Khamrah podle Lattafa Perfumes je Orientální Spicy vůně pro ženy a muže. Khamrah byl/a uveden/a v roce 2022. Vrchní tóny jsou Skořice, Muškátový oříšek a Bergamot; střední tóny jsouDatle, Pralinka, Tuberóza a Mahonial ; základní tóny jsou Vanilka, Fazole tonka, Jantarové dřevo, Myrha, Benzoin a Dřevo akigala.
Khamrah Qahwa od Lattafa Perfumes: Recenze jednoho z vítězů soutěže FRAGRANTICA Readers' Choice Awards 2024
od Elena Prokofeva

aluminotermia
Ze zacatku hodne alkoholova, tezka, pak se rozvine.
Pro mne osobne az prilos silna, umim si ji predstavit spise na starsich zenach.
Hrejiva, podzimni, spise na vecer.
Jsem rada, ze jsem si ji koupila, ale muj favorit to neni.

Mogia
Za mě je třeba trocha macerace, protože jsem měla velká očekávání a po prvním stříknutí jsem byla trochu zklamaná. Když jsme ho nechala chvíli odležet, tak už byla cítit zelená šťavnatá jablíčka, skořice, whiskey nebo rum. Voní to jako štrůdl pro dospělé. Na oblečení to vydrží věčně.
Jájsem
Po přečtení všech recenzí jsem si řekla, že Khamrah musím ve své sbírce také mít. Netrpělivě tedy vybaluji a následují první stříknutí na kůži. Čekám zázrak, nevídanou opojnou vůni, ale dostavuje se nevídané zklamání. Kde je ten jablečný štrůdl? Kde ty sladké datle? Cítím jen obrovské množství muškátového oříšku rozpuštěný ve vodě, ve které se právě vykoupala vysloužilá "bordel mamá" (madam). :-)
Čekám, až se vůně rozvine, nechce se mi věřit, že vůně s tolika kladnými recenzemi je toto.
Po zhruba 15 min. se něco začíná dít, muškátový oříšek ustupuje a začínám cítit skořici a lehce se ukazuje ten jablečný štrůdl, ale jen lehce, spíše se kuchařce vysypalo více skořice na štrůdl, než chtěla. V pokoji mám otevřené okno a když zavane čerstvý vzduch kolem mne, jako bych začínala v tom množství skořice lehce vnímat čokoládu a po chvilce i datle, ale skořice převládá. Ta vůně je tak starosvětsky dekadentní, že mě nutí ji pořád zkoumat, ikdyž jsem ji ze začátku nemohla ani cítit.
Zatímco čekám na další rozvinutí parfému, tak přemýšlím, přemýšlím nad sebou jako ženou, která se do této doby prezentovala květinově-ovocnými parfémy, které jsou jasné, čitelné, nic neskrývají. Hned víte na čem jste. Není čas se posunout ve vnímání sebe samé?
A pak přišel Khamrah... smyslnost, dekadence zahalená v eleganci, až hypnotická přitažlivost, kdy prostě čekáte co bude dál a nemáte na výběr, tak strašně vás to zajímá.
Po cca 30 min. již zřetelně cítím datle, ale ne při přičichnutí z blízka, ale tak nějak zvláštně kolem mně a jsou lehce zasypané vanilkou. Pouze 2 testovací stříknutí předloktí a taková síla.
Khamrah mě dostal, tak moc se změnil od prvního stříknutí, že se ho nemohu nabažit. Dejte mu šanci, nechte ho předvést, co umí.
Datle jsou již zřetelné a mísí se s květinami - tuberóza i mahonial přichází a skořice se rozprostírá do prostoru.
Vanilka je čím dál zřetelnější. Během sprchování se krásně uvolňuje vanilka a za ní následuje ambra.
I po osprchování parfém drží :-) a přináší krásnou, teplou ambru.
Po prvním zklamání to byl nakonec nevšední zážitek a já se zamilovávám čím dál víc.
Anna-Natálie
Nechápu, proč se furt srovnává s Kilian Angel's Share.
Možná je jejich podstata na stejné bázi, ale oba dva voní jinak. Angel's Share voní jako jablečný štrúdl, Khamrah voní jako skořicový koláč.
Vikkinca
Incident v Chamrahu:
Byl jsem na čerpací stanici Engen, kde jsem tankoval palivo, a ucítil jsem velmi známou vůni. Zeptal jsem se obsluhy čerpací stanice, zda má na sobě chamrahu. Hlasitě zavolal směrem k obsluhující dámě a zeptal se jí, jakým parfémem ho dnes ráno postříkala. Ona křičí zpět: "KHAMRAH!".
Netřeba dodávat, že oba byli ohromeni a ohromeni mými znalostmi o vůních. Strávil jsem s nimi víc času povídáním o vůních než tankováním paliva do auta. Obsluze jsem nechal pěkné spropitné a on mi řekl, že si určitě pořídí lahvičku Khamrah.
To je ale bezva zážitek. Nestává se často, abych odjížděl od čerpací stanice s plně natankovaným autem a úsměvem na tváři 😎.

MrsAmber
Dnes jsem měl možnost vyzkoušet Khamrah. Co na to říct, kdyby se tu nepsalo o podobnosti s Angel Share, ani by mě nenapadlo je srovnávat. Spíš mi to připomnělo Khaltat Night, ale KN mi přijde zajímavější a zvukově dražší (ale je i cenově dražší). I když Khamrah, myslím, není za svou cenu špatně udělaný. Pokud uvidíte tuto láhev dražší než 25 eur, tak ji minete.
Ale z některých zdejších komentářů jsem v šoku. Nejde ani tak o to, že je škoda nosit levný parfém, jako spíš o to, že je to poznámka na adresu člověka, že jeho parfém je levný.
maelleinrome
Vzorek Khamrah Lattafa jsem dostala už před několika měsíci, ale nechtěla jsem si k němu ani přivonět, protože jsem četla, že je podobný vůni Angels' share od Kiliana. K té jsem také nikdy nepřičichla, ale věděla jsem, že je likérová, a já obecně likérové vůně nemám ráda. Včera večer jsem náhodou přivoněla ke Khamarah a nečekaně se zrodila okamžitá láska!!! Tak moc, že vyskočila na vrchol mého seznamu přání! Tento parfém mému nosu vůbec nevoní po likéru, ale voní jako podzim..... Blízkovýchodní podzim!!! Voní po datlích a skořici, na příjemném sladkém, jemném a lehce balzamickém základu z jantaru, skořice a jasmínu. Cítím také něco mléčného - "krémového", což tuším pochází z přítomnosti tuberózy, která je zde přítomna ve svém jemnějším, máslovém smyslu. Je fantastická a jsem moc ráda, že jsem ji poznala, a především, že existují tak intenzivní, dobře propracované, vysoce účinné parfémy za tak atraktivní cenu ❤️.
Nosebleedkhnight
Tento parfém je skutečně dokonalým obrazem pro slovo unisex, které by mělo být zařazeno do slovníkových definic. Lehce alkoholická v úvodu, kořeněná tak akorát a sladká, sladká, ale jemným/rafinovaným způsobem. Tato vůně sluší opravdu každému, při každé příležitosti (v zimě). Neuvěřitelný výkon. Večer se navoním, osprchuji, jdu spát a druhý den ještě cítím na kůži její vzdálený akord. Stopa je také velmi dobrá. Okouzlující
"O" Cheiroso
Chlapík níže jen blábolil o všem možném, neřekl nic o ničem, kromě toho, že neviděl flakon osobně, nezná vůni... nelze srovnávat parfém, který stojí 2500 Reais, s parfémem, který nestojí ani 500 Reais, ale vzhledem k poměrům mezi nimi mohu říci, že na "Khamrah" je vše dokonalé, od obalu, flakonu a vůně, která je prostě bezvadná.... pralinka a tuberóza jsou hlavními tóny na mé kůži, má čokoládovou vůni zahalenou touto tuberózou, která se velmi liší od arabských parfémů, zejména těch od Lattafy, které mají obvykle ve své DNA šafrán a oud... Pokud nemáte rádi sladké parfémy, vyhněte se jim, ale pokud milujete sladké parfémy stejně jako já, jděte do toho. Kromě toho, že se dobře rozptyluje, vydrží vonět hodiny a hodiny a výdrž vydrží až do další sprchy, celý den, celou noc. Khamrah není klonem Angel's Share, je jím inspirovaná a pro mě je mnohem lepší než Angel's Share, co se týče příjemnosti a vůně. Pokud chcete klon, sáhněte po Sweet From Heaven, Emir Fire your Desire.
Rod Zaid
NEJLEPŠÍ, CO JSEM KDY POZNAL OD LATTAFA
Je to DELIKANTNÍ a SLADKÁ vůně, která má blízko k mazlavosti, ale není nepřátelská a velmi se líbí oběma pohlavím.
Začíná Sladce, Ovocně, Svůdně (pralinka a velmi velmi velmi jemný Citrus) a lehce kořeněně, i když si myslím, že žádný takový tón nedeklaruje, rychle se stává více Avanillado, krémovou a útulnou, zachovává si smyslnost, aby skončila hřejivou vanilkou a dřevem, bohužel tu jemně kořeněnou část vnímám jen na začátku a přála bych si, aby vydržela po celou dobu trvání vůně.
Považuji ji za nezbytnou vůni v každé sbírce, protože má svou originalitu; pokud máte rádi sladké vůně, je to nutnost, a pokud hledáte něco sladkého a svůdného, dejte jí přednost před jakoukoli jinou pro její další vlastnosti.
Její USE je noční, temperamentní a ležérní, více příležitostí nevidím, ale úspěch má zaručený.
Její VÝKON je úžasný, VYDRŽÍ přes 8 hodin a PROJEV je dost znatelný první 2 hodiny a těžká stopa, po této době ještě lehce voní v objetí nebo na krátkou vzdálenost, po 9 hodinách je třeba čichat velmi zblízka.
Jeho CENA je úsměvná, popravdě řečeno, mohl by stát víc a stejně by stál za tu cenu, předčí mnoho dražších řad.
Co se týče negativních komentářů, zatím jsem nedostala žádný, naopak, několik "jak hezky voníš, moc se mi líbí tvůj parfém, jaký parfém používáš? Atd." a já ho prostě miluju.
Doba trvání 10
Projekce 10
Stela 10
Cena 10
Komplimenty 10
CELKEM 10
Lukadoncic77
Předem jsem věděla, že to nebude klon Andělského podílu, ale ani to, že se od sebe budou tolik lišit. Je pravda, že když se hodně snažím, tak se mi podaří získat nějaké drobné podobnosti, ale nic, jiná DNA. A jak mnozí podotýkají, není pochyb o tom, že jde o vynikající a návykovou vůni, kterou si užívám každým dnem víc a víc.
Je sladká, ale poměrně živá, mnohem méně alkoholická a temná než AS, což jí pro mě dává o bod více univerzálnosti než Killianu. Dá se nosit v zimních večerech/podvečerech, ale skvěle se hodí i na jaře při mírných teplotách. A málo co dodat, další arabský parfém bezkonkurenční kvalita-cena. Prezentace 10/10 (jako jedna z mála si nechám krabičku). Vůně 10/10. Výkon 10/10 (neskutečná bomba, co to je). Víc si nemůžu přát.
Edit: nejdéle trvající parfém na kůži, co jsem zkoušela, už je to 36 hodin a sprcha a pořád tam je, vnímám ho víc než ten druhý, co mám na druhém zápěstí, který budu aplikovat před 6 hodinami, to nedává smysl.
Samasama
Upřímně řečeno, když se podívám na celkový obraz po zakoupení některých vůní Lattafa, verdikt je mnohem větší než tato vůně, nebo klonování, nebo to, jak některé z nich sdílejí základní tóny/kombinace (a věřte mi, speciálně v nové kolekci Pride to rozhodně dělají).
Pro mě je verdikt v tom, že Lattafa nám, lidem ze Západu, ukazuje, že jsme byli podvedeni všemi těmi velkými nikovými a značkovými domy, které nám říkají, že prožívání vynikajících vůní není demokratické, není pro každého a je jen pro zasloužilé, velké.
Lattafa naprosto vyráží dveře z pantů a říká: tady je to pro váš smyslový požitek za 20-30 dolarů.
Inspiruje se Lattafa u parfumérů a řemeslníků z velkých domů? Rozhodně. Je to pro větší obecné dobro? To si pište.
Lilwizprince
Lidé, kteří si myslí, že to nestojí až 150 dolarů, buď nevlastní ani jednu niche vůni, a tudíž jsou zaujatí, nebo jsou to jen naprostí zaujatí hateři, kteří mají na Lattafu nelogický a špatný názor, zřejmě proto, že dělají "klony", což upřímně řečeno většina známých značek dnes nepřímo dělá. A v tom spočívá můj problém se společností - neschopnost posuzovat věci, otevřeně!
Ale to odbočuji.
Khamrah se otevírá sladkou směsí datlí, vinných akordů, skořice a něčeho kokosového. V pozadí cítím jakousi dřevitou/koženou atmosféru. Postupem času ztrácí datlovou vůni a stává se tak trochu balzamickou a dřevitou; hlavní roli zde hraje vanilka, fazole Tonka (také cítím v úvodu), dřevo a myrha. Nechci se hlouběji zabývat vůní, protože je pro mě stále nová a mnoho lidí se jí už spravedlivě věnovalo.
Výkon na to, je ohromující. Dala jsem si to na ruku, po hodině jsem si zdřímla a po dvou hodinách se probudila a říkala si: "Ježiš, co je to za krásnou vůni?", pak jsem si uvědomila, že jsem si nastříkala Khamru... a ejhle, bylo to, jako bych si ji právě nastříkala. Je prostě příliš silná a hlasitá. Právě jsem si ho pořídila a už je to 5-6 hodin a pořád je hlasitý.
I když tho vím docela dost věcí, pořád nejsem velký odborník na vůně, ale můžu vám říct, že jsem cítila silně syntetické špatné vůně, které stojí přes 25 dolarů, ale tohle je stejně hladké jako peklo. Tohle je ztělesněná krása, a to jsem používala a testovala stovky Lattafů. Pokud si myslíte, že většina řady Alharamain Amber Oud je v pořádku za více než 80 dolarů za 70 ml(myslím), a tohle je moc za 65+ dolarů za 100 ml, za které se prodává, pak jste zaujatí. To je přesně ten problém, který jsem měl s recenzentem, který řekl, že Roja Apex je jako "niche verze" Sauvage elixír... WTF! To, že je to Roja, z něj nedělá nic lepšího!!!!!!!!. Fraghead(hlavně snobové z niche) by měli přestat s těmi iracionalitami!
Francis
Moc se mi to líbilo.
Obávala jsem se útoku dřevitě-pižmových tónů, které - přiznejme si to - jsou přítomny ve dvou třetinách moderních parfémů, a to i těch vůbec ne levných.
Ale ne. Khamrah je neuvěřitelně lahodný příběh! Sladká, kořeněná, krémová a ovocná zároveň.
Slyším zde přírodní jablečnou pastilku, královské datle a jakýsi jemný "opilecký" tón. A to vše je protkáno krémovým jantarem.
Nejraději bych zašel do nejbližšího tádžického obchodu, nakoupil datle, baklavu, ořechy, sušené kdoule a persimony, doma si uvařil čaj a udělal si "orientální hostinu".
Khamrah na mně vydrží dlouho, 12 hodin, a neunaví mě.
Co je pro mě cenné - v základu se nezmění v křečovité dřevité pižmo a la Kirke a další mainstreamové nicky.
Prostě ustoupí jemným sladkým dřevům.
S odlitkem si plánuji pohrát, ale pravděpodobně si koupím i lahvičku. Velmi důstojné dílo. A mimochodem, láhev se mi taky líbí. Je krásná. Je mi jedno, jestli vypadá jako Killianova.
mgero2011
Jaké štěstí, že jsem si koupil celou lahvičku tohoto zázraku naslepo) vůně není jen dobrá, ale velmi dobrá, pokud jde o mě. Není ani mužská, ani ženská, ale solidní unisex. Nicméně kolik lidí, tolik názorů. Je to lahodná vůně pro ty, kteří mají rádi gurmánské chutě a nevadí jim špetka rumu nebo koňaku;).
Nebudu ji srovnávat s Angel's Share, ale tam je lahodně prostřený sladký stůl - pečená jablka se skořicí, čokoláda, oříšky, dezert dolce vita, trochu aromatického lektvaru stříkajícího ve sklenici))) zkrátka je příjemná na nošení a chutná na omak. výdrž je vražedná, sbírá komplimenty.
danielfaria
Je to skvělý parfém, je trochu jiný než Angels Share, kterému doporučuji Emir Fire Your Desire od Paris Corner, který má více skořice a je mu podobnější. V úvodu je cítit něco velmi ovocného, co připomíná mango, to je asi tamara se skořicí a tonkou! Parfém je poměrně hutný a nemá tolik skořice jako Kilian, který je skořicí přeplácaný. Je poměrně levný oproti 50ml Kilianu, který seženete za více než 1200, Lattafa seženete za 300 až 350 nebo i méně podle toho, kde ji seženete, stojí za víc? Ano, je, protože krásně voní a za 100 ml je to skvělá cena!
Hodnocení 10/10
Považuji ji za jednu z nejlepších Lattafa, a ne-li nejlepší co do kvality!
Kdo má rád hodně skořice, bude zklamán, na to pozor!
( POZNÁMKA: Není příliš podobná Angels Share, chcete podobnější? Vyberte si Zara Sand Desert At Sunset )
GrasiMartins
Poprvé jsem o něm slyšela minulý čtvrtek na instagramu jedné kamarádky.
Ukazovala mi, jaká je Khamrah krásná láhev. Přiznám se, že jsem na ni byla velmi zvědavá. Ale nejsem příznivcem oudu ani velmi kořeněných, sladkých parfémů. A tady to máme všechno pohromadě 😲😁🤭.
Angel's Share od Kilianu jsem nikdy nezkoušela, ale viděla jsem ho v sephora tady v Kanadě. Ten den už jsem vyzkoušela tolik jiných, že mi nezbyla ruka na to, abych ji vyzkoušela. Říká se, že Khamrah jde stejnou cestou čichu a není to vlastně "duplikát" Angel's. No, to se o ní říká. No, to o ní říkají na YouTube.
Šel jsem se tedy na YouTube podívat na 4 videa o Khamrah a právě v jednom videu jsem se odvážil ji naslepo ochutnat.
Ach jo, to jsem se dojal. Nechat za sebou parfémy, které jsem chtěla mít na seznamu přání, a dát je cizímu člověku.
Koupila jsem si ji a včera dorazila. Přišel velmi rychle
A strach, že se mi nebude líbit? Krabička je krásná se zrcátkem a těžký flakon je úžasný luxus. Vypadá jako sklenička/láhev na whisky. Při prvním doteku lahvičky jsem ucítila sladkou máslovou vůni, která byla velmi chutná.
Pojďme na to, stačí jeden střik.
Cestou ven cítím něco lehce alkoholického a už sladkého, vypadá to jako jablko, ale pro mě je to vlastně tamara. Cítím hodně skořice a muškátového oříšku. Nikdy jsem nic s touto notou nepoužila, ani nevím, jak voní.
Připadá mi to jako koláč, který právě vyjel z trouby. Máme tu hodně smetanové chuti, skořice, vanilky... Opravdu cítím ten balzamický akord myrhy, benzoinu.
A smítko těchto dřevin jako oud, nic moc těžkého. Zkrátka sladká, kořeněná, dřevitá a lehce provoněná těmito exotickými dřevy.
Náročná pro můj čich.
Teprve když jsem si ji koupila, viděla jsem na fragrantica.com, že je tam napsáno, že je v ní oud (pozdě).
Tak jsem si vyhledala akigalawood (syntetická molekula připomínající pačuli s nádechem pepře a oudu).
Jediné, co mi vadilo, a na to nejsem zvyklá, je oud, a tady není tak silný, ale cítím ho. Dokonale cítím všechny akordy. Pro ty jako já, kteří nemají rádi u krbu maison margiela, je khamrah hračka, velmi, velmi snadno se nosí. Nepřišla mi bombastická, ale myslím, že záleží i na počtu nástřiků, které použijete.
Měla jsem ji na kůži 5 hodin a pořád ji perfektně cítím. Je to příjemný dryown pro můj nos, už není kořeněný a kouřový, ale sladký, krémový klid. Nedoporučuji naslepo, leda těm, kterým se to všechno už líbí a jsou zvyklí na arabské parfémy.
Chtěla jsem riskovat.... a udělala jsem lol
Je to moc hezký parfém, vůbec ne lineární a tady v Kanadě je to velmi dobrý poměr cena/výkon.
Lattafa, dodávka Khamrah muito✨️🔥❤️🧡✨️
Ps - víko mého je uvolněné. Nic co by mi vadilo. Viděl jsem komentáře na youtube od lidí, kteří si stěžovali na víko Khamrah.
Lattafa hellloooo
@toucadordemadame
Ragnar
V Itálii je již k dispozici, ale je vyprodán.
Koupil jsem ji. Byla jsem příliš zvědavá, abych si k ní přivoněla.
Řekla bych, že to vůbec není duplikát Angel's Share. Je to velmi dobrý parfém sám o sobě.
Flakonek samozřejmě jasně odkazuje na Kilian.
Otevírání je jiné, chybí koňaková část, nebo je alespoň méně výrazná. Je více kořeněná. Pak se v sušení cesty sbíhají a podobnost se zvýrazňuje.
Pralinka naštěstí není patrná, zatímco ostatní tóny ano.
Krásná vůně, ambrová, hřejivá a kořeněná. Řekla bych, že mi připomíná spíše Rouge Saray než Angel's Share.
Každopádně ji doporučuji všem i naslepo. Málo nákladů, hodně výnosů, jak nás tento Maison často zvykl.
Darkbeat
NEJEDNÁ se o klon produktu Angels' Share od společnosti By Kilian. Lahvička má sice jistou podobnost v broušeném křišťálu, což je jediná věc, kterou připomíná, ale zdaleka se nejedná o klon.
Khamrah je sladký parfém, ne, velmi sladký, což sdílí s Angels' Share, s tím rozdílem, že zde je sladkost mnohem výraznější než v parfému Kilian, kde ji likérové tóny velmi dobře nuancují a vyvažují, zatímco v parfému Lattafa se sladké tóny kombinují, aby ji učinily ještě sladší. Skořice, fazole tonka, pralinka a datle jsou v tomto parfému hlavními hrdiny téměř od začátku do konce, s květinovými nuancemi tuberózy, které jej činí o něco snesitelnějším, alespoň pro mě, která nejsem milovnicí takto sladkých vůní. Vysychání je o něco jemnější a orientálnější, připomíná svou sladkostí, ale je odlehčeno nuancemi pryskyřic a dřevin, které ji činí opulentnější a méně křiklavou, je více na úrovni kůže a intimní, ale stejně pozoruhodná je i část, která se mi na parfému líbí nejvíce, jeho vysychání vás donutí zamilovat se do něj.
Parfém je velmi dobrý, ale není pro mě, na můj osobní vkus je příliš sladký a ženský, i když, jak víte, je to funkce vkusu, kdo jsem já, abych říkala, kdo ho má nosit?
Účinek na mé kůži je mimořádný, promítá se a vydrží jako čert. Nevím, jestli je to tím, že se mi nelíbí jako parfém pro mě, nebo kvůli vysoké dávce ženskosti, nebo čímkoli jiným, ale mám ji na sobě téměř po celou dobu životnosti parfému na kůži, což není zanedbatelné, více než 10 hodin a pořád tam je.
Vidím to spíš na zimu a podzim, ty letní dny za sebou, kdy jsem ji mohla nosit, byly hrůza super atosigante, takže si myslím, že se bude lépe vyjímat v chladnějším podnebí, a především na večerní akce, protože i přes svou sladkost to není mladistvý parfém do módy, je mnohem rafinovanější a elegantnější, oblékne se k dokonalosti k upravené osobě.
Pokud hledáte klon Angels' Share, zapomeňte na něj, není to tak úplně klon, má jisté reminiscence, ale není to klíčová vůně parfému By Kilian, ale pokud hledáte něco v této linii, stává se velmi dobrou volbou, více než doporučuji, a za skvělou cenu za vše, co nabízí, škoda, že se vůně neshoduje s mým stylem.
Jájsem
I po osprchování parfém drží :-) a přináší krásnou, teplou ambru.

aluminotermia
Ze zacatku hodne alkoholova, tezka, pak se rozvine.
Pro mne osobne az prilos silna, umim si ji predstavit spise na starsich zenach.
Hrejiva, podzimni, spise na vecer.
Jsem rada, ze jsem si ji koupila, ale muj favorit to neni.

Mogia