Parfémy: 121K

Hodnocení uživatelů
Hodnocení

Kdy nosit

Hodnocení parfému 3.94 z 5 s 2,856 hlasy

French Leather podle Memo Paris je Leather vůně pro ženy a muže. French Leather byl/a uveden/a v roce 2014. "Nosem" za touto vůní je Alienor Massenet. Vrchní tóny jsou Limetka, Růžový pepř, Jalovcové bobulky a Bergamot; střední tóny jsouRůže, Šalvěj muškátová a Seno ; základní tóny jsou Semiš a Cedr.

Parfumér

Složení vůně
Pyramida parfému
Výkon
Demografie a hodnota

Přeložené recenze

violet666

Růže je tón, který oceňuji, není to můj tón, ale zní zde nádherně.
Semiš se stará o to, aby objemná ženskost růže neexplodovala, čímž se parfém stává téměř unisexovým, protože zbavuje květinu toho typického rysu, který připomíná klasickou slušnou dámu.
Tato růže je rozhodně rocková a zároveň velmi okouzlující ve svém vyjádření toho, co mi připomíná francouzskou ženu.
Košile nadměrné velikosti, aura, která není umělá, ale romanticky bohémská, její vlasy upravené, lehce rozcuchané, přiléhavé kalhoty a ploché boty.
Kniha pod paží a místo v pařížské kavárně.
Pod květnovým sluncem.
Jak krásné.

Fiona Apple - Across the universe

WitchBeatrice

Ze stovek vůní, které jsem očichal, se mi jen asi 5 % líbilo natolik, abych si koupil celou láhev, a z těchto 5 % se mi jen dvě líbily natolik, abych si pořídil záložní láhev. Jednou z nich je French Leather. Udivuje mě, že má tak nízké hodnocení, ale co, pro mě za mě víc!
Komentátor Kaylovely pode mnou má naprostou pravdu. Když jsem k ní poprvé přivoněla, řekla jsem si "je to jako Delina mínus všechny ty věci, které se mi nelíbily". Vezměte svěží, orosenou růži Deliny, stáhněte citrusový nádech, aby byl svěží, a ne uřvaný, zbavte se cukrkandlové vanilky a přidejte velmi jemný měkký bílý semiš. Výsledkem je celoroční, příležitostná, elegantní, zapamatovatelná a dobře fungující vůně. Voní jako šéf***** s rohovou kanceláří.

Sundayrose

Na mé kůži se otevírá svěží, téměř kořeněná, s jemnou růží, pak se objeví lehký semišový tón a poté se uzavře jemnou, čistou vůní kůže a pižma. Kromě úvodu je to na mně poměrně jemná a delikátní vůně, příjemná. Není to můj šálek čaje, vyhledávám teplejší nebo rozhodně zelenější či pikantnější vůně, ale elegantní vůně, která může mít své obdivovatele. K vyzkoušení

Hanno4ka

Mám ráda parfémy Memo, jsou to velmi sofistikované, elegantní, aristokratické vůně, přitom zajímavé a bohaté, ale ne křiklavé. Mám French Leather, Italian Leather a Eue de Memo, také uhnětenou na kůži s tóny zeleného čaje. A všechny tři vůně jsou svým způsobem krásné. V každé z nich je cítit plemeno. Nepřevalují se do nějakých hlasitých pižm, mýdel, ambroxanů a podobně. Působí celistvě a klidně.
Komentář k French Leather jsem napsala už hned, jak jsem si ji koupila. Ale za téměř rok se můj názor na ni změnil k lepšímu. A nyní považuji tento parfém za dokonalou rovnováhu kůže, růže. Velmi ženská, ale ne frivolní. Je to krásná ženská dívka, sebevědomá sama sebou, která nehodlá nikomu nic dokazovat. Je upravená, stylově a vkusně oblečená. Parfém je jen součástí této image. Nepředbíhá ji, nekřičí: "Hej, podívejte se na mě! Mám velkou cenu!" Je to jako drahý doplněk, ale velmi stručný. Není to Baccarat nebo Kilian (nic proti Baccaratu, zejména Kilianu, jako vůním), ale v naší společnosti jsou jako drahé parfémy. Každý ví, že je to drahé-bohaté. Pokud voníte Memo, s největší pravděpodobností nikdo nepozná váš parfém, natož jeho cenu. Ale rozhodně nenechá nikoho lhostejným. Francouzská kůže je jedním z přeborníků ve sbírání komplimentů od lidí různého pohlaví, věku a postavení. Můžete v ní jít do kanceláře, na rande, na večírek, do divadla - a všude se bude hodit.
Ale je tu jedno ale - lahvičky mají jen 75 ml a některé jsou tak tmavé, že není vidět zbytek)). No, to je malá nevýhoda.

melissasotos

Přestože je unisex, považuji ho za naprosto ženský. Otevírá se explozí svěžích, čerstvě zalitých rudých růží a po několika minutách se začne prosazovat kůže. Pocit, který ve mně zanechala, je podobný vůni, kterou zanechává kožená bunda, když se parfémujeme, miluji tu vůni a French Leather ji umí.
Je to krásná vůně, na mé kůži dělala divy, protože jsem ji aplikovala brzy, kolem 9:00 hodin, a když jsem šla spát, kolem 23:00 hodin, stále jsem ji cítila. Výborně drží, výborná stopa, výborná projekce. Bezpochyby stojí každý cent za tento parfém.
Do French Leather jsem se zamilovala, prostě jsem se zamilovala.

Feendog

Když nakupuji novou vůni, obvykle vyrazím do obchodu hned po otevření, nastříkám si na kůži několik vůní, které mě zaujaly, a pak se chvíli procházím a dám si kávu nebo dvě. Asi vypadám trochu divně, když chodím a čichám si k různým částem paží.

Irskou kůži od Memo jsem zkoušela už dřív, a i když byla v pořádku - taková kůže s podivnými věcmi, které se dějí navrch -, nijak mě neohromila, takže když jsem narazila na stánek Memo, moc jsem nečekala.

Francouzská kůže se mi okamžitě zalíbila. Pro můj nos mnohem příjemnější než ostatní kožené nabídky tohoto domu, které jsou všechny velmi silné kožené vůně. Nastříkala jsem si jeden sprej na vnitřní stranu levého zápěstí a putovala pryč.

V jiném obchodním domě se mi zaměstnanci parfumerie snažili prodat své věci, ale všichni se shodli, že francouzská kůže voní "úžasně" (jejich slova), a snažili se najít nějaký svůj vlastní parfém, který by se jim na mé kůži líbil víc.

O 6 hodin později a jediný sprej byl stále silný. O 24 hodin později byl na mém zápěstí stále znatelný. Hvězdná výdrž na mé kůži.

Netřeba dodávat, že jsem si pořídila French Leather! Je to opravdu krásná vůně. Je v ní krásný květinově-citrusový vršek, který skvěle doplňuje krásný měkký semišový základ a dřevo. Podle mého názoru mistrovská směs a mnohem méně "drsná" než ostatní vůně Memo Leather, které jsou na můj nos až příliš plné kůže.

Je to jedna z mých nejoblíbenějších vůní - opravdu nádherná.

Shakespeare

Tato vůně se mi nezdá na mužské pokožce. Spojuji si ji pouze se ženou. Jde po ulici a kape na ni drobný déšť. Ona, provoněná svou oblíbenou ženskou vůní s růží, si přehodí přes ramena novou semišovou bundu. Je to koketa, ale déšť ji ani v nejmenším neuvádí do rozpaků a nenutí ji vytáhnout deštník. Její bunda je béžová, měkká a teplá. Prochází se a užívá si večera. Pak ale déšť zesílí, bunda jí navlhne (ach, ten zápach) a ona utíká do nedaleké kavárny, aby přečkala nepřízeň počasí. Odhodí mokrou bundu a objedná si zmrzlinový dezert. Útulný koutek v kavárně a už se na ni dívá nějaký kluk. Ale ne, déšť skončil, zmrzlina z lesních plodů také a ona už vybíhá z kavárny do hvězdné noci. Vzduch je vlhký, hodí na sebe semišovou bundu. Vůně růží už je skoro pryč. Když dojde k domu, sedne si vedle aleje stromů na lavičku a zadívá se na hvězdnou oblohu.

Je to vůně opravdu rafinované francouzské kokety, s jemnými rysy a gesty. Má krásnou růžovou chladivou stopu a vydrží až 6 hodin.

nyc

Nová láska a objev mého parfému zimní sezóny 2015-2016. Parfém, který mě dokázal překvapit, donutil mě ho chtít a myslet jen na něj až do chvíle, kdy jsem z kvalitní dermantinové krabičky vytáhla tmavý flakon .

French Leather není o kůži, je o semiši. Jsou v ní jen tři ingredience: semiš, růže a limetka. Všechny jsou jasně čitelné a i nevytříbené nosy v nich slyší "něco citronového".
Otevírá se, alespoň na mě, jasně podle pyramidy, předvídatelně. Během svého života na kůži - žádné proměny, jen se stává trochu klidnější. Dávám si pozor, aby nevybledla, a obecně každý parfém ráda obnovuji.

Elegantní díky semiši, sexy díky růži a pikantní a svěží díky citrusům. Každá ze tří složek je jakoby sama o sobě, každá jako by měla svůj vlastní slot, ale zároveň jsou úžasně namíchány.
Kompozice je mistrovská.

Doporučila bych věnovat pozornost tomuto parfému těm, kteří se obávají kirschového objemu vlastní kůže a kteří jsou unaveni a znechuceni slušivým, ale tichým a fádním semišem, kterých je dnes mnoho jak ve výklenku, tak i v luxusu.

K mému zděšení se jí vyhýbají muži, o které se zajímám. No, jak se mu vyhýbají... Bojí se. Poslouchat mě a obdivovat - vždy prosím, vůně je výhradně lichotivá, ale nosit ji sami - sorry. A já je chci tak moc obrátit! To je to, co říkají: harAktivní, a příliš světlá růže.
Nějak mě to vůbec nepřekvapuje: ke komplikovaným ženám štěstí nepřichází rychle. Ale to přece není problém, ne? Konec bude... stejně francouzský!)

Brasidas

Je to parfém, který příliš neriskuje, pokud je pravda, že je příjemný a vybízí k tomu, abyste ho cítili za všech okolností, ale chybí mu tělo a intenzita, otevírá se tóny růže a jalovce docela mýdlovými s lehce citrusovým nádechem a pak ustupuje sametovému semiši, který alespoň minimálně hřeje. Z celé řady je nejvíce unisexová, bez jasně definovaného příklonu k oběma pohlavím. Výdrž a stopa jsou za tu cenu, kterou zaplatíte, poněkud skromné, ale kombinace mi naprosto vyhovuje a poohlédnu se po jiném parfému se stejnými vlastnostmi, ale odvážnějším, třeba po Cuir pleine fleur de Heeley, ale pokud mě nepřesvědčí, možná si pořídím lahvičku tohoto.

Parfémy 121K

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

od Voňavé čtení Voňavé čtení
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

od Xeryuz Xeryuz
Šťastné a veselé Vánoce 2023!

Šťastné a veselé Vánoce 2023!

20. narozeniny ELNINO

20. narozeniny ELNINO