Givenchy Ladies L'Interdit EDP Spray... (64.99 USD)
L'Interdit Eau de Parfum podle Givenchy je Orientální Floral vůně pro ženy. L'Interdit Eau de Parfum byl/a uveden/a v roce 2018. L'Interdit Eau de Parfum byl/a vytvořen/a Dominique Ropion, Anne Flipo a Fanny Bal. Vrchní tóny jsou Hruška a Bergamot; střední tóny jsouTuberóza, Pomerančový květ a Jasmín Sambac ; základní tóny jsou Pačuli, Vanilka, Ambroxan a Vetiver.

FRAGRANTICA NEJLEPŠÍ PARFÉMY 2024 – Sandra Raičević-Petrović & Patric Rhys
od Sandra Raičević Petrović, Patric Rhys

Crème de la Crème: L'Interdit Tubéreuse Noire Limited Edition od Givenchy
od Anastasia Privalova

Od Diora k Muglerovi: 10 nejlepších bílých květinových vůní na současném trhu
od Anastasia Privalova

Best in Show: Vintage opakující se sen (2023)
od Elena Vosnaki, Raluca Kirschner, Iulia Halatz, Jernê Knowles, John Biebel

onehelsink
A neváhám ji nosit i já. Je to krásná vůně s nádhernou tuberózou. Nevidím v ní nic super ženského a super ženského. Až na úvod - exploze ovoce, citrusové svěžesti a sladkosti. Po půl hodině se ale vůně zklidní a sladkosti ubude. Na muže je docela vhodná, zejména na zavedeného a sebevědomého muže.
Vůně je skvělá, zbytek je předsudek. Stydět se žít není nejlepší způsob života.

AlexeyFragRu
Ženy, zdravím vás! Píše vám stejný muž, který si tajně koupil parfémovanou vodu Givenchy L'Interdit a občas si ji takto nanese na ruku: stříkne - a na několik minut se uvolní v oblaku tuberózy a citrusů. Ženy, jste krásné. Jaké máte štěstí, že máte parfém. My jsme spíš jako pražce, dehet a hnůj. Je těžké být mužem! Ale kde je moje The Night!

Azula
Omlouvám se, že některé z vás zklamu, ale musím vysvětlit těm, kteří mají dojem, že Audrey Hepburn v 50. letech minulého století vyzařovala oblak ambroxanu a bílých květin zalitých hruškovým sirupem (LOL!), že tato moderní iterace L'Interdit NENÍ vůní na míru, kterou nosila; ne kvůli reformulacím IFRA, ale proto, že se jedná o zcela samostatný parfém s vlastním složením a olfaktorickým žánrem, který se vůbec nepodobá verzi z 50. let. Původní L'Interdit byla pudrově aldehydická květinová vůně ve stejném duchu jako Chanel N°5, které se cílová skupina této vůně často vysmívá jako (zde vložte ageistickou poznámku).
Věřit, že Audrey nosila něco, co vonělo jako tato vůně, je pro mě blud, o který se snažím. Co bude dál, Marilyn nosila BR540? Vzpamatujte se.

Buh Martins
Dnes jsem viděla známou manažerku parfumerie, která je velmi "sladká" - a já ji mám moc ráda!!! - na své sociální síti říká, že tento parfém není sladký... že má jen sladkost květin
***
Podívejte, je těžké diskutovat s někým, kdo má tolik znalostí jako ona: Působíš jako otravná a nepohodlná.
Nicméně jako u všeho, co zahrnuje lidskou interakci, i tady existují shody a neshody. A já rozhodně nesouhlasím s tím, že tento parfém je jen další bílá květinová vůně s květinovou sladkostí.
Vanilka je v tomto parfému VELMI, VELMI přítomná. S touto tuberózou + vanilkou + zrnitou ovocnou šťávou je to jako žvýkačka Tutti Frutti!
Je to trochu zavádějící, když to řeknu. Květinové vůně s pouze květinovou sladkostí jsou pro mě Baiser Vole, J'adore Infinissime (rozkošná, pro mě má tato vůně extrémní květinovou sladkost), Gucci Bloom atd.
Mluvit o sladkosti je velmi relativní, protože někteří lidé si ji spojují s gurmánskými parfémy. Co je pro mě velmi sladký parfém, může být pro jiné hořký. L'interdit není ze své podstaty a konstrukce gurmánský parfém, ale způsob, jakým ho parfuméři koncipovali, měl podle mého názoru uspokojit dvě publika: Ti, kteří milují opulentní květiny (a nesnášejí sladkosti a bonbony), a také potěšit lidi, kteří v parfumerii v současnosti vydělávají nejvíc peněz: mravence. A to se jim v L'interdit podařilo geniálně. Proto je to takový hit: tuberóza předvádí květinovou show... ale také s vanilkou, která vše objímá a tvoří přízračné pologumové akordy - kvůli metylantranilátu v tuberóze - s touto bílou květinou.
Myslím, že je nebezpečné, když oblíbený influencer nadhodí nějakou myšlenku, protože lidé se nadchnou a ztratí sebekritičnost a přijmou vše, co řekne. Říct, že L'interdit není sladká, mě děsí kvůli těm, kteří si ji koupí naslepo a budou si myslet, že je to jen "bílá květinová se sladkostí květin".
A co si myslím já? Velmi silný parfém, super vzrušující, sledující trend bílých vanilkových květin - který se opakuje....- , moderní tuberóza, mladá a ano: SLADKÁ.
Z řady L'interdit bych si dala jen Intense, protože si myslím, že sezam v ní rozbíjí vanilku a dělá ji vyváženější a hlubší. I když vydechuje méně než tato.

Яника
Po přečtení mnoha komentářů můžeme shrnout průběžné výsledky. Takříkajíc na pomoc slepým nákupním nadšencům.
- vůně pro dospívající dívky
- Vůně vhodné pro daný věk
- příliš jasná a provokativní
- nudná bílá květinová
- Voní po jahodách.
- Grapey
- velmi ostrá a kyselá
- sladká, obklopující
- příliš pačuli základ
- nevýrazný základ
- super-ženský
- spousta mužských kolínských tónů
- legendární vůně
- všechno už tu bylo...

Madame Rochas 87
Ať si říkají, co chtějí, ale pro mě je kouzelná, zejména podzim-zima uvolňuje hypnotické kouzlo, omamuje mé smysly, když ji cítím, a je návyková... Mám i verzi toaletní vody, intenzivní, a růžovou (kterou zrecenzuju později, teď jsme na jaře a parfémová verze se ještě docela dobře vykresluje 🌷, parfém na vlasy, sprchový gel a krém si dřív nebo později pořídím
Ps: opravdu velmi dobrá výdrž, fascinující a svůdná siláž, stopa, která je se zájmem sledována směrem k parfému a osobě, která ho nosí, okouzluje citlivé lidi, umělce, básníky a nekonvenční vášnivé svůdníky minulosti (přitahuje i narcisy, kterým však tento parfém dává pochopit, že nejsou jedinými kráskami na zemi)... Nenávidí ji někteří? Určitě... Neprovokuje žádnou střední cestu... Buď celý bílý, nebo celý černý, trochu jako Diorův čistý jed z minulosti (ten dnešní je téměř parfémovaná voda), nejsou to bratranci z prvního kolena, nejsou to pokrevní bratři, ale nevlastní bratři (stejný "Ropion" otec, úplně jiné matky, ale oba vášniví....). Pure Poison jsem nesnášela, dělalo se mi z něj špatně, i když ho vlastním (slibuji si, že novou odlehčenou verzi zkusím s větším nadšením a důrazem, především touhou). ale Interdit miluji
Ps:nenávist a odpor jsou vždy pocity, stejně jako láska intenzivní.
Ne že by si byly podobné, ale mají spojitost, kterou vnímáte, pokud jste přecitlivělí a obzvlášť emotivní

Esmaltólatra Assumida
Stojím si za vším, co jsem o tomto parfému napsala níže, ale je tu napsáno tolik nesmyslů, že je těžké to brát...
Lidi, v dnešní době se vyděsím pokaždé, když vidím, že se výraz "babiččin parfém" používá v pejorativním smyslu a označuje parfém, s nímž se nelze ztotožnit. Sama jsem tento výraz pravděpodobně používala, ale už to nedělám a vyzývám všechny, aby se nad tímto extrémně předsudečným výrazem zamysleli (počítám sem i podobné výrazy jako "parfém pro teenagery" a podobně).
Znám mnoho babiček s mimořádně dobrým vkusem na parfémy (a také dobrým vkusem obecně), které by jistě mrzelo, kdyby jejich image byla spojována s něčím, co je považováno za smradlavé.
Někdy si říkám, jestli byly doby, kdy babičky zanedbávaly osobní hygienu natolik, aby byly spojovány se ~špatnými~ parfémy, protože to přece není možné...
Myslíte si, že je vůně špatná? To je vaše právo. Myslíte si, že nemá nic společného se zlatou gardénií nebo jinou? Nic proti tomu, každý nos je jiný. Ale říkat o nějakém parfému, že je "babičkovský", a spojovat ho s něčím starým a špatným, je neuctivé.

Taurien
Můj názor na tuto vůni se velmi liší od těch, o kterých jsem četla, což je další důkaz toho, že vůně je velmi osobní a zajímavý smysl, který je navíc velmi ovlivněn našimi zkušenostmi.
Pro mě to není extrémně silný parfém, nebo jsem ho možná vždy dávkovala s mírou. Je znatelná, ale vůbec ne vtíravá. Můj názor je samozřejmě ovlivněn tím, že mám ráda a jsem zvyklá nosit těžké parfémy.
Ani pro mě to není parfém, kterému by dominovala tuberóza. Přijde mi, že jsou velmi dobře vyvážené s pomerančovým květem a jasmínem. Je to bílá květinová kytice. Po použití mnoha vůní se sladkou tuberózou jako hlavní hrdinkou mi tato rozhodně nepřipadá jako paradigmatický příklad. Pokud však máte rádi bílé květiny, je to kompozice, kterou byste měli vzít v úvahu a která vás podle mého názoru nevyvede z míry při žádné příležitosti.
Nemám ani pocit, že by šlo o příliš sladký parfém, je spíše středně sladký, vůbec ne mazlavý. Opět jsem zvyklá příležitostně nosit velmi sladké vůně.
A čím je pro mě L'Interdit, když pominu trestuhodné historické zkomolení jejího názvu? Inu, je to jeden z nejuniverzálnějších parfémů v mé sbírce. Hodí se pro každé roční období a pro každou příležitost, na můj vkus možná spíše denní než noční. Mám pocit, že je elegantní a obléká mě, ale není příliš okázalá.
Po citrusovém začátku s hruškou mi voní jako květinová kytice, která se postupně stává sladší díky vanilce. Vnímám také slaný aspekt z ambroxanu a dřevitý základ.
Vůbec mi nepřipadá mužná, ale velmi ženská, ale nosím hodně unisexových a mužských vůní, takže opět je mé vnímání podmíněno tím.
Její stopa je středně vysoká a její výdrž na mé pokožce je asi 8-9 hodin.
Je to zkrátka příjemná vůně a používám ji jako univerzální. Není to parfém, který by mě někdy ohromil, ale líbí se mi a chci, aby zůstal součástí mé sbírky.
Vůně 7/10
Výdrž 8,5/10
Hvězdná 9/10
Kvalita/cena 7,5/10
Všestrannost 10/10
Balení 10/10
Koupil bych si znovu? Ano

LulaFlower
Ačkoli se mi L'interdit vůbec nelíbí, můj přítel, který pro Givenchy dlouhá léta pracoval, mi vyprávěl zajímavou a krásnou anekdotu, o kterou bych se s vámi rád podělil:
Monsieur Givenchy teprve dělal své první návrhářské krůčky, když měl to štěstí, že si ho na výletě do Paříže všimla redaktorka amerického Vogue, která do časopisu zařadila fotografie jeho návrhů. Kostýmní výtvarnice Sabrina tyto fotografie viděla a byla ohromena: Givenchy předváděl něco nesmírně neotřelého a na svou dobu zcela převratného: míchal materiály v jednom oblečení a o oděvech uvažoval jako o něčem samostatném, co lze kombinovat nekonečným množstvím způsobů.
Návrhář poslal do Paříže tehdy ještě neznámou Audrey Hepburnovou a řekl jí, aby si vybrala cokoli od Givenchyho.
Givenchy byl radostí bez sebe, protože mu bylo řečeno, že jeho šaty bude nosit sama Hepburnová... ale on čekal jinou Hepburnovou: přesněji řečeno Katharine. Musel to být pro něj hrozný šok, když uviděl vcházet neznámou Audrey, která vypadala jako zmrzačená Bambi. Přesto souhlasil s tím, že se se začínající hvězdičkou projde po Paříži, a byl ohromen její laskavostí a jemností. Od té chvíle se zrodilo přátelství na celý život.
L'interdit byl parfém vytvořený pro jeho nejdražší přítelkyni. Asi rok po jeho vzniku požádal návrhář herečku o svolení uvést vůni na trh a ona (sladká a elegantní Audrey) odpověděla: "Je vous l'interdit!
Neříkejte mi, že to není hezké. :)

MellyHelly
Vyzkoušeno. Toho jména se opravdu dalo ušetřit. Myslím, že vytahují staré názvy, když si myslí, že si nikdo nepamatuje, jaký byl ten první, a asi se jim to povedlo, takže prodavačky mohou říkat cokoli. Spousta značek dál loví v tom imaginárním světě minulosti, který si 99 % populace nepamatuje nebo ho nikdy nezažilo.
Samozřejmě, že někdo, kdo ochutnal originál z původní lahve, je tam!
Podobnost mezi nimi neexistuje a ani význam názvu už nedává smysl: Zakázaný, nyní na všech parfumérských pultech!
Starý L'Interdit byl klasický květinový aldehydový parfém se základem, který bychom dnes nazvali "těžkým", ale to bylo znamení doby. Zkrátka klasický parfém, který by dnes mnozí označili za "parfém pro staré ženy", aniž by vzali v úvahu, že je tehdy nosily mladé dívky.
V řadě Les Exclusives je nyní k dispozici předělaná verze originálu spolu s kdysi kouzelnou Amarige Mariage.
Znakem dnešní doby jsou sladkobolné květiny, takže tato edice má smysl.
Mohu říci, že nové vydání je zdařilou a velmi intenzivní verzí mnoha jiných současných "květinových" parfémů.
Od začátku do konce má v sobě něco jiného, i když se drží vyčištěného vzorce ovoce a cukr-sladké květiny-patchouli.
Její intenzita a vytrvalost ji vynášejí do větších výšin, než je běžné, stále je to Givenchy!
Naštěstí pro mě tón, který mému nosu vyskočí jako dominantní, je pomerančový květ, který byl v parfémech Givenchy vždycky přítomen, včetně Amarige a Organza, které jsem hojně nosila kolem devadesátých let.
Pak jsou tu další květiny: ostrá "tuberóza" z posledních let a bohatší, sladší jasmín.
A nakonec čisté, ale intenzivní pačuli, vanilka a (sic) karamel, proč ne?
Protože celek, ač příjemný, pro můj nos a na mé kůži směřuje k hořké základní nótě, pod cukrovou přikrývkou.
Je to bizarní, taková hořkosladká, ale uvědomuji si, že jsem jedna z mála lidí, kteří cítí hořké pozadí moderních sladkých parfémů.
Obvykle se mnou právě tohle dělá přítomnost karamelu.
Není to úplně jednoduchá vůně, ale pro ty, kdo hledají něco trochu jiného než obvyklé hody, by mohla být dobrou volbou.
Nevadilo mi ji nosit několik hodin. Byla dostatečně příjemná, i když trochu skřípala.
Ostatním se také líbila.
Je to poměrně odvážný parfém a stejně jako předchozí parfémy Givenchy se vždy pohybuje trochu na hraně mezi dobrým vkusem a groteskní nadsázkou, přičemž se snaží najít správnou rovnováhu.
Myslím, že by se mohla stát úspěšnou.
Koneckonců o starý originál vytvořený pro Audrey Hepburn (když ještě nebyla stará!!) už (téměř) nikdo nestojí.
Navzdory svému klasickému vkusu si myslím, že i já bych se v nové L'Interdit cítila lépe než ve staré L'Interdit.

Dario40
Líbilo se mi to, a to velmi!
Okamžitě člověka uchvátí amarena, opravdu intenzivní, pak přijde tuberóza, karamel, který je rafinovanější díky pačuli, a nakonec ambroxan, dokonale vyvážený a geniálně kontrastní!
Sladkost je zaplavena Amarenou, připomínající jahodové hrozny, ale právě zmíněný Ambroxan pokračuje a vytváří ten neurčitý efekt Amberu a mokrého dřeva, opravdu neuvěřitelný!
Pevně věřím, že L'Interdit neunavuje, protože rovnováha mezi tóny je velmi stabilní, dokonalá, a vůni se daří udělat si velmi dobrou oblibu.
Uvítala bych jinou barvu, tato růžová je dnes již samozřejmostí, nadužívanou pro módní vůně a jiné, které zklamaly očekávání všech.
Zde je však vše na vysoké úrovni!
Bezvýhradně doporučuji!
Jeden z nejlepších výtvorů pro ženy poslední doby.
VYNIKAJÍCÍ

JayeHo
Tato vůně dokonale vystihuje to, o co se všichni snaží už zhruba 10 let.
Je to La Vie est Belle, ale zemitější a klasičtější.
Je to Elie Saab krát milion.
Je to Jimmy Choo bez nechutností.
Je to Black Orchid bez bolesti hlavy.
Poprvé jsem ji ucítila na kolegyni ve vlaku a na konci cesty jsem věděla, že tuhle vůni musím mít. Nemohla jsem se dočkat, až si k ní přivoním znovu. Dělá mi radost způsobem, který nedokážu slovy vysvětlit. Myslím, že bude mým podpisem na dlouhou dobu. Projekce a výdrž jsou dokonalé. Když ji lidé cítí, vidím, jak se jim rozzáří oči.
Chápu negativní názory na to, že se jedná o předělávku klasiky. Dívka v obchodě mi však vyprávěla emotivní příběh. Tři týdny předtím, než bohužel Givenchy zemřel, jí vůni přinesl sám. Byl z ní tak nadšený a věřil, že nová vůně dokonale reprezentuje ducha vůně, že propůjčil svůj osobní podpis na vnitřní stranu krabičky jako pečeť souhlasu. Poslední vůně podepsaná samotným Givenchym, jak zvláštní.

Janot05
Zvláštní, jak každý vnímá vůni jinak!!!!
Pro mě je L'interdit krásný, šťavnatý výtvor, který se nepodobá ničemu jinému, s čím parfumerie přišla!!! Úžasná tuberóza, která je ve své štiplavosti vyvážená ostatními květinami. Elegantní a rafinovaný parfém. Srovnání s Elie Saab je díky květinovým tónům, ale mně podobné nepřipadají. Připomíná mi Woman od Ralpha Laurena, ale L'interdit je výraznější! Také mi připomněla Madonnu TD bez přehnané sladkosti.
Je to zkrátka krásný, jemný a znamenitý parfém!!!!!Tento si nechám na celý život!!!!. Přilne k vaší duši a DNA, což miluji!

lgsoltek
Drahé značky,
přestaňte prosím ničit své vlastní dědictví (a v jednom případě i dědictví někoho jiného) tím, že znovu použijete názvy svých skvělých klasik (a v tom jednom případě i název cizí klasiky) pro další nudný generický parfém bez duše.
S pozdravem,
Zákazník, který už toho má dost

La DameDeNoir
Znovu používá flakón řady Harvest... a uzurpuje si jméno úctyhodné klasiky, vlajkové lodi parfémů, která byla vytvořena pro nezapomenutelnou Audrey Hepburn, světovou ikonu elegance a sofistikovanosti.
Givenchy nyní dělá to, co Lanvin a Dior: kdysi lesklé a prestižní, nyní nevkusné a laciné. Přestává vyrábět klasické a originální parfémy a znovu využívá jejich jména a prestiž, aby se pokusila uvést na trh průměrné moderní parfémy, zřejmě v nejasné naději, že si je budou s originály plést zejména mladí lidé, kteří nikdy neměli možnost přičichnout ke klasice. Nejprve Eau de Givenchy a teď L'Interdit: nečekali, až vychladne mrtvola starého dobrého Huberta. Už jsem to říkal a řeknu to znovu: módní domy by neměly přežít své tvůrce. Tohle je totiž Givenchyho Dior Joy. Urážka, akt uzurpace, perverze, transvestitismu. Farty, nudný, přízemní, neosobní, okázalý, uřvaný parfém. Obvyklý odvar umělých a ultrasladkých dřevin, který si lze splést s půltuctem jiných podobných vůní. Syntetické pačuli, vybledlé bílé květiny, bezduchý ethyl-maltol, nefunkční vanilka. Hodná přinejlepším toho, aby se ocitla v regálu se slevami. A ještě mají tu drzost oznámit vraždu původního parfému a jeho nahrazení tímhle jako velkou událost.
Moje rozhořčení nezná mezí. Už si nezaslouží ani vteřinu mého času.