Gypsy Water Byredo pro ženy a muže

Gypsy Water Byredo pro ženy a muže

balsamico

Gypsy Water podle Byredo je Woody Aromatic vůně pro ženy a muže. Gypsy Water byl/a uveden/a v roce 2008. Vrchní tóny jsou Jalovec, Citrón, Bergamot a Pepř; střední tóny jsouJehličí borovice, Kadidlo a Kořen orris ; základní tóny jsou Vanilka, Santalové dřevo a Jantar (ambra).

Jalovec
Citrón
Pepř

Jehličí borovice
Kadidlo
Kořen orris

Santalové dřevo

violet666

Je mi trapné, že jsem to ještě nezkontroloval.
Vůně na cestu, aromatická, sugestivní, s mými oblíbenými tóny v základu, vanilkou a santalovým dřevem.
Hodí se na jakoukoli cestu.
Cesty vlakem, ve starých meziměstských kabinách.
Když jste byli sami a měli jste pocit, že cestujete ve svém vlastním pokoji.
Cesty autem na festivaly.
S nohama na palubní desce, vždycky.
A s rukou vystrčenou z okénka a bojující s větrem.
To vám skoro vhání slzy do očí.
Je to nastupování do letadla, okamžik, kdy se vznese, a vy cítíte, že už nemáte půdu pod nohama.
Je to průchod palubou na lodi, v noci, schovávání se pod ručníky, čekání na příjezd do přístavu.
Je to být s člověkem, kterého máte rádi.
S tím, na koho stále čekáte.
To platí pro jakékoli místo tady.
V parku, na lavičce, v zadní ulici v Miláně, dokonce i na parkovišti.
A platí to, i když nemáte cíl cesty.
Důležité je nastoupit.
A snažit se nevystupovat.
Nikdy.

Stereophonics - Dakota

Micam

Je to parfém, který mě potěšil, protože mi připomíná Ženevu, barevné cukrové bonbony ve tvaru malých kotoučků. Není nijak zvlášť sladká a na mé kůži zpočátku získává velmi mužný náboj, její otevření má vlhký, balzamický dřevitý nádech: toto otevření mě oživuje a osvěžuje, zejména v denním horku. Pak po chvíli slábne, stává se méně a méně štiplavým, až se usadí na krémovější vůni, a právě tam mě vůně uchvátí, protože jsem závislá na tomto okamžiku, ve kterém chlad, ano, přetrvává, ale je v něm ta lehce sladká a dřevitá jemnost, která mě přivádí do mdlob.
Ano, výkon je poměrně slabý, výdrž je tři, maximálně čtyři hodiny a za velkou cenu by člověk čekal víc. Ale co naplat, láska je iracionální a já jsem do cikánské vody blázen!

Грызл

Málokterá vůně měla na ruském trhu takovou smůlu na jméno jako Gypsy Water..... V západní tradici je téma Gypsy sémanticky pevně spjato s divokou přírodou a lesem. To znamená, že když vidíme gypsy/bohemian, čteme "les, zeleň, příroda". Pro nás je to neobvyklé, ale u nich se toto spojení opakovaně odráží v různých kulturních sférách, včetně názvů parfémů. Proto při hledání slova bohemian (bohém apod.) najdeme spoustu vůní s převažujícími zelenými, dřevitými, bylinnými tóny.

Gypsy Water funguje přesně podle pyramidy: nejprve borovicově-citrusová lesní svěžest, pak klidná dřevitá světlost, oslazená kosatcem a vanilkou. Charakteristické je, že stejná kombinace dřeva-irisu-vanilky v Bois d'Iris Van Cleef z nějakého důvodu nevoní jako zpocené cikánské hadry :) A tady - prosím.
Jak snadné je oklamat naše receptory.....

bourcet

Jæ: Jsem rozhořčen. Nechci se prokousávat touto úrovní diskuse na webu, kam chodím utíkat před světem. justbeinghonest se přimlouvá za zrušení. Takhle tyhle sračky začínají. Ať Romové mluví sami za sebe, jestli je Byredo uráží. Tuhle maoistickou rétoriku si nechte na Redditu a nechte nám dospělým Fragranticu.

bourcet

A je to tady, vrtění prstem Zrušit Byredo. To už rovnou můžete začít psát petici Stephenu Sondheimovi, aby změnil název svého muzikálu. Jo, a Stevie Nicks. A taky Lady Gaga. Většina lidí nemá s tímto slovem rasistické asociace. Ale ano, nechme všechny bílé lidi z Fragrantica mluvit jménem Romů a pokusit se zrušit parfém, protože se chcete cítit pobouřeni v zastoupení.

Espartaco

Cikánská voda Byredo voní stejně dobře jako nevýrazně.

Je na ní něco zapomenutelného, jako byste ji už předtím cítili na tisíci místech, ale také nevíte, jak ji zařadit. Kdykoli ji vyzkouším, vždycky konfrontuji tuto negativní myšlenku s jinou, jak je příjemná, protože mi opravdu připadá návyková. Otázkou je, zda se vyplatí utrácet tolik peněz za kolínskou, která je tak lehká, tak splývavá na kůži, tak jemná? Odpověď záleží na osobním vkusu. Nemyslím si, že bych si ji koupila za studena, protože v této cenové relaci bych si vybrala jinou s větší osobitostí, s větším obsahem.

Gypsy Water je dřevitá a kořeněná toaletní voda s krásnou krystalickou sladkostí, jedna z těch, které když ucítíte, máte chuť sníst krk toho, kdo ji nosí. Průzračná voda, s mnoha tóny, ale zbavená mastnoty, zůstala jim jen jejich lehká a trochu pudrová tvář. Spousta vanilky, nic vlezlého, je to spíš vanilkový šepot, pastelově žlutá vanilka s nádechem sladkých citrusů, spousta rafinovaných aromatických bylin, jako drahá voda po holení, a santalové dřevo ve stylu oblíbených mužských vod konce devadesátých let, santalové dřevo z karafy, to nejlevnější. A pozor, to není zuřivá kritika, já to santalové dřevo z výhodných mýdel miluju, ze stejného důvodu, proč si v Primarku za pět eur kupuju pohoršenou aberaci v kancelářském stylu z roku 1998, ale znovu se vracím ke stejnému tématu... je drahé na to, co nabízí.

Jde o to, že je to návyková vůně, je těžké si k ní přivonět a hned si ji nedat na seznam přání. Je v ní něco sexy, bezstarostného, sportovního a přitom sofistikovaného, jako když se líbáte venku v přírodě, ve dne. Ale parfém za dvě stě dolarů mi musí dát víc. Buď poezii, nebo pořádnou ránu na stůl. A cikánská voda nemá nic, za co bych měla platit dvě eura za mililitr, což je podle mě nesmysl.

Zkrátka citrusová voda okořeněná vanilkou a čerstvými bylinkami, jemná, ale velmi mužná, sportovní, ale velmi elegantní, velmi roztomilá a velmi drahá.

PS. Moje nejoblíbenější ze značky, které nejsem velkým fanouškem, spolu s Bal D'Afrique.

PS II. Neevokuje mi nic cikánského ani cikánku ani bohéma, co mi ale evokuje, je jeden z těch pohledných a úspěšných kapitánů ragbyového týmu z typických filmů o USA, typický dokonalý chlap, kterého nám prodala reklama, bílý, blonďatý, heterosexuální a bohatý, v košili a v chinos kalhotách na konci devadesátých let, na trávníku univerzity Ivy League.

Luisant

Jaké překvapení j*****!

Tento parfém se dostává přímo do mé top 5. První, čeho si všimnu, je záběr jalovce a borovice, který mě zdaleka neodpuzuje - což jsem si myslela, že se stane - a připadá mi nesmírně svůdný. Všimla jsem si také citrusových tónů, které jí dodávají jiskřivý a dynamický nádech. Naopak vanilka není nikde vidět. A vůbec mi to nevadí! Jsem příznivcem hutnějších a útulnějších vůní a nikdy by mě nenapadlo, že mě parfém jako tento tak ohromí.

Osobně mi přijde spíš mužná než ženská, ale jako žena bych ji bez váhání nosila. Voní jako procházka panenským, listnatým lesem plným severské vegetace. Čistý, chladný vzduch. Je to nesmírně příjemná, krystalická vůně, která nepotřebuje žádné ozdoby ani triky, aby vynikla; nepotřebuje. Je v ní nějaký tón, který nedokážu přesně pojmenovat. Je tam nějaký tón, který nedokážu rozeznat, díky němuž je lehce zahalující a bližší, možná je to jantar nebo možná ta vanilka, kterou těžko vnímám. Každopádně, a abych to uzavřela, kdyby mě někdo při čichání Gypsy Water požádal o ruku, bez rozmýšlení bych odpověděla ano, ano a ano.

Ještě chvíli potrvá, než budu schopná odlepit nos od zápěstí...

Ragnar

Když si přivoním k parfému, kromě toho, že rozeznávám jeho tóny a nechávám se jím přenést kdoví kam a do jakého času, který jsem už zažila, snažím se také spojit si parfém s jeho názvem. A tady upřímně řečeno nemohu najít žádné asociace.
Přesto mohu říci, že v úvodu drtivě převládá velmi příjemný a realistický citron a bergamot, kterým sekunduje jalovec a sotva znatelný pepř. Ten rychle zastíní a ustoupí santalovému dřevu a vanilce. Vůně se časem ustálí na krémovém, dřevitém a lehce citrusovém akordu.
Kadidlo je balzamické a dodává vůni hloubku. Nemá kouřový ani liturgický charakter.
Dobrá vůně, ale směšný výkon, zejména vzhledem k ceně

Lark123sib

"Prach pod kopyty se víří,
"Klisna je švihák.
"Za ní je švihák kůň, švihák kůň, hop, hop, hop!
"Mladý a černohlavý.

Ten ji okouzlí, ten ji okouzlí,
Zapomene na svou svobodnou vůli.
Vždyť ve svých snech je divoký, hop-hop-hop-hop!
"Je to černohlavá klisna." (с)

Chtěla bych, samozřejmě, moc bych si přála, aby to byl příběh o zloději koní Zobarovi a Radě - ale na to v téhle vodě není ani ta vášeň, ani ten oheň;) Je to o jiném druhu lásky, o jemné, klidné lásce...... Jaký druh? Pro tu si zajděte k cikánům;)
-Lasho des! Tak rodes tu, gojo gadjo? Tak trubul tuke? Romy pani? Ida can nunta! - No, na svatbu, tak na svatbu.)

...Druhý den cikánské svatby, poté, co jsou mladí lidé oddáni v kostele, ale ještě před slavnostním stolem, jim ženichova matka připraví sladkou vodu. Ta představuje život, který matka novomanželům přeje. Přidá cukr, aby byl život sladký. Vanilku, aby byla slavnostní, sváteční, slavnostní. Citron, aby nebyla mdlá, a špetku pepře - jak by mohl být život bez koření? Zelené jehličí, aby děti věděly, kde stojí cikáni, kadidlo, aby nezapomněly na nebe. A stromek z kola staré kibice, aby nezapomněly, že život je věčná cesta..... Když se nad tím zamyslí, hodí do vody i nějaké sladkosti, protože chce, aby byly sladší).
A - pod nohy mladým! Na tebe to spadlo - ach, jaké máš štěstí, ty budeš šťastný;).
Já mám prostě smůlu na kůži, na něj. Horké - sedí na něm po půl hodině velmi tiše a jemně, sotva slyšitelně, tak jemně šustí ..... Já bych jenom chtěl hop-hop-hop-hop-hop! Ale - tentokrát ne ;)

karyukai

Nedávno jsem tento zázrak vyzkoušel a byl jsem jím oslněn. Její kvalita a vkusnost je na hony vzdálená téměř všem vůním uvedeným na trh v posledním desetiletí.

Vysvětlují ji jako evokaci romského kočovného života včetně táborových ohňů. A skutečně dosahuje podtónu táborákového kouře, velmi realistického, ale vždy zůstává jako pozadí k jejím hlavním hrdinům: santalovému dřevu a vanilce. Nerozpadají se jednotlivě, ale vystupují jako dřevitá, krémová nóta, jejíž sladkost pohlcuje téměř poetický aromatický jalovec. Tato kouřovost je to jediné, co připomíná onen zamýšlený nomádismus, protože parfém vyzařuje třídu a eleganci v plné míře.

Pro mě je to stoprocentně mužná vůně. Mimochodem také velmi hřejivá a sexy. Nic syntetického, nuceného nebo křiklavého; naopak tóny, které se prolínají v celek, který plyne a hladí i ty nejnáročnější čichové smysly. Mistrovské dílo Byreda, a nejen jeho. Od této švédské značky, kterou si neustále zamilovávám, se budu muset držet dál, protože je příliš drahá (i když její ceny považuji za férové) na to, abych ji mohla sbírat.

bourcet

Takže kdyby se parfém měl v podstatě redukovat na instagramové "shelfies" se sklenicemi La Mer a prázdnými svíčkami Diptyque, které slouží jako držáky na štětce, byl by to tento parfém. Jednorozměrná, falešná a jen o názvu. Jako kdyby smyslem vlastnictví Byredo Gypsy Water bylo vyfotit zmíněnou Gypsy Water mezi ostatní kosmetikou pro cool holky a zveřejnit ji na svých sociálních sítích, aby ostatní cool holky pochopily, že jste jedna z nich. Tenhle parfém žere koule. Upřímně řečeno, voní jako potrhané kožené sedačky na zadním sedadle taxíku, a to ne newyorského žlutého taxíku, ale cikánského taxíku, který si přivoláte na stanici LIRR na Jamajce poté, co vás letecký vlak z letiště JFK v nekřesťanskou hodinu vymrští do městské krajiny. Smrdí to tu jako v indickém salonu na navlékání obočí, od dezinfekce rukou přes vůni oběda, který si navlékač dal o přestávce, až po pudr v místnostech pro depilaci. Ne, ne, ne.

mrsloulou

Za boha nechápu, proč je kolem této vůně takový humbuk. Je to lehce parfémovaná voda s téměř žádnou projekcí. Sotva jsem ucítila nějaký tón a věřte mi, že můj nos to ví a snažila jsem se, ale nic. Je to směšně drahý parfém pro lidi, kteří nemají rádi parfémy. Vlastním Colette od Toccy, se kterou to mnozí srovnávají a Colette je mnohem lepší než tato přeceňovaná nalepená nicka vůně. Jsem fanoušek mnoha niche značek a utratím své peníze, když mám pocit, že je to opodstatněné, ale značka Byredo je pro mě ztracená. Bal d'Afrique je jediná vůně z této řady, která má co nabídnout, a přesto ode mě dostává velmi znuděné "meh".

JustinLH

Tuto recenzi píšu nejen proto, že je tato vůně omamně skvělá, ale také kvůli množství dezinformací týkajících se vůní specifických pro pohlaví.

Jsem muž a tuto vůni miluji. Když říkám milovat, myslím to vážně. Mám tuto vůni ve všech jejích podobách, včetně mýdla, tělového mléka, parfému na vlasy i samotné vůně. Rád mám po ruce množství kostek mýdla, protože když je vyndáte z krabičky, mohou provonět váš dům, pokoj nebo dokonce šatník. Dávám tomu přednost před vonnými svíčkami.

Čtu příliš mnoho recenzí, ve kterých se uvádí, že tato vůně je určena výhradně pro ženy, což je naprosto nesprávné. Byredo vyrábí speciálně genderově neutrální vůně, které fungují na obě pohlaví. Znepokojuje mě, že v roce 2015 lidé urážejí komplexní vůně tím, že je příliš zjednodušují na určité pohlaví. Znám muže, kteří nosí Chanel N5 a voní na nich božsky a mužně. Také mám ráda ženy v tradičně mužských vůních, takže se oprostěme od těchto genderově specifických nesmyslů. Vůně je osobní a bez pohlaví.

Jak už bylo řečeno, cikánská voda je na muži dohromady jiná. Trochu jsem se obávala vanilky, jednoduše proto, že mám ráda velmi silné dřevité/pižmové vůně, jako je Nassomatto Duro nebo Tom Fords Oud Wood, ale vůbec to není laciná vanilka. Považuji ji za jemnější, kašmírovou vanilku, která se snadno a božsky cítí. To ve směsi s nádechem kadidla a lehkého kouře dělá tuto vůni geniální. Je to návyková vůně sama o sobě a zvažuji, že si ji udělám svou podpisovou. Na mužích skutečně voní mužně, ale nekřičí z ní zoufalství a potřeba ženského uznání. Vyzkoušejte ji!

Doufám, že vám tato recenze pomůže, protože nechci, aby se muži od tohoto skvostu odvrátili. Myslím, že když mluvíme o vůni, je nejlepší přemýšlet mimo rámec.

Šťastný lov vůní!

NorthKat

Mám ráda ležérní a přízemní vůně, které navozují pocit pobytu v přírodě, ale mnohé z nich jsou tak drsné a chemické. Gypsy Water je v této kategorii krásnou výjimkou. Vůně je přirozenou, jemnou a krémovou kombinací dřevin a vanilky okořeněnou stále zeleným jehličím a jalovcovými bobulemi. Má dokonalou rovnováhu mezi tím, že je ležérní, ale ne nudná, lineární, ale ne jednoduchá. Gypsy Water je mým společníkem do džínů a svetru, se kterým se budu mazlit za chladných listopadových večerů. Krásná, snadno nositelná a přirozená, nošením této vůně bych nikdy neudělala chybu.

Citron a bergamot v úvodu ve mně vyvolávají představu větrného dne venku - osvěžující a přirozená. Hned vzápětí však vůni prozáří hřejivé paprsky santalového dřeva a vanilky, které ji činí jemnou a uklidňující. Kosatec dodává jen nádech pudru a borovice a jalovcové bobule udržují kompozici zimně svěží. Vůně působí trochu lineárně, ale to mi vůbec nevadí, protože kompozice je naprosto nádherná. Je to jemná vůně, což z ní dělá skvělou každodenní ležérní vůni. A přestože je poměrně lehká, vydrží vonět dlouhé hodiny.

Gypsy Water není vůně, která by vás šokovala svým super složitým složením nebo ohňostrojem tónů. Je to však vůně, kterou si s sebou vezmu na zimní lyžovačku, na procházku do parku nebo každý den do práce. Její nošení bylo tak příjemné, že jsem vzorek v mžiku dopila a teď toužím po plném flakonku. Celkové hodnocení je 8,5/10