Madurai podle Memo Paris je Floral vůně pro ženy a muže. Toto je nová vůně. Madurai byl/a uveden/a v roce 2022. "Nosem" za touto vůní je Gaël Montero.

Ragnar
Madurai je kulturním hlavním městem státu Tamilnádu na jihu Indie, "městem, které nikdy nespí", a to díky svým trhům, které jsou vždy živé ve dne i v noci a na nichž se hojně vyskytuje jasmín.
Madurai Malli je také jakost jasmínu pojmenovaná podle místa jeho původu: Madurai.
Je známý svou silnou, přitažlivou a svůdnou vůní a místní ženy ho často nosí ve vlasech.
Po krátkém doteku aromatické svěžesti, kterou dodává bergamot a šalvěj muškátová, se v Madurai by Memo Paris okamžitě dostává do popředí jasmín.
Je zde jak indolický egyptský jasmín, tak svěžejší, zelenější, medový sambac.
Vedle nich se objevuje nádherná zralá broskev, která zvýrazňuje ovocné aspekty květu a zvyšuje sladkost a smyslnost vůně.
Tato sladkost se s rozvojem vůně zvyšuje, ale v základu ji vyvažuje jak santalové dřevo, díky němuž je vůně jemná a sametová, tak nádech kurkumy, hřejivý a lehce zemitý.
Další hvězdnou nótou je broskev.
Zcela se prolíná s květy jasmínu a získává jedinečnou vůni.
K dávce bílých květů se přidává také nádech tuberózy, která vůni dodává vintage nádech a jistě ji činí vhodnější pro ženské publikum.
Opravdu dobrý výkon.

Myrtillajus
Madurai je cesta do nejintimnější části Indie, nečekaná cesta.
V úvodu se rychle objeví energický hesperidián, který pak ustoupí vlně jasmínu, zjemněné a zkrémované santalovým dřevem. Krásná, hluboká, podle mého názoru trochu vybočující ze stylu Memo. Při pomyšlení na Indii bych čekala, že bude mít o něco více koření, ale je opravdu příjemná, jako čichový záblesk pozdní jarní noci.
Legenda praví, že Madurai, posvátné město v jižní Indii, vděčí za své jméno kapkám božského nektaru, které spadly ze Šivových vlasů. Kapka nebeského parfému, která přináší pohodu a mír.
Není to můj styl, ale moc se mi to líbilo .

Aramis&Lola
Úvod je sladký a čistý.Jasmín se snoubí se šťavnatou, nesyntetickou broskví.Po krátké chvíli už můžete cítit krémové santalové dřevo, které dodává vůni ještě více těla.
Co tento ovocný jasmín ozvláštňuje, je kořeněná a aromatická část, která postupuje poměrně brzy. Šalvěj muškátová přináší závan svěžesti, který vás vysuší. Pak kurkuma, toto koření s lehce zemitou a hřejivou vůní, které se dokonale hodí k jemnému a nepřehlédnutelnému semiši. Společně ubírají úvodu poněkud dívčí aspekt a dodávají více pohybu a hloubky.
Madurai je inspirována výletem do indické lokality a odvádí mě od jasmínových parfémů, na které jsem zvyklá a které obvykle buď napodobují poněkud mýdlovou vůni jasmínových květů v městském prostředí, nebo naopak zdůrazňují indolentnější a agresivnější aspekt.
Zejména mě udivila vonná podobnost s J'Adore. Snad jen úvod je může matně spojovat, ale pak se obě vůně dost liší. madurai podle mě ani není tak snadno zařaditelná jako mužská nebo ženská. dryown je klidně unisex.
Velmi dobré provedení.

mia-ami
To je případ, který se stává)))) zřídka - fouká střecha najednou a všechny ..... je to naléhavé.
V prvních minutách mě zasáhl čichový návrat do dětství, takhle voněla máma, když přišla z práce, když jsem ji večer vítala doma.
Tak dlouho jsem tuhle vůni hledala, směs ranního parfému už zvětralého na základ, vzduchu z ulice, chladné pokožky (na mámě díky tomu všechny parfémy vždycky znějí svěžeji) a lehkého zbytku cigaretového kouře (ne jen tobašského, ale dobré cigarety, vykouřené odpoledne, kdysi dávno), zapleteného do vlasů a smíšeného s vůní samotných vlasů.
To všechno si tak dobře pamatuji, že jsem se hnala ke slečně Dior, tehdy měla moje matka sloupek parfému, se zaoblenými fasetami, její oblíbený. Zkouším to teď - vůbec to není totéž..... Bílé prádlo bylo v mušli se střapcem na víčku... Každopádně jsem tuhle šílenou, úžasnou vůni našla tady v Madurai.
Jak tam dali všechno - mládí, svěžest, ženskost, smyslnost, frivolní bezstarostnost, snad i sex... A ten opar kouře, ten vzduch. Nevím.
Když ji přiblížím k nosu, květinovost, jasmín, zní jednodušeji, ale když se pohnu, je to jen něco.....
Mimochodem, tenhle parfém si klidně odnese 10 let z pasu, myslím)).

Elle's Bells
MILOVNÍCI KRÁSNÝCH LAHVÍ SPOJTE SE!!! Ok, vážně..testovala jsem tuto vůni několik měsíců a konečně jsem si koupila plný flakon. (viz předchozí recenze níže). Naprosto chápu podobnost s fleur narcotique, ale jelikož si s FN moc nerozumím, Madurai byla pro mě nejlepší volba. Krémový jasmín se krásně snoubí s ovocnou broskví. Dá se nosit po celý rok, pokud se tak rozhodnete, ale já si ji užívám zejména na jaře.
Výdrž je asi 6 hodin, ale lze ji prodloužit, pokud ji nastříkáte na oblečení. Na mém zásobníku s parfémy vypadá moc hezky.

Lea1997
Je to krásná, veselá, ženská letní vůně. Je bílo-květinová, ale jasmín a jeho deriváty jsou jedlé, a mám pocit, že se otevírá zralým tropickým ovocem, svěžím a ne příliš sladkým. Pak se to celé zkomplikuje, do kompozice se přidá santalové dřevo a koření z indického obchodu, ale celé to zní hladce a jemně, jako "Orient pro začátečníky". Přechází do klasického jemného mementového základu. Skvělá vůně na léto.

HenrietteM
Otevírá se explozí broskví a bergamotu. Po několika minutách se objeví nádech jasmínu a tuberózy. Poté se uzemní diskrétním semišem a santalovým dřevem.
Tohle pro mě byla okamžitá láska. Šla jsem si do parfumerie koupit Flåm, ale po přivonění k této nejnovější verzi od Memo Paris jsem byla prodána. Tak lehká, tak elegantní, tak sofistikovaná lehce ovocná kytice bílých květin.
Bezpochyby podpisová vůně. Vhodná pro každé roční období, na den i na noc. Kdybych ji měla označit, je to purpura možná trochu víc jaro/léto než podzim/zima.
Přiklání se k ženskosti, ale i muž bude při jejím nošení vonět nebesky lahodně.
Na mé pleti vydrží přibližně 6-8 hodin.
Zanechává krásnou vonnou stopu.
Doporučuji vám, abyste si na ni sáhli - ANO! ABSOLUTNĚ!

TheBombayBrunette
Vůně, kterou jsem v současné době OBLÍBENÁ . Pokaždé, když jsem ji použila, dostala jsem komplimenty a ptali se mě, jaký parfém mám na sobě. Každý. Vždycky. Pokaždé! Manžel ji také miluje (je unisex) a také mu ji pokaždé, když ji měl na sobě, někdo pochválil. Je jemná, ale přesto zanechává nádhernou stopu, když ji máte na sobě... je také docela opojná, v tom nejlepším slova smyslu.
Líbí se mi, jak krásně jsou jasmínové a broskvové tóny smíchány do elegantního koktejlu se santalovým dřevem a měsíčkem, které mu dodávají krémovou komplexnost. Na této vůni jsem opravdu závislá. Skvělá je i její výdrž - vydrží na kůži až do druhého dne, kdy ji osprchujete.

Margaret19
Dali mi vzorek tohoto zázraku!
Slast!)
Báječné.)
# Feminine #)
Gentle (jemný)
Tantalising)
Kromě broskve slyším také mango.
Krásný jasmín.)
Krémová.)
Odlétám někam s dobrou náladou a světem fantazie z obláčku v něm)!
Chci se co nejdříve oflakonovat! :)))