Parfémy: 121K

Hodnocení uživatelů
Hodnocení

Kdy nosit

Hodnocení parfému 3.99 z 5 s 9,886 hlasy

Yara podle Lattafa Perfumes je Orientální Vanilla vůně pro ženy. Yara byl/a uveden/a v roce 2020. Vrchní tóny jsou Orchidej, Otočník a Mandarinka; střední tóny jsouGurmánský tón a Tropické ovoce ; základní tóny jsou Vanilka, Pižmo a Santalové dřevo.

Složení vůně
Pyramida parfému
Výkon
Demografie a hodnota

Přeložené recenze

TatiPP

Sladká, sladká, sladká, sladká.... jahodová zmrzlina s kokosem a spoustou marshmallow. Možná je obecná...., ale přesto je lahodná, lahodná v ústech. Přináší mladistvost, radost! Výborné provedení jako téměř všechny Lattafy!
Hodí se k atmosféře Ariany Grande Cloud, není vhodná pro diabetiky kkkkk

laetalaeta

Yara se stala polarizující poté, co byla hojně skloňována na sociálních sítích. Mnozí z těch, kteří si ji koupili v domnění, že za 30 eur dostanou mistrovské dílo, byli nevyhnutelně zklamáni, jiní, možná bez zvláštních očekávání, byli spokojeni, a další byli potěšeni, že našli podobnost s niche parfémem.

Začněme tímto bodem: je Yara dvojníkem Sensual Orchid? Ano i ne. Celkový dojem z Yary se jistě může podobat některým fázím Sensual Orchid, která je mnohotvárnější a komplexnější a je mnohem více nuancovaná.

K vůni Yara jsem přistupovala skepticky a bez znalosti Sensual Orchid (kterou jsem vyzkoušela později) a shledala jsem ji jako dobrý parfém, odpovídající své ceně. Vůně je mléčná, ovocná, pižmová, neobyčejně svěží a mladistvá. Všimla jsem si také, že zpočátku (nebo při vyšších teplotách) bylo pižmo agresivnější a výraznější a dominovalo základu, ale časem se tento aspekt zjemnil.

Vůně nemá velký vývoj a mohla by ohrnovat nos těm, kteří nemají rádi sladké vůně. Souhlasím se všemi, kteří v ní cítí mléčný koktejl, i když ne nutně jahodový, řekla bych spíše obecně tropický. Další věc, která mě na Jaře zaujala, je její univerzálnost: je opravdu neškodná a hodí se do všech kontextů a klimatických podmínek, vyjma období veder. Bomba je také její stálost, zejména na oblečení.

Arabské parfumerie nebudou chrlit mistrovská díla za 30 eur, ale poměr cena/kvalita je celkově velmi dobrý, zejména ve srovnání s tolika komerčními.

Marine

Úspěch Yary a dalších arabských parfémů je podle mého názoru dán především dvěma příčinami:
První příčinou je píseň sirén různých blogerů a influencerů, kteří na ni pějí nadšenou chválu;
druhou příčinou je to, že každý (zejména fanoušci) by rád "objevil" mistrovská díla dnešní parfumerie za ceny z drogerie, zejména v době hospodářské krize, jako je tato!
Bohužel však, jakmile jsem si koupila 100ml lahvičku Yary, moje očekávání od arabského "mistrovského díla" vzala za své v realitě!
Je to sladká a vanilková, neurčitě květinová vůně. Byla by opravdu příjemná, nebýt pižmového, téměř živočišného a velmi, velmi syntetického tónu, který mě zahlcuje a dusí!
Tato nóta nastupuje hned a neopustí mě minimálně 5/6 hodin!
Zatím pozastavuju hodnocení, nechci to vzdát a počkám, až ji vyzkouším v horkém počasí, než budu moci definitivně říct, že se mi nelíbí!

Liaallendeallende

Je sladký a příjemný, poměrně mírný, s malou projekcí a krátkým trváním.
Pokud jste z Chile, vůni poznáte, protože voní přesně jako ta malá barevná kandovaná mandlová vajíčka.
Je to vůně, kterou bych popsala jako něžnou a ženskou, vůbec ne sexy. Ve skutečnosti některým mužům voní jako stará dáma. I když pro mě, díky své něžnosti, mám pocit, že by se hodila k mladé dívce ve věku 12-15 let, stejně jako k milující matce.

Nemiluji ji, ale ani ji nesnáším 🤷🏻♀️.

zmjuanpablo

Ufff Právě jsem tuto vůni nanesla na skvrnu a přiznávám, že mám chuť nechat dekorum stranou a dát prostor psaní věcí, které se do recenze, jako je tato, zjevně nehodí. A to ve smyslu pochvaly parfému a dívce, která ho nosí.

Je to ultimátně sladká vůně, velmi podobná ovocno-jogurtové směsi, kterou, stručně řečeno: miluji!!!!.

Bohatá, sexy, mladistvá, pro jarní/letní dny. Pěkný flakonek a ne příliš vysoká cena.

Doporučuji 10x.

MandyVieira

Sociální sítě jsou opravdu hrozné, že?
Vyzkoušela jsem si tuto vůni na kůži a představovala jsem si, že se okamžitě vrátím do obchodu a koupím si ji, vzhledem k tomu, jaký humbuk se kolem ní strhl na každém profilu o parfémech.
Vrchní tón je generický ovocný. Necítím žádnou z květin popsaných v pyramidě, ale ovocné akordy vystupují do popředí.
Poté se objevují... Nic!
Vůně do půl hodiny vyprchá a z kůže se jednoduše vypaří.
I vzhledem k tomu, jaké je horko, by člověk čekal, že ze všech parfumerií světa se s tím vypořádá ARAB, ale parfém se po první půlhodině ani nezmíní o tom, že by existoval.
Ještě že jsem ji náhodou vyzkoušela, než jsem ji dala naslepo.

Veta0204

Tolik chvály. Lidé slyší tak zajímavé chuťové tóny. Řeknu vám, je to špatné. Je upřímně řečeno taková kyselá se špinavým pižmem. Jestli je to marshmallow, tak je to ten nejneochucenější, chemicky růžový, s příliš mnoho přihodenou kyselinou citronovou.
Vytrvalá, stopa je tak nápadná, že se prokřupává skrz naskrz. V základu, který teprve přijde, se zklidní a změní se v něco důvěrně známého sladkého z dalekého dětství. Ale stále příliš jednoduchá a neochucená.

flordejasmim

Lattafa byl můj první arabský parfém s RAGHBA a opravdu se mi líbil. Po rozmachu arabských parfémů ve světě jsem chtěla začít s Lattafou, protože jsem je už znala a věděla jsem, že mají velkou osobitost, protože jejich hlavním zaměřením není vyrábět prototypy komerčních parfémů.
Yaru jsem si koupila po mnoha recenzích a přiznám se, že jsem se bála, že bude příliš sladká. Ale tento parfém mě ani v nejmenším nezklamal. Kromě toho, že má krásný, originální flakon, je to lahodný parfém za neuvěřitelnou cenu. Při prvním přivonění cítím něco mléčného a krémového, jako jemný jogurtový koktejl s příchutí vanilky a kokosu. Postupem času se tato vůně mísí s nesmělým květinovým nádechem orchideje, velmi lehkým, který je tam jen proto, aby vyvážil sladkost. O pár minut později je cítit kokos smíchaný s jahodami - to jsou dvě ovoce, která cítím v celém vývoji tohoto parfému - a trochu pižma, takže květinový dotek už necítím. O pár minut později se začnou více projevovat gurmánské tóny, jako jahodový koláč s velmi krémovým bílým krémem na bázi kokosu, což je to, co od této chvíle cítím. Voní jako tento dezert, a to jednoduše a lahodně, není příliš sladká, je super univerzální, protože se dá nosit ve dne i v noci, v létě i naopak a může potěšit každý věk, i ty, kteří nemají rádi sladké parfémy. V pozadí cítím máslový nádech sušenek, jako by to byl základ na koláče, velmi lehký. Za tento parfém jsem zaplatila 200,- a vydrží mi na kůži více než 12 hodin, protože jsem si ho vzala v noci, ve 23 hodin, a druhý den, ve 12 hodin, jsem parfém stále cítila. Projekce je však nesmělá, ale nemyslím si, že zůstává jen v blízkosti kůže, a nějakou dobu ji mohou cítit i vaši blízcí, zanechává nesmělou stopu. Líbilo se mi, jak na mně zůstala, vzhledem k tomu, že většina komentářů hlásila, že parfém nevydržel. Doufám, že se Lattafa více zaměří na výrobu vlastních parfémů, protože umí vyrábět silné, dobré a levné parfémy.

CrisusGod

Toto je třetí láhev od Lattafa (první dvě byly Khamrah, Nebras) a já jsem šokován. Příjemný šok, z kvality zpracování. Pro mě je Yara velmi podobná Sensual orchid LM, možná ještě o něco jemnější, perzistence je dobrá 5 -6 h se drží v klidu. Vůbec necítím žádnou chemózu.
A teď po koupi Yary jsem se vážně zamyslela nad tím, proč jsem sakra utratila 15k za Sensual orchid......
Obecně platí, že Lattafa jsou velmi dobré, hodné, velmi hodné!
P.S.: Mně to nepřipadá jako Richardova bílá čokoláda.

Jannelsa

Koupila jsem si ji naslepo, a i když toho nelituji, vím, že kdybych ji vyzkoušela, nekoupila bych si ji. Pro mě je to krémová vanilka s kokosem a mastkem. Po pár minutách nošení se z ní ozve santalové dřevo a pižmo. Je v pořádku, ale ne pro ten humbuk. Doporučuji ji do chladného podnebí, protože v horku, alespoň mě, hodně vadí. Doporučuji ji vyzkoušet, než si ji koupíte.

Toocute

Nevím, kdo tuhle blbost vyzdvihl, ale lidi, nechte si své peníze! Myslel jsem, že špatné recenze jsou z niche hlavy, ale chlapec jsem se mýlil!
Tenhle parfém smrdí lacině a na první stříknutí je to úplný alkohol a když říkám laciný tak tím myslím že to nemá žádný příběh,vůni,kategorii prostě nic!
Říkám vám všem, pokud jste na plotě o tom zůstat tam a prosím, nevyplýtvejte své peníze jako já, a nemůžete vrátit! Lidi co tuhle blbost hypují to dostali zadarmo!
Skončil jsem se všemi takzvanými poctivými youtubery, protože na konci dne tito lidé dostali věci zdarma! Dobrý den!

Sunnydai

Jak levné jako yara je, Váhal jsem, zda si to. Neměla jsem štěstí na hypované arabské vůně, jsou krásné, ale některé prostě nebyly pro mě. Yara rozhodně ano! Je velmi gurmánská a tak hezká ...lahodná krémová cukrovinka z bobulí a citrusů...ale suchá je na mě vanilková a pižmová a moje nejoblíbenější část! Voní tak úžasně. Okamžitě jsem si přinesla zálohu. Konečně hypovaná vůně, která pro mě nebyla planým slibem.

Miss_greta_top

Můj první arabský parfém. Naštěstí v tomto parfému nejsou žádné tóny oudu a růže. Je to sladký parfém, extrémně laktonický, ale navzdory tónům bych ho nenazvala pravým gurmánským.
Je to nepochybně sladká vůně, ale na mé kůži převažují květinové a tropické tóny (ale nedokážu definovat jaké, možná je tam něco, co mi připomíná ananasový mléčný koktejl, ale nevím přesně), které zjemňuje a zkrémovává vanilka. Je to spíš jako dětský šampon od Garnier. Pěkný. Hodnocení: 7

NadiLav

Děkujeme vám za přidání na stránky! 🤗👏
Chuť je potěšující. Velmi chutné!!! Naprosto prozápadní, nearabsky znějící (nechápejte mě špatně, arabštinu mám taky ráda, ale tady je to jiné).
Spojuji si ji s jahodovým marshmallow, marshmallow, bílou čokoládou s jahodovou náplní... 🍦🍧🍰🥛🍓 Sedí jako obláček marshmallow prášku, rozptýlený a nezatěžující. Je pro mě sladká, ale vůbec ne mazlavá. Trvalá. Doporučení pro milovníky ne těžkých sladkých gurmánů 🫶😋

Chinello23

Tento parfém je pěkný!

Je to nadýchaná, vzdušná vůně marshmallow s lehkými citrusy v pozadí. Dostane se vám sladkosti i květin. Je velmi dívčí a sladká, nemyslím si, že by se někomu nelíbila. Něco jako vůně šlehaného jogurtu s bobulovitými plody!

Přála bych si, aby se promítala trochu víc a nebyla tak pomíjivá. Řekla bych, že jsou lepší nabídky z domu lattafa, ale tuhle určitě spotřebuji.

Edit: Vlastně, když se přestříká, tak se tam trochu drží :) A taky se mi líbila. + Moje mladší sestra říkala, že to voní jako pudink a květiny, což je velmi roztomilý popis. Taky je brutálně upřímná při recenzování mých parfémů haha.

Parfémy 121K

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

od Voňavé čtení Voňavé čtení
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

od Xeryuz Xeryuz
Šťastné a veselé Vánoce 2023!

Šťastné a veselé Vánoce 2023!

20. narozeniny ELNINO

20. narozeniny ELNINO