Marine IpertHodnocení parfému 4.23 z 5 s 111 hlasy
Paris Santorin podle Carven je Floral Green vůně pro ženy a muže. Paris Santorin byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je Marine Ipert. Vrchní tóny jsou Fíkový list, Bergamot a Růžový pepř; střední tóny jsouFík, Kosatec a Slaměnka ; základní tóny jsou Santalové dřevo, Kašmír a Fazole tonka.
temporal
Jedna z nejkrásnějších fíkových vůní. Otevírá se ranními zelenými listy, trávou a mořem a rozvíjí se do krémových akordů se svěžím nádechem a trochou sladkosti. Mně zní téměř vodově - Santorin má v sobě mořský vánek. Tato vůně je povznášející, zasněná a lehká. Snadno se nosí.
Technické parametry této parfémované vody jsou dobré. Je dobře artikulovaná, nemá těžké tóny a vydrží s vámi déle než mnoho jiných letních parfémů.
Preferovala bych menší flakon, protože Santorin bude dobrým společníkem na dovolenou. Také by se značky měly nad svými zákazníky slitovat - vůně se staly opravdu předraženými.
Arasando
Santorin od značky Carven je krásná fíková vůně. Získáte celý fíkovník. Je elegantní, ale uvolněná, a její slané, citrusové akordy rozhodně vystihují santorinského ducha.
Otevírá se sladkým a lehce zemitým fíkem, který dokonale doplňuje jasný a pikantní bergamot. Je lehce kořeněná, lehce sladká, s nádechem pudrové, květinové elegance. Zhruba v polovině nošení se ozvou dřeva a v sušení se objeví mnohem více kosatce a nesmrtelnosti, což jí dává více než 8 hodin nošení na kůži. V době sušení se přetahují sladké a pudrové akordy s dušičkovými dřevy a vytvářejí krásné hedvábí.
Výdrž: 6-8 hodin
Vůně: středně silná
Katheline
Přes všechnu lásku k Olivii Giacobettiové nemám její fíky ráda, ale tenhle je trefa do černého. Je to kompozice, která mi dokáže vykouzlit úsměv na tváři. Je tak nějak vyváženější než jiné fíky, které jsem ochutnala: není v ní zaujatost jen listem nebo jen mlékem a dužinou, všechno je si rovné. Je to jako skládací kniha, kterou otevřete a mezi dvěma listy se vám otevře trojrozměrný obraz: strom, hrad a malí lidé. Opravdu to voní jako léto u moře - pro mě však ne Řecko, ale malé izraelské městečko při západu slunce.
A co je důležité, je velmi dobře nositelná. Stejně jako celá řada. Parfémy Carven jsou překvapivě příjemné a přitom zajímavé. Z flakónu voní sebevědomě čtyřiadvacet hodin, druhý den už jen trochu zaprášeně. Vřele doporučuji vyzkoušet už teď, kdo má možnost, na léto bude myslím velmi dobrá.
Astara_Elaria
Zatím není k dispozici žádné hodnocení? Zkusím začít prvním dojmem: letní, ovocný, povznášející, fíková. Zpočátku jsem si myslela, že Paris Santorin je vůně s jediným tónem - jen fíkem a ničím jiným. Ale po několika dnech musím své první myšlenky poopravit: Je to komplexní, živý fík s dobrým nádechem středomořského slunce, naplněný bergamotem a nesmrtelností. Vůně evokuje krásu sluncem prohřátých ostrovů a zelených listů, kterými snadno pohne teplý vánek. Je tak trochu osvěžující, aniž by byla něčeho příliš, ne příliš "studená", "citrusová" nebo "vodní". Místo toho je to vše o zelených listech v kombinaci s teplými květy. Tóny fíků se neustále mění - někdy cítím zralé čerstvé plody, jindy vůni sladkých sušených fíků a někdy jen listy. Tím se tento parfém odlišuje od levných ovocných vůní z drogerie.
Protože dřevité tóny se na mé kůži obvykle velmi dobře rozvíjejí, připadají mi zdejší bazové tóny poměrně silné. Mám v nich hodně téměř mýdlového santalového dřeva. Zpočátku jsem se nemohla rozhodnout, ale teď se mi vůně velmi líbí a mohla by se ještě stát láskou. Je jasně poznat, že jde o kvalitní vůni, a díky santalovému dřevu je dokonale unisexová, aniž by byla kdykoli příliš ostrá.
Edit: Změněno ze silného "líbí" na "miluji" - ze subjektivních důvodů. Něco mi v ní připomíná dětství, možná něco, co nosil můj otec, smíšené s vůní sušených fíků, které mi vozil ze služebních cest. To je šťastná a prosluněná vzpomínka na staré časy, zemřel před dvaceti lety. Pro tuto šťastnou vzpomínku si této krásné vůně budu vždy vážit.
beresklet
Sladké, ale ne mazlavé. Mírně trpké, ale jemné a obklopující. Zajímavé a vyvážené. Příjemný, nepřehlušující základ z jemného santalového dřeva a pižma, s příměsí fazole tonka a na něm harmonicky znějícího čerstvého fíku. Nepřechází do přílišné sladkosti po celou dobu, kdy je cítit na kůži. výdrž na kůži je dobrá a na látce - tak a celkově výborná.
Velmi podobná vůni Basilico & Fellini Vilhelm Parfumerie, ale jemnější a delikátnější, bez jasných travnatých tónů, které jsou v ní tak silné.
Ermana
... přišel z RG v Tsvetnoy s fanouškem blotters s Starck, Tiziana Terenzi a V Canto. Když bylo v obchodě jasné, že to musím zabalit, požádala jsem konzultanta o fíky,
a ona mě vzala k tomuto fíku a já ji požádala, aby mi ho dala na ruku. Doma jsem tedy odložila všechny ostatní flíčky a užívám si tento ... Nevím, jak to popsat a rozložit, ale: není to kulatý a hřejivý fík Diptyque/Artisan, není to takový ten radostný, veselý fík PG (zatím můj nejoblíbenější spolu s útulně zeleným AA Lemon Verde), je to svěží, šťavnatý, průzračný fík, v duchu ..... OK, mám to, je to něco mezi Pulp Byredo a Palermo Byredo, bez kyselosti Pulp a bez citrusů. Jedním slovem pozitivní, obecně ji budu chtít! Jediná věc, na blotteru cítit, a ze zápěstí už ups ... už jsou to 3 hodiny ...