ránu dobře spojí s kávou, je to mínus buchta.
Myslím, že si ji koupím. Ale je to takové měšťácké, psisko, myslím, je to tolik o penězích, o bohatství a o tom, jak stát pevně na nohou, a kde je tanec na stolech, kde je drama, jak to máme rádi, nebo chladná odtažitost a arogantní aristokratický pohled, jak to máme rádi v kostnatých starých čiperách? Že jsi tak tělnatý, jako v Inside Trussardi, a levandulový tak manýristický, jako v Belle en Rykiel, a vůbec.
A pak uběhne rok, dva, tři, a už je z ní paní, a dělá domácí knedlíky s třešněmi a dívá se na květiny v květináčích, pak přemýšlí o investicích a pak si objedná Mon Guerlain, no, buržoazní, samozřejmě. Je to odměřené. Měkké. Racionální. A hodí se ke kávě. Zabalte to!
gmoranch
Mon Guerlain, EDP by Guerlain.
Překvapují mě některé recenze, kde jsou podrobně popsány i chemické látky, které jsou součástí vůně, a zároveň je obhajována jako špatná, údajně umělá, šťavnaté balení atd. Samozřejmě, každý se může vyjadřovat, jak chce, ale myslím, že by to chtělo trochu více objektivity a ohleduplnosti.
Zdá se mi, že u vůně opravdu záleží na tom, aby byla "příjemná". Aby byla příjemná pro nositele stejně jako pro toho, kdo ji cítí na druhém. Že není přehnaně silná (existuje spousta vůní katalogizovaných jako vynikající, které jsou nesnesitelné, nedají se nosit...!) Tento parfém má všechny tyto pozitivní vlastnosti.
Proto je pro mě Mon Guerlain EDP vynikající vůní, příjemnou a svůdnou. Líbí se každému. Těžko najdete někoho, komu by připadala odpudivá nebo způsobovala bolest hlavy, jako tolik parfémů, které jsou klasifikovány jako vynikající.
Myslím, že je to velmi dobrý výtvor značky Guerlain. Doporučuji ji milovníkům levandule a tonkových bobů, k nošení i přes den a v teplém počasí. Nebude vás obtěžovat a budete se cítit dobře.
Josesan
K MON GUERLAIN EDP jsem přistupovala opatrně, protože se o této vůni objevilo poměrně dost negativních komentářů.
Pravdou je, že mě překvapila a opravdu se mi líbila.
Podobné situace se mi stávají čím dál častěji. I když se považuji za šťastnou, protože si nikoho neberu.
V této fázi divadla, když se mi něco líbí, tak to řeknu, i když je to AXE (což ve skutečnosti jsou takové, které ctím).
Ne že bych byl něčím výjimečný; je spousta lidí, kteří vědí, co se jim líbí, a hlásají to beze strachu z posměchu nebo z toho, co na to řeknou ostatní.
Ve skutečnosti, navzdory tomu, co se může zdát, existují fruitchoulisy, které miluji, například Good Girl od Caroliny Herrery. A neříkám to proto, že MON GUERLAIN je fruitchouli, což není, ale abych objasnila své pocity.
Úvodní část vůně MON GUERLAIN EAU DE PARFUM je nádherná.
Krásný citrusový, květinový a vanilkový akord, který mi připadá návykový.
Mluvíme o ORIENTÁLNÍ PŘÍJEMNÉ ORIENTÁLCE, jak trefně říká popisná karta.
Směs bergamotu a jasmínu vyniká hned od začátku, je velmi dobře vyvážená a vytváří vůni, v níž hrají hlavní roli neokázalost a láska při tomto prvním setkání s vůní, od které jsem toho moc nečekala.
A přesto jsem našla lahodný parfém: elegantní, sofistikovaný, ale mladistvý, komplexní a mající co říct.
Vůně MON GUERLAIN EDP kombinuje květy levandule, růže a jasmínu, aniž by byla indolická nebo živočišná, ale která nakonec působí velmi smyslně.
Jakýsi GUERLINADE, který je ostřejší než obvykle, nabízí směs vanilky, santalového dřeva, pačuli, jantaru a fazole tonka, s povznášejícími a hypnotickými výpary.
Překvapila mě krása tohoto parfému MON GUERLAIN EDP, který, aniž by byl příliš originální, reinterpretuje řadu tónů používaných v jiných parfémech, které jsou těžkopádné a opojné, ale v MON GUERLAIN EDP jsou vyvážené a velmi elegantní.
Protože MON GUERLAIN EDP je velmi elegantní; je to ten pařížský šik, jiskřivý, okouzlující a svůdný, který vás donutí otočit hlavu a kochat se tím, co vidíte.
INES de la FRESSANGE se na nás z vysokých podpatků rošťácky usmívá, když spěchá svými kroky pod podloubím ulice Rivoli.
Miss-Tress
Předmluva k předmluvě: není to můj žánr.
Předmluva: i když to není můj žánr, oceňuji to.
Má s tím něco společného její posudek? Ne, Jolie by slušela androgynnější, tmavší vůně.
Celkově mi připomíná dortové těsto, ale pozor: takové, které "mají rádi dospělí". Suchá, s nízkým obsahem cukru, téměř vůbec ne máslová, ochucená velkorysým alkoholovým zvlhčením a klasickou kombinací citronové kůry a tekutého vanilinu.
Vůně hraje na kontrast sladké (převládající) + hořko-kyselé-asper, díky čemuž je "zvonivá", poměrně jasná, rozhodně "čistá", ne přeslazená, ale v jádru... spíše jedovatá.
Ano, jedovatá, vlastně mi připomíná některé lesní plody, takové, které vypadají lákavě, ale po požití jsou smrtelné.
Je to vůně, která mi připadá "záludná". Připomíná mi ženu, která je navenek milá, hezká, sladká, téměř andělská..... ale uvnitř je to skutečná zmije.
Typická "kamarádka, která vám přebere přítele", "sousedka, která vás pomlouvá za vašimi zády", "důvěrnice, která vám prozradí tajemství", "kolegyně v práci, která se vás snaží podrazit" atd.
Samozřejmě to neznamená, že nositelka vykazuje takové vlastnosti, snažím se vysvětlit četné protiklady, které ji oživují.
Přítulná vůně? Vůbec ne.
Romantická? Ne.
Smyslná? Ve velmi širokém slova smyslu.
Bezstarostnost? Ne.
Elegantní? Ano, ale velmi univerzální.
Hravá? Vůbec ne.
Moderní? Velmi.
Nejednoznačné... ano, velmi.
A pravděpodobně je to právě tato nejednoznačnost, díky které ji oceňuji a která mě zbavuje efektu "deja vu" typického pro naši současnou čichovou krajinu.
Sladce nepříjemné.
1dlebuthelezi
Takhle chci vonět po zbytek života.
Nejkrásnější vůně, s jakou jsem se kdy setkala. Čistá sofistikovanost. Nemám slova, kterými bych ji popsala. Pro mě se všechny tóny tak dokonale prolínají. Cítím se po ní klidná a šťastná.
Hřejivá, nadýchaná, pudrová a lehce stále sladká.
Nikdy se bez ní neobejdu
nayaravieiram
Okouzlující... ženská... jemná a dostatečně výrazná, aby si ji člověk zapamatoval!
Tento parfém je obrazem ženskosti.
Jemná sladkost vanilky, která se jemně vyvažuje s levandulí. Tóny se velmi dobře prolínají, jen s nádechem parfému pro zpříjemnění.
Když si ho nastříkám na kůži, dodá mi pocit pohody a radosti!
Skvěle drží a projekce si zaslouží pochvalu!
ellaquintero
Nechápu některé recenzenty a kolegy milovníky parfémů, kteří se tváří, že parfém, který je "snadný a milý", je špatný.
Mon Guerlain je krásná, snadná, krémová, poudery vanilka. Není vůbec těžké ji ucítit. Není "hezká". A to je pro mě zásadní. Nechci, aby mě parfém vyzýval nebo mě nutil nesouhlasit sama se sebou a snažit se zjistit, zda se mi líbí, nebo ne.
A já Mon Guerlain MILUJU. Stejně jako jsem milovala LPRN Intense a Shalimar Parfum Initial.
MG je rozhodně dospělejší a naprosto mě dostává spálená vanilka, která mi hodně připomíná Shalimar. Není vůbec podobná Shalimaru, ale vanilková složka je klidně stejná.
A řeknu vám, že se vůbec nepodobá LVEB od Lancome ani ničemu, co jsem cítila předtím. Je to její vlastní krásný druh vanilky. Přesně taková, jakou ji Guerlain zamýšlel.
Cecialonso
S tímto parfémem jsem dostala další lekci: nevěřte slepě vzorkům. Když jsem zkoušela vzorek tohoto parfému, zdála se mi vůně velmi sladká a poněkud banální, neodpovídající kvalitě Guerlainu. I přes své zklamání jsem si ji koupila. Naštěstí pro mě jsem si při nošení uvědomila, že se během několika hodin nestala tak vanilkovou, a dokonce jsem si všimla, že bergamot zůstal aktivní po celou dobu, ruku v ruce s levandulí. Během obrovského množství času, který na mé kůži strávila, mi Mon Guerlain poskytla velmi dobrý pocit intimity, introspekce, útulnosti, něhy.... Nakonec jsem k mému překvapení byla s nákupem velmi spokojená. Jednoduchost má svou hodnotu.
TatiORodrigues
Mon Guerlain Sensuelle EDP X Mon Guerlain EDP
Motivovala mě recenze Appledri... Mám stejný dojem jako ona.
Podle toho, co jsem viděla, je tato verze Sensuelle změkčenou verzí EDP ze zbytku světa. Zkoušela jsem verzi prodávanou u nás (Sensuelle) a dnes mám EDP ze zahraničí a měla jsem stejný dojem.
EDP je mnohem bohatší a hutnější než verze Sensuelle.
Je proto Sensuelle špatná? Vůbec ne. Je to verze, která mnohem více odpovídá klimatu země. "Čistá" EDP je jako intenzivní verze.
V EDP cítím klasickou Guerlainovu tonku, velmi podobnou tomu, co cítím v Insolence a My Insolence. Pro mě je to hodně tonky a levandule, taková likérová a šumivá zároveň. A ta levandule mi připomněla Jicky. Ale musím říct, že levandule v "čisté" EDP mi přišla více aromatická, drsná. Ve verzi Sensuelle mi přišla krotší a sametovější.
Je to sladká, téměř gurmánská, aromatická směs, která je trochu "ostrá", "špičatá", rošťácká... Nepřišla mi jako kulatý, superjemný parfém... Myslím, že levandule s bergamotem mi dává takový ten aromaticko-citrusově-šumivý pocit s tím velmi charakteristickým Guerlainovým talkovým pozadím, kde cítím tonku víc než kosatec, alespoň tak to bylo pro mě. Jasmín není živočišný a nepůsobí na mě tak výrazně, ale hraje důležitou roli, pohlcuje všechny tóny, sjednocuje je a dodává kompozici podle mého názoru jednotnost.
Není to parfém, který by měl velkou identitu, ale nechávám si ho ve sbírce kvůli odvaze Guerlainu uvést na trh vůni s levandulí (tón, který mám velmi ráda) a za to, že se mu podařilo vytvořit parfém, který má v sobě hodně ženskosti, s použitím tónu, který je velmi stigmatizován jako mužský (zejména mimo Brazílii). A pro naši zdejší kulturu "čistá" EDP přesáhla běžný smysl "malé levandule", jak ji známe u nás. Výraz, který vypovídá o velmi nekompromisní a relaxační kolínské po koupeli. Sensuelle na mě naopak působí trochu více "levandulovým" dojmem, který v "čisté" EDP necítím. Ale i tak to ze Sensuelle nedělá kolínskou po koupeli, to si buďte jistá! lol!
Někteří lidé dokonce recenzovali Jersey Chanel (elegantní a velmi jemně vonící levandule), čímž si vytvořili určitou asociaci s její levandulí, a myslím, že ve verzi Sensuelle tato možná a mírná asociace dává větší smysl. Samozřejmě to nejsou stejné parfémy, jeden nenahrazuje druhý.
Mon Guerlain nosím ráda, ale pro mě je její nevýhodou to, že je příliš sladká, ten vanilkově-karamelově-lehce dřevitý nápad, který je dnes v kompozicích tak běžný. Když zkusíte velmi sladké parfémy jako La Vie, Fantasy, Si, Insolence..., je to nakonec velmi podobné, protože míra sladkosti je něco, co vůni značí a dává jí velkou identitu. Zdůrazňuji, že Mon Guerlain se nepodobá žádné z nich, jen vytvářím seznam sladkých parfémů, které jsou tak vysoce ceněné a oblíbené.
Musím se však přiznat, že velmi sladkým parfémům těžko rozumím, sladkost znamená, že nedokážu jasně identifikovat jednotlivé tóny. Je to, jako kdybyste ochutnávali nějakou sladkost, například citronový koláč, ale ten je tak nabitý cukrem, že cítíte i citron, ale to, co ovládá vaše patro a mozek, je cukr. Víte, jaké to je? To se mi stává často u sladkých parfémů. Takže Mon Guerlain EDP je sladká, nemyslím si, že je gurmánská, ale má nějaké nuance, a pro mě je to to, co z Mon Guerlain udělalo trochu víc ve vesmíru supersladkých parfémů, které jsou v dnešní době takovým hitem!
Má v sobě dospělou romantiku, určitou jemnost, ale s osobitostí; typ ženy, která je křehká, něžná a klidná, to ano, ale ne křehká nebo hloupá.
Nemyslím si, že je to taková divočina, myslím, že v létě by mohla trochu nudit, a pak by verze Sensuelle mohla být skvělou strategií. Ale i tak to není osvěžující parfém.
Další zajímavou vlastností je podle mě to, že nemá žádné ovocné aspekty (pro můj nos a pokožku), což by mohla být zajímavá volba pro ty, kteří mají rádi sladké parfémy! Je přece běžné, že ve sladkých parfémech je zdůrazněno ovoce, nebo ne? V Mon Guerlain to vidím jako rozdíl.
Na mé kůži dobře vydrží a v první hodině hodně vydechuje. Pak se uklidní, ale nikdy nezmizí, na kůži stále pulzuje - někdy je aromatičtější/kořenitější levandule - někdy více lékořice - někdy více mastku... není superkomplexní, ale nepřišla mi lineární.
Napsala jsem toho hodně, ale snad to někomu pomůže pochopit, protože mi to chvíli trvalo, přiznávám. Potřebovala jsem čas! :)
Нежность
"Mon Guerlain... Považuji se za šťastnou, je to můj Guerlain. Nebojím se, že budu označena za dámu s nevybíravým vkusem, a tak s otevřeným srdcem píšu, že se mi líbí. Další komentáře budu psát jen z této pozice - líbí se mi. Lahvičku této vůně jsem si koupila s dlouhodobým výhledem, ne pro sebe. Myslela jsem si, že v dnešní době se tak rychle připravují nové várky vůní, že nemají čas projít celým dlouhým technologickým cyklem, v tomto ohledu jsou různé nuance ve zvuku a výdrži. Rozhodl jsem se nechat ji stát a počkat na její krásnou chvíli. Samozřejmě jsem se rozhodla seznámit se s ní i já. A uvědomila jsem si, že i pro mě je tato vůně potřebná, a také, že teď nechci, aby vanilka vyčichla a zhoustla.
Dámy, kterým to připomíná mnoho zde vyslovených vůní, prosím, nebuďte líné provést současné srovnání s vůněmi, které vám Mont Guerlain olfaktoricky připomíná. Naslouchejte dynamice otevírání, vývoji ducha vůně, naslouchejte nuancím, jsou velmi důležité, kdybychom je nechápaly, neměly bychom ve skříních tolik poliček s flakony. Protože jenom my potřebujeme třešeň, švestku nebo gardénii, růži a dál podle výběru, přesně v tom a ne v jiném rámci, vyznění, okolí.
"Mont Guerlain je určitě dítětem své doby. Pro mě úžasné dítě. Na tuto vůni jsem čekala z prostého důvodu, že levanduli ve vůních miluji. Častěji levanduli upřednostňují muži, ne nadarmo je to prý opravdu mužná nota, je těžké ji udělat něžnou, jemnou, pružnou, ne tak přímou a jasnou. Jicky miluji. Těch pár vůní s levandulí, se kterými jsem se stihla seznámit, mi všechny víc neseděly, velmi mužné, velmi silně v nich levandulové koření, a které jsem měla ráda, důstojně stály ve skříni, používám s láskou. Díky jedné člence fóra, nepamatuji si její nick, která se zmínila o levandulové vůni od Lancôme, jsem se seznámila, souhlasím, je krásná, v budoucnu se na ni také podívám blíže. A najednou taková elegantní levandule ve vůni od Guerlainu. Není to parfumérské umění zahalit do pudrového vanilkového oparu tak těžko přijatelnou notu pro dámy, jako je levandule?
Inu, všichni jsou už dávno rozmazlení a zvykli si na vanilku Guerlain, která je pro mě osobně z definice lepší. Protože právě tato vanilka se kromě podpisu Gerlenes může proměnit k nepoznání, klamat svým novým čtením a zvukem.
Ale slyšet takovou levandulovou nótu je opravdové potěšení. Je to sen. Věřím, že takový levandulový sen může vykreslit fantazie. Ale je mnohem těžší ho vytvořit. Mají všechny vůně, ke kterým je My Guerlain přirovnáván, v sobě alespoň náznak levandule? Ano, vůně je v kurzu, sleduje dnešní trendy, marketéři nedřímají, o jaké chamtivosti je řeč, každý, kdo má nějakou produkci, potřebuje prodej, odbyt. Musí na to myslet předem. Je jedno, kolik lidí na Fragrantice řekne, že vůně je propadák, její prodej je úspěšný. Ještě jednou jsem se podíval, kolik lidí je na těchto stránkách registrováno, připočtěte neregistrované, i když je mohou dobře pokrýt ti, kteří mají multinick, připočtěte cizojazyčnou Fragranticu, kolik nás bude? Půl milionu? Milion? Prodej není zaměřen na parfémová fóra, je pro masy. Je velmi těžké se nám zavděčit - už tak jsme parfémoví estéti, gurmáni, v dobrém slova smyslu - snobové. Chceme delikatesy a všechno s vlastní tváří. A to je to, co chci a očekávám. Ale parfémářská řeka je plná proudu jako nikdy předtím, pro každého je těžké mít vlastní osobnost, každému není dáno mít individualitu. Je dnes hodně levandulových vůní? Guerlain vytvořil vůni v trendu, ale velmi příznivě, alespoň pro mě, diferencovanou.
Pro ten sen o levandulové vanilce nebo vanilkové levanduli, pro ty jemné květinové vibrace, pro základ, který bude konkurovat mnoha základům, uvedeným ve srovnání vůní, pro jemné doteky portrétu moderní ženy, pro to, že tento dům chtěl krásnou představitelku lidstva zušlechtit rozptylem eufonie, dodat jejímu portrétu sofistikovanost a klid jejímu tempu a rytmu života, pro to všechno jsem si tuto vůni koupila pro sebe osobně. Takto na mě tato vůně působí.
Poslechněte si, prosím, poslechněte si, prosím, základ vůně. Elegantní negativita. Možná po hlasitých "brnění lámajících" vůních, všelijakých oudech a dalších, nejsme připraveni slyšet jemnou, pastelově zabarvenou vůni? Pokud naše sliznice hlavního čichového požitku nejsou zcela spálené a receptory nejsou atrofované, zkusme slyšet krásu, která byla stvořena pro nás, pro ženy, které se rozhodly pro dům Guerlain.
Když jsem doma aplikovala tuto vůni, do místnosti vešel můj manžel, a když jsem procházela kolem, řekl: Ach, Guerlain! - Něco si vzal a odešel. Ocasila jsem ho otázkou: Proč si myslíš, že je to Guerlain? Dostalo se mi nezaujaté odpovědi od člověka, který je k parfémům klidný, ale žije s člověkem, kterému parfémy nejsou lhostejné - jak si můžeš splést nebo nepochopit, že je to Guerlain. Tím chci říct, že mám spoustu vůní, nosím je, střídám, ale zvenčí je ta ušlechtilá tvář rozpoznatelná, takže je tam pořád:).
Vůně je vyvážená, harmonická (pro mě), vytrvalá, se stopou (ta mi ne vždy vyhovuje). Opět uvedu příklad ze stejného dne. Jiné příklady zatím nemám. Dávno jsem z té místnosti odešla, přišel za mnou manžel a říká: odešla jsi, ale vůně zůstala, voní jako tvůj parfém (můj muž všemu říká z pohodlnosti parfém).
A hluboko v noci, když usínal, spolu se mnou na polštáři usínal dech levandule. Slyším ji nejen v počátečních akordech vůně, slyším ji až do samého konce, jako by vanilka a vše, co ji doprovází, byla do poslední kapky nasycena jemností stříbřitých levandulových lístků, a ne jejími jasnými, voňavými květy.
MrBeaner
La DameDeNoir, nevím, proč by se mělo začít kamenovat.
Váš názor je naprosto správný. Žijeme v politováníhodné době pauperizace umění a kultury a parfumerie bohužel není výjimkou.
Před několika dny jsem si koupil L'Instant Pour Homme a dívka v obchodě mi nabídla, abych vyzkoušel Guerlain Homme. "Je svěžejší a modernější," řekla, a ano, možná je svěžejší a modernější (ve skutečnosti mi přišla příjemná), ale zároveň byla jednodušší a přímočařejší.
V době, kdy se všechno snaží být politicky korektní, není divu, že vůně tento trend následují.
Jít s proudem vyžaduje mnohem menší úsilí než plavat proti němu, problém je v tom, jak příběh skončí...
Na zdraví!

fusco
Čtu o "procházení", o "selhání", "kde je ta báječná novinka" atd. Mám dojem, že "vynadaný" Wasser je prostě tak povinen vydávat "na horu" jedno mistrovské dílo za druhým, a tím potěšit "guerlainovce"... Guerlain je jeden z nejstarších parfumérských domů, který existuje už druhé století díky KOMERČNÍMU úspěchu při výrobě svých produktů. Zisk se nikdy nezrušil a zdá se, že Wasser jako parfumér přináší kýžený výsledek. Lidé, svět je globalizovaný!!! A dům prostě nemůže stát stranou obecných trendů (jediné, co může vést, je vštípit alespoň trochu vkusu nové generaci) - je třeba nejen udržet si své publikum, ale také přilákat nového klienta, což se domu úspěšně daří v linii všech INICIÁLŮ... (podívejte se na první komentáře k této vůni a na poslední, .... po informaci o stažení z trhu). Pro mě svého času Guerlain také "umřel" po INITIALS - Idili, Black Dresses (kdy skončí? !!!!), a pak vydechl, šel do obchodu, a ke svému Shalimaru s Mitsukami si koupil Night Flight se Shamadem a v duchu se poklonil PLATÍ, protože díky masové produkci jsou to nejúspěšnější vůně na světě.Protože díky masovému trhu může dům Guerlain stále vyrábět KLASICKÉ ASORTMÁNY a udržovat je v běžném sortimentu, protože dům si velmi váží "starých", stálých zákazníků. A možná (jsem si tím prostě jistá!), že od Guerlaina uslyšíme další "netlenc", a nebude to tak jednoduché - IFRA, nedostatek přírodních složek atd. (Brazílie už dováží kávu, kdo by to byl řekl!) - zdroje planety nejsou neomezené... K této vůni - velmi dobře je v komentářích popsán rozdíl mezi Mon exclusive a Mon parfum na zahraničních vůních, především anglických.stejně jako podobný můj komentář názor - Mon exclusive nevyšel, přešel z gourmand na Floral, změnil positioning nového produktu - pro širší masy - zdá se, že úspěch bude stejný jako u INITIAL (a jak nadával, že!!! když právě vyšel...). Co se týče "není to Guerlain", je to Guerlain, baby! Dá se to odhadnout od prvního přičichnutí (Guerlain, nicméně!), ano "Vasserovsky", ale to je vedení Guerlainu přesvědčeno, že dosavadní vývoj domu by měl být tak....
Pro mě je na Mont Guerlain nejdůležitější přítomnost levandule. Mimochodem, začíná se objevovat trend - Estee Lauder letos vydá svou "sezónní" (Goddess) ve dvou koncentracích, takže EDT bude s Levandulí. Těším se na to. Ale to jen tak na okraj..... Uf! Už jsem vypadla, protože jsem se prostě "těšila" - "ať je to pro nás krásné!!!".
OKcololo
Dobře...
Za tohle si vysloužím spoustu nenávisti.
Snažím se na tomto webu psát jen pozitivní recenze a obecně se k parfémům vyjadřovat konstruktivně a s respektem, ale tahle.... mě opravdu pohoršila.
Guerlain má tak slavnou minulost; dal nám více mistrovských děl než kterákoli jiná komerční maison de parfums. Vzpomeňte si na Jicky, na Shalimar, na Mitsouko, na Chamade, na Habit Rouge... Vzpomeňte si, co všechno změnily, co všechno představovaly.
Teď na to zapomeňte, protože Guerlain to zřejmě vzdal. Vůně "Mon Guerlain" byla jako facka do tváře. Nejenže je banální (přízemní vanilková "orientálka" jako tisíc jiných, jen s letmo zajímavým levandulovým vrchním tónem), nejenže je levná (vždyť její složení nemůže být od deodorantu Dove vzdáleno víc než deset dolarů), ale není ani příjemná! Je strohá, vulgární, naprosto nerafinovaná!
Ať už dělá umělecké vedení u Guerlainu kdokoli, zjevně si myslí, že mladé ženy si nezaslouží nic víc než kýčovitou sladkou věc v růžové lahvičce, kterou si mohou stříkat po litrech. Ti příšerní ubožáci, kteří jsou v současné době ve vedení, musejí parfémy chápat nikoli jako umění, ale jako stylový žrout peněz pro hloupé dívky a bezmozky; parfuméři už nejsou návrháři, umělci, vizionáři: stali se z nich tančící opice, jejichž jediným únikem je skládání skutečných parfémů pro neúměrně drahý specializovaný trh.
Nechci vás odrazovat, být nezdvořilá nebo negativní, a pokud se vám tato vůně líbí, užijte si ji, rozhodně. Jen vězte, že koupí této věci jen podporujete degradaci toho, co kdysi bylo a stále ještě může být největším parfumérským domem všech dob.
PS: tohle kulhavé nic parfému má být symbolem Angeliny Jolie? Na jejím místě bych byl naštvaný.