Poppy & Barley Jo Malone London pro ženy a muže

Poppy & Barley Jo Malone London pro ženy a muže

fialkový

Poppy & Barley podle Jo Malone London je Floral vůně pro ženy a muže. Poppy & Barley byl/a uveden/a v roce 2019. "Nosem" za touto vůní je Mathilde Bijaoui. Vrchní tóny jsou Fík, Fialka a Černý rybíz; střední tóny jsouPudrové tóny, Pšenice a Mák ; základní tóny jsou Ječmen, Bílé pižmo a Otruby.

Fík

Ječmen
Bílé pižmo
Otruby

Gemasevilla

Ze všech recenzí, které jste zveřejnili, jsem se těšila, že tento parfém vyzkouším. Dnes, když jsem šla do Corte Inglés, jsem narazila na stánek Jo Malone a neodolala jsem. Vyzkoušela jsem tento a několik dalších. Zejména u tohoto, Poppy, jsem se zastavila, líbil se mi, ale říkala jsem si: "neblázni a dej mu čas, později bys mohla litovat." To se mi stalo i jindy, líbí se mi, líbí se mi, koupím si ho a pak..... jak vás tato příslušnost k Fragrantice tak vzdělává a tříbí váš čich, no... najdete nádech pozadí, který vám nedovolí vůni zakulatit a úplně vám nesedí... Každopádně jsem se uklidnila a zkusila ji na kůži a dala jí čas, aby se vyvinula. Vyšla jsem ven, udělala pár věcí, které jsem měla odložené, ale .... vůně byla čím dál lepší. Řeknu vám: začátek je jemný a mléčný fík, velmi jemný. Postupně se stává trochu pudrovější a trochu sušší, ale stále mléčná a krémová, a taková zůstává až do konce. Potěšení!!!! Tak jsem se vrátila a koupila si tu malou lahvičku, abych nelitovala. Hned jak jsem přišla domů, osprchovala jsem se a s vlhkou pokožkou (tak ji ráda nanáším) jsem ho nanesla a jsem s nákupem čím dál spokojenější.
Budu se opakovat: jak dny plynou a jak ho používám, všímám si vůně, která se v čichové pyramidě nevyskytuje, je to vůně drobných květů, něco mezi heřmánkem a mimózou. Skoro víc, ta první, ale jako by byly v nálevu.
Jediný problém je, že je to "kolínská" a jako taková dlouho nevydrží, ale prodávají ji za cenu parfému.

Coquita

První test na letišti v prázdninové sezóně 2022. Dlouho jsem se na něj těšil a byl jsem nadšený, že si ho mohu vyzkoušet. Ovocný začátek se na mé pleti příliš neprojevil. Místo toho jsem se setkala s lepkavou, rostlinnou a poněkud mýdlovou vůní, která ve mně vyvolala pocit, jako bych cítila vůni nezralých kukuřičných klasů, sklenice ovesného mléka a/nebo sprchového gelu Lactovit. Po několika hodinách se spojila s mou vůní a já ji už necítila.
Je to příjemná, ženská, velmi jemná unisexová vůně, ideální pro použití v kanceláři v polovině sezóny nebo v mírném létě. Dovedu si představit, že ten, kdo ji nosí, bude okamžitě identifikován jako milý a přátelský; něco jako barva písku nebo lehce zlatavá barva pšenice.

Příjemný: 7/10
Zajímavá: 7/10
Univerzální: 8/10
Originální: 7/10

Marcielle

Podle mého názoru je tato vůně velmi nedoceněná. Je tak příjemná a hřejivá, že mám chuť se s ní ponořit do bazénu.
Kdykoli si ji vezmu na sebe, cítím se šťastná a uvolněná a zároveň krásná a sexy.
Je to krásná vůně a pravděpodobně moje nejoblíbenější mezi parfémy, které vlastním. Je to moje charakteristická vůně od chvíle, kdy jsem k ní poprvé přičichla v obchodě Sephora.
Okamžitě jsem si ji zamilovala.
Na mé pleti vydrží opravdu hodně. Asi deset hodin. Není silná a její projekce je střední až nízká. Čas od času ji ale ucítím.

natialves

Čichová pyramida je velmi unikátní. Je to parfém s jedinečnou osobností!!!
Je v ní velmi originální spojení obilovin, květin a listů. Čistá, přirozená, divoká a sledující olfaktorickou cestu většiny vůní Jo Malone, díky čemuž je velmi rafinovaná.

Fík je znatelný. Má jemnou, vznešenou květinovou vůni. Co se týče máku... jak voní? To nevím.

Pokud chcete, aby parfém dorazil dříve než vy, tato kolínská není tou správnou volbou. Tento parfém je šeptavý, ale velmi krásný a okouzlující. Je to jedna z mých nejoblíbenějších vůní, pro ten den, kdy se prostě chcete CÍTIT DOBŘE, pohodlně a voňavě - v jakoukoli dobu, roční období a příležitost, bez nároku na upoutání pozornosti.

mauvealert

To je velmi roztomilé. Můj první dojem je dort. Ne narozeninový dort, ale okouzlující čajový dort s fíky a kandovanými fialkami (podle internetu žádný takový dort neexistuje, což je škoda). Ve srovnání s jinými vůněmi JM, které jsem zkoušela, je poměrně jemná/šepotavá, ale přesto má jedinečný charakter, který velmi evokuje britský venkov, velmi cottagecore, pokud vás to zajímá. Rozhodně je pudrová, ale nevadí mi to tolik jako v jiných kompozicích. Vydrží na mně asi půl dne.

KittyDeBeauvoir

Nastal čas.
Vylíčit jeden z NEJPOZDĚJI PODCEŇOVANÝCH parfémů JO MALONE VŠECH DOB.
Miluju to!

Při čtení některých zdejších recenzí jsem očekávala extrémně lehký, extrémně slabý, extrémně jednorozměrný, čistě pudrový, *základní* parfém.
To ale není ten případ, Perfumites. Sladké rukavičky na kočičkách, s radostí vám mohu oznámit, že je to nádhera!

Ty vrchní tóny fíku, černého rybízu a fialky? Blažený. Jsou tak dokonale šťavnaté, trpké, džemovité a okouzlující. ty vrchní tóny jsou bombastické a omamné. Ta koláčová džemovitost černého rybízu a fialek mi trochu připomíná úvodní tóny písně "Bal d'Afrique".
Pšenice, pudrové tóny a mák jsou jemné a hřejivé. Kůra a štiplavost ovoce přetínají jakýkoli potenciál pro tupé, gumové oči, vyvolávající kašel, nesmysly spojené s pudrem. Pšenice je uklidňující. Pomáhá mi představit si klidného, dobromyslného farmáře na traktoru, který si měkkými slunečními paprsky prohlíží svá jemně se pohupující pšeničná stébla na jejich farmě na anglickém venkově.
Základní tóny ječmene, pižma a otrub jen pokračují v tom čistém, útulném teple, které najdete vždy, když se uvelebíte v pohodlí svého domova. V tomto parfému se nikdy nebudete cítit mimo sebe, protože vám poskytne útočiště. Je to objetí v lahvičce. Toto "hřejivé objetí" mi připomíná vůně "Sensuous" a "Body"!

Pokud vám tato vůně připadá sama o sobě příliš obyčejná a naturalistická, doporučuji ji vrstvit s něčím sladkým. Nedávno jsem ji vrstvila s - vyslechněte mě - "Pink Sugar".
Parfémáři, byla jsem překvapena vlastní genialitou! Stačí nejdřív nastříkat trochu PS, nechat ho asi půl hodiny odstát a pak nastříkat P&B. Stane se velmi příjemnou na dotek!

Rozhodně by se to dalo použít jako unisex parfém! Klidně bych tuhle teplou, útulnou vůni cítila na muži. Byla bych šťastná, kdyby mě milý muž, který ji nosí, hřejivě objal 😊 Naopak, když ji nosím, cítím se *velmi* žensky. Jako bych byla vlastně dospělá, vyzrálá, přístupná, inteligentní a věčně elegantní. Takže si to domyslete.

Výdrž je na Jo Malone slušná - což víme, že moc neříká, ale beru to.
Vůně je jemná a - ano - stává se vůní kůže. Popravdě řečeno, nesnáším parfémy, které se stávají vůněmi kůže, pokud mám pocit, že jsou záměrně komponovány tak, aby se na kůži usadily a splynuly. Tohle je jedna z takových vůní. Je krásná.

***

Hodnocení: Kočka je velmi příjemná: 9/10.

Lumia

Tuto kolonii jsem zahlédl u kolegy))))Sotva znatelná vůně obilí, luční kaše a jemných makovic, opravdová, jako na venkově. Bydlím v létě v soukromém domě, nedaleko polí osetých žitem, ovsem, poblíž polí s lučními travinami. Ta vůně večer, zvláště po horku. Absolutní pecka, chci kousek (tedy kýbl)) tohoto lahodného léta na zimu!

Celina DTTP

Velmi mátový, jako mentexová kulka. Je zvláštní, že v něm nejsou žádné tóny máty nebo pačuli... pak se to rozvine do něčeho semišového, co musí pocházet z ječmene. Díky fialce je trochu sladká, ale ne moc. Žádné červené ovoce jsem necítil. Cítil jsem také skořici. Celkově je to lehký parfém, ale lehce poznamenaný a trochu kořeněný. Trochu se podobá Bulgari Omnia Criataline.

Juliana Parra

Jak jsem po tomto parfému toužila, pořád jsem si představovala něco tak akorát, lehce sladkého a velmi příjemného...
Dostala jsem ho k Vánocům od manžela, a když jsem poprvé přičichla, byla to směs zklamání a strachu...
Cítím strom, rostlinu, ale ne obyčejnou rostlinu, je to jako kůra stromu, mohl by to být fíkovník, protože mi ta vůně hodně připomínala dětství (u babičky byl fíkovník a tenkrát mi to připomínalo tu dobu), nejdřív se mi nelíbila a pokaždé, když se stříknu, tak se mi nelíbí...
Pak se vyvine do čistší vůně a něco mi připomíná vodu...
Byla to vlastně první vůně Jo Malone, která mě zklamala, už bych si ji nekoupila...
Doporučuji ji před koupí vyzkoušet, i když jste milovníci domácích vůní jako já...

Перпетуя

Úžasná novinka pro podzim.
Vzpomínáte si na pohádku o mlynářově rozumné dceři? "Ani na koni, ani pěšky, ani s darem, ani bez daru" atd.
Stejná pohádková šaráda se odehrává i s Makem a ječmenem!!!

Tak zaprvé, rozuměj, vůně máku a ječmene je utopie. Název se však k láhvi hodí. Kdyby mák a ječmen voněly takhle - lahodně, výrazně, teple, polně a ne horkým sluncem.

Hry prohnané mlynářovy dcery pokračují:
Chutný - ale ne gurmánský, bobulový - ale ne dívčí.
Pro mě se tahle směs fíků, obilovin, rybízu (sušeného, na čichu) nějak proměňuje v určitou chuť-HOJ, zdravou a čistou; podzimní müsli pro duši: lahodné - ale ne mazlavé, vychutnané - a kalorie jsou normální.

- Jdi a udělej mi kolínskou z máku a ječmene, duše mlynářova!
- Jsem na cestě, otče-care, neboj se.

klavas

Má od všeho trochu - na začátku trochu rybízové kyselinky, která po několika minutách doslova nabere zaoblený tvar, stane se pudrovou.
V základu jsou to ručně strouhaná zrnka, trocha pylu, skvrny od rybízových bobulí na dlaních.
Pokud zavřete oči, představte si sami sebe na louce poseté obilím, bylinami, rybízovými keři. Motýli, léto, sluneční šaty, sláma v ústech.