Artisan Pure podle John Varvatos je Citrus vůně pro muže. Artisan Pure byl/a uveden/a v roce 2017. "Nosem" za touto vůní je Rodrigo Flores-Roux. Vrchní tóny jsou Mandarinka klementina, Citrón, Mandarinka, Bergamot, Tymián a Majoránka; střední tóny jsouPetitgrain a Zázvor ; základní tóny jsou Dřevité tóny, Pižmo, Kořen orris a Jantar (ambra).

Br'eauDeCologne
Jiskřivý klenot vůně, který vyčnívá z davu. Žádný kalon. Žádný ambroxan. Jen hladké, bylinné citrusové mistrovské dílo vůně; jejíž kvalita se zdá být třikrát vyšší než její cena, zejména v porovnání s některými takzvanými "niche" nabídkami v dnešní době.
Hodí se pro každou příležitost, od klidného večera doma s přáteli až po slavnostní večer ve městě. Elegantní, a přesto ne arogantní. Rafinovaná, ale ne nafoukaná.
Brilantní přístupnost a snadné nošení - Artisan Pure je třída sama o sobě.

FragNerd
Dobře, pánové, tohle je lahůdka, je to čistá vůně s několika bylinnými tóny v zadní části jako přírodní čaj za tolika lahodnými citrusy. Vlastně jsem si myslela, že budu zklamaná, koupila jsem si ji naslepo a šla ji otestovat do obchodu, kde ji měli, a udělala jsem tu chybu, že jsem ji testovala na papíře a ne na kůži. Jedná se o vůni, která na papíře zvýrazní spíše bylinné tóny, které tato vůně má, které samy o sobě nejsou moc příjemné, pravda mohou být velmi ostré a velmi reálné, na mé kůži je to jiný příběh zvýrazní mnohem více citrusů; krok od toho, že je to naprosto bylinná vůně a dokonce trochu divná na papíře, k čisté vůni neuvěřitelné se zeleným bylinným nádechem za všemi těmi citrusy, to bude zázrak během léta další do rotace jít do práce super spokojená s nákupem.

Tiago GC
Artisan Pure je v současnosti můj nejoblíbenější parfém. Je to vynikající vůně pro ty, kteří milují citrusové parfémy. Třemi slovy bych ji definovala jako: citrusovou, harmonickou, elegantní. Její bílá květinová stránka velmi dobře spolupracuje s erbovní stránkou, díky čemuž je parfém velmi vyvážený. Na mé kůži působí průměrně, v první hodině a půl se hodně promítá. Super univerzální, hodí se k obleku i šortkám. Přijde mi unisexová, lehce mužnější.

Алексеюшка55
Je to čiré vzrušení!
Vůně je velmi svěží. Při aplikaci vás zahalí květinově-ovocný oblak, který vás ponoří do skleníku. Citrusy, sladkost a závan orchideje. To slyším na začátku, pak přechází do koření a bylinek, ale ne zelených, blíž k senu.
Všechno je to úžasně lahodné! Ale... po hodině to všechno utichne( a je to otrava.
Musím si vzít lahvičku a osvěžit. Na 2,3 obnovení už vede koření a seno, přidávají se dřevité akordy, které při první aplikaci necítil. Rozhodně spokojenost s nákupem, analogy jsem zatím nepotkala

Marcelo_SL
(13. září 2021, teplé ráno, 29 °C).
Víčko, základna láhve a zástěna, která ji obklopuje, jsou vyrobeny ze dřeva. Prezentace je jedinečná a jaksi venkovská, stejně jako bohatá a dobře zpracovaná. Tyto vlastnosti nese i vůně: je neokázalá, příjemná a luxusní. Přesněji řečeno, tekutina je citrusově-citronově-zázvorová, osvěžující a šumivá, vodní, čistá, jemně kořeněná a trochu květinová: v praxi tu máme něco ostrého, jasného a chladného, co má velmi blízko k Blv pour Homme od Bvlgari: možná citronový mastek na ocelové tyči.
Vůně: * * * *.
Použitelnost: léto, jaro, den (2/5).
Výdrž: 6-12 hodin (4/5).
Vystoupení: 30 cm v první hodině (2,5/5).
Kvalita: 3/5.
Cenová výhodnost: 3,5/5.
Rozstřiky: 3 - 6.
Věk pro použití: od 15 let.
Pohlaví: sdílené.
Kód mé lahvičky: N20Z23A.
Technická poznámka: 3/5.
Můj názor: 4/5.

Marcelo Ferreira
Na mé kůži byla velmi podobná kolínské Mugler, jen jemnější a dřevitější, takže s těmito základními tóny působila více mužně.
Je to skvělá volba na léto a také vynikající poměr cena/výkon, protože Mugler Cologne není tak snadné sehnat.
Dobře drží se střední projekcí.

Marcobmore
Tuto vůni jsem dostala za dobrou cenu! Velmi pěkná prezentace a flakon, hodný sbírky! Co se týče vůně, je hodna takové prezentace, protože je to vůně, která působí příjemně a útulně. Je citrusová a velmi příjemná! Je to vůně, kterou si užijete, ne že byste chtěli na někoho zapůsobit. Není vtíravá ani ohromující, je svěží a snadno se nosí. Její stopa je střední až nízká, ale čas od času ucítíte její příjemnou vůni. Má vývoj, ucítíte lehce zkvašenou mandarinku, citronovou a pomerančovou kůru a sem tam vám v nose zajiskří zázvor v kombinaci s dřevitou vůní s kořenem lilie, která je znatelná! Je to vůně, ve které cítíte téměř všechny složky a můžete říct, že byly dobře dosaženy a namíchány! Celkově se mi docela líbila, Vůně, i když nemá vodní nebo mořskou vůni, mi připomíná pláž a slunečné dny s bílým oblečením, je to taková miamero a karibská vůně, nenutí vás být na jachtě, je to jako typ člověka, který raději sedí na balkoně bytu s výhledem na moře! Je to vůně, která vám dodá pocit klidu a pohody. Dávám jí 8,5 z 10, protože na kůži dlouho nevydrží! Ale stojí to za to...

snezOk228
Připomíná mi vůni osvěžovače vzduchu v autě, přesně takovou si pamatuji, když jsem ho měla v autě. A nedokážu si představit, že bych ho měla na sobě. Je to prostě osvěžovač vzduchu do auta, ale je ve velkém balení. Každopádně to na mě nefungovalo. Výdrž a stopa mimochodem velmi špatná, asi na 3/10, samotná vůně je také 3/10.

anatolly
Od tohoto Varvatosu jsem, soudě podle recenzí zde na Fraga, očekávala něco velmi, velmi svěžího, lehkého a čistého, i když ne křiklavého, a neexpenzivního..... Ale člověče... To, co jsem slyšela, mě tak zklamalo, že jsem upřímně řečeno litovala utracených rupií za tinkturu. Sladce levná, svěže svěží masová...... Člověče, mám pocit, že je stejně jako všechny ostatní novodobé Bossy, Kleiny a Bruno Bananievy vyrobena ze stejného soudku..... Velmi rychle vyprchá, celá pyramida (pokud tam je) zmizí do 10 minut a zůstane... Správně! Zůstává jen stejný levný, chemicky sladký, nasládlý a na kůži velmi dlouho ulpívající odér, který je u všech stejný. Člověče, já to nemůžu smýt!
Může mi někdo říct, JAK se jmenuje ta chemická sloučenina v základu takových vůní, abych se jí vyhnula na deset kilometrů daleko?
Nic proti všem obdivovatelům tvorby Johna Varvatose, ale tohle vůbec není můj šálek kávy. Bohužel...

boozer
John Varvatos děláte vynikající vůně velmi svůdné, jeden z nejlepších v oboru, ale c'mon přidat nějaké koncentrace % olejů ve svých vůních, aby měly alespoň nějaký druh stojí za to, zatímco projekce a dlouhou životnost Vím, že vaše parfémy nejsou tak drahé, ale jsem si jistý, že by to nevadilo lidem zaplatit trochu více za lepší celkový výkon prosím a budu první ve frontě na koupi.

Dahrenheit
Dnes jsem konečně mohla vyzkoušet tuto vůni a ráda bych zde zanechala své první dojmy, protože jsem o ní slyšela a moc jsem ji chtěla vyzkoušet.
Upřímně řečeno, zanechala ve mně trochu meh. Nechápejte mě špatně, voní krásně, má čistou a svěží vůni, ale nevím, čekala jsem něco víc. Taky mi v ní nějaký tón úplně nesedí, myslím, že je to ten tymián. Není nepříjemný ani otravný, ale znám se a vím, že by mě dlouhodobě hodně omrzel. To se většinou stane, když do toho jdete s velkým očekáváním.
Upřímně řečeno musím uznat, že vydrží velmi dobře. Nezdá se, že by měla problémy s držením jako ostatní flanelky z řady Artisan. Nastříkala jsem ji asi před čtyřmi hodinami a stále je na mém zápěstí intenzivní.
Celkově se mi líbí, ale nemiluji ji. Musela bych ji najít za velmi (velmi) nízkou cenu, abych si ji koupila. Upřímně řečeno, původní Artisan se mi líbí mnohem víc, působí mnohem přirozeněji a příjemněji (a mnohem levněji).
Konečné hodnocení: 7/10

stephen.r
Vzdávám se. Jsem přesvědčen, že většině zdejších recenzí už nemohu věřit. Vždyť jste tu vůni vůbec vyzkoušeli?
Unikátní? Burberry Beat? Woody? Nejpižmovější ze všech?
Tohle je přímo Tom Ford Neroli Portofino / Forte. Nechápu, jak to, že pomerančový květ není akordem číslo 1.
Pomerančový květ a zářivý citronový čistič se setkává s nějakou zelenou a pak se vytrácí do santalového pižma v sušení. Z hlediska vůně se mi více líbí artisan original, ale tahle má přece jen větší koule. Na rozdíl od originálu však bez koření.
Špatně působí na oblečení, na kůži trochu zůstává. Projeví se a vydrží podobně jako TF neroli Portofino. 4-6 h, lehká projekce.
Docela jednoduchá.
Špatná zpráva je, že to není nic nového, a ne... navzdory hodnocení, které bylo zjevně vysněné, to není kouzelná kulka, pokud jde o to, aby se z vůně JV stala bestie. To hledejte u temného rebela.
Dobrá zpráva, pro někoho skvělá, je, že pokud máte rádi vůně TF neroli, koupí této ušetříte hromadu peněz. A ten flakon prostě nakopává zadek.