Bergamote 22 Le Labo pro ženy a muže

Bergamote 22 Le Labo pro ženy a muže

Bergamote 22 podle Le Labo je Woody Aromatic vůně pro ženy a muže. Bergamote 22 byl/a uveden/a v roce 2006. "Nosem" za touto vůní je Daphné Bugey.

Parfumér

Vonné složky

Vetiver
Grapefruit
Pomerančový květ
Petitgrain
Cedr

Clos2

ZA CENU: Za zlomek ceny si můžete koupit bergamotový a pomerančový olej, smíchat je s vatou a ušetřit nemravné peníze, které tento parfém stojí. Zároveň si můžete koupit lahvičku s propracovanější etiketou a ještě vám zbude dost na to, abyste si mohli zajít s přáteli na večeři a necítili se tímto parfémem tak ošizeni.

Podle vůně: citrusová/bílá květinová velmi bohatá a přirozená.

1 bod za vůni a -999 za zbytek.

OliveiraMLucas

Pro můj nos je Bergamote 22 natolik komplexní, že ji nepovažuji za pouhý citrus. Pro mě je to citrus, zelená a bílá květina. To proto, že po ostřejší a citrusovější vrchní nótě se vůně zklidní a objeví se lahodný pomerančový květ, který tančí s hořkou zelení petitgrainu. A tak zůstává, velmi vyvážená a elegantní, lol. Na konci jejího života, když už je projekce blízko kůže, si všímám jantarového základu, který se připojuje k srdečním tónům. Zarážející je kvalita surovin, vše působí nesmírně přirozeně. Ano, uvítala bych delší výdrž, ale vzhledem k čichové pyramidě této vůně nelze čekat zázrak. Nebýt ceny, snadno by se stala mým podpisovým parfémem. Proto se na každodenní nošení obracím k Concentré d'Orange Verte, která je ostřejší a kyselejší jako citrusy obecně. Je úžasné, jak krásně voní všechno, co pochází z pomerančovníků. Šťáva a kůra z ovoce, neroli, petitgrain, listy. A Bergamote 22 vzdává těmto materiálům hold velmi důstojným způsobem. Ach, lidé často zmiňují přítomnost vetiveru, ale já si ho příliš nevšímám. Možná bych měla více trénovat svůj nos.

Scolderfdf

Jak Homeostasis komentáře se otevírá super bohatý, zcela citronová s nádechem dřeva a petit grain, ale po několika minutách se vypaří téměř úplně, ani v oblečení mám pocit, že to voní nebo projekty, pokud je to potěšení, ale za cenu a dokonce i s opakovanými aplikacemi to opravdu trvá dech, a za cenu, že se prodává, že to NENÍ DRAHÉ.

Škoda...

Benjamin_Cota

Je zvláštní, že na parfém uvedený na trh v roce 2006 neexistuje žádná recenze v angličtině.

Musím říct, že jeho vůně je hyperrealistická a přirozená, svěží, zářivý bergamot, který dodává pocit povzbuzující svěžesti.

Je pravda, že podle anglických stránek; její výdrž není nejlepší ani to, co člověk za tu cenu ani za tu koncentraci očekává, nicméně na mně vydrží v horkých dnech asi 4-6 hodin.

Vůně je znát, ale není nudná ani zatuchlá. Doporučuji ji do horkých městských dnů a tropického podnebí, zcela neformální, ale s možností poloformálního nošení.

Nedoporučuji kupovat za oficiální cenu, protože je to vzhledem k jejímu výkonu tak trochu vtip, lepší je pořídit si 10ml dekantér nebo použité lahvičky v dalším prodeji.

SergeyMaslov

⠀⠀ Bergamot s olejnatostí vetiveru a trochou kyselosti citronu se stejnou sladkostí. Poslechněte si, jak voní nafta, abyste pochopili tuto olejnatost.

⠀⠀TTX:
Přímočará.
Výdrž ve 30stupňovém horku: 4-5 hodin na kůži a ve vlasech.
Aura: 1 metr po dobu prvních 1-2 hodin.
Dýmka: 1 metr po dobu prvních 1-2 hodin.
Unášení větrem: 2-4 metry po dobu prvních 1-2 hodin.
Pohlaví: M a Ž

⠀⠀Čas:
Ráno, odpoledne

⠀⠀⠀⠀Místo:
Kancelář, restaurace, promenáda.

⠀⠀⠀Dress-code:
Oblečení: Business-formal, business, business-casual, smart-casual.

=======
⠀⠀⠀Není vhodný pro horké léto. Žádná lehkost a osvěžující efekt.
⠀⠀⠀Používala jsem v létě při 30 stupních, v suchém horkém počasí, na přímém slunci. Ukázalo se, že je příliš těžký.
⠀⠀Vhodné na podzim/jaře při teplotě 15-20 st.

emerson10

Tohle je můj absolutně nejoblíbenější parfém odjakživa. Parfémy sbírám odjakživa. Prošla jsem si různými fázemi. Nosila jsem parfémy pro sebe i pro ostatní. Nic se tomu nevyrovná.

Bergamot mi zvedá náladu, je citrusový a svěží, přesto TEPLÝ a dobře zakulacený. Tento parfém vypráví příběh. Je sladký, svěží, kořeněný. Pro mě je ozónová, voní ohnivě, ale ne jako skutečně oheň/kouř, jestli to dává smysl.

Je to dokonalá podpisová vůně pro někoho, kdo chce vonět sexy, ale ne svůdně, hřejivě/dobře, ale s ostřím, přístupně s masovou přitažlivostí a přitom naprosto jedinečně. NEJLEPŠÍ. NEJÚŽASNĚJŠÍ. VŮNĚ. Přála bych si, abych ji tolik nemilovala, protože je tak drahá, ale miluju ji, a i když tento měsíc možná nebudu mít elektřinu, budu vonět elektricky.

NA KOM SI TO PŘEDSTAVUJI:
Na mě?!

piyux

Čerstvě vymačkané citrony, tak se otevírá tato vůně, je celá o bergamotu a jeho citronových/limetkových tónech, velmi osvěžující, velmi příjemná. Ale je to víc než jen citronová vůně, dřevo, koření, pižmo, grapefruit a vanilka jsou cítit již několik okamžiků po prvním otevření. Pomáhají při vytváření fantastické citrusově dominantní vůně. Asi po 5 minutách schnutí jsou patrné bílé květy, všechny tóny dosahují vyváženější úrovně a vanilka se stává výraznější a dodává vůni sladký nádech. Čistá a ostrá, fantastická osvěžující vůně.

Kategorie: Dřevitá aromatická vůně.
Hodnocená šarže: 2020
Wow Hodnocení: 8/10. Čistá, citrusová vůně. Mnoho vůní obsahuje citrusové tóny, ale tato to dělá velmi dobře, kvalita je zřejmá.
Hodnocení "nelíbí se mi": 0/10: Vůně neobsahuje žádné urážlivé tóny.
Jedinečnost: 6/10. Dobrá svěží vůně, ale není ve své oblasti jedinečná.
Masová přitažlivost: 9/10. Velmi masová přitažlivost, vůně bude dobře přijata a pochválena.
Projekce: 4/10. Její projekce je nízká.
Výdrž: 3/10. Vůně je také velmi nízká.
Použití: Vůně je jemná a jemná:
Dlouhá výdrž: 5/10. Pět hodin nebo méně. Dlouhá výdrž je střední, ale na citrusovou vůni dobrá.
Roční období: Jaro, léto a podzim.
Příležitost: Jakákoli.
Všestrannost: Vůně je elegantní, svěží, sportovní, vše v jednom.
Pohlaví: Muži a ženy: Vůně je vhodná pro všechny, kteří chtějí vonět: Vůně: Unisex.
Věkové kategorie: Vůně je vhodná pro všechny věkové kategorie: Věk: libovolný.
Doporučení: Vůně je vhodná pro všechny, kteří chtějí být v kontaktu se svou ženou: Tohle je možná nejlepší bergamotová vůně, kvalita, prolínání tónů. Její cenovka však výrobek neospravedlňuje, zvažte raději jiné citrusové vůně.
Koupě naslepo: Pokud máte rádi vůně na bázi citrusů/citrónu, můžete si tuto koupit naslepo.
Podobné: Trh je plný citrusových vůní. Zde je seznam některých z nich, nemusí být nutně stejné jako Bergamote 22, tyto přidávají nebo ubírají některé tóny, ale většinou také obsahují bergamot jako dominantní tón: Toaletní voda Armaf Le Parfait Men od Armaf je dobrá a cenově dostupná; Bond No 9 Bleecker Street od Bond obsahuje citrusové/bergamotové tóny, ale přidává více zelených tónů; Chanel Les Exclusifs - Boy Eau De Parfum, přidává více květinových tónů; Creed Viking For Men Eau De Parfum od Creed přidává více koření; Dua Fragrances - Poseidon's Tux je citrusová vůně; Dua Fragrances - Caribbean Waters obsahuje kokos a více gurmánských tónů; Dua Fragrances - Lone Star je citrusová osvěžující vůně; Tom Ford Grey Vetiver Eau De Parfum By Tom Ford je velmi elegantní citrusová a vetiverová vůně. Nejpodobnější vůně, která mě napadá, je Mancera Lemon Line, není identická, ale velmi podobná a sladší.
Shrnutí: Svěží, kvalitní, ne nejlepší projekce, ale dobrá pro citrusovou aromatickou vůni, velmi univerzální, je to skvělá vůně pro každého.

Atompups

Mezi roztroušenými vzorky le labo mi tato vůně zpočátku připadala trochu obyčejná, všechny ostatní s nějakými druhými plány a hrou, ale tato je jasná, čistá a pevná. Hezká, samozřejmě i příjemně citronová, ale za tyhle peníze by neměla být dobrá, ale rovnou "wow!". A pak se stala dovolená v Pafosu a tam byla nějaká apokalypsa, pokud jde o kombinaci tepla a vlhkosti, i když taková vlhkost je podle místních jen anomálie. A tehdy mě bergamot 22 zachránil. Jediný, který se dal nosit, když se špatně dýchalo. A já ji něžně milovala. Můžete s ní vyrazit kamkoli a bude příjemná a in. I když vás přibije jakýkoli jiný parfém, bergamot 22 můžete nosit a být spokojená. To je jedinečná vlastnost této vůně. A ve skutečnosti není tak jednoduchá, pokud se pustíte do jejího rozboru, ale kompozice je tak zdařile sestavená, že si to myslíte. Později jsem v ní našla spoustu nuancí. A je dobrá i v tom, že ji mohou bez obav nosit i milovníci extrémů na škále od těžkých vůní po svěžest. Je buď přesně uprostřed, nebo nad ním, ale to, že nikoho neotravuje, je fenomenální politická korektnost. Pokud chci téměř všechny vůně le labo v malých formátech, tato patří k těm, které jsou rozhodně ve velkém flakonu.

Marcelo_SL

20. března 2017, chladná noc. V prvních minutách je téměř stejná jako Terre d'Hermès Fraîche, ale je sladší, méně palčivá a méně robustní. Pak se přiblíží Bergamotto di Calabria: sladká, květinová, citrusová. Je lahodná, ale poměrně jemná.

17/OCT/2017, horký den. Délka trvání 12 hodin a projekce půl metru, vydrží tři, čtyři, pět.... Čím větší horko, tím lépe ji použít, protože bude účinně vydechovat: to je to tajemství! Za tu cenu se vyplatí vůně, kvalita a výkon. Je zelená, citrusová, čistá, povzbuzující, jemně zemitá a slaná, osvěžující. Velmi vysoká kvalita: 5/5.

08/DEC/2018, teplé odpoledne, 26° C. Optimistická, klidná a návyková vůně, která se ideálně hodí ke šťastným piknikům u řeky obklopené stínem, stromy a klidem. Čím víc ji zkouším, tím víc se zamilovávám - znovu a znovu. Příkladný parfém.

Wiilremix

Převlečené citrusy pro lepší držení. Ale funguje to? No, záleží na tom, protože jsem viděla zprávy od kamarádek ve skupinách, které říkaly, že vydržel krátce (2 hodiny), jiné říkaly, že vydržel průměrně dlouho (7 hodin) a na mně vydržel 10 hodin+, jinými slovy nadprůměrně.

Parfém s jednoduchými tóny a vůněmi, ale velmi dobře provedený.

Vůně začíná citrusovými plody, cítím šťavnaté citrusové tóny, petitgrain přináší také pocit bergamotové kůry, což způsobuje bublavé, živé pálení. Tento zelený tón se mísí s květinovým a poté dřevitým, zemitým vývojem se špinavějším, drsnějším vetiverem. Je to velmi dobrá, dlouhotrvající směs šťavnatého, zeleného citrusu z vrcholu a dřevitého, zemitého základu. O několik hodin později začíná parfém ztrácet na síle, stává se lehce sladkým a pižmovým a v této části sušení je cítit ten dobrý pocit klidu a čistoty.

Pokud jej nastříkáte na oblečení, vydrží tento příjemný dryshown až dva dny. Kdykoli si vezmu tričko, ve kterém jsem měla B22, cítím vzpomínku na změkčovadlo, možná je to bílé pižmo z parfému, které tam stále zůstává.

Zajímavý fakt, který cítím ve vývoji Bergamote 22. Na nose mi připomíná bergamotto z Kalábrie, základ je podobný Encre Noire a sušení mi připomíná Dior Homme Cologne 2013.

Tady v mé sbírce ji používám vždy, když se cítím sklesle a unaveně. Takže B22 mě nejen provoní, ale působí i jako jakási aromaterapie na zlepšení nálady apod.

Hodnocení: 10

olga-jolly

Nádherně živá vůně čerstvě oloupaných citrusů. Neznámý, ne bergamot, ne citron, ne grapefruit. Hledat v ní vůni bergamotového oleje nelze.

Je velmi povzbuzující. Nosím ji v zimě. V létě je na mě příliš citronově kyselá.

Na oblečení vydrží minimálně 2 dny. Zdá se, že na kůži už není a najednou při pohybu je cítit čerstvá grapefruitová kůže a něco hořkého, ale překvapivě příjemného a čistého.

Často se dá říct - co parfém to zajímavý, ale umělý. A tady - co je to za citrusy?

missk

Pro muže? Opravdu, nejsem o tom přesvědčen. V den, kdy jsem si je oblékla, jsem dostala tolik komplimentů. Vůbec jsem neměla pocit, že by to potřebovalo genderové ohýbání.

Obvykle nesnáším dominantní citrusové tóny ve vůních, zvláště když hlavní roli hraje grapefruit, ale Bergamote 22 dokázal, že lze dosáhnout dokonale osvěžující citrusové vůně bez drsných nebo kyselých akordů.

Bergamote 22 jiskří takovým jasem a roztomilostí. Po pravdě řečeno, název je trochu zavádějící, protože dřeva jsou v této vůni poměrně výrazným prvkem.

V této vůni je sladký aspekt, který se těžko vysvětluje. Pro můj nos je to čistá květinová vůně se zajímavou mýdlovou kvalitou, zejména ke konci sušení. Sladkost jsem zaznamenala pouze na kartě testeru, ale ne na své kůži.

Na mé kůži se objevuje mužnost této vůně. Prvních několik minut je to čistá a svěží směs citrusů a pižma, nicméně po odeznění vrchních tónů se skutečně objevuje vetiver a ambra. Tato vůně se na mně také snažila vydržet.

Na jiných má Bergamote 22 úžasnou vůni a dlouhou výdrž. Tolik jsem si přála, aby mi tato vůně vyhovovala, ale jako všechny citrusové vůně si s mou chemií nerozumí.

Tato vůně mě úplně nezklamala, vlastně jsem z ní nadšená. Vřele doporučuji.