Lattafa Unisex Liam Grey EDP 3.4 oz ... (24.99 USD)
FragranceNet.com 1 product for 23.39 USD
FragranceX.com 1 product for 24.70 USD
Jomashop.com 1 product for 24.99 USD
Liam podle Lattafa Perfumes je vůně pro ženy a muže. Liam byl/a uveden/a v roce 2023. Vrchní tóny jsou Kardamom, Fík a Černý čaj; střední tóny jsouKosatec, Vetiver a Labdanum ; základní tóny jsou Vanilka, Santalové dřevo, Fazole tonka a Pačuli.
Perfumiris
LIAM GREY OF LATTAFA
Vs
BDK GRIS CHARNEL & EXTRAIT
Když jsem loni v létě vyzkoušela Gris Charnel, měla jsem kvůli jeho pověsti velká očekávání. Nakonec, když se to stane, téměř vždy to neodpovídá realitě.
Uznávám, že je to skvělý parfém, kde vrchní tóny překvapí tím kardamonem, čajem a fíkem, trochu zelenou, která vydrží 10 minut, a to nejlepší pro mě přichází v drydownu, který je velkolepý, krémový díky santalovému dřevu a tonce, něčemu sladkému a trochu laktonovému, co ho dělá více ženským, ačkoli kterýkoli z těch 3 může použít kdokoli. Připomíná mi křížence mezi Cristal Noir a Society. Nevýhodou je doba trvání, která je za cca 200 € velmi krátká, ne více než 4 h a s téměř žádnou projekcí nebo siláží.
Extrakt mi připadá, že má velmi silnou vrchní nótu s hodně zemitým a temným bourbonským vetiverem, který se blíží svému původnímu zaschnutí s vystupující krémovou částí, ale bez ztráty té temné části, která spolu s pačuli způsobuje, že je poněkud delší; ale ne taková, jaká by měla být, a podle mého názoru spíše mužná.
Jsou to parfémy, které mají velký vývoj.
Liam má stejné tóny jako extrakt, ale připomíná mi spíš ten první, je dost přímočařejší, i když fík je sotva znatelný, tady žádná evoluce není, je krémový, trochu sladší, kořeněný a zůstává takový po celou dobu, což na moje překvapení 3-4h není moc, ale aspoň to tolik nebolí kapsu, dá se sehnat za 22-25€ a vůně je dost podobná; pokud nejste odborník, tak rozdíl nepoznáte, když to zkusíte z ruky do ruky (zkoušela jsem všechny tři). Samozřejmě originál má více nuancí a ovocně-bylinný nádech, který Liam nemá, ale pokud máte rádi Gris Charnel a nevydrží vám, tak tady je velmi dobrá volba.
Olga_ba
Opravdu podobné jako Gris Charnel BDK
Na začátku je cítit arabské pižmo, které je vlastní všem Arabům.
BDK je pro mě na začátku čistší a harmoničtější)), blíže k tělu, všechny tóny jsou slyšet čistěji, sedí organičtěji, splývá s tělesností.
U Liama za tímto pižmem neslyším odhalení všech složek, a to je pro mě důležité ), pyramida je můj vkus.
Asi po 15 minutách začínají znít téměř totožně, Liam je hlasitější a vlezlejší, arabské pižmo je pro mě stále slyšitelné.
A asi po hodině pižmo mizí a začíná být slyšet vanilka a pak už zní santalovo-vanilková, stopa je dobrá, v BDK je méně výrazná.
Ale Gris Charnel je mi rozhodně bližší, v jejím zvuku je ta narkotická chemie, přesně na kůži, díky které se na vůni napojíte )).
Pokud se vám právě tento směr líbí, je Liam dobrá volba, pokud jsou důležité nuance, není to náhrada za BDK.
Jako samostatná vůně, nikoliv ve srovnání s BDK - velmi!
Coriemulvey
Mám pocit, že ti, kteří výrazně cítí fíky a čaj, musí být anosmičtí na aromatické látky typu ambroxan. Tohle je Khamrah flanker. Chtěla bych více cítit fík nebo dokonce vanilku. Spíš než jasná fíková/vanilková je to spíš kolínská s mužnou vůní. GC by možná stála za to, kdyby byla levnější nebo pokud jste citliví na vonné chemikálie jako iso nebo ambroxan. Dospěl jsem však k závěru, že GC za ten rozdíl v ceně nestojí. Pokud se vám nelíbí tato... pravděpodobně se vám nebude líbit ani GC? To by mohl být flanďák Khamrah. Je to čerstvý Khamrah. Pokud máte rádi Khamrah.. určitě se vám bude líbit. Tato láhev mě stála 25 dolarů. Je to mimořádně výhodná koupě. Nevoní levně. Lattafa a Alahambra by byly příliš dokonalé, kdyby u vůní, jako je tato, odlehčily na základním tónu (chemická vůně typu ambroxan). Patřím k těm, kteří raději ušetří. Značky Lattafa/alahambra se opravdu rozjely.. přesto je fragrantica pomalu přidává do databáze. Vzhledem k příspěvkům, které jsem četl, je tu docela dost voňavkářů, kteří se pohoršují nad "klonovacími domy", jako jsou tyto... nicméně... vonný průmysl se opravdu zbláznil s těmito cenovkami 300 až 500 dolarů na lahvičkách, jejichž výroba stojí haléře. Jestli by se měl někdo nad něčím pohoršovat, tak nad těmito cenovkami.
Sabry-españa
Neznám parfém, kterým je inspirována, koupila jsem ji naslepo podle recenze na fragrantica.com.
Je velmi dlouhotrvající, ale zároveň jemná, skoro musím strčit nos, abych ji ucítila. Parfém je moderní, unisexový, tíhnoucí trochu víc k mužnosti, je to jedna z těch čistých vůní, aniž by se mydlila, má studený, kovový nádech, ale zároveň se s postupem času stává krémovou, aniž by ztratila svou chladnou stránku. Líbí se mi, ale nejsem z ní nijak nadšená, budu ji ještě studovat, a pokud se můj pocit změní, znovu ji upravím.

Anas_anas
Gris charnel jsem ještě nezkoušel, ale jestli takhle voní, tak si myslím, že stojí za to.
Hladká směs tonky, vanilky a fíku, smíchaná s dostatečným množstvím koření, takže zůstává na straně unisexu.
Je to jako procházka s někým, koho milujete, po marockém souku. Velmi uspokojivá vůně
PROSÍM, DRŽTE TO DÁL OD TIKTOKU
pizha
MŮJ BOŽE, PROSÍM, HLÍDAT TUTO VŮNI, SOCIÁLNÍ MÉDIA NE HYPE UP POTŘEBUJI VÍCE PRO SEBE.
Mám vzorek Gris Charnel EDP a přivoněla jsem si k Gris Charnel Extrait, neudělala jsem srovnání obou vůní, ale rozhodně si myslím, že tato vůně se pohybuje mezi nimi, kosatec je v Liam oproti EDP mnohem méně výrazný, ale vanilka ji opravdu nechává zazářit.
Lahvičku jsem otestovala hned, jak jsem ji dostala, a nasadila jsem si ji na nošení.
Projekce a siláž jsou jako 7/10 možná 3-4 ftp projekce, ale MOJE DOBRODRUŽSTVÍ
Tohle doslova vydrží 12+ hodin možná i víc, doslova jsem si ji vzala do posilovny, na noc ven, osprchovala se, šla spát, probudila se, pořád jsem ji cítila a DALA JINOU sprchu a naplnila mi koupelnu a trochu jsem ji cítila i po druhé sprše a pořád přetrvávala.
Prosím, spěte na to tiktok a youtube nás fragrantica lidé mohou hromadit tento poklad
Valeriya B.
Velmi pěkná, výklenkově znějící, úžasná stezka. Dokonce i můj syn, který o parfému mlčí, řekl, že "stezka je úžasná")) Není dusná, není sladká, je teskná. Krásně si pohrává s fíky. Fíky ve smetaně. Asociace - černý čaj s kardamomem a dezert s krémovými fíky s vanilkou. Odhalení po 10 minutách, po pár hodinách se krémově usadí na kůži.
Říká se, že arabské parfémy by se měly "nalévat" po cestě týden až dva, (nicméně po půl roce se stávají bohatšími a vytrvalejšími), ale já neodolala, tři dny po sobě jsem se napojila))).

jojococo777
Liam má o něco více vanilky než Gris Charnel, to je jediný znatelný rozdíl. Upřímně řečeno, nejsem velkým fanouškem zejména úvodu, kardamomovo-figově-sandálové dřevo vás udeří do tváře. Líbí se mi však suchý úsvit, jen santalové dřevo s malým kouskem vanilky, přičemž se v žádném případě nejedná o gurmánský/sladký parfém. Není super dlouhotrvající, má intimní projekci, ale originál mi také dlouho nevydrží. Nemám ráda, když jsou pro mě parfémy super bestiální. Voní stejně, 45 dolarů, 100ml flakonek, A nepodporujete Davida Benedeka? Wéčka všude kolem 🍉
Gris Charnel Extrait jsem necítila, takže si nejsem jistá, jak se Liam srovnává s extraitem.
Coriemulvey
Šetřete peníze. Rozdíl mezi tímto a Gris Charnel stojí možná 20 dolarů. Řekla bych, že je třeba se rozšoupnout, pokud vás to bude stát jen 20 dolarů navíc... ne 250 dolarů navíc! Za nějakou nevýraznou přeplácanou láhev.. Gris Charnel nestojí za 250 až 300 dolarů. Není drahá kvůli vyšší kvalitě nebo lepším materiálům... je drahá kvůli exkluzivitě a ničemu jinému. Její cena je tu proto, abyste uvěřili, že je nóbl, výjimečnější, než ve skutečnosti je.
Nishivano
Dobrý den! Dostala jsem dva 5 ml vzorky jako dárek od společnosti Lattaf. Toto je první, velmi úžasná vůně! Velmi krásná, teskná, intenzivní, hřejivá, zahalující, hřejivá! Liam je irsky Neohrožený silný bojovník! Velmi zajímavý začátek kořeněné svěžesti kardamonu a sladkých fíků, zalitých v zeleném čaji, kosatec a labdanum dělají kompozici hřejivou a tesknou, vanilka a santalové dřevo přidávají pudrové nuance a pačuli trochu zemitosti, velmi intenzivní, rozptýlená Aromatika, rychle zaplní celý prostor, takže je třeba dávat pozor, abyste jí neaplikovali příliš mnoho! Výdrž je průměrná!
pedroffrr
Tento parfém mě okamžitě zaujal svými zajímavými tóny. Kombinace fíku, černého čaje, kosatce a santalového dřeva okamžitě vzbudila mou zvědavost. Jako oddané fanynce vůní Gris Charnel a Gris Charnel Extrait mi přišlo jako správný krok vyzkoušet Lataffa Liam Grey.
Jakmile balíček dorazil, neztrácela jsem čas a nastříkala si ho na kůži. Počáteční alkoholový výbuch byl překvapivě krátký, netrval déle než 10 sekund, a vůbec mě neodradil. Následovala vysoce kvalitní vůně, odborně namíchaná a hluboce uklidňující, připomínající Gris Charnel. S jistotou bych řekla, že se shoduje na 90-95 % a může se pochlubit nadprůměrným výkonem a siláží.
I když jsem se později toho dne osprchovala, vůně na mé pokožce stále přetrvávala. Za pouhých 20 eur přináší Lataffa Liam Grey výjimečnou hodnotu vůně, která voní mnohem luxusněji, než naznačuje její cenovka. Už teď si dokážu představit, jak po ní často sahám a Gris Charnel Extrait si nechávám na zvláštní příležitosti.
Závěrem lze říci, že Lataffa Liam Grey je bezpochyby solidní volbou pro každého, kdo zbožňuje tuto konkrétní DNA vůně.