Un Jardin Sur Le Nil podle Hermès je Floral Fruity vůně pro ženy a muže. Un Jardin Sur Le Nil byl/a uveden/a v roce 2005. "Nosem" za touto vůní je Jean-Claude Ellena. Vrchní tóny jsou Grapefruit, Zelené mango, Rajče a Mrkev; střední tóny jsouLotus, Rákos, Pomeranč, Hyacint a Pivoňka ; základní tóny jsou Pižmo, Kosatec, Kadidlo, Labdanum a Skořice.

Levné a elegantní: Výběr cenově výhodných vůní od Fragrantici - část I.
od Jernê Knowles, Yi Shang (怡 商), Markéta Rybínová, Viktoria Vlasova

Ellena vs. Nagel aneb jak změna parfuméra ovlivnila kolekci Jardin
od Julia Lukyanenko

Filmy, kde kterým si přivoníte: redaktoři Fragrantica se podělili o své oblíbené. Část II
od Dariia Fessalonika, Nayeli Cano, Yi Shang (怡 商), Edie Smith, Elena Prokofeva, Anastasia Privalova

Scent Grail
Jako milovnici vůní mě přitahují vůně, které se mnou rezonují. Sur Le Nil od Hermès je jedním z takových výtvorů, které považuji za hluboce poutavé. V průběhu let jsem si uvědomil, že mnoho příběhů o parfémech je spíše marketing než realita. Sur Le Nil je však osvěžující výjimkou s vyprávěním ze skutečných cest Jean-Claude Elleny do Afriky.
TOP POZNÁMKY
Zelené mango přináší svěží vůni, evokující svěží tropické zahrady podél Nilu. Rajče zároveň dodává rostlinnou nuanci, která vyvažuje ovocnou ostrost a vytváří svěží, zemitou komplexnost, díky níž je tento parfém jedinečně osvěžující. Labdanum a skořice mohly být ve směsi pro několik prvních formulací, ale nyní jsou jen pro show a nikde k nalezení, stejně jako mrkev ze svrchních tónů.
SRDCE
Srdce pokračuje v zeleném motivu s elegantní kombinací lotosových květů (vodný efekt), hyacintu a pivoňky, které vytvářejí klidný vodní buket. Zde se vůně začne více přiklánět k ženské straně a zůstane tak až do úplného vyschnutí.
ZÁKLADNÍ POZNÁMKY
Po hodině nebo dvou, když se vůně usadí, jsme seznámeni s několika tóny, které vedou cestu a zjemňují hořké a zelené aspekty tohoto stvoření. Základ tvoří jemné bílé pižmo, lehce pudrový kosatec, špetka prašného kadidla a zbytky vrchních a středních tónů.
CELKOVĚ
Vlastnit tuto vůni a provést tuto recenzi trvalo více než tři roky, protože se jedná o rozdělující jednoduchou vůni. Je to niche vůně převlečená za designérku a něco, co by měl alespoň jednou vonět každý. Je to jedinečná kompozice a pravděpodobně nejlepší od Elleny, aby se naučila jeho osobitému stylu parfumerie.
Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com

alatchka
Před mnoha měsíci jsem při nákupu dětského oblečení v obchodě Ross (byli jsme uprostřed procesu adopce... netušili jsme, jestli nám Pán požehná kluka nebo holčičku, a tak jsem kupovala každý rozkošný kousek kojeneckého oblečení ve výprodejových regálech... soukromá adopce je velmi drahá a manžílek stále vydělával skromný plat v armádě) narazila na otlučenou lahvičku tělového mléka Pacifica Lotus Garden, samozřejmě ve výprodeji za 3,00 dolary. Zamilovala jsem se do té osvěžující vůně. Je velmi citrusová, zelená a květinová. Snažila jsem se najít další v každém obchodě Ross, na který jsem narazila (možná jsem našla další dvě lahvičky. To bylo dávno předtím, než jsem objevila eBay). Snažila jsem se s ní šetřit v domnění, že jsem našla něco krásného, co se přestalo prodávat. No, citrusové vůně, jak dobře víme, mají ve zvyku se "obracet", pokud nejsou včas použity... zejména ve formě pleťové vody. Zrovna když můj poslední flakón získával žluklý celerový nádech, objevila jsem eBay. To je místo, kde chytří lidé skupují vyřazené vůně a prodávají je s nehorázným ziskem. Páni, byla tam EDT mé milované Pacifica Lotus Garden... za 150 dolarů za 1,7 oz lahvičku!!! Já, na mizině a smutná, jsem musela žít bez ní. Nicméně čistě náhodou jsem si při procházení stránky Fragrantica věnované Pacifica Lotus Garden všimla, že v položce "tento parfém mi připomíná" je poměrně velké množství hlasů pro tuto vůni, Hermes Un Jardin Sur Le Nil. Hned jsem se vydala na eBay a celou dobu jsem se krčila při názvu HERMES, spolu s $$$$ mi bušilo v hlavě. Našla jsem prodejce, který za flakon o objemu 3,1 oz požadoval 45,99 dolaru nebo nejlepší nabídku s dopravou zdarma. Dohodli jsme se na rovných 40 dolarech. Právě přišla poštou. Je to přesný duplikát PLG, ale s mnohem lepší trvanlivostí a silliage. Moc děkuji Fragrantice za to, že mě znovu seznámila s vůní, o které jsem si myslela, že už ji nikdy mít nebudu. Teď, když ji nosím, se mi vybaví vzpomínky na nejtěžší období, naši adopci, která skončila nejkrásnějším dnem v mém životě, vyzvednutím našeho dvoudenního syna ve stejné nemocnici, kde jsem se narodila (jestli to není osud, tak nevím, co je). V den, kdy jsme si vyzvedávali naše dítě, jsem měla na sobě šaty Pacific Lotus Garden. Zrovna jsem si oblékla dupačky Hermes a z vedlejší místnosti jsem uslyšela, jak náš dospívající syn říká: "Mami, co to je za vůni?" "To je tak hezké! Voní to tak důvěrně!" 😉

Donabelle
Ti, kdo se k Un jardin sur le Nil přiblíží, by si měli uvědomit, že definice parfému je zavádějící, ve skutečnosti jde o zážitek z místa, které si představujeme pomocí barev naznačených flakonem, tedy zahrady v Egyptě, někde podél řeky Nil, která se vine od hor na jihu k moři na severu, Středozemnímu moři, až k jeho ústí. A právě u ústí je ta zahrada, kterou si představuji, je tam silné, oslepující slunce uprostřed dne a takové bohatství rostlinných esencí a živočišných vůní a vody, a všechno se mísí dohromady, aniž by jedna nota převažovala nad druhou. Dalo by se říci, že jde o případ Gestaltu, kdy celek je víc než součet částí, stejně tak je tato Jardin celek, je to bytí na místě, jinde, má takovou sugestivní sílu, že vzrušuje a téměř dojímá. Doba trvání, ale to jsou detaily, na mé kůži je asi 6 hodin a v suchém puchu vnímám poznámku papíru, náznak knihovny, jaké kouzlo, jaké mistrovské dílo.
Hodnocení: MIMO ŠKÁLU

MissP.
Tento parfém byl pro mě opravdovou ranou do srdce.
Vyzkoušela jsem ho v parfumerii na začátku své cesty za vůní před několika měsíci, aniž bych věděla, co od něj mám očekávat.
Z tónů v pyramidě jsem jich několik neznala... vždyť kdo v přírodě někdy cítil bažinný rákos, labdanum nebo lotosový květ?
Přesto, jakmile jsem ji odpařila, byla jako v transu a já se v tu chvíli rozhodla, že ji budu mít.
Krátce nato jsem si koupila tester plné velikosti, zachvácena šílenstvím mít ji.
Uplynuly měsíce a já ji stále miluji, přesto nedokážu říct proč.
Na tomto parfému se mi líbí všechno: lascivní, trpký a citrusový úvod, k němuž se okamžitě připojí zemitost rajčat a mrkve, vlhké srdce, v němž se květiny harmonicky stahují kolem pomeranče, a lehce mastkový suchý puch, v němž bych velmi ráda ucítila kadidlo, které se na mé kůži těžko prosazuje.
Myslím, že mě tento zázrak, který tak umně promluvil k mému srdci, nikdy neomrzí. Je to jedna z těch vůní, které miluji, aniž bych chápala proč. Je prostě taková, jaká je.

Milena_Nast
Vzpomínám si, že mi bylo asi 14 let a často jsem pobýval u tety na venkově. Všechno tam bylo bezvadné, vždycky odcházela z domu na podpatcích, měla bezvadné vlasy, pečlivě vybrané šperky a její koupelna byla pro mě rájem. A vždycky voněla něčím neuvěřitelným, zeleným, s nádechem nějaké čerstvé zeleniny ..... květinou! Ani nevím, jak to popsat. A pak jsem si myla ruce a uviděla tuhle lahvičku. Byl to Neil! Nastříkala jsem si ji na ruce a prostě jsem umřela. Šla kolem a řekla mi, že až vyrostu, když si koupím Hermes, budu vždycky vonět jako milion dolarů. Pamatovala jsem si to do konce života, víš?
A teď jsem dospělá. A tahle vůně pro mě není ani jeden tón, ani roční období, je to prostě ...... jako moje barva vlasů, jako můj životní styl, jako moje já. Je taková jedinečná, vytváří kolem vás jakousi vysokou auru. Testovala jsem všechny zahrady, je jediná, která je taková, jediná.

ManfrediGaetano14
"Zahrada na Nilu" je výjimečná vůně s kultivovanými odkazy na starověký svět a panenskou přírodu, která ještě nebyla zpustošena lidskou rukou. Nevím, jak ji popsat, ani podle klasické pyramidové struktury. Je však tak bohatá na ovoce, květiny a vlhké esence, že jediný způsob, jak o ní mluvit, je odkázat na časovou stupnici. Zpočátku grapefruit, kyselý tón, který Ellena obecně upřednostňuje před bergamotem a citronem, převládá nad ovocnými tóny; po chvíli však člověk začne cítit směs vlhkých a květinových tónů, v níž rozeznávám pouze pivoňku. Nakonec se vůně po dobrých několika hodinách ustálí na slabém kadidlovém tónu, v němž se vše rozplyne v cosi prvotního. Tento parfém mám opravdu ráda. Estetický úsudek se k němu může vždy vrátit, aby objevil něco nového, co předtím nepochopil.

Ts6
Jsou zde recenze, které jsou podle mě na místě. Každopádně. Zkoušel jsem to v létě a dnes podruhé. A v obou případech jsem měla stejný pocit: chtěla jsem odcestovat do Egypta, protože ať se propadnu, jestli jsem si takhle představovala vůně kolem Nilu.
Má směs, která mi připadá napůl starobylá a velmi barevná, akvarel pastelových tónů, plný vodnatých skvrn různých odstínů barvy degradujících v hustotě a vzájemně se prolínajících. Má tu jemnost, tu strukturu. Začátek mě baví, ale nemyslím na Egypt, voní to anglickým venkovem. Idealizovaná a dokonalá vůně letní zahrady, s nádechem mrkve, zelené, s jistou vodnatou a křupavou sladkostí, s hořkými tóny kořenů, kořeněným vzduchem (i zde myslím zaznamenávám trochu toho kardamomu, který je ochrannou známkou domu) a mangem, které se brzy stává ostinátem směsi, aby svými nuancemi dodalo směsi barvu a tělo, aniž by bylo příliš ovocné nebo příliš dužnaté či karibské, ale spíše docela střízlivé a lehce exotické. Domnívám se, že právě rajčatový list a/nebo kočičí ocún jsou zodpovědné za to, že směsi dodávají onu vyhraněnou venkovskou originalitu, která mi dává vzpomenout na ty podivně kultivované sedláky z pasteveckého bukolizmu, schopné deklamovat jako ti nejvzdělanější šlechtici. Pak se tato směs letního sadu stává trochu abstraktnější a neurčitější. Kolem se objevují orientální věci, určitá vůně spáleného papíru, která později nabývá trochu více těla.
Při celkovém přičichnutí si představuji, že to beru jako Sněhurku, Červenou Karkulku nebo nějakou podobnou postavu. Také Linnet ze Smrti na Nilu na cestě z venkovského sídla do Abú Simbelu. Směs krásy a naivity s lehce tajemnou aurou upřímné čistoty.
Další lehká, komplexní, zábavná, vtipná, svěží, elegantní a velmi jedinečná nabídka Hermès. Na kůži vydrží lépe, než jsem zpočátku očekávala, i když pro mě zaostává, i co se týče stopy. Léto je na můj vkus její ideální kontext, září tak jasněji, v zimě je zamračená. Chtěla bych mít vedle sebe někoho, kdo by takhle voněl pořád.

jragnes
Patří mezi mých pět nejlepších.
Voní jako čistý člověk, voní jako světlo, voní jako slunce, voní jako štěstí. Mnozí říkají, že CLINIQUE HAPPY je elixír pro povzbuzení, když se necítíte dobře. V mém případě pochází z NIL. Sním o verzi EAU DE PARFUM, která jednou vyjde. Je to parfém, který se nepodobá ničemu, co jsem kdy cítila. Jeho exotické složení vás možná zaujme, ale pokud si to necháte líbit, je to zaručený hit. Je to ten typ parfému, který vás nutí říct ostatním jeho jméno, udržet jeho původ ve věčném tajemství a zaručit si to "štěstí v lahvičce" jen pro vás. Jeden z mála parfémů, který ve mně vzbuzuje touhu jednou si z něj loknout. Může to být jen dílo mého idolu Elleny!

Areida Eau
Tato recenze je pro mě jednou z nejzajímavějších, protože tento parfém je tak zvláštní a mám k němu velký respekt jako ke komplexnímu mistrovskému dílu. Svou anekdotu o tomto parfému bych mohla vyjádřit jasněji:
Jednou jsem navštívila muzeum vědy a výzkumu vesmíru, kde je sekce, v níž vědci, kteří jsou odborníky na atmosféry planet, analyzují a vybírají sloučeniny, které mohou nejlépe reprezentovat atmosféru planety. Tato sekce měla senzorickou část, kde simulovali atmosféry planet, jako je Venuše, Jupiter a další, takže návštěvníci mohli cítit vůni atmosfér podle množství chemických sloučenin a podle toho, jak tyto sloučeniny dávají vůni, takže některé atmosféry byly cítit kořeněně a dráždivě kvůli čpavku, jiné jako zkažená vejce kvůli síře atd. Nakonec tu byl čichový senzorický vzorek naší milované Země: jakkoli je složitý, snažili se simulovat panenskou vůni planety bez zásahu člověka znečišťujícími látkami nebo stavbami. To, co jsem cítil, byl nádherný parfém:
Un Jardin sur le Nil... bylo to pro mě jako představa, jaký by mohl být Eden. O nějaký čas později jsem tento parfém objevila a připomněl mi onen nezapomenutelný zážitek, a proto si tohoto parfému tolik vážím.
Je to komplexní aromatický celek, který je zelený v bylinách, jako první listy, které vidí rodící se plody, je vodní jako namočená tráva, je to vůně přírody. Je pro mě velmi těžké říct jednotlivé tóny, ale jediné, co mohu říct, je, že pokud máte možnost mít ji ve své sbírce, neváhejte, neodvažujte se váhat.... Kdyby měl tento parfém skutečnou cenu, byl by mimo dosah prakticky všech lidí, ale tady je a myslím, že něco takového by se mělo využívat nebo alespoň znát.
Co na to říct, je to úžasné, nedá se o tom mluvit. Je to smyslová výzva k tomu, abychom si vážili naší Země, abychom si uvědomili péči o přírodu, která je jedinečná a nekonečně cenná. Je to parfém, který vybízí k vděčnosti za tuto planetu, na které žijeme a o kterou musíme pečovat, protože viděla, jak jsme se narodili, uvidí naše dějiny a uvidí nás odcházet.
Jean C. Hellena měl při tvorbě něčeho tak velkolepého a vznešeného více než inspiraci.

julija.kazaka
Povím vám svůj příběh o seznámení s Nile Gardens... Doslova záchodový příběh.
V sousední kanceláři pracuje jedna paní, jejíž parfémy jsou vždycky skvělé. Párkrát jsem tam přišla a viděla Neila na jejím stole.
O týden později jsem ho našla na dámských toaletách. Jako osvěžovač vzduchu! Byla jsem zničená. Nechtěla jsem se ptát, jestli ho mám dát do dobrých rukou... Nebylo mi příjemné ho odnést. Celkově jsem se tím v práci jen dusila))))) Přišla jsem domů a manžel mi řekl - co ti tak krásně voní? A narazil mi nosem do vlasů)))).
Celkově jsem počkala, kdy v 50 ml flakonku zbylo co 20-15 ml a vzala si ho sama))) ta paní se v kanceláři objeví málokdy a zmizení se dá odepsat, že parfém prostě došel)))) Nemyslím si, že jsem udělala špatnou věc, naopak jsem zachránila nádhernou vůni!!!
Skořici, rajčatový haulm a pižmo necítím. Předpokládám, že tón čerstvých bylinek a trochu hořkosti dodá hyacint, rákos...šťavnatou sladkost má mango. Kadidlo a labdanum necítím vůbec.
Zato pomeranč, grapefruit a mou oblíbenou pivoňku cítím velmi dobře. Pak na konci - kosatec a mrkev dávají pudrovou sladkost, ale ne klackovitou, a pak - lotos, tak čistý, průzračný.
Vůně je neuvěřitelně vytrvalá, objevná, mazlivá. Zní draze, cinkavě, jemně pudrově, jako průhledný závoj-dým. Představuji si vodu, lotosy, ranní mlhu, horký východ slunce, kapky rosy na okvětních lístcích lotosu, pivoňkové keře, příroda se probouzí! Jaká krása!

cherubkiss
Moje první zkušenost s Un Jardin Sur Le Nil byla v horkém létě v Benátkách. Procházela jsem kolem mladého páru a najednou se ozvala ta nádherná vůně, která mě zastavila. Chtěla jsem je následovat a zeptat se jich, co je to za krásnou vůni, ale příliš jsem se styděla. Celé roky jsem tuto vůni hledala. Včera jsem ji našla a koupila si ji. Úžasná, povznášející vůně. mistrovské dílo. Miluji ji.

nero77
Než začnu psát tento článek, dovolte mi říct, že jsem částečně Egypťan. V Egyptě jsem žila, pobývala jsem na venkově a navštívila jsem oblast poblíž místa, kde byl tento parfém "inspirován". Jedná se o nádherně svěží parfém, který byl inspirován vůní břehů řeky Nil v Asuánu (město na jihu Egypta). Když k němu přivoním, mám pro mě dojem rákosí a vegetace na břehu tropické řeky.
Slyšela jsem, že Jean-Claude Ellena zde chtěl evokovat vůni zeleného manga, a já to chápu. Není to sladká vůně, je to sladkokyselá, velmi pikantní vůně grapefruitu, rajčatových listů a mrkve. Velmi zřetelně také cítím vůni buxusu, což jsou dlouhé rostliny, které rostou na břehu řeky. Cítím také nádech lotosového květu. Lotos je jednou z národních květin Egypta. Jel jsem lodí po Nilu a je zcela běžný pohled na tyto bílé květy plovoucí na hladině řeky, které přirozeně vytvářejí na vodní hladině velmi krásné zelené vzory. Bílý lotos byl posvátný pro staré Egypťany, kteří věřili, že z této květiny byl na úsvitu času stvořen veškerý život). Pro mě je to velmi sugestivní. Cítím zde také malý nádech hyacintu, který ještě umocňuje ostrou, zelenou a vodní atmosféru. V pozadí si všímám náznaku labdanum a kadidla, a to také podle mého názoru dodává vůni trochu charakteru a brání tomu, aby se stala jako každá jiná z "vodních ovocně-květinových" výtvorů návrhářů kategorie. Je to velmi dobře propracovaná vůně, na jejíž dokonalosti se podílelo mnoho času, úsilí a péče.
Nosit Un Jardin Sur le Nil je jako přenést se na jiné místo. Pro mě je to vůně rostlin a vegetace na břehu africké řeky a považuji se za šťastnou, že jsem žila v Egyptě a zažila krásu Nilu na vlastní kůži. Proto oceňuji to, co se zde Elleně podařilo, jako něco opravdu výjimečného.
Jak už bylo řečeno, to, co z toho dostanete, je lehce ostrá, zelená, téměř vodní květina... ale provedená tak vkusným, přirozeným a osvěžujícím způsobem. Opravdu není fér nazývat ji vodní, protože toto slovo se v průběhu let nadužívá a vytváří velmi nudné vůně. Tady voníte k dílu Jeana-Clauda Ellena. Získávám velmi přirozeně svěží zážitek, který mě pokaždé, když ji nosím, překvapí (pokaždé si na ní všimnu něčeho nového). Je ideální do horkého, suchého a vlhkého počasí a tak svěží, že se vám chce skoro pít. Jako hořká citronová a limetková toniková voda s kostkami ledu.
Pro lidi, kteří říkají, že projekce je špatná, mohu jen říct (po vyzkoušení), že pokud to přeženete, zahltí vás. Takže má dobrou projekci. Jen bych řekl, že si ji vyhraďte na teplejší měsíce a vychutnejte si ji v teple. Zelená, ostrá, svěží a tropická... Un Jardin sur le Nil je jedna z mých nejoblíbenějších!

Naty_sinfoniaagridoce
Moc se mi to líbilo!
Lidi, ještě než jsem si přečetla Gatovu recenzi, už jsem měla chuť se smát. Po jejím přečtení jsem si uvědomila, že tenhle parfém je opravdu komický (v dobrém slova smyslu)!
Pro mě je to parfém pro kreativní lidi, lidi, kteří pracují s uměním, případně... muže i ženy!
Při odchodu cítím mango, velmi šťavnaté, lahodné! A dotek skořice... pak cítím další tóny, včetně mrkve a rajčete!!! Musí mít vlastnosti zlepšující náladu!

gatoburi
Prošla jsem kolem a zasmála se. Zjistil jsem, že na zahradu se musí jít přes zeleninový záhon! Počáteční vůně grapefruitů, mrkve, rajčat a manga je skutečná a velmi výrazná. Skvělé. A s dobrým humorem. Jak se rozvíjí, stává se lehce květinovější a vodnatější. Připomíná zahradu s výhledem na řeku v poledne. Později, a tím myslím později, se objevuje nádech skořice a kadidla, který parfému neubírá na svěžesti, jen ho dělá šumivějším.
Podle mě byla zatím nejlepší. Taky nejsilnější, s menším počtem stříknutí více vydechuje. Výborná projekce a trvání.
Je také zatím nejženštější ze všech tří, ale dokonale ji může nosit každý macho muž. Není sladká, není květinová. Má květiny, je jiná.
V den, jako je ten dnešní, deštivý, ale teplý, je to ideální parfém, který osvěží a zvedne náladu.
Mistrovské dílo! (Další od Jeana Clauda Elleny). Tak dobrá.

azuriiita
K vůni je přiložena malá brožurka v několika jazycích, v níž se píše: "Hermès vzdává hold řece Nil, symbolu obnovy a plodnosti, vytvořením toaletní vody Un Jardin sur le Nil.
Tato vůně je vyjádřením čichového hledání zahradních ostrovů, které se vynořují z Nilu, oáz života, kde čas pozastavuje svůj běh.
Parfém plný světla a života, velkorysý a povzbuzující, v němž se vůně zeleného manga, lotosového květu a vonného rákosu mísí s kadidlem a platanovým dřevem.
Ovocná, zelená, dřevitá toaletní voda, kterou si mohou vychutnat muži i ženy."
A víte co, já si ji koupím! :D Lépe ji definovat nedokážu..... Já jen dodám, že se mi moc líbí, přenáší na mě hodně klidu, rozjařenosti... pro mě je to vůně "slunečná a bez šedých mraků" :) Ale to je tak všechno. Mrkvový tón je velmi svěží a rajčatový tón je znamenitý, přirozený a chutný, podněcuje mé čichové a chuťové smysly... kdo má rád dobré čerstvé gazpacho, pochopí mou spokojenost (neříkám, že je cítit jídlem, zeleninou nebo kořením). Báječný nádech mu dodává cibulovina. Zelené mango, skořice, kadidlo a kosatec... fantastická směs, jemná a elegantní z jednoduchosti a dobroty svých divokých tónů.
Tato zahradní kolekce se mi rozhodně líbí.

VikaRa
Včera jsem si vzpomněla na tuto vůni ze své sbírky - zatoužila jsem po létě, bílém lněném oblečení a plavbě po Nilu à la Poirot.
Jsou vůně, které jsou dobré, když se aplikují přímo na kůži. Tahle je skvělá, když se nastříká metodou vytvoření obláčku a vniknutí do něj :o) Vůně se mi líbila, když jsem ji použila.
Stejně jako téměř všechny unisexové vůně první vdechnutí odfoukne čichové receptory. Je třeba si počkat. Silný hořký proud přejde. Pak začíná extravagance jemných nuancí. Po prchavých citrusech a zelenině vám zůstane nádherná čistota a svěžest pivoňky a lotosu v sotva znatelném prostředí kadidla a skořice. Stáváte se závislými a měníte se v paranoidního čichače všech částí sebe sama. Kadidlo má v této kombinaci snad nejvíce narkotických vlastností.....
Určitě jedna z nejsofistikovanějších vůní od Hermesu.