John Varvatos Artisan by John Varvat... (28.99 USD)
Artisan podle John Varvatos je Citrus Aromatic vůně pro muže. Artisan byl/a uveden/a v roce 2009. Artisan byl/a vytvořen/a John Varvatos a Rodrigo Flores-Roux. Vrchní tóny jsou Mandarinka klementina, Mandarinka, Majoránka a Tymián; střední tóny jsouPomerančový květ, Zázvor, Levandule a Jasmín ; základní tóny jsou Pižmo, Dřevité tóny a Jantar (ambra).

John Varvatos Artisan: pískající Clean Clementine gel a mýdlové dřevo
od Eddie Bulliqi

hugo.ng
Viděla jsem recenzi s hlasem, který se snažil být sladký a říkal, že parfém "mi připomíná dobu, kdy jsem jezdila na dědečkovu farmu v Minas Gerais, kde byl pomerančový sad a bla bla bla". Koupila jsem si ze zvědavosti dekantér a myslím, že jsem kvůli těmto recenzím a krásnému flakonu očekávala příliš mnoho. Ale těmto komerčně motivovaným recenzím se nedá věřit, zvlášť když pocházejí od těch youtuberů, kteří chválí téměř každou vůni. Je to příjemná citrusová vůně, ale na to, co nabízí, je hodně drahá a hodí se jen na nošení do práce. Pro mě byla zklamáním.

hoon_skidz
Je to jedna z prvních vůní, které jsem si koupila, když jsem začala být závislá na drahých produktech. Upřímně řečeno, stále ji mám tak ráda, že si nastříkám trochu na zápěstí a užívám si ji 10 minut, než zmizí v zapomnění... PROTOŽE JE TO VŮNĚ JOHNA VARVATOSE.
Jednou jsem si ji nastříkala sedmnáctkrát. 17. Zamyslete se nad tím, jak hrozně to zní, představte si, že jste v blízkosti někoho, kdo si 17krát nastříkal vůni. Moje kamarádka si toho nevšimla ani na metr.
Je to na nic. Je to fantastická vůně zničená příšerným provedením. Nikdy jsem nic podobného nezažila. Kdyby se to promítlo, i to nejmenší množství, s radostí bych jí dala 9/10, ale je to 7/10.
Někteří lidé z toho mají malý záchvěv po 2 hodinách. Já taky, ale to nestačí na to, abych to pochválil a řekl, že to funguje. Je to vůně na 1-2 hodiny, pokud vůbec. Pokud není moc horký/vlhký den, nedostanete doslova nic.
Opět 7/10.

h6819080
Neuvěřitelná vůně
Její krátké trvání je způsobeno tím, že její tvůrce uvádí, že existují vůně, které jsou potřeba pro zvláštní okamžik v průběhu dne, ne nutně na celý den.
Zpočátku se to zdálo nelogické, ale je to tak, možná někdy potřebujete dobrou vůni na schůzku na několik hodin a pak ten samý den přejít na jinou vůni pro jinou chvíli.
Mám ji teprve měsíc a hned si koupím náhradní.

MxXxM
Jo, ne tak trvalé jako radiace z výbuchu Baby. Ano, není to umně pohlazené jako parfémy s tryskem mongolky na třešňové dietě. Ale opravte mě, pokud drze lžu - vůně dává emoce. A nejenže ji dává, ona ji pohlcuje. Nebije do vašich beder volty jako pohled teskné svůdnice, ale ovívá vás svou vřelostí jako nenuceně nahozený úsměv lidsky krásné prosté jižanské dívky. A pokaždé, když na sobě osvěžíte tuhle vůni, osvěžíte si vzpomínky/sny/fantazie na ten úsměv, na hustotu toho vzduchu, na vzdálenou ozvěnu cikánského flamenca v duchu Gypsy Kings nebo Armik'a, a tak nějak najednou naše špinavá městská zima není tak beznadějná a dusivé zakouřené léto je o něco svěžejší. Není to dojetí? A je mi jedno, že může přejít do mýdla, sednout si těsně na kůži nebo odejít dřív než za tři dny, protože dokud existuje láhev, může být emoce osvěžující.
Odpusťte mi spoustu písmenek, ale není řečeno, jak daleko stříkačka tohoto Varvatose střílí))))

MarcusRS
Artisan a zejména Happy de Clinic dali Rodrigu Floresovi-Rouxovi přívlastek: Král citrusů.
Již několik let můj krajan vydává svědectví o skvělé manipulaci, kterou vyjadřuje na citrusové tóny, zejména mandarinku, která je součástí jeho rané paměti, neboť slovy nosu říká, že si pamatuje vůni ovoce ve vánočních piñatách, když spadly na zem a byly rozdrceny, vydávajíce svou vůni, která se mísila s vůní podlahy a mnoha dalších druhů ovoce a sladkostí ...
V Happy Clinic máme hodně z tohoto mandarinkového dojmu; v Artisan je však přidán minerální efekt, který dovedl použití této nóty k hluboké zralosti.
Mandarinka byla poměrně často používána jako absolutní nóta a v nekonečném množství vůní od velmi krásného klasického přístupu jako v Eau de Cologne, jak je vyjádřen v Guerlain Aqua Allegoria Mandarin, která vyjadřuje velmi přirozenou mandarinkovou masku, a dokonce i v moderní toaletní vodě jako v Loewe Asoluto...
Každopádně mandarinkový tón byl použit na tisíc způsobů...
Artisan je intenzivně tonizující a povzbuzující vůně s mužnými předpoklady...
Celek se otevírá refulentní a sytou hořkou explozí mandarinkové kůry sumující s velmi zelenou, něžnou citronovou blízkostí... dojem rychle opouští a ustupuje květině šance a jasmínu, které jsou ve středu velmi živé a které byly pozměněny levandulí, jež byla zdvojena s nótou zázvoru... v pozadí je suché, téměř průhledné dřevo podpořeno jantarem.
Celek tvoří intenzivní a živá mandarinková nóta s minerálně-vodním efektem a středem, který není ani temný jako v Aqua Amara, ani zářivý jako v Happy? osobně si myslím, že tato vůně je vyváženější než Happy a nositelnější než Aqua Amara...
celek je velmi harmonický, intenzivní a zářivý... mandarinka ve středu navíjí energický a smyslný mužský svět.
Artisan je vůně téměř 3 ročních období dotýkající se trochu podzimu, zima jí není vlastní.
Její nejlepší použití je přes den, v práci a v kanceláři přinese pozitivitu a energii a bezpochyby i komplimenty, i když přes den ji dost oslabuje; na pobřeží nebo v horkých místech může být mimořádně opojná a smyslná v noci, kde přinese to nejlepší ze svého výkonu.
Stručně řečeno, Artisan je parfém, který stojí za to mít pro všechny, kdo mají rádi nebo milují mandarinkový tón, protože k němu přistupuje velmi moderně.
Jako by to nestačilo, flakon je velmi krásný, stejně jako všechny ostatní z řady Artisan.
Další skvělý dárek od Rodriga Florese-Rouxe!

wildkatzen
Tato vůně je jedinečná a zároveň důvěrně známá, ohromující a návyková a stojí za tu vysokou cenu.
Tymián, klementinský pomeranč, aromatická dřeva a majoránková bylina, která je velmi specifická vůně podobně jako jemnější oregano a máta... úžasná kombinace.
Tato EDT je stejně nádherná jako její ručně vyrobený flakon ze stařeného ratanu bere exotické a zřídka používané tóny a splétá je do úžasně nápadité vůně, pevně vetknuté do přírodního ratanu... krásný dárek pro každého.

Cristóbal
Když jsem procházela kolem stolu s testery pro mě tehdy neznámé řady Varvatos, něco jsem ucítila. Ke všem jsem přičichla a našla to.
Bratrovi se víc líbily Black Rebel a Vintage.
Já jsem ji objevil při návštěvě Kanady v roce 2013. Stála tam asi 70-90 kandolarů za 125 ml. Nemohl jsem si ji dovolit, takže jsem byl rád, když jsem ji našel tady. Hledal jsem ji podle hlavního vnějšího znaku - proutěné lahve. Už je to nějakou dobu pryč, pořád nemůžu dát dohromady tolik, abych si ji koupila znovu, a chci něco nového. Vřele doporučuji k vyzkoušení pro znalce vůní ve stylu " 4711 Original Eau de Cologne Maurer & Wirtz", Yves Saint Laurent Pour Homme Haute Concentration a podobných fougere kompozic. U Varvatosu je to moje nejoblíbenější vůně a jsem velmi rád, že ne každému se líbí. Je velmi vzácné ji na někom slyšet. Mé hodnocení je 10 bodů.
Nesouhlasím s nestálostí uvedenou v recenzích. Na mně vydržela v pohodě. Proč myslíte, že si ji chci koupit znovu? Kdyby byl tak řídký, jak si někteří myslí, že je, uvažovala bych o něm? Mimochodem, na tyto věci jsem stejně skoupá jako většina.
Věta, kterou budu pravidelně opakovat:
Někdy mám dojem, že recenze se píší poté, co člověk buď vyzkoušel padělek, nebo se jednou pocákal při běhu kolem testeru. A je třeba si uvědomit, že flakony jsou různé, stejně jako naše interakce s vůněmi.
ps
je škoda, že v základu Fragrantica není "Prastara Woda Kolońska".
Těžko jsem ji hledala, nemohla jsem si na ni vzpomenout. Takhle nějak to vypadá! Varvatos zřejmě dostal design a základ vůně. Je to humor, ale vypadá to podobně. Vzpomene si někdo?
Já mám tu druhou lahvičku. Pořád je dobrá.

neri
Pochoutka, "bižu", pěkně zabalený vánoční dárek. Je úžasné, jak ve mně dokáže vyvolat dojem něčeho velmi pečlivě vyrobeného.
Je to minimalistický parfém, květinový, citrusový, elegantní a citlivý.
Nebudu lhát, zpočátku mi připomínala parfém Salvadora Dalího: Black Sun Sport. Ale jestliže na jedné straně máme pokus o znovuvytvoření vůně hypersyntetického citrusu v laboratoři, na druhé straně máme Artisan, šťavnatý, přírodní pomeranč; z listnatého pomerančovníku vysazeného vysoko na zelené hoře, obklopeného světlem a větrem.
Flakon mi připadal velmi originální. Bohužel jsem na vůni John Varvatos Artisan našla i negativní bod: její vystouplost a držení. Velmi špatný! Přistihla jsem se, že si ji vtírám do vlasů a oblečení ve snaze tuto velmi příjemnou vůni zafixovat, a při pohledu na většinu komentářů na fragranticas gringos se zdá, že nejsem jediná, kdo si této mírné fixace všiml; naštěstí ji čas od času můžete najít s "mateřskou" slevou.
Je to neuvěřitelný nápad a za cenu, kterou si účtují, by měl vydržet celý den.

Richelle
Navazuje na "mýdlový prášek bohů" a "Omo lesa", jestli víte, co tím myslím, protože vůně je velmi čistá, ale vůbec ne syntetická.
Začíná lehce citrusovým nádechem spolu s bylinnými/dřevitými tóny, které pak vyniknou a mírně vydechnou. Po několika hodinách se dostaví lehce nasládlá pachuť, ale musím se přiznat, že mě opravdu oslovila, byla jsem jako malá včelička.
Někteří lidé říkají, že vydrží trochu déle než kolínská, ale mně to nepřišlo špatné - a také se mi líbí lahvička.

Сейф
Zajímavá skutečnost:
Koupil jsem ho před rokem a půl. V obchodě se zdála lehká a rozkošná. Začala jsem ji nosit a zjistila jsem, že nemá dlouhou životnost a je trochu přilnavá. Odložila jsem ji na poličku a občas ji použila, ale nejzajímavější je, že když jsem ji používala, neustále jsem dostávala komplimenty.
Druhá věc, kterou bych chtěla poznamenat, je, že se v průběhu let něco stalo: Zdá se, že se rozvoní jako víno, čím déle, tím je vůně hlubší a vytrvalost trvalejší (nyní alespoň 6 hodin). Doporučuji Johnu Varvatosovi nakreslit na láhev hvězdičky, aby poznal dobu zrání )))).

mszigetihu
Konečně jeden zajímavý! První přičichnutí je velmi překvapivé. Osobně jsem ji nesnášela, musela jsem si ji smýt ze zápěstí. Nyní? Miluju ji.
První minuty jsou velmi drsné, to, co dostanete, je injekce vysoké dávky citrusů (pocit špinavého pomeranče). Někteří lidé tu psali věci jako "čistič koupelen" a "pomerančový džus". Vážně? Nic takového. Ano, velmi silný, pro některé lidi to může být příliš. Ale měli byste počkat a nesoudit podle první zkušenosti. Po 10-20 minutách se vůně velmi příjemně zklidní a stane se vyváženou kombinací citrusů & bylinek (tymiánu a majoránky) s trochou sladkosti. Pak ji zázvor trochu zapudruje, ale není tu nic škodlivého. Závěr sušení je dřevitý a pižmový, ale na dominantní (citrusové a bylinné) tóny nezapomenete.
Není to typická letní vůně, příliš těžká. Na skandinávské léto je dobrá, ale při 30-40 °C bych ji nosit nechtěla. Je lepší na jaro a možná (?) na začátek podzimu, kdy ještě cítíte léto, ale počasí je chladnější. Žádné hranice ohledně věku, nosit ho může v podstatě každý. Dobré pro každodenní nošení. Bohužel výdrž je na mé suché pleti extrémně slabá, maximálně 2-3 hodiny bez jakékoliv projekce, a to i při 5 nastříkáních na krk. Naopak, četla jsem tady všechny ty komentáře a někteří lidé zmiňovali, že má skvělou výdrž, takže asi je to jen mnou, nemusíte se toho bát.
"Každá lahvička John Varvatos Artisan je ručně tkaný, jedinečný výtvor.", stojí na krabičce. Nemohu než souhlasit. Pravděpodobně se jedná o nejunikátnější láhev na světě. Povinná výbava pro sběratele, i když se vám samotná vůně nelíbí. Také samotná krabička je také velmi pěkná, například uzávěr - těžká, kovová (ne ta) věc s vyrytým nápisem "John Varvatos Artisan" (má ho i rozprašovač). Žádné levné ingredience tu nejsou.
John Varvatos vám vždy nabídne jedinečné a elegantní vůně za směšně dobrou cenu. Možná nejlepší vonný dům na trhu. Pokud jste ještě žádnou z nich nevyzkoušeli, měli byste.

ArkangeL
Přestaňte hodnotit vůně podle jejich otevření a počkejte na vývoj. Jsem si jistý, že spousta vašich reakcí by se lišila. Souhlasím s ostrým citrusovým otevřením, ale tak neškodným. Vyhlazuje se a je přijatelnější ve svém zasychání. Souhlasím také s tím, že Artisan Black je přitažlivější, ale nejsem si vědoma její výdrži.