Khamrah Qahwa podle Lattafa Perfumes je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Khamrah Qahwa byl/a uveden/a v roce 2023. Vrchní tóny jsou Skořice, Kardamom a Zázvor; střední tóny jsouPralinka, Kandované ovoce a Bílé květy ; základní tóny jsou Vanilka, Káva, Fazole tonka, Benzoin a Pižmo.
Khamrah Qahwa od Lattafa Perfumes: Recenze jednoho z vítězů soutěže FRAGRANTICA Readers' Choice Awards 2024
od Elena Prokofeva
mimipari
Khamrah se mi docela líbil a řekl jsem si: teď jsem připraven přičichnout k jeho druhému bratrovi, Khamrah Qahwa.
Co se týče srovnání s jeho bratrem Khamrahem, musím říct, že jakmile překonáte první fázi, všimnete si, že jsou to docela odlišné vůně, obě jsou však vůně s téměř podobným sušením.
U Khamrah Qahwa se mi líbí tato lehce balzamická varianta, vnímám v ní také osvěžující/sladký tón máty (té bílé ve tvaru mince), který lépe vyvažuje exotickou a silnou skořici, vedle štiplavého zázvoru je tu pak jemný a svěží kardamon, s tónem mleté kávy připravené na moka, které tvoří příjemný povzbuzující mix.
Celkově ji považuji za velmi vyváženou vůni, jistě hutnou a zároveň pěkně vytrvalou, se stejně dobrou projekcí, což je nepochybně vítězná kombinace navržená Lattafou.
Qahwa má, řekla bych, unisexové tóny směřující spíše k mužnosti, ty v závěru se mi pak zdají být opravdu zajímavé, se sladkým a poněkud košatým nádechem daným vanilkou a pižmem.
Velmi dobře lze vnímat tóny kandovaných bonbónů, tonky a nesmělých drobných bílých květin, které se velmi dobře prolínají, lehký tón kávy, vnímám ho ve střídavých fázích, zdá se mi lehký, jemný, decentní kávový, ale vyhrazuji si právo ho později znovu slyšet.
A bílá máta? Eh, ty cítím vždycky a mám je ráda, i když je to umírněný dotek, sluší nám to a dává to pocit svěžesti, je to jako latte/mint macchiato (ale nevím, jestli existuje...).
Je to zdařilý flanker tohoto Lattafa, sladký/aspro/svěží, který by jistě mohl potěšit ty, kterým se rodič zdál příliš sladký nebo sirupovitý, je podle mého názoru o něco méně gurmánský a alkoholický, dá se klidně snést s teplejším podnebím.
Ačkoli jsou si téměř podobné, nakonec může být příjemné mít i obě, třeba je střídat, takže je pravda, že moje Qahwa byla vybrána ze zvědavosti, ale protože mi chutná, také proto, abych u ní zůstal.
Závěrem bych chtěla říct, že podle mého názoru jde o dobře provedený výtvor, který se snadno nosí, je opravdu atraktivní a také univerzální.
Takže dneska jsem si ji nasportovala, pak jsem si strčila do kabelky karafu a vyrazila jsem v hustém dešti takového šíleného března, ach, je to perfektní!!!!
Venumb
Mnoho lidí zde zanechává recenze, že je to příliš sladké. Tak jsem zvědavá a podívám se na jejich stránky a skoro každý, kdo si na to stěžuje, má jen pánské vůně, tohle je jediný sladký parfém v jejich nabídce.
Přečtěte si popis, přečtěte si poznámky. Je to sladký parfém. Nekupujte si ho, pokud nemáte rádi sladké parfémy. Není příliš sladký, většina z vás jen nemá sladké parfémy a pravděpodobně nemá ráda sladké parfémy.
Je to jako objednat si jídlo, které vám obvykle nechutná, a pak si stěžovat obsluze, že vám nechutná, a.. Co jste čekali?
jerry drake
Původní Khamrah mě nechal trochu zmatený, abych byl upřímný, ale dobrý Sejano77 mi přišel na pomoc tím, že mi poskytl vzorek tohoto flankeru.
Mezi oběma vůněmi je zřejmá podobnost, zejména když se spojí a usadí na kůži.
Qahwa má však na můj vkus příjemnější začátek.
Okamžitě si všímám skořice propletené s kardamomem a brzy poté i jiskřivé kávy.
Khamrah naproti tomu začíná drsněji, jaksi spíše synteticky, s jakýmsi nádechem skořice a pečeného jablka, který mnozí oslavují.
Po několika hodinách se obě vůně stále více podobají.
Qahwa je však jaksi méně sladká a tmavší, což je pravděpodobně způsobeno kávou, zatímco v pozadí se objevuje krásný karamelový tón se skořicí a vanilkou.
Obě vůně jsou velmi vhodné pro chladné dny roku, protože nabízejí útulné sladce orientální dojmy, které vybízejí k dobré náladě.
Původní Khamrah může být pro někoho příliš sladká, v takovém případě je Qahwa ideální alternativou.
Kořeněný nádech kardamomu a kávy v harmonii s původními tóny Khamrah působí překvapivě dobře a proměňuje vůni v nový zážitek.
Pro mě, zejména v prvních dvou hodinách, není vůně tolik podobná své předchůdkyni díky přidání příjemného kořeněného tónu kávy a kardamomu.
Pokud ještě nemáte ani jednu z těchto dvou vůní, rozhodně bych doporučila Qahwu, která je jako celek zaoblenější a olfaktoricky přitažlivější.
Tut_nix
Jo... takže tady to je. Můj spontánní a slepý nákup je nyní 2 měsíce starý. Po příjezdu seděla na blotteru a vydávala dusný oblak AD, koření a něčeho neurčitě sladkého. Nebylo možné rozeznat pozadí AD. No, je to Arab, tak to necháme být, ne? Uplynul měsíc a na blotteru žádná změna. Dali jsme ho do skříně, byl vyroben teprve v listopadu, je to ještě dítě, dalo by se říct. Dáme ho růst a zrát, do dětského pokoje. Uplynul další měsíc. Stříkáme do vzduchu. Je ticho, AD nekřičí, ale je trochu dusno. Dobrá, zkusíme to na kůži. Koření, čokoláda, ovoce v cukru, všechno máme. Hurá, funguje to. O dvě hodiny později mi AD na kůži tiše skučí, už žádné koření, žádné ovoce a o dvě hodiny později už vůbec nic. A je to. Zbývá jen pochopit, proč a komu všechny ty tance s tamburínami s neznámým výsledkem. Ale do příští zimy ho na převýchovu nepošleme, a co když se žába promění v princeznu .....
lamoscalnaso
Přistoupila jsem k této vůni s myšlenkou, že najdu dvojníka Angels' Share (jeden z mých nejoblíbenějších parfémů) a místo toho... zázrak! Žádný alkoholový tón, sladkost nadmíru elegantní a v této verzi tón kávy, ale tak rafinovaný, že zůstává jako perlový náhrdelník na tomto parfému, který okamžitě stoupá na stupně vítězů mých 10 nejoblíbenějších parfémů. Pohlazení, ale pronikavý, dokáže rozveselit a zahřát zároveň. Vytrvalost, která překonává hranice lidské představivosti (pokud chcete parfém vyměnit, klidně si vyperte oblečení, jinak ho budete cítit ještě několik dní). Ale je radost ji cítit, takže máte skoro chuť se nepřevlékat! Čistá skořice, která voní suše a zdá se být vznešená, se mísí s pralinkou a fazolí tonka, podpořená sladkou, ale nikdy ne mazlavou vanilkou. Vrcholné vyjádření arabské vůně, které opět dokazuje, že vyvrátilo tolik opěvovanou Amouage a umístilo se na prvním místě mezi nejlepšími blízkovýchodními vůněmi roku 2023 na Fragrantice a dokonce na devátém místě mezi nejlepšími pánskými vůněmi roku 2023, že v moderní parfumerii nedělá kvalitu cena! Každý, kdo miluje parfémy, které jsou sladké a zahalující, s charakterem, ambrové, smyslné, naprosto charismatické a které přitahují ostatní jako včely med, má morální povinnost alespoň vyzkoušet tento parfémářský zázrak od značky Lattafa, která se etabluje jako nejlepší arabská značka v orb terracqueo!
Ragnar
Budu stručný
Vlastním originál a testoval, zaujat, tato nová verze.
Rovnou řeknu, že pokud vlastníte první verzi, bez této se obejdete.
Rozdíl je hlavně v úvodu a v délce první hodiny.
Tato se otevírá, jak psala předchozí uživatelka, tónem čerstvě namleté kávy, která je následně oslazena různými akordy, až mi velmi připomíná vůni oslazeného ženšenu. Zde se více než káva stává ženšenem a vydrží asi hodinu.
Je méně sladká a méně alkoholická než originál, což je také pravda.
Pocit, který jsem měla při testování, byl ten, že jsem vůni vnímala jako vrstvenou v tom smyslu, že pod vůní ženšenu jsem vnímala dno Khamry, stejně jako kdybych ji vrstvila mezi ni a "kávovou" vůni.
Asi po hodině se dna Khamrah objevila úplně, méně nasládlá, ale natolik podobná, že bylo zbytečné mít ve sbírce obě.
Stejně krásná a výkonná, myslím, že přesto dávám přednost první verzi.
mgero2011
Obdržel jsem objednávku a po otevření se ukázalo, že část z ní vytekla a rozlila se po celé krabici. Teď je celý byt doslova nasáklý tímto zápachem. Vůně je docela příjemná, ale moc se neliší od svého protějšku. Kávu zde lze zachytit pouze při znalosti složení tónů. Nejsou zde žádná kávová zrna, ale káva s mlékem a přiměřeným podílem třtinového cukru. Ne, žádný lakton tu není, jen sladká káva s hnědým cukrem. Je zde i náznak skořice. Obecně si přijdou na své milovníci gurmánství, ale kdo čeká kávu, tady se spíše míjí. Mimochodem, uzávěr na lahvi je prostě hrůza a děs. Kroutí se, visí a vůbec nedrží. Dá se okamžitě vyhodit pro zbytečnost. A tak podle technických charakteristik chuti je to bomba.
Viserzh
Pro mě v úvodu jeden v jednom s původním prvním Hamra, možná tam jsou některé velmi malé nuance, ale obecně nejsou žádné rozdíly, stopa není rozlišitelná. Vůně se mi líbila (ale je na mě moc sladká). Pro mě je to ten vzácný případ, kdy zní draze - drahá není. Pro ty, kteří hledají lahodnou sladkou gurmánku - must-test.
Kari Dil
Khamrah Qahwa mě potěšila během několika prvních dnů ochutnávání. Mohu říci, že má hodně z DNA Khamrahu, ale s přidaným nádechem kávy, která také není příliš tmavá ani ostrá, stále cítím vzduch datlí, i když je neregistruji, kardamom, pralinku, méně skořice, i když je také přítomna, ale celkově je vyrovnanější a dospělejší. Jak jsem naznačil ve svém nedávném videu, je to noční a střízlivější varianta než originál. Pokud tedy chcete něco méně intenzivně sladkého, je to ideální varianta mezi těmito dvěma. Je také zcela unisexová. Nemyslím si, že by se podobala některé ze zde uvedených nebo navrhovaných možností, ale má podobnost se svým předchůdcem.
A v kůži vydrží poměrně dlouho. Nejlépe se promítá během prvních 4-5 hodin používání a pak už jen sedí v mém konkrétním případě v jedné rovině s kůží. Kompletní recenzi zveřejníme ještě dnes na YouTube - na mém kanálu @dearmakeupdiary.
Nechám si ho, protože si myslím, že nabízí kvalitu a také konsorcium tónů, které rád nosím v chladných/velmi chladných měsících. Je příjemná a hřejivá zároveň.
Pojďme si ji užít!
Fak3r
No, tak já to vyfouknu ve španělštině.
Hodně jsem četla, že je zbytečné si ji kupovat, že je to jako originál, ale s příměsí kávy, a ssssssssssss-tak do půlky.
Mám na každé ruce jednu a můžu říct, že jsou jiné, to určitě, Qahwa má těžkou kávu, která je znatelná, ne těžká, ale tmavá a karamelová díky pralince, a originál je sladší, ale s jasným, jasným a přátelským pohledem, o Qahwě by se dalo říct, že je spíš na párty, na "chunda chunda", a originál na klid doma s rodinou nebo jen na vychutnání pár filmů a deky se zmrzlinou.
Je to trochu, jako kdybyste z Originálu vyndali datle a přidali pralinky, takže hvězdnou notou je káva.
Jsou si podobné, to ano, samozřejmě, ale můžete mít obě, nevoní tak podobně, abyste si vybrali jednu, navíc opakuji, káva je VELMI přítomná, je to tón, který v parfumerii nebo i v mýdle obvykle sežere ostatní vůně, pokud ho přidáte příliš, ostatně proto se kávové zrno používá k "resetování" čichu, abyste ucítili mnoho vůní, a v tomto případě to možná trochu přehnali, pokud nemáte rádi kávu, pořiďte si originál a tuhle vynechte.
Co se týče výkonu, je čerstvě uvařená, poslední měsíční várka, takže jako všechny Arabiky a její starší sestra se musí nechat maximálně pár měsíců macerovat a pak znovu otestovat, vsadím se, že má lepší výkon díky doteku kávy, který určitě nabere hodně na síle.
Vinzegz
Právě jsem si ji koupil v The Oud Store. Jsou trochu dražší, než bych čekala, ale se slevovým kódem se mi to vyplatilo. Takže jsem se dostala na celodenní nošení Khamrah Qahwa (Káva) v příjemném chladném podzimním vzduchu Středozápadu. Jedná se o geniální mix vůně typu Gissah Sava/Angel's Share, ale s příjemným výrazným kávovým tónem v základu. Než vyšla tato vůně, tak jsem obvykle vrstvila OG Khamrah s kávovou vůní a deodorantem na kávové bázi od KAFX. Vrstvila jsem pomocí(v různých časech, ne najednou)Salvatore Ferragamo Uomo, Uomo Signature, Galleria Cognac Cafe a Kerosene Followed.
*Nemíchejte Kerosene Followed s ničím, jen pro vaši informaci. Ta věc se nikdy, chci říct NIKDY, nesmyje.*
Khamrah Qahwa! Tohle je pro mě velmi vítaný doplněk řady Khamrah. Voní stejně jako Khamrah z počátečního ripu a vždy v pozadí má dobrý hořký kávový nádech. Po zaschnutí je stejná jako OG Khamrah, ale opět se v pozadí vznáší velmi přítomný kávový tón, který dodává už tak skvělé vůni větší komplexnost a sexy nádech. Jsem rád, že Lattafa zde viděla zřejmý pokrok pro řadu Khamrah a provedla ho dokonale. Z kůže mi vydrží solidních 12 hodin. Ještě po 16 hodinách ji cítím na svém saku ze vzdálenosti 10 stop. Takže je to bestie. Pokud máte rádi tento typ vůně DNA, budete si chtít pořídit lahvičku.
denimherb
Mohu říci, že je to úspěch koupený naslepo! (Koupil to za pouhých 27 dolarů) Myslel jsem, že se mi nemůže líbit tento dna, velmi lahodnou sladkou kávovou vůni. Pokud nemáte rádi sladké gurmánské vůně, tuto ignorujte. Otevření je velmi dobré, má og dna, ale pak, když uschne, krémová sladká káva/vanilka s květinovým pozadím je tak hladká a sexy. Ideální pro chladné/noční situace. Za její cenu nemůžete udělat chybu. Stojí za to, alespoň pro mě. Tohle bude moje vánoční/vánoční vůně! Velmi dobře odvedená práce Lattafa.
Lahvička: 5/5
Prezentace: 5/5