Dot Marc Jacobs pro ženy

Dot Marc Jacobs pro ženy

tropický
svěží
kokosový ořech

Dot podle Marc Jacobs je Floral Fruity vůně pro ženy. Dot byl/a uveden/a v roce 2012. Dot byl/a vytvořen/a Annie Buzantian a Ann Gottlieb. Vrchní tóny jsou Červené bobule, Pitaya a Zimolez; střední tóny jsouKokos, Jasmín a Pomerančový květ ; základní tóny jsou Naplavené dříví, Pižmo a Vanilka.

Červené bobule
Pitaya
Zimolez

Kokos
Jasmín
Pomerančový květ

Naplavené dříví

Giovana Marin

Na mé pleti je kokosový, stejně jako Daisy Dream od stejné značky, ale v Dot je to ovoce a ve druhém voda. Červené bobule jsou ve vůni pitaya zředěné. Ovoce se mi líbí, ale vůně ani chuť nejsou podle mého názoru příliš výrazné.
Dřevo se objevuje v pozadí a myslím, že "unášení" má jen zdůraznit vodní aspekt.
Na mé kůži vydrží dobrých 6 hodin, ale nijak se nepromítá.
Ovocné produkty jsou ale obecně spouštěčem mé migrény, takže je nemůžu nosit v horku, i když jsou jemné.

PS: Cítím se trochu nevděčná, protože to byl dárek a myslím, že je to hodně drahý parfém. Značka, která ráda míchá vůni ničeho s ničím a účtuje si vysokou cenu za skleničku - která se mi ani nelíbí.

VainillaDulce

Přiznávám, že jsem si tento parfém koupila kvůli kráse flakonu, ne kvůli vůni. K DOT nemám moc co říct, protože je to vlastně velmi jednoduchý, hezký, mladistvý, spíše ovocný než květinový parfém. DOT voní po červených bobulích s pitayou (plod kaktusu), které mají lehce nakyslý nádech, s velmi nesmělým jasmínem a pomerančovým květem, které jsou brzy zrušeny intenzivní vůní červených bobulí a v pozadí je cítit trochu dřeva. V DOT nevnímám jedinou další poznámku. Je to parfém, který by velmi slušel mladé dívce, je svěží, tu svěžest mu dodává kyselost červených bobulí. Stopa a výdrž jsou střední až nízké. Bodem ve prospěch DOT je, že ji považuji za velmi univerzální parfém.

Maribella91

Po každém parfému si přečtu recenzi a komentáře o údajně správné věkové kategorii majitelů vůně mě zmátly. Možná jsem měla štěstí, nepatřím k lidem, kteří mají schopnost určit, jaká vůně, pro jaký věk je vhodná.
DOT budu nejspíš používat, až mi bude 60 nebo 70, protože se mi líbí!
Takže ji nosím s radostí. je na mě sladkokyselá, miluji ji. kupodivu, ale na mé kůži je dost odolná, nanáším ji opatrně, po troškách. velké "doušky" mohou i dusit.
Lahvička je prostě bombasticky krásná! nesporná hvězda mé malé sbírky. vím, že když se na ni podívám, říká mi: "Vezmi si mě! Dotkni se mě! Roztoč mě!".
Také v ní nacházím jistou podobnost s Moschino-Cheap&Chic Chic Petals.

Midiã Dias

Opravdu nechápu Marca Jacobse...
Miluju kupování parfémů ve tmě, musela jsem s tím přestat, ale co, miluju to!
Koupila jsem si pár vůní Marc Jacobs, ale musím říct.
Lidi, já tuhle značku nechápu. Pro mě je to značka, která se stará o to, aby uvedla na trh hezké skleničky, hezké flakony pro masy dětí a mladých lidí, ale zapomíná, že kromě "flakonů" uvádí na trh i parfém, a vždycky se nakonec ztrapní.
Kdy si Marc Jacobs uvědomí, že chceme parfém, a ne flakonek s motýlky?
Nejsem proti flakonkům, myslím, že jsou roztomilé (i když si myslím, že jsou trochu "bezradné"), ale opravdu nechci platit víc než 500 reálů za flakonek s motýlem, jen abych si jím ozdobila toaletní stolek, kdyby to byl můj nápad, koupila bych si jakoukoli podobnou ozdobu za 10 reálů a pověsila si ji.
Jediný parfém od Marca Jacobse, který se mi ještě líbí a považuji ho za "hezký", je Lola, ale i tak vůbec nedrží a neprojevuje se.
Abych o tomto parfému něco málo řekla: Je to mdlé, bez soli, bez cukru, bez koření, bez vůně, to je vše, to je shrnutí tohoto parfému a téměř všech ostatních od této značky.
Dodatek ...
Všechny své parfémy Marc Jacobs předám dál, možná je předám své osmileté sestřenici, ta by si tu vůni ničeho, kterou parfémy MJ mají, zamilovala!
Ach, než se zeptáte: "No, když se vám nelíbí, proč jste si je koupila?".
Odpovím: Ano, jsem blázen, jak už jsem řekla výše, mám slabost pro nákup parfémů na černo, a abych byla upřímná, málokdy jsem toho litovala, ale jednou byly na jedné webové stránce 4 parfémy od této značky v extrémně lákavé nabídce, a já jsem vůně ani nezkoumala, jen jsem se podívala na tu pro mé oči a kapsu lákavou cenu, takže jsem nakonec koupila, a bylo to, zlomila jsem si vaz.
Konec příběhu.

christinavictory

Nosila jsem ji každý den na své cestě na Semester at Sea a je to pro mě naprosto dokonalá vůně. Vím, že spousta lidí je touto vůní velmi zklamaná, ale já jsem nikdy nic podobného necítila a neexistuje parfém, který by mi seděl lépe. Tento parfém ztělesňuje vše, čím chci být. Živá, svobodomyslná, jedinečná, jemná, ženská, dobrodružná a charismatická. Představuji si, že ji nosí bezstarostná, zkušená cestovatelka, která je nejšťastnější, když objevuje vzdálené země a ponořuje se do jiných kultur, což je to, kým jsem a kým chci být. (Což je pravda, možná si ji spojuji s cestováním a dobrodružstvím, protože jsem ji nosila hlavně při cestování po světě) Ačkoli na mě působí především jako "denní" vůně, nosím ji ve dne i v noci. Je lehká a osvěžující, přesto stále výrazná. Je to moje absolutně nejoblíbenější vůně. Nemůžu to říct dostatečně. Svůj první flakon (mám ještě asi jedno nošení a pak je pryč), ten, který se mnou procestoval svět, jsem už téměř spotřebovala. Byla jsem prakticky zničená a pustila jsem se do nákupní horečky ve snaze najít něco, co by ji nahradilo, a i když miluju všechno, co jsem si v poslední době pořídila, nic jiného než Dot mě nemůže uspokojit. Nakonec jsem šla a objednala si na ebay plnou velikost lahvičky. Nemohla jsem být šťastnější, když jsem věděla, že moje dítě je na cestě. Myslím, že jsem si z toho teď udělala svůj SKUTEČNÝ podpis. Budu truchlit nad dnem, kdy ji budu muset ve své sbírce postrádat.

Jediné špatné věci, které o něm musím říct, jsou, že nevydrží tak dlouho, jak bych si přála, je dost drahý a dost se láme. Podařilo se mi ulomit černé křídlo z velkého uzávěru a malé motýlí křídlo z uzávěru 1oz.....Slepila jsem je zpátky, ale znáte to... Ale jsem ochotná všechny tyhle tři věci přehlédnout (i když možná nakonec koupím tu 1 oz a pak ji budu používat a víčko přendám na tu, kterou budu používat, až bude samozřejmě pryč), protože tu vůni moc a moc MILUJU. Takhle voní moje duše.

Myslím, že naprosto KAŽDÉMU musí být jasné, že jsme s Dotem pro sebe byli stvořeni, protože KAŽDÝ. VŠECHNY. VŽDY. Když jdu nakupovat parfém do obchodu, od prvního dne, kdy vyšel, když lidem u parfémového pultu řeknu, jaké mám preference a co hledám (jiskřivou, lehkou, tropickou, svěží, ovocnou květinovou vůni, vždycky, vždycky, VŽDY mě odkážou na Dot, a pokaždé, když si dělám test na výběr parfému (který mají, nevím, jak se jmenuje), VŽDY mi doporučí vyzkoušet Dot. Myslím, že to byla shoda jako stvořená v parfémovém nebi. Můžu upřímně říct, že je to první (a pokud mám být opravdu upřímná, tak jediný) parfém, do kterého jsem se kdy opravdu, ale opravdu zamilovala. Je mnoho parfémů, které miluji, ale žádný není takový jako Dot.

Také, co se týče podobnosti, myslím, že je to trochu podobné Marcu Jacobsu Honey. Přitom jsem viděla několik lidí, kteří se kvůli tomuto srovnání opravdu zlobí, možná proto, že ne zcela chápou, že podobný neznamená stejný. Jsou to v mnoha ohledech velmi odlišné vůně, ale myslím, že když si k nim přivoníte, poznáte, že jsou příbuzné. Jsou to přinejmenším sestřenice, možná dokonce sestry. I když mají velmi odlišné tóny, myslím, že vyzařují podobnou šťastnou, slunečnou a bezstarostnou atmosféru. Dávám přednost Dot, protože mám pocit, že má exotickou/dobrodružnou stránku, kterou Honey nemá. Dot je dobrodružnější sestra, cestovatelka, odvážnější, možná s tmavším zbarvením a exotičtějšími rysy. (Což opět může být způsobeno tím, že si tuto vůni spojuji s cestami po světě, a může, ale nemusí to mít s vůní nic společného, ale musela jsem mít nějaký důvod, proč jsem si tuto vůni vybrala právě pro tento účel, ne?) Honey je sestra mladší sestry, která je ještě dost mladá na to, aby hrála hry na dvorku a pila havajský punč a tang. Pro mě voní jako dítě. Takže ty dvě vůně mají jistou podobnost, ale jsou to velmi odlišné vůně a Dot je mnohem, mnohem dospělejší.

Také si myslím, že je "podobná" vůni Katy Perry Purr. Ty dvě NEvoní úplně stejně, to v žádném případě, ale mám pocit, že jsou to přirozené protějšky. Dot je ta světlejší, svěžejší, jemnější, denní a Purr je o něco tmavší, dramatičtější, abrazivnější a hodí se na noci a zimu. Jsou to velmi odlišné vůně s velmi podobným pocitem. Myslím, že pokud si oblíbíte jednu, zamilujete si i druhou.

Také se omlouvám, že je tento příspěvek TAK dlouhý. Prostě je mám moc ráda a mám hodně slov, abych to vyjádřila.

TatiORodrigues

Myslel jsem, že to má vodní atmosféru! Svěží a mladistvá bílá květina, mokrý zimolez a to naplavené dřevo... to podle mě vůni dokončilo. Zdálo se mi, že tato vlhká dřevitá vůně vůni tlumí, ale na druhou stranu dodává vůni identitu, protože jinak by to byla velmi obyčejná vůně čistých, pižmových bílých květin. Zajímavé je, že dotek kokosu v srdci vůně, smíšený s květinami, ve mně vyvolal pocit gardénie. Cítím také zelený aspekt, vůni vlhkého podrostu. Necítím vanilku. Cítím bobule a to exotické ovoce - pitaháju (tak si to myslím!).
Abych to shrnula: nezískala si mě (bylo mi z ní špatně), ale není to špatný parfém. Svěží, dřevitá, denní, ležérní vůně... Upřímně, připadá mi jako vodní dřevitá květinová.
Představuji si takové ty pořady o zvířatech... Třeba: Jak žijí berušky... pak se objeví ve svém přirozeném prostředí... trávník... procházejí se a létají mokrou trávou, do které praží ranní slunce... :D

danielacucuzza

Nejsem moc dobrá v popisu, ale první vůně je jemná ovocná a trochu cítím vanilku a jasmín!!!, Vidím to hezké na jaro a také bych řekl, že na zimu pro každodenní použití, dnes jsem ho měl na sobě, a miluju, jak se cítím, s chladným vzduchem hahaha je dobrá volba mít v šatníku doporučuji,

ANASTASIYA-75

Milé dívky, proč ji tolik zaléváte? No, je to úplně obyčejná vůně, jakých je spousta. Ano, není individuální. Ale neobsahuje takové specifické tóny, které se vyskytují v originálnějších kompozicích, nazvaných Die All Alive. Klidná, sladkokyselá, sladko-svěží vůně pro každodenní nošení.Mám mladou zaměstnankyni, která ji nosí s oblibou, a ostatní na ni reagují dobře. A co jste vlastně od této značky čekali? Že přebije nějakou vyhledávanou selektivní?)))Já si ji stejně koupím, kvůli flakonku a všem nepřátelům na zlost))))

Поньо

Zdá se mi, že každý by měl dostatečně pochopit, že v první řadě je třeba věnovat pozornost flakonu a k němu se hodící vůni - hravé takto:) Opravdu si myslíte, že by parfuméři měli vyrábět vůně jen pro dámy? A co mládež? Teenageři? otravné komentáře, které říkají fuj, pro děti atd. opravdu chcete, aby se děti parfémovaly Chanel number 5? oh.oh, hlavně co se týče flakonu - pop art, ztělesněný v tomto flakonu - nádhera:3 tak z cesty, staré dámy, cesta mládí, cesta!:)))

orchid_84

To je pro vůně Marca Jacobse typické - jsou sladké, vodnaté a lehké, bez zvláštního ohniska. Obecně mi vůně MJ připadají dost nevýrazné, takže jsem od této neměla velká očekávání. Přesto jsem dnes na flakonek této vůně narazila a rozhodla se ji vyzkoušet. Jako poznámku na okraj bych uvedla, že umístění "okvětních lístků" po stranách kulovitého flakonu způsobilo, že se vůně dost nešikovně drží a stříká.

O této vůni toho není moc co říct. V podstatě je to něco jako příjemně vonící šampon v roztomilém a barevném flakonku. Totéž jsem zjistila u řad Daisy a Lola. Je téměř nemožné vyzdvihnout nějaké výrazné tóny, spíše je tu obecná sladká, neurčitá vůně "ovoce a květin". Charakterizovala bych ji jako vodní vůni červených bobulí, ale v žádném případě zde není nic, co by vonělo po přírodních bobulích. Obvykle dodávají vůním teplo a krémovost kokosové a vanilkové tóny, ale tady necítím ani jedno. Tak, jak Dot voní po několika minutách, voní v podstatě stejně jako o několik hodin později, i když z mé pokožky z velké části zmizela asi za 3 hodiny.

Zdá se, že Marc Jacobs má své složení rozhodně propracované. Jeho flakony vůní jsou roztomilé, živé, někdy dokonce hezké....ale bývají v nich umístěny vůně, které jsou generické a rozhodně předražené.

Versace
Eros Flame