Jean-Louis SieuzacChristian Dior Mens Fahrenheit EDT S... (84.99 USD)
Fahrenheit podle Dior je Aromatic Fougere vůně pro muže. Fahrenheit byl/a uveden/a v roce 1988. Fahrenheit byl/a vytvořen/a Jean-Louis Sieuzac, Michel Almairac a Maurice Roger. Vrchní tóny jsou Muškátový květ, Levandule, Cedr, Mandarinka, Heřmánek, Hloh, Bergamot a Citrón; střední tóny jsouFialkový list, Muškátový oříšek, Cedr, Santalové dřevo, Karafiát, Zimolez, Jasmín a Konvalinka ; základní tóny jsou Kůže, Vetiver, Pižmo, Jantar (ambra), Pačuli a Fazole tonka.
Srovnání historických a moderních formulací parfémů: Problémy, iluze a dilemata
od Miguel Matos
nikdesaintphalle
Tuto vůni používal můj otec, když jsem ho naposledy objímala zaživa, byl touto vůní napuštěn, než jsem se s ním rozloučila na letišti, když jsem ho objímala, přistoupila jsem k jeho kožené bundě a objala ho a on měl na sobě tuto vůni, na kterou nikdy nezapomenu, je to vůně, kterou používám při zvláštních příležitostech, protože mi přináší tuto vzpomínku, je to velmi hezká vzpomínka na něj, bezpochyby je to něco, co na parfémech obdivuji, že dokážou vyvolat vzpomínky zcela jasně.
battisottobanco
Je to typická pánská vůně. Víte, že v ženském světě se často říká: "Tenhle parfém nosím, když chci znovu objevit svou ženskost. No, kdyby v tomto světě neexistovaly předsudky, tento parfém by muže přiměl vykřiknout totéž. Je to parfém, který nosíte pro sebe a VÍTE, že když ho nosíte, děláte to především pro sebe a ne proto, abyste se líbila ostatním. Je to nejnávykovější parfém z těch, které vlastním. V žádném případě není můj nejoblíbenější, ale neobejdete se bez něj. P.S.: ten deodorant. Deodorant tohoto parfému je něco vznešeného. Nejlepší deodorant pro muže na celé planetě. Vřele doporučuji jeho koupi.

NotAnEqualizer
Terminátor z filmu Terminátor 2
Martin Riggs ze Smrtonosné zbraně
John McClane z filmu Smrtonosná past
Detektiv Gino Felino z filmu Venku za spravedlností
Jack Burton z filmu Velké nesnáze v malé Číně
Blade z...Blade
Pokud nejste schopni bránit čest své staré dámy v krvavé pouliční bitce, nasměrujte své slabé paže na Versace Eros, protože Dior Fahrenheit je pro vás příliš těžký. Puberta na to nestačí. Pokud si to na sebe nastříkáte a neumíte vyměnit pneumatiku, budete vypadat stejně směšně jako batole, které si obuje otcovy pracovní boty. Tomu se nedá vyhnout a každý to pozná.
Nenosíte to ke kraťasům, teniskám ani formálnímu oblečení. (Můžete to nosit naboso, pokud střílíte teroristy na Nakatomi Plaza.) Ani neformální, ani běžné, hodí se to k určitému zvířeti v temnotě společnosti. Tohle je pro syny, jejichž matky ignorovaly Willieho Nelsona a nechaly je být kovboji. Tohle je pro kulečníkovou halu kolem pochybných postav, osamělé a nebojácné procházky uličkou, pracovní boty během týdne, boty "na ven" během víkendu a zvedání těžkých předmětů sedm dní v týdnu.
Rozkošný "benzínový" úvod po pár minutách zmizí. Vyschnutí mě přivádí zpět na hasičskou akademii, kde naše učebna a vybavení po výcviku páchly jako spálené seno. Tóny muškátového oříšku, cedrového dřeva, vetiveru, kůže a pižma tvoří něco klasického. Má *pouze* dostatek květinových tónů, aby byla čistá a elegantní.
Pokud jste vyrůstali na přelomu 80. a 90. let, znáte tuto vůni od někoho výjimečného, kdo kouřil Marlboro Reds a bylo na něj spolehnutí, že zvládne cokoli. Byly jako padající hvězdy, příliš dobré na to, aby žily dlouho nebo si našly místo v naší proměnlivé společnosti. Nicméně tato vůně je klasikou právě díky nim.
Ať už záměrně, nebo ne, symbolika červeného flakonu je prozřetelná; není bez nadsázky modrý. Svěží a sladké vůně jsou přitažlivé, protože pánský parfémový průmysl vychází vstříc přímo ženským přáním, ale Fahrenheit není pro simulanty.
Rebeca001
Povím vám o této vůni příběh. Měla jsem přítele, ne ledajakého, jednoho z těch, kteří mají silnou osobnost a povýšený pohled. Obrovský chlap. Byl velký, arogantní a jemný. Tvrdé mysli, velmi romantický, ale obtížný. Jeho parfém tohle všechno vyjadřoval, veškerý zmatek jeho osobnosti a detaily, byl to jeho podpis. Když jsme se rozešli, přísahám, že to byla věc, která mi chyběla nejvíc. Jela jsem autobusem a vůně kluka, který seděl vedle mě, mě oslovila, celou cestu jsem probrečela, tehdy to bylo ještě nové. Rozhodně je to jeden z mých nejoblíbenějších parfémů. Škoda (nebo štěstí?), že čichový zážitek má tak silný emocionální náboj. Rozhodně si tento parfém nedokážu představit na obyčejném muži.
Ps: Kůže a jantar se podle mého názoru snoubí mistrovsky. Cítím muškátový oříšek, mandarinku a cedr. Je to parfém, který zaplaví každou místnost, do které vstoupíte.
perfumesniffer
"Vůně bývalého manžela"
Svého bývalého manžela nenávidím, ale měli jsme bouřlivé manželství a rozešli jsme se už před více než 10 lety. To já jsem vybrala Farenheit jako jeho charakteristickou vůni, když jsme spolu poprvé chodili. Byli jsme v obchodním domě, nastříkala jsem ji na něj a okamžitě jsem mu chtěla lézt po kostech. Bylo to asi někdy v roce 1997 nebo tak nějak. On sám tu vůni miloval, ale hlavně se mu líbilo, jak jsem na ni reagovala. Nosil ji nejméně dalších 10-12 let. Dnes už ji kolem sebe tolik necítím, ale když ji občas ucítím, pořád si myslím, že voní fantasticky a sexy. Ve své době to byla přelomová vůně. Stále se k ní vážou pro mě převážně hezké vzpomínky. Ale ano, taky je mi z ní hodně smutno. Je z ní cítit trochu ztracený vztah a ztracené mládí. Nemůžu uvěřit, že devadesátá léta byla tak dávno, ale byla. Kéž bych se mohla vrátit a obejmout tu holku, která svému tehdejšímu příteli darovala Fahrenheita. Přála bych si, abych jí mohla říct pár věcí, ale hlavně to, že je dobrá a bude v pořádku, a aby se hlavně soustředila na to, aby žila svůj nejlepší život a byla věrná sama sobě.
Každopádně Fahrenheit je naprosté mistrovské dílo. Neuvěřitelně kurevsky sexy a mužný. NADMÍRU GENIÁLNÍ. 10/10
felipebiotto
POZOR - AMATÉRSKÁ RECENZE!
Nedokážu si představit, že by tuto vůni nosil nějaký teenager, alespoň ne dobrovolně.
Ale nedivím se jim... Myslím, že je to součást přirozeného procesu dozrávání čichového vnímání, když se v mládí chcete "držet dál" od tohoto typu parfémů. Na začátku mého nadšení pro vůně by na seznamu 20 možných nákupů Fahrenheit určitě nebyl. To se však časem změnilo. Svůj zájem o "dusivé sladkosti" jsem odložil stranou, abych uvolnil místo testosteronovým "dřevům pro velké chlapy".
Když otevřu víčko a ucítím vůni přímo v lahvičce, čelist mi vyletí... "Je to silné..." - Člověk si nemůže pomoct, ale tohle si myslet může. Pokud máte odvahu trvat na svém a použít ji, ochutnáte druhou ránu, pravý kříž... Páni, tady se dostáváme k prvnímu dilematu: k pověstnému "zápachu benzínu". Je tam skutečně cítit? Řeknu vám po pravdě, že ano, s jednou výhradou... Může tato kombinace vrchních tónů vytvářet vůni benzínu? Nebo si s vámi vaše mysl hraje stejný trik, jako když vám řeknu "Nemysli na slona" a to je první, co vás napadne? Pořád na to nemám stoprocentní názor...
Pro ty z vás, kteří jste přežili až sem, je tu suchopár, který vás uklidní! Dámy a pánové... To je ale chuť! Od této chvíle je téměř nemožné nesáhnout po vlastní ruce, abyste si mohli každou chvíli přičichnout. Jak může být vůně, která je zpočátku tak agresivní, po zaschnutí tak příjemná? Možná je to jedna z mnoha krás parfumerie. Nejsem ta nejvhodnější osoba, která by měla vyzdvihovat jednotlivé tóny (ani se nenechám unést recenzemi těch, kteří údajně mají vyvinutý čich - vězte, že tuto schopnost má jen málokdo), ani nebudu básnit odkazy typu "voní jako tráva pokropená rosou z podzimního Gramada, kterou seká pán polského původu"... Ale nemůžete si pomoct a cítíte tu kůži.
Při mém testování vydržela na kůži 10 hodin (samozřejmě s přibývajícím časem se k ní přibližuje).
Konečné hodnocení: 8,5
Geva
Je mi 50 let. Kouřím dýmku, nosím klobouk a tvídové sako. Zkrátka stará škola a velmi skromný. :)
Jsem chlapík s chutí. Všichni kolem mě lítají a snaží se ze mě dostat nejrůznější tekutiny: slunce, ženy, hmyz.....
A proto není snadné sehnat vůni, která by byla v souladu s mou vnější i vnitřní image a vhodná pro mé tělo s vlastním výkonným feromonovým systémem. :)
Když jsem se poprvé setkala s vůní Fahrenheit, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Celý den jsem chodila a čichala si k zápěstí. Líbilo se mi, jak se příběh měnil, jak důstojně se tento parfém choval. Přímo - podle mě - takhle by měli vonět opravdoví muži - jinak, ale vždy elegantně a komplexně.
Vůně Fahrenheita + trocha tabáku a osobních feromonů - vznikne děsivý mix, který spoustě lidí vyrazí dech. Účinek je příliš silný. Lidé prostě nevědí, jak s vámi mluvit. Některé ženy jsou tak okatě "vzrušené", že musíte nosit čepici místo klobouku nebo prostě nosit lahvičku v kapse místo toho, abyste ji stříkali. :)
Každopádně se přistihnu při myšlence, že v parfémech hledám jen Fahrenheita. Je to výchozí bod. Od toho se odvíjí můj osobní žebříček.
Mám ho tak ráda, že jsem ho přestala čichat.
Ale dávám si pauzu - a po několika měsících se k ní vracím.
Mimochodem, nedávno jsem vyzkoušela jeden z jeho klonů - Mercedes Benz Intense - radím stejně vyrýsovaný jako já :) A co se týče vůně, tak ta je taky skvělá.
Zdravím všechny a přeji štěstí v každém vlákně bytosti.
Atompups
Musel jsem si vzít půl hodiny, tak jsem šel do malého Létualu. Nejzajímavější věci tam nebyly, nedovážejí je. Požádal jsem o přivonění k novým dřevěným, nejdřív jsem s prodavačem očichal ty dámské, tam je kompot a marmeláda 9 z 10, dřevěné něco takového neprorazí, i když jsou deklarované. Pak jsme šli do pánských. A ty jsou stejné, které jsou nové, všechny oslazené. Mladá prodavačka vidí, že mi to nechutná. Říká: "Zkuste Fahrenheita. A já se směju, zkuste to, jo)))). To je moje mládí, prostě devadesátá léta. Všichni kolem mě se tím polévali, včetně mého manžela. A já se tady směju a vdechuju..... Maminko drahá, a já si to takhle vůbec nepamatuju. A na pozadí předchozích kompotů, no, takové opojení, taková síla. Ne že bych nenašla tu mozek ničící termonukleárnost a okurky, ale fantastická kůže, dřevo a všechno ostatní tam je! Nastříkal jsem si to na sebe, sedím doma v šoku, čichám si k zápěstí a uvědomuju si, že si to musím vzít. K čertu se všemi těmi předsudky o masové otřepanosti a jakési nemodernosti. Teď si ji vezmu na sebe.
Junerain1975
Nezbytný předpoklad. Tento parfém jsem vždycky nesnášel, a to ani ne zrovna přátelsky, ale nosil jsem ho čistě kvůli tomu, že měl silný afrodiziakální účinek na jednu dívku, se kterou jsem měl v letech 2000/2001 občasné (a co se mě týče, více než příjemné) osobní vztahy, které daleko přesahovaly pojem platonické.
Jak už bylo řečeno, mně Fahrenheit o nic víc a o nic méně nepřipomínal zápach mého pracovního oblečení po směně 14/22 uprostřed léta v oddělení tlakového lití, kde teplota nikdy neklesla pod 42 °C. Ani nejmenší fialka, nikdy žádný benzín, nanejvýš petrolej nejnižší kvality. A pak tolik roztaveného kovu a tolik zápachu spáleniny, jako bych byl ze vzdálenosti několika metrů svědkem jednoho z ohňů z románu Raye Bradburyho.
A možná to byla právě moje kůže prosycená těmi pachy z továren na kovy, která spolu s vůní uvolňovala i ten tolik nenáviděný pach.
Budiž... Farhenheit z roku 2000 byl spolu s Kourosem, Antaeusem a v menší míře i R. L. Safari a Kenzo Jungle jednou z nejsilnějších čichových H-bomb, které jsem měl v té době příležitost přičichnout.
Neměla jsem ji ráda, opakuji, ale po třech nebo čtyřech stříknutích byla cítit všude, v autě, v ložnici, když jsem se vrátila po noci venku, na prostěradle i na mém partnerovi ve zločinu druhý den ráno.
Takže, pro ty z vás, kteří mě četli až sem, nostalgie je neprůhledné okno, skrz které se nám víceméně všechno, co jsme prožili, zjevuje v měkkém, uklidňujícím odstínu světla, takovém, jaký vídáte v reklamách na snídaně, a v rámci nejklasičtější nostalgické operace jsem si v prodejně známého řetězce koupila padesátimililitrovou lahvičku s třicetiprocentní slevou.
Otevřela jsem balení, pokropila ho a voilà, jako by i ono zůstalo na druhé straně sklenice, skrze kterou ke mně v důsledku reformulací doléhá dojemný tón mastkové fialky, melancholický a něžný, skutečný úder do srdce, které se již zmítá ve zmatku hořkosladkého zpětného sledování vlastních životních cest.Co bývalo, už není, už nejsem kovotepec a rozhodně už nemám čich a hladinu testosteronu jako před dvaceti lety, a chudák Fahrenheit cestou také ztratil mnoho ze svého rozmachu.Teď, když jsme se zase našli, jsme na sebe mnohem víc naladěni, jsme dva přerostlí mladíci, kteří ještě mají zapálený posvátný oheň, ale už nemají dost benzinu, aby pořádně hořel, jsme dobří na tematický revivalový večer, pár tanečků, pár drinků a v půl třetí, v době, kdy jsme v pětadvaceti pomýšleli na vážnou známost, přicházejí bolesti nohou a beder, těžká víčka a touha jít domů a zachumlat se do postele.
Čichat k dnešnímu Fahrenheitu je pro ty, kdo znají ročníky, jako pozorovat nepoužívaný stadion, kam jsme chodili, když jsme byli mladí. Kostra, pozůstatek užitečný jen k tomu, aby probudil věčný okamžik naší paměti. Duch, který žije dál, plný lidí, barev, zvuků a vůní, teď už jen v našich myslích. A v našich srdcích.
Navzdory všemu zůstává projekce v první hodině mocná, tlapa starého šampiona.
Přehodnoceno.
loor89
Klasika pánských vůní, pilíř moderní parfumerie; je třeba ji vyzkoušet alespoň jednou za život.
Na tomto parfému mám nejraději neobyčejný uhlovodíkový akord, který z něj vyzařuje, jakmile se nastříká; připomíná mi vůni benzínu, chuť silnice osvětlené posledními slunečními paprsky.
Citrusové tóny v pozadí, včetně mandarinky, fialky a muškátového oříšku, dominují srdci, které přispívá k aromatické/kořeněné paletě, ale to, co miluji ze všeho nejvíc, je kůže, důležitá a dobře udělaná kůže, vůně kožené bundy na kožených sedadlech kabrioletu Cadillac uhánějícího za západem slunce: parfém, který zahřeje u srdce i na duši.
flavia gadonski
Pro mě je to nejlepší pánský parfém, jaký existuje! Když k němu přivoním, jsem naprosto okouzlená. Mluvím jako žena, když ho cítím na muži. Tato vůně mě opravdu hypnotizuje... Zavřu oči a přenesu se do paralelního vesmíru. Čisté svádění!
Co je to za parfém? Úžasné! Je to droga svádění... Jsem tou vůní ochromena.....
Guru: noste ho hodně!!!
Bofifa
Fahrenheit voní jako Fahrenheit, vím, že je to truismus, ale pravda je, že jsem nikdy neviděl tu slavnou "benzínovou" notu, kterou všichni komentují, proboha, to by bylo nesnesitelné. Má v sobě něco z fosílie, z dehtu, určitý gumový charakter, ale pokud ji začneme pitvat, což je velmi ošklivá věc, protože se nám ztratí celý pojem, samotná myšlenka, to, co vidím, jsou v podstatě fialky, kůže a dřevo.
Používám ji už mnoho let a zbývá mi už jen jedna 100ml lahvička z celočervené krabičky. Před časem, nevím, jestli to bylo v roce 2012 nebo 2013, jsem viděla, že změnili design (červená krabička, černé konce), dostala jsem nějaké testery a měla jsem dojem, že je to hodně rozředěné a není to ono. Takže jsem si ho v moderní verzi už nekoupila. Je možné, že jsem se mýlil, to nedokážu posoudit, takže stále čekám na uvolněnější, méně emotivní test toho, co se pod tímto názvem prodává nyní.
Pokud jde o to, co se prodávalo dříve: zázrak, který podle mého názoru koncentruje každý z nejextrémnějších prvků osmdesátých let: Syntezátory, steroidy, filmy s výbuchy, Ronald Reagan, ramenní vycpávky, backcombing, kokain, pixely, Jan Pavel II, Černobyl, Gorbačov, AIDS, Challenger, double decker, fuck, mnoho věcí, shromážděných v té nádherné vůni nestydaté mužnosti, mastné, přímé, asertivní a k nošení s určitým postojem. To je to, čím chce Narciso Rodriguez For Him být, aniž by se mu to podařilo.
Vůně čerstvé trávy s květinami a bionafty působí skromně hned po nanesení, ale roste, roste a dosahuje značné stopy s celodenním trváním (trvám na tom, že mluvím o předmoderní verzi). Sedí na kůži tak příjemně, že přestože nepatří mezi vůně, které se nosí každý den, máte chuť ji nosit stále.
Fahrenheit byla skvělá, ale její dnešní nošení vyžaduje postmoderní pohled, který se rovná nošení trička Goonies nebo focení polaroidových fotografií.
HyacinthBucket
Pracoval jsem pro Christiana Diora, když byl Fahrenheit hitem té doby. Milovala jsem ji a nosila ji neustále. Tehdy voněla úplně jinak. Ačkoli byla vyrobena pro muže, byli jsme vedeni k tomu, abychom vůni prodávali jako unisex v době, kdy se termín "unisex" vztahoval pouze na kadeřnické salony.
Nikdy nezapomenu na to, jak za mnou přišla mladá dáma se slovy: "Chtěla bych vyzkoušet Fahrenheit." A s naprostou nevinností dodala: "Je bisexuální." A tak jsem si vzpomněla, že jsem se s ní setkala.
Valadar
Fahrenheit Dior je především asociativní vůně. Právě kvůli této zvláštnosti má mnoho odpůrců i obdivovatelů. Vůni se často vyčítá "okurkovitost" nebo dokonce "průmyslový zápach", ale tady by se nemělo vinit samotný parfém, ale brát v úvahu asociativní škálu člověka, který ji cítí. Troufám si předpokládat, že Fahrenheit má specifickou podvědomou nálož a její existence vysvětluje zvláštní přitažlivost vůně pro něžné pohlaví. Poselstvím je jemná narážka na vůni lidského těla, mužského těla, s charakteristickým kyselým pachem potu nebo vzrušujících výparů, s burcující kombinací špinavých, kožených tónů a květinových tónů zušlechťujících obraz. To je však pouze jeden aspekt. Současně s intimitou vyzařuje vůně ducha městské obraznosti, někde s pedantstvím, někde s melancholií. Pro muže je Fahrenheit Dior raketou letící k Marsu a každý se rozhodne, co bude během letu dělat.
Fahrenheit nemá specifický styl, je to vůně alternativního myšlení, přehodnocování starých hodnot a přijímání nových. Rozjímání a jednání zároveň, vůně, která rozšiřuje obzory. Nadčasové mistrovské dílo.
Tami Franco
"Počkejte chvíli. Bude se ti to líbit."
To vždycky říkám těm, kteří se s ním setkávají poprvé a odmítají ho.
"Chvíli počkejte. Bude se vám líbit."
A nikdy to nezklame.
To je motto tohoto parfému. No. 1: ve vůni, ve vývoji, v sušení, ve svádění. Není do čeho se trefit, alespoň na mé kůži. Funguje na mě ve všech situacích a ve všech ročních obdobích. Je šitá na míru mé pleti.
Stopa a výdrž: vynikající. Hodně nadprůměrná. A to mluvím o poslední reformulaci.
Začátek může být trochu drzý, neslušný, "chancha", jak říkáme v Argentině. Pak, asi hodinu po aplikaci, se parfém pozoruhodným způsobem vyvíjí směrem k vynikající a stoprocentně jemné, delikátní a smyslné/sexuální pižmově-květinové vůni (absolutně nic z benzínu a všech těch věcí. Nebojte se). Farenheit EDT má zdaleka nejlepší sušení, jaké v parfumerii znám. Opakuji, alespoň na mé kůži.
Klíč k tomuto parfému musí spočívat v následujících charakteristických tónech:
Květ hlohu
muškátový květ
muškátový oříšek
zimolez
Ale podívejte se na celou kompozici: tento parfém má prakticky všechno: je květinový, pižmový, gurmánský, ovocný. Je jemná a intenzivní zároveň. Je jednoduchá i komplexní, temná i zářivá.
Je to vůně číslo 1. Absolutní mistrovské dílo.
Vůně: 6/10 na začátku. Po zaschnutí 10/10.
Všestrannost: 7,50/10
stopa: 8/10