Annick MenardoHodnocení parfému 4.36 z 5 s 1,393 hlasy
Gaiac 10 Tokyo podle Le Labo je Woody vůně pro ženy a muže. Gaiac 10 Tokyo byl/a uveden/a v roce 2008. "Nosem" za touto vůní je Annick Menardo.
Best In Show: Celkový černý look
od John Biebel, Rouu Abd El-Latif, Elena Vosnaki, Sergey Borisov, Jernê Knowles, Anastasia Privalova, Dariia Fessalonika, Ítalo Pereira, Yi Shang (怡 商), Miguel Matos, Violetta Maevska

MissLLiss
Parfém byl v roce 2020 výrazně změněn a společnost Estee Lauder se zřejmě domnívá, že je v pořádku takto značku Le Labo spravovat a takto se chovat k zákazníkům.
Jsem dlouholetou fanynkou Gaiac 10, od chvíle, kdy jsem si ji poprvé otevřela v Tokiu, čekám každé září netrpělivě, abych si v různých částech světa koupila nový 50ml flakon. Letos jsem se rozhodla dopřát si nové 100 ml balení, abych ji mohla nosit častěji. Koupila jsem si ho v koutku Le Labo v mé zemi.
Jaké zklamání v roce 2020! Tato vůně je úplně jiná než ta, kterou jsem měla léta a kterou mám stále na dně svých starých lahviček. Ten "nový" Gaiac je pro mě jen z 10% dřevitý a pižmový a asi z 90% je poněkud nepříjemná bílá květinová nebo nějaká jiná vůně, kterou sotva snesu. 'Naštěstí' se změnila i výdrž, která z mé pokožky mizí do 1 hodiny, oproti starému pravému Gaiacu, který byl velmi blízko pokožce, ale vydržel na mě hodiny.
Na etiketě je napsáno, že má jiné procento alkoholu oproti loňské lahvičce, takže složení bylo změněno bez jakéhokoliv upozornění.
Prodejce i zástupce společnosti Estee Lauder moji žádost o vrácení peněz jednoduše zamítli a tvrdili, že parfém je v pořádku, protože má certifikát pravosti. Bez komentáře.
Nemohu uvěřit, že se to děje v roce 2020 s nákupem parfému za 400+ USD.
giphu
Nazývám ji Zdravá lidská molekula. Ta svědí na jednu notu jako komár nebo vrtačka, studená a bezdomovecká. Ale tahle na mně změkne teplem a sladkostí a zanechá cedrovou svěžest, která je stále se mnou. A tak dvanáct hodin v kuse, při nízké hlasitosti. Vlastně jsem se chystal na guajak, který je zde 0,0 %. Našel jsem uklidňující dřevitou svěžest, magnetickou, se skleníkem. Ještě před doplněním zásob letos v září jsem si ji v létě koupil za závratné peníze a nelituji. Při takové spotřebě a vytrvalosti vydrží až do druhého příchodu.
wem
Velmi krásná, atmosférická, jemná, elegantní, průzračná vůně s lehkým závanem dřevité vůně. Myslela jsem si, že je velmi mužná, ale když jsem si ji nanesla na kůži, uvědomila jsem si, že je naprosto pro všechny, kteří mají rádi klidné, meditativní vůně, u nichž nepoznáte, že jde o parfém, protože vytvářejí auru.
hab
Velmi jemná a velmi delikátní vůně. Pižmo se střípky guajaku a cedru, slyším je lépe než olibanum, pro které se hlasovalo. Chápu, že odkaz je na Tokio a tam si jemných vůní váží, ale tady nějak všechno moc ujíždí. Chování a opravdu voní jako Molecules, nějaké pozadí s dřevitými tóny vytvoří, a to je dost. Netuším, jestli za ty peníze stojí, nechtěla jsem si ji pořizovat, je na mě příliš chladná a odtažitá. Ale podobné problémy mám s mnoha vůněmi Le Labo. Jsou pro mě jako drahý hotel s maximálně funkčním a neokázalým designem. Všechno se zdá být dobré, kvalitní, ale bydlet v tom nechci. A já ve vůních žiji. Proto více oceňuji jiné, osekané, ne knoflíkové kompozice domu. I když si nelze nevšimnout pozornosti, s jakou dům přistupuje ke zpracování dřevitých tónů, suchých, s hořkostí, trochu cinkajících z vůně do vůně. Tady se žádné otázky nekladou.
Po několika hodinách je těžké vyzdvihnout nějaké tóny, rozlévají se po kůži v tenkém fleuru, pokrývají jako film a sedí neomezeně dlouho. Přišlo mi, že je to až moc vůně v pozadí, i třeba Hermes Voyage, s něčím podobným lehce dřevitě-kořenitou náladu nakopne k vytrvalosti, ale ta je hlasitější minimálně pár hodin. A tady to ani není tiché, je to takový tichý muž. Co tam dělá na mé kůži, je záhadou. A na můj nos je to trochu moc.

Pittin
S parfémy začínám a bylo pro mě důležité najít veganskou vůni bez škodlivých látek. Po dlouhém pátrání jsem objevila Le Labo. Dostala jsem spoustu jejich vzorků a každý den jsem nosila jeden a dělala si poznámky do telefonu. Časem jsem objevila Gaiac 10 a okamžitě jsem se s touto vůní duchovně spojila. Nevím, čím to je, ale tahle vůně působí magicky, jednoduše a intimně.
Na rozdíl od jiných vůní od Le Labo působí Gaiac 10 moudře. Když ji mám na sobě, nemusím ji silně cítit, pokud sedím v klidu, ani ostatní kolem mě. Když se však začnu pohybovat, začnu ji cítit a zdá se, že za sebou zanechává třpytivý, chvostovitý chvost. Od lidí, kolem kterých procházím, jsem vždy dostala mnoho pozitivních komentářů. Neobdržela jsem ani jeden negativní komentář. Komentáře dostávám ve dnech, kdy jsem použila více sprejů.
2 spreje = cítím ho jen já, pokud nejsou ostatní velmi blízko.
4 střiky = efekt bludičky je jemný.
6 střiků = efekt bludičky je výrazný.
Vůně vydrží 9-12 hodin, ale po 6 hodinách se výrazně zjemní.
Gaiac 10 není "sexy" vůně. Je to meditativní, uklidňující, duchovní vůně. Koupila jsem si 50ml lahvičku a nelituji. Do budoucna to bude moje charakteristická vůně.
Gaiac 10 se nebude líbit většině lidí jako osobní vůně a to je v pořádku. Je jemná, nenápadná a vyzrálá. Není to vůně, která by poutala pozornost. Je to kontemplativní vůně, jako když stojíte sami v zamračeném, chladném dni v lese po lehkém dešti.
codehorror
Cítím se trochu osaměle, když jsem první, kdo píše recenzi na tuto skvělou vůni. Ale cítila jsem potřebu podělit se o své myšlenky o této vůni.
Gaiac 10 je krásná a jemná dřevitá vůně. Když tuto vůni poprvé nastříkám, dostanu krásnou přírodní vůni gaiaku a cedru, jakmile tato vůně začne schnout, začnete dostávat hodně čistého pižma, které se mísí s dřevěnými tóny a nádechem kadidla a vytváří krásnou vůni, která zůstává poněkud blízko pokožky. Ale nenechte se mýlit, tato vůně vydrží. což by nemělo být překvapením, protože se jedná o parfémový výtažek s 30 % aromatických sloučenin. Jak již bylo řečeno, tato vůně mě skutečně mate, když ji kdykoli nosím. Říkám to proto, že se mi zdá, že když se někdy snažím tuto vůni ucítit, dokážu ji jen slabě zachytit. Když se však na ni nesoustředím, dokážu ji zachytit nejvíce, a to, co cítím, je úžasné. Líbí se mi také, že tuto vůni si mohou vychutnat pouze lidé, kteří s vámi přijdou do poněkud těsného kontaktu, a když ji zachytí, má téměř magnetický účinek. Je téměř jako osoba, která šeptá a nutí vás poslouchat. Prostě a jednoduše pro mě tato vůně mluví tiše, ale nese velký klacek.
Projekce: Tato vůně se v žádném případě neprojevuje hlasitě, ale když si jí někdo všimne, dává o sobě velmi dobře vědět. 8/10
Dlouhá výdrž: Když tuto vůni kdykoli použiji, vydrží mi 12-16 hodin. 10/10
Vůně: Podle mého skromného názoru je to umělecké dílo. Opravdu věřím, že její krása je v její jednoduchosti, která dělá perfektní scénář, vzhledem k tomu, že je to exkluzivní Tokio. 10/10
Všestrannost: Tato vůně je pro mě nesmírně univerzální, mohu ji nosit v chladných měsících, v teplých měsících, ve dne, v noci, formálně, neformálně... 10/10
Cena: Tato vůně je drahá, pokud máte to štěstí a podaří se vám ji sehnat. Za mě se její cena vyplatí, ale doporučuji každému, aby si udělal dobrý vzorek, než začne uvažovat o její koupi. 7/10
Celkově: 9/10